2. septembar 2013.13 god. comment_142873 Već neko vrijeme razmišljam o ovom, ali današnji deadline day je sam kap koja je prelila čašu i potakla me da napišem ovaj post. Moram istaći da sam jako razočaran sa nekoliko poteza ovog kluba u zadnjih par godina. Mislim da smo jedan dio prave duše kluba izgubili već kad je Roman došao, ali veći je dio zadržan ponajprije zahvaljujući igračima poput JT-a i Lampsa, domaćih dečki koji vole ovaj klub odavno, te drugih poput Drogbe i Cecha koji su ga zavoljeli po dolasku. Ono šta mi izuzetno smeta je dovođenje sljedećih ljudi u Chelsea, redom: Yossi Benayoun, Rafael Benitez, Samuel Eto'o. Benayoun dođe u klub iz Liverpoola. Prva stvar koju uradi pred novim suigračima = pjeva You'll Never Walk Alone. Da ne pričam šta je pisao po twitteru kad je bio u Arsenalu, a oni nas dobili. O FSW-u sam romane ispisao, ne trebam trošiti riječi. Eto'o je također pljuvao po Chelseaju, da bi ga ovi doveli na kraju i izdašnu mu platu ponudili. S druge strane, na sramotan je način otjeran Robbie Di Matteo. Odvratno. Međutim, prvospomenuti igrači gore koji su iznijeli prošlu deceniju za Chelsea će vrlo brzo otići. I šta onda očekivati, kakva nam je budućnost ako nastavimo sa ovom praksom ? Jedan od najvećih razloga zašto sam zavolio ovaj klub su upravo ovi igrači, te njima slični. To su karizme koje vole ovaj klub, koje ga nose u srcu i spremni su sve da urade za njega. Jedan Wisey bi se potukao sa čitavom protivničkom ekipom da odbrani boje svog tima. JT se na glavu bacao, doslovno, da odbrani gol. Da ne nabrajam dalje... Srećom, imamo još neke pojedince sa strane tipa Luiz, Ramiz, Mata koji pokazuju naznake ovakvog liderstva. Mislim da svi oni u klubu, na čelu sa Mourinhom, trebaju shvatiti da ovaj klub i njegovo lavovsko srce ne može opstati bez onih koji ga iskreno vole. Nadam se da će se okrenuti momcima poput Chalobaha, McEachrana, Piazona, Bakera, Todda Kanea... Treba dati apsolutno sve da neki od njih uspiju u prvoj ekipi, te se nametnu kao lideri. Jadni mi ako ćemo tjerati legende poput Di Mattea, jebavati u mozak jednog Franka Lamparda oko pišljive godine ugovora, a s druge strane potpisivati plaćenike i pičke. Za kraj: KTBFFH FOREVER ! Prijavi
18. oktobar 2013.12 god. comment_147924 http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2013/10/18/4852428/chelsea-fc-juventus-adrian-mutu?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook Ne moraju ništa platiti, samo neka Pogbi kupe avionsku kartu za London u jednom smijeru. Prijavi
25. oktobar 2013.12 god. comment_148570 sada samo cekam da udemo u formu i pocnemo dobivati sve po redu :) Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150937 Najveći nogometni talenti, tu se računaju igrači do 21 godine. Članak - http://www.index.hr/sport/clanak/oni-ce-promijeniti-lice-nogometa/711349.aspx Spisak... 1. Ali Adnan, Rizespor - "azijski Gareth Bale i “irački Roberto Carlos.†2. David Alaba, Bayern Munich 3. Zakaria Bakkali, PSV, najmlađi strijelac hat-tricka u Eredivisie 4. Saido Berahino, West Brom, rođen u Burundiju, budućnost Gordog Albiona 5. Domenico Berardi, Sassuolo - Juventus suvlasnik 6. Bernard, Shakhtar Donetsk - novo brazilsko otkriće Rudara 7. Bruma, Galatasaray - novi Cristiano Ronaldo 8. Ross Barkley, Everton - nasljednik Paula Gascoiognea 9. Emre Can, Bayer Leverkusen 10. Joel Campbell, Arsenal 11. Tom Carroll, Tottenham 12. Federico Cartabia, Valencia 13. Luc Castaignos, FC Twente, neodoljivo podsjeća na Thierryja Henryja14. Nathaniel Chalobah, Nottingham Forest - na posudbi iz Chelsea15. Thibaut Courtois, Atletico Madrid - na posudbi iz Chelsea 16. Philippe Coutinho, Liverpool 17. Mats Møller Dæhli, Molde - najveći talent Norveške 18. Memphis Depay, PSV 19. Mattia De Sciglio, AC Milan 20. Gerard Deulofeu, Everton - na posudbi iz Barcelone 21. Lucas Digne, PSG 22. Jean Marie Dongou, Barcelona - novi Samuel Eto`o 23. Stephan El Shaarawy, AC Milan - "faraon" 24. Christian Eriksen, Tottenham 25. Julian Draxler, Schalke 26. Viktor Fischer, Ajax 27. Mario Gotze, Bayern Munich 28. Serge Gnabry, Arsenal 29. Julian Green, Bayern Munich 30. Alen Halilović, Dinamo Zagreb - novi Luka Modrić31. Thorgan Hazard, Zulte-Waregem - na posudbi iz Chelsea 32. Angelo Henriquez, Real Zaragoza - na posudbi iz Manchester Uniteda 33. Son Heung-Min, Bayer Leverkusen - jedna od najvećih azijskih nogometnih zvijezda 34. Pierre Højbjerg, Bayern Munich 35. Gabriel Iancu, Steaua Bucharest 36. Mauro Icardi, Inter Milan 37. Kelechi Iheanacho, Taye Academy 38. Isco, Real Madrid 39. Adnan Januzaj, Manchester United 40. Phil Jones, Manchester United 41. Koke, Atletico Madrid 42. Sead Kolasinac, Schalke 43. Geoffrey Kondogbia, Monaco 44. Mateo Kovačić, Inter Milan - mix Prosinečkog i Pirla 45. Maksym Koval, Dinamo Kiev 46. Erik Lamela, Tottenham47. Romelu Lukaku, Everton - na posudbi iz Chelsea 48. Lewis Macleod, Rangers 49. Adam Maher, PSV50. Lazar Markovic, Benfica suvlasnik Chelsea 51. Marquinhos, PSG 52. Hachim Mastour, AC Milan - marokanski Messi 53. Max Meyer, Schalke 54. Ahmed Musa, CSKA Moscow 55. Aleksandar Mitrović, Anderlecht 56. Alvaro Morata, Real Madrid 57. Ravel Morrison, West Ham 58. Mosquito, Atletico Paranaense 59. Lucas Moura, PSG 60. Iker Muniain, Athletic Bilbao 61. Nathan, Atletico Paranaense 62. Matija Nastasić, Manchester City 63. Neymar, Barcelona 64. M’Baye Niang, AC Milan 65. Jan Oblak, Benfica 66. Lucas Ocampos, Monaco 67. Alex Oxlade Chamberlain, Arsenal68. Lucas Piazon, Vitesse Arnhem - na posudbi iz Chelsea 69. Paul Pogba, Juventus 70. Nick Powell, Wigan - na posudbi iz Manchestera 71. Dennis Praet, Anderlecht 72. Alex Pritchard, Swindon - na posudbi iz Tottenhama 73. Sergi Roberto, Barcelona 74. Juan Quintero, Porto 75. Karim Rekik, PSV - na posudbi iz Cityja 76. Jese Rodriguez, Real Madrid 77. Mohamed Salah, Basel 78. Sergi Samper, Barcelona - novi Xavi 79. Luke Shaw, Southampton 80. Suso, Almeria - na posudbi iz Liverpoola 81. Dennis Suarez, Barcelona 82. Marc-André ter Stegen, Borussia M. 83. Raheem Sterling, Liverpool 84. Jonathan Tah, Hamburg 85. Talib Tawatha, Maccabi Haifa 86. Florian Thauvin, Marseille 87. Oliver Torres, Atletico Madrid 88. Samuel Umtiti, Lyon89. Marco van Ginkel, Chelsea 90. Raphael Varane, Real Madrid 91. Marco Verratti, PSG 92. Tonny Vilhena, Feyenoord 93. Kevin Volland, Hoffenheim 94. Timo Werner, Stuttgart 95. Jack Wilshere, Arsenal 96. Harry Wilson, Liverpool 97. Wilfried Zaha, Manchester United 98. Gedion Zelalem, Arsenal 99. Kurt Zouma, St Etienne 100. Richairo Živković, Groningen - novi Arjan Robben 101. Samed Yesil, Liverpool Koliko će njih donijeti svijetlu budućnost CFC-u ostaje da vidimo. Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150941 ama cae ti li si autor ovog teksta ako smem da pitam :D Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150955 ama cae ti li si autor ovog teksta ako smem da pitam :D Imena su prava, njegovi su dodaci uz neke igrače. :) Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150961 Imena su prava, njegovi su dodaci uz neke igrače. :) Možda ako sam ja V.B. http://www.index.hr/sport/clanak/oni-ce-promijeniti-lice-nogometa/711349.aspx Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150963 Haha, pa ti si bio i Vasa Ladački ovdje, i svašta si bio. Ne bi me čudilo da je ovo jedna od reinkarnacija :D Prijavi
14. novembar 2013.12 god. comment_150971 Haha, pa ti si bio i Vasa Ladački ovdje, i svašta si bio. Ne bi me čudilo da je ovo jedna od reinkarnacija :D Hehe. Prizajem, otkrio si me. Inače za index.hr sam počeo raditi prije par mjeseci. Lijepo plaćaju. Prijavi
26. novembar 2013.12 god. comment_151981 eh kad sam ja govorio za Poyeta, svaka cast Mourinho ali nikakve fajde od njega na pocetku hajd i dalo se oprostiti losi rezultati i losa igra ali sad samo pogledajte situaciju, pa koliko smo dosad puta odigrali ocajnih utakmica samo jednu smo odigrali kako treba i to protiv Arsenala Prijavi
26. novembar 2013.12 god. comment_151988 Da. Inače Mourinho ima čarobni štapić i u 4-5 mjeseci može učiniti da sve loše iz prijašnjih sezona nestane i da Chelseaju nitko ne zaprijeti a kamoli da gol zabiju. Polako ljudi, i ja sam debelo razočaran i smatram da je ovo večeras bila sramota neviđena ali treba vremena... Prijavi
26. novembar 2013.12 god. comment_152013 Svaka cast na novim postignutim negativnim rekordom, nijedan sut u okvir gola u cijeloj utakmici ! A buducnost kluba, tu buducnost vidim u kurcu ako nebude sto prije pritiska skroz odozgo od Romana, jer ocigledno je da imamo preplacene igrace koji se samo zejbavaju po terenu Prijavi
26. novembar 2013.12 god. comment_152016 Ma jebo i Romana više, dokurčili su svi. Nek puste ovu djecu da igraju. Prijavi
26. novembar 2013.12 god. comment_152017 Ulazimo iz godine u godinu u historiju lige prvaka. Prosle godine ispali kao branioci u grupi, ove godine nismo osutali na utakmici. RUSIMO REKORDE! KTBFFH Prijavi
27. novembar 2013.12 god. comment_152051 Ma jebo i Romana više, dokurčili su svi. Nek puste ovu djecu da igraju. Jeremie Boga bi razvalio.. Prijavi
27. novembar 2013.12 god. comment_152079 S Mouom cemo otici u provaliju, mora se otkaz uruciti BUDUCNOST KLUBA JE U PITANJU ! Prijavi
6. decembar 2013.12 god. comment_153101 José Morais, treći pomoćnik trenera Rođen je 27.7.1965. godine. Radio je s Mourinhom u Portu, ali nakon toga nije otišao u Chelsea. S Mourinhom se opet udružio 2009. godine u Interu, zamjenivši odmetnutog Andre Villas-Boasa. Zatim ga je Mou vukao za sobom i u Real, a evo sad u Chelsea, gdje ga je postavio za svog trećeg pomoćnika nakon Hollanda i Loura. Jedno vrijeme radio je u Benfici, ali i u nekim njemačkim klubovima i jedno vrijeme u Švedskoj. Pa čak i u Africi. Danas mu je u Chelseaju glavni zadatak opozicijska analiza što očito radi odlično, čim ima Mourinhovo povjerenje. Uglavnom vidi mu se na faci da je pošten i dobar čovjek. Prijavi
14. decembar 2013.12 god. comment_154082 http://www.nogometni-transferi.com/mourinho-novi-ugovori-za-lamparda-terryja-i-colea/ Ako je istina,club produzava ugovore sa Coleom,Terryjem i Lampsom uskoro. Pocinjemo da licimo na klub koji ne pusta svoje legende tek tako.. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155371 http://www.youtube.com/watch?v=3gCBM6zHiVY Evo ovdje posto nisam znao gdje da stavim ;) Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155389 Haha ponavljate ste, ali neka neka ne bilo ureka da kucnem u drvo. A evo i članak http://www.nogometni-transferi.com/nevjerovatno-pogledajte-74-gola-koje-su-postigli-igraci-chelseaja-na-posudbama-video/ Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155419 Buducnost naseg kluba pomaze drugim klubovima u borbi za titule i ligu sampiona :D Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155515 Nažalost nijedan Plavac u timu godine, već nas počinje hvatati panika za budućnost. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.