3. juni 2013.13 god. comment_127187 Ajde sto mi imamo tonu igraca,nego mi imamo i tonu zaposlenih u strucnom stabu...bice ovo jedna veeeelika porodica !!! :D/ veliš: a nijedan pametan =)) Prijavi
3. juni 2013.13 god. comment_127188 Upravo,dovodi Mou svoju ekipu a ovu zadrzava,a slicna nam situacija i sa igracima,nema gdje nas nema. :D Prijavi
6. juni 2013.13 god. comment_127742 Chelsea will be consulted over appointment of Vitesse Arnhem's new boss http://www1.skysports.com/football/news/11661/8759918? bio je tekst za ovu priču još pre koj dan,sad je to sky preveo pa možemo i njihovu priču da okačimo možda iz ovoga možemo da zakljucimo da li su Čelzi i Vitese povezani Prijavi
21. juni 2013.13 god. comment_130678 http://www.chelseafc.com/news-article/article/3216081/title/chelsea-and-adidas-announce-extension-of-global-partnership Produžili saradnju sa adidasom na 10 godina. :D Prijavi
21. juni 2013.13 god. comment_130718 Osvajač Evropske lige, ekipa Chelseaja, potpisala je novi desetogodišnji ugovor sa kompanijom Adidas vrijedan vrtoglavih 230 miliona funti. Partnerstvo Chelseaja sa njemačkim proizvođačem sporstke opremo započelo je 2006. godine, a danas je i službeno potpisan novi 10-godišnji ugovor, te će Chelsea nositi opremu Adidasa do 2023. godine. "Počastvovani smo što smo produžili ugovor sa Adidasom do 2023. godine, poseno nakon uspješnih sedam sezona. Obje organizacije dijele iste ambicije, a Adidas je ovim ugovorom potvrdio svoju vjeru u naš klub", rekli su iz Chelseaja. Prijavi
21. juni 2013.13 god. comment_130721 Osvajač Evropske lige, ekipa Chelseaja, potpisala je novi desetogodišnji ugovor sa kompanijom Adidas vrijedan vrtoglavih 230 miliona funti. Partnerstvo Chelseaja sa njemačkim proizvođačem sporstke opremo započelo je 2006. godine, a danas je i službeno potpisan novi 10-godišnji ugovor, te će Chelsea nositi opremu Adidasa do 2023. godine. "Počastvovani smo što smo produžili ugovor sa Adidasom do 2023. godine, poseno nakon uspješnih sedam sezona. Obje organizacije dijele iste ambicije, a Adidas je ovim ugovorom potvrdio svoju vjeru u naš klub", rekli su iz Chelseaja. Nisam zadovoljan. Bolje da su sa Umbrom potpisali Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130912 Prije deset godina u lipnju / junu 2003. godine ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je kupiti londonski nogometni klub Chelsea. Dotadašnjem vlasniku Chelseaja Kenu Batesu platio je 60 milijuna funti za preuzimanje 51% klupskih dionica, te je time postao većinski vlasnik Plavaca. Financijska rekonstrukcija je bila prijeko potrebna jer se Chelsea nalazio u novčanoj krizi. Da bi ga novi vlasnik stabilizirao istog mjeseca je vratio klupski dug potraživačima koji je bio veći od same vrijednosti dionica (oko 80 milijuna funti). Tako je Roman prije točno deset godina započeo svoju avanturu u Chelseaju ili kako navijači vole reći da je to bio početak "Of Roman Empire" (Romanovog carstva). Istog ljeta Roman je u klub doveo pojačanja u vrijednosti od čak 100 milijuna funti, trošeći velike novce bez ikakvih problema, te tu počinje era turbokapitalističkog nogometa i enormnog skoka cijena svim igračima na tržištu. Rezultati za Chelsea su odmah bili vidljivi. U prvoj Romanovoj sezoni klub je postao viceprvak Engleske, a već iduće sezone nakon 50 godina prvak. Od dolaska Romana Abramoviča do danas Chelsea je osvojio sljedeće trofeje: Premiership: 3 puta FA kup: 4 puta Liga kup: 2 puta Nacionalni superkup: 2 puta Ligu prvaka: 1 put Europa ligu: 1 put Znači u samo 10 godina 13 trofeja, što je 1,3 trofeja godišnje u prosjeku, a Plavci tu očito ne namjeravaju stati, jer cilj Romana Abramoviča kako je najavio prošle godine su još tri titule Lige prvaka u sljedećim godinama, ali i povratak premierligaškog trofeja na Stamford Bridge. Taj isti Roman Abramovič koji je donio toliko dobra Chelseaju, imao je i svojih mana i grešaka. Najveće transfer greške kluba u periodu Romana Abramoviča su bila dva najskuplja pojačanja kluba u povijesti, igrači dovedeni ne voljom sportske struke nego isključivo voljom vlasnika kluba: Andrej Ševčenko i Fernando Torres. Osim toga klub se u 10-togodišnjem periodu nije stabilizirao što je bio cilj, ponajviše zbog toga što je Chelsea promjenio veliki broj trenera, a da je Abramovič svjestan svoje greške pokazuje i činjenica da je ovog ljeta u redove Plavaca vratio najuspješnijeg od najuspješnijih Josea Gospodina Posebnog Mourinha. Ipak da je Roman Abramovič najpoželjniji vlasnik na svijetu pokazuje i činjenica kolike je silne novce uložio u klub - preko milijardu eura. Od nešto malo iznadprosječnog engleskog i londonskog kluba, koji je bio i prije poznat i cijenjen, napravio je svjetski brand u rangu Manchester Uniteda. Real Madrida, New York Yankeesa, LA Lakersa i drugih megabrandova svijeta sporta. Valjalo bi da netko od kolumnista napiše kolumnu o desetogodišnjici vladavine Romana Abramoviča, te sve uspjehe i neuspjehe u tom periodu. Kako vi ocjenjujete deset godina Romanovog carstva - koji su po vama bili njegovi najbolji, a koji najgori potezi? Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130917 Mene je strah šta će ostati poslije njega, uživam u ovom periodu ali želim da klub bude na ovoj i većoj razini i kada njega ne bude. Jedna od stvari koja mi smeta je što se ne daje prilika mlađim igračim čime se gubi smisao omladinskih ekipa. Kupuju se većinom gotovi igrači, dok u ekipi imamo legende koje mladima mogu pomoći da se izgrade i budu dio prvog tima CFC-a. Druga stvar je što se u ekipu dovode neki kvazi igrači a mladi igrači ne dobivaju priliku ili igrači koje smo doveli ( Marin-Benajun ). Dolaskom Moua donosno povratkom, nadam se da će on uzeti transfere u svoje ruke, onako kako samo on to zna i da će se stvarati ekipa po načinu na koji će CFC igrati a ne ekipa koja treba udovoljavati jednome igraču. Treća stvar. Svaka čast Romanu na svemu učinjenom ali mislim da se treneru treba dopustiti da sam određuje pomoćnike i da on treba odrediti skaut službu svoje ekipe. Znači da ima ljude koji znaju kakve se igrače traži da nebi bilo opet promašaja. I izvan travnjaka trebamo ljude koji znaju svoj posao i žele ga raditi, nemojmo to zaboraviti. I na kraju sada kada je vratio Moua da mu ne sere ako malo zakažemo jer se zna da je on najbolji za ovu ekipu i da želi od njih napraviti najbolje na svijetu. Mislim da nebi ja, a i većina nas, mogli istrpiti još jednog "Beniteza". U klubu nam je "Ferguson" i treba ostati, uz nadam se dobre rezultate :D, još 100 godina. Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130926 Dobar je Roman, on voli ovaj klub i želi mu sve najbolje, samo eto nekad ga ponese pa i on pogriješi, ali je bitno da sve što radi u Chelseau čini s ljubavlju Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130928 Bit ce to bolje kada ode Roman, pa sjedne njegov sin na njegovo mjesto :D CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130936 Ne verujem da ce biti ista drugacije pod Arkadij-em(pod uslovom da preuzme). Roman je njega vodio na utakmice od malena, preneo mu ljubav prema klubu, naucio ga da bude navijac Chelsea-ja. A navijaci ne razmisljaju uvek racionalno. Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_130947 Kako vi ocjenjujete deset godina Romanovog carstva - koji su po vama bili njegovi najbolji, a koji najgori potezi? Dobri potezi: dovođenje Mourinha (oba puta), Drogbe Loši: otpuštanje Mourinha, otpuštanje Di Mattea, pravilo o jednogodišnjem produžavanju ugovora igračima preko 30 godina Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_131111 zadovoljan sam vlasnikovim radom,najbolji potezi su mu vracanje Jose Mourinha u klub a slabi potezi su mu otpustanje Ancelotia i dovodjenje Villas Boasa.Sto se tice transfera bilo je i dobrih i slabih kao i u svakom klubu ali eto doveo je pojacanja kad je trebalo nije stedio za klub. Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131138 Bit ce to bolje kada ode Roman, pa sjedne njegov sin na njegovo mjesto :D CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Znamo kako je Abramovič snalažljiv, ali ne znamo ništa o njegovom sinu. Jedino ako je na tatu genetski ili barem da je stekao potrebne vještine tajkuna :D Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131172 Kad ovaj klub nije propao u onoj velikoj krizi, nece propasti nikad. I da ode Roman, doci ce neki drugi Roman, ali Roman nece otici jer da je htio, otisao bi odmah tamo 2007. kada su svi govorili da mu je dosadilo sve. A evo, on i dan danas mase rukama i grize nokte od nervoze kad gleda tekmu. Vec je srastao s klubom. Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131179 Igrao se fudbal na SB-u( i to dobar fudbal) i pre Romana Abramovica, i naravno - igrace se i posle njega. Ali ovom coveku moramo biti zahvalni za sve sto je uradio za klub. Ne samo na trofejima, oni su prolazne stvari... Danas si sampion, sutra United da gol iz ofsajda... Uveo je Chelsea na velika vrata Evropskog fubala, proslavio klub medju milionima zaljubljenika u fudbal sirom sveta. Radio je za klub sve ove godine. Coveku je najteze odreci se neceg svog, a on se odrekao silnih miliona da bi Chelsea postavio tamo gde je sada - u vrh Evropskog i svetskog fudbala. Nije samo pare davao, vec i sebe. Godinama smo ga gledali kako se vrpolji u svojoj stolici, nekad i neartikulisanim pokretima prati utakmicu i odatle deli i radost i tugu sa timom. Meni je njegov osmeh i aplauz posle Drogbinog gola Farceloni na SB-u dovoljan dokaz ljubavi koju gaji prema klubu. Zeleo je najbolje, cak i kad je gresio. Ne mogu da ga krivim jer je zeleo da klub bude uspesan. Mozda nacin na koji je pokusavao da to ostvari nije uvek bio ispravan, ali gresi svaki ziv covek. Ove sezone ima opet priliku da pokaze koliko je veliki. Vratio se osnovama, doveo u klub coveka od koga je sve pocelo, koji je odgojio generaciju sampiona, pod kojom su svi drhtali. Nek ova sezona bude pocetak nove ere, u kojoj ce Chelsea opet biti mocan. Vreme je da se onima koji nas ne vole pokaze ko je gazda. Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131243 WDM je sve rekao. O Romanu imam samo rijeci hvale. Imao je gresaka,boze moj,svako od nas grijesi ali ucinio je mnogo toga dobroga. Prijavi
26. juni 2013.13 god. comment_131538 BRAVO Whisperu. Čiji li si nam ti tako pametan? Majka te u čelo ljubila, ponosan sam na tebe :* Prijavi
27. juni 2013.13 god. comment_131746 Nisam dav'o domace zadatke odavno, pa eto, malo decica za raspust da uce :p Prijavi
27. juni 2013.13 god. comment_131790 Ono što se često zaboravlja što se Romanovog carstva tiče je to da je upravo Roman financirao izgradnju Cobhama, najmodernije i najbolje klupske akademske ustanove u Europi. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.