26. septembar 2013.13 god. comment_145730 Bajern ima košarkaški klub? :'D Meni ovaj levo liči na Pižona. Nemoj mi Pesica i Pizona u isti kos leba ti... Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146729 Koja krađa u Leverkusenu. Zadnje sekunde su utakmice, Leverkusen trči u kontru, probija njihov igrač tamo na lijevom krilu, Hegeler trči prema kaznenom prostoru da mu ovaj ubaci, a Ribery ga ruši s leđa. Naravno ništa nije suđeno. A ovaj Götze takva pička. Dođe frajer u Bayern grijat klupu. Iskreno mu želim da tamo i ostane pa da ga ne zove na svjetsko. Juda prokleti. Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146733 Nisam gled'o. Vidim da Pep nastavlja da fura 4 1 4 1. Vrlo fleksibilna formacija, moze lagano po potrebi u 4 3 3 ili 4 2 3 1 da se transformise u toku same tekme. Ostaje mu da radi na defanzivnim stvarima u takvoj formaciji jer iziskuje tako nesto dok je igru prema naprijed lakse oblikovati. Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146735 Kad prihvati cinjenicu da ima jednog od najboljih zadnjih veznih u Evropi, i pusti ga da igra, stvari ce teci mnogo lakse. Martinez je itekako sposoban da zastiti odbranu. Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146745 Šta Mandžo radi na klupi to mi nije jasno Pep igra bez napadaca . Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. Autor comment_146762 Hahahaha. Bem ti igru bez napadača. (mislim na Bayern i Pepa) Prijavi
6. oktobar 2013.13 god. comment_146818 Kad prihvati cinjenicu da ima jednog od najboljih zadnjih veznih u Evropi, i pusti ga da igra, stvari ce teci mnogo lakse. Martinez je itekako sposoban da zastiti odbranu. Zasad mu nemaju sta prigovarati jer im ide dobro. Svakako da ce naredne sezone biti jos uigraniji u ovom Pepovom sistemu. Ovo s Lahmom kao zadnjim veznim ima skroz smisla svidjalo se to nekome ili ne. Da li je bilo potrebe za tim, to je druga prica. Ja bih rekao ne kao i vecina, ali ko nas sta pita, veselis se kad ubodes tiket a Pep Guardiola spakuje 18 miliona za godinu i moze raditi sta 'oce. Ocigledno voli eksperimentisati. Lahm je i kao bek strasno citao igru a znamo da je zadnjem veznom to jedna od najbitnijih karakteristika uz pas igru koju Lahm svakako ima. U medjuvremenu se Martinez povrijedio i ta ideja se u potpunosti poklopila. U Bundesligi gdje se 95% ekipa brani protiv Bayerna eksperimentisanje ce te manje opeci tako da je mogao komotno i Mandzukica staviti na zadnjeg veznog tekmu-dvije. Furace 4 1 4 1 sve dok ima rezultat i dok igraci odgovaraju zadacima. Fleksibilnost ove formacije je plus da u samom toku moze promijeniti u 4 3 3 ili 4 2 3 1 u zavisnosti sta mu treba, a ima i skup klasnih igraca koji to takticki mogu iznijeti. Imali su tuznih partija kao protiv Freiburga, Wolfsburga i Hannovera ili Nurnberga, ne sjecam se tacno, gdje su dobili poklonjen penal pa tek onda malo zivnuli. Ne bi me cudilo da Pep Martineza sada pocne koristiti kao stopera a Lahma zadrzi gdje je sada. Poznato svima da je Martinez to igrao u Bilbau i u Spaniji. Da ima stopera koji razmislja kao zadnji vezni sto Martinez po prirodi jeste a uz njega upari fizicki dominantnog stopera, a to su i Dante i Boateng. Brazilac malo vise ipak. Tako bi dobio jos vise na samom drzanju lopte i oduzimanju iste jer je mnogo lakse igrati kad u ekipi imas stopera koji zna da povuce loptu i odigra kvalitetan pas ili izadje sa svoje pozicije da pokupi loptu i otvori polukontru ili povrati posjed svojoj ekipi sto je Bayernu sada glavna karakteristika. Uz takve igrace poput Lahma i Martineza koji dobro citaju igru, dobice dodatan kvalitet i u napadu i u defanzivi, sto je vaznije. Bice interesantno vidjeti kako ce to funkcionisati protiv ekipe koja je fizicki dominantna, cvrsta i koja ima fantasticnu kontru. Gospodin Jurgen Klopp zna zasto. Tu lezi slabost 4 1 4 1 formacije. To ce biti interesantno za vidjeti kakvu ce taktiku Pep smisliti. Mozda i promijeni formaciju, ali sumnjam, jer je to covjek koji ne odustaje lako od ideje cak i ako dozivi debakl. Tjera igrace da vjeruju u takav nacin igre kao sto je natjerao sve u Barceloni. Iako su protiv Reala recimo na Bernabeu primili gol odmah na pocetku (Benzema) zbog te igre koja se zasniva na gradjenju napada otpozadi, bez preskakanja terena, kasnije su opet nastavili i mogli su primiti jos jedan. To je ono o cemu pricam. Tako nesto ce usaditi i Bayernu. Igra bez klasicnog napadaca mi se nikako ne svidja. To mi je nekako kao burek bez jogurta. Napadac je napadac kakav god da je. Ne valja biti ekstremista ni u cemu pa tako ni u tika-taki. Igra na posjed moze biti onakva kakva i treba biti - dopadljiva, atraktivna, direktna a moze biti i iritantna kao Isidora Bjelica. Ali sve je stvar ukusa. Rezultat je mjerilo. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146934 Koja krađa u Leverkusenu. Zadnje sekunde su utakmice, Leverkusen trči u kontru, probija njihov igrač tamo na lijevom krilu, Hegeler trči prema kaznenom prostoru da mu ovaj ubaci, a Ribery ga ruši s leđa. Naravno ništa nije suđeno. A ovaj Götze takva pička. Dođe frajer u Bayern grijat klupu. Iskreno mu želim da tamo i ostane pa da ga ne zove na svjetsko. Juda prokleti. Da nisam gledao utakmicu pomislio bi da je Bayern kradjom dosao do boda. Bilo bi fino od tebe da si spomenuo 46.min. kada sudija nije svirao cisti penal za Bayern: http://www.youtube.com/watch?v=hXVmZU14pWE Na ovom klipu se sve lijepo vidi. Ako cemo realno Bayern je u ovoj utakmici vise ostecen - 46.min. je trebo biti penal, a ova situacija koju si naveo je faul izvan 16 i slobodan udarac. Götze nije dosao da grije klupu - momak nije 100% spreman: http://www.youtube.com/watch?v=W-17JLc0jKw Mozda ce ti biti jasnije zbog cega jos ne igra u prvoj nakon ovog klipa. Prije ovog starta je isto imao problema sa povredom. U Bayernu se dosta rotira zbog velikog rostera, tako da ce nekad ostati na klupi i kad bude 100% spreman. U Bayern je dosao da napravi iskorak u karijeri kako na osobnom tako i na klupskom planu. @Twelfth Man je lijepo objasnio ovo sa formacijom 4-1-4-1 i njenom transformacijom u toku utakmice. Guardiola je majstor za takve stvari. I sa drugim postom se manje vise slazem. Moje misljenje je da ce se Martinez vratiti na svoju poziciju, sto ne znaci da nekad mozda nece igrati stopera. Pep je probao par puta s njim na stoperu, ali se nije bas proslavio. Puno je bolji na poziciji zadnjeg veznog. Dante i Boateng odlicno igraju i ne vjerujem da ce mijenjati stoperski par. Sto se tice igre u Leverkusenu ja sam prezadovoljan. Satrali smo ih igrom. Mogli su vrlo lako primiti jos par komada. Spasila ih je sreca i odlicni Leno. S obzirom da je Dortmund izgubio ovaj bod u gostima je ravan pobjedi. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146947 Da nisam gledao utakmicu pomislio bi da je Bayern kradjom dosao do boda. Bilo bi fino od tebe da si spomenuo 46.min. kada sudija nije svirao cisti penal za Bayern: http://www.youtube.com/watch?v=hXVmZU14pWE Na ovom klipu se sve lijepo vidi. Ako cemo realno Bayern je u ovoj utakmici vise ostecen - 46.min. je trebo biti penal, a ova situacija koju si naveo je faul izvan 16 i slobodan udarac. Götze nije dosao da grije klupu - momak nije 100% spreman: http://www.youtube.com/watch?v=W-17JLc0jKw Mozda ce ti biti jasnije zbog cega jos ne igra u prvoj nakon ovog klipa. Prije ovog starta je isto imao problema sa povredom. U Bayernu se dosta rotira zbog velikog rostera, tako da ce nekad ostati na klupi i kad bude 100% spreman. U Bayern je dosao da napravi iskorak u karijeri kako na osobnom tako i na klupskom planu. @Twelfth Man je lijepo objasnio ovo sa formacijom 4-1-4-1 i njenom transformacijom u toku utakmice. Guardiola je majstor za takve stvari. I sa drugim postom se manje vise slazem. Moje misljenje je da ce se Martinez vratiti na svoju poziciju, sto ne znaci da nekad mozda nece igrati stopera. Pep je probao par puta s njim na stoperu, ali se nije bas proslavio. Puno je bolji na poziciji zadnjeg veznog. Dante i Boateng odlicno igraju i ne vjerujem da ce mijenjati stoperski par. Sto se tice igre u Leverkusenu ja sam prezadovoljan. Satrali smo ih igrom. Mogli su vrlo lako primiti jos par komada. Spasila ih je sreca i odlicni Leno. S obzirom da je Dortmund izgubio ovaj bod u gostima je ravan pobjedi. Brate idi na Bajernov forum ovde si zalutao Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146957 hemo priznaj da si mrzia pepa u barci a sad tie drag samo zbog toga stae trener bayerna meni je uvik bayern bia drag al sad mu zelin sve najgore zbog pepa i zbog toga da ne bude prvi koji je obrania lp Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. Autor comment_146968 hemo priznaj da si mrzia pepa u barci a sad tie drag samo zbog toga stae trener bayerna meni je uvik bayern bia drag al sad mu zelin sve najgore zbog pepa i zbog toga da ne bude prvi koji je obrania lp Ne želim mu biti odvjetnik, ali Pep mu je već dugo najdraži trener i Barca najdraži klub nakon Bayerna. Često smo se znali zakačiti zbog toga xD Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146982 @chelsea4evercr Cae ti je odgovorio. Navedi mi samo jedan razlog zbog kojeg sam ga trebao mrziti? Zbog cega ga ne podnosis? Ja ne znam da li se ti zezas, ali ako stvarno tako mislis, onda ti imas ozbiljne komplekse. Primijetio sam da vise mrzis Pepa i Barcu nego sto volis Chelsea, a to ti ne valja. Opusti se i uzivaj u fudbalu. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146984 ne barca je ok sad bayern ne valja :P uzivan ja u nogometu brate al ne podnosin pepa u njemu on s tim karanfekama koje izvodi, nije on genije Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146990 Pep gaji lazni imidz gospodina a zapravo je sve samo ne to za sta ga mediji i ljudi koji prate fudbal smatraju. Pudlica maskirana u pitbulla. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146992 jedva čekam dan kad ćemo opet bayern popišat po faci zbog mase gloryhuntera koji navijaju za ekipe koje su trenutno prvaci europe. kakav mrtvi guardiola, pokrao čovjek sve od cruyffa i posrala ga generacija uz debelu sudačku pomoć. bayern već 30 godina nije uspio dominirati u europi duže od jedne godine, ne vidim kako će ove to prekinuti. ne treba muda pod bubrege uvaljivat.lažna devetka je del bosqueova ideja , čak mogu navesti i godinu 2000. kao prvi put kad je koristio ovo.radilo se o gutiju kao prvoj lažnoj devetki, za hrpu ljudi koja ne zna. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146993 Ne kontam šta toliko imate protiv bajerna i gvardiole,njihova stvar koga su uzeli za trenera i kako igraju i koga kupuju.Ništa mi ne znači to ko će koga da pobedi a još manje da se neko nekome popiša na faci. Priznajem,bilo mi je jako drago što je bajern oduvao barselonu ali ništa više od toga. jedino eto što mi se ne svidja to je što mi bundesliga više nije zanimljiva kao ranije ali to je već neko drugo pitanje svaka pobeda mi je bitna,kako protiv nekog nižerazrednog kluba tako i protiv velikih rivala Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146995 ja nemam ništa kontra bayerna ali imam kontra medijske pompe i lažnih genija. Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146996 tako je bilo od kad je sveta i veka,pa šta ja sad mogu što jedino ja u celom mom društvu navijam za čelzi,jebiga ukusi su različiti ne navijaju svi svim srcem,nemamo svi iste kriterijume,neko npr svršava na mesija dok bih ja mogo sad da nabrojim barem 100 igrača koji su mi bolji od njega primera radi,sećam se kad smo bili osnovna škola i pitaju jednog lika zašto navija za crvenu zvezdu a on odgovara : "pa volim crvenu boju" :D al eto da ne skrećem mnogo sa teme.... Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147002 Guardiola je beskičmenjak, kao što je i jedan nosati gospodin napisao u svojoj biografiji. Eto zašto Hemo. Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. Autor comment_147004 Guardiola vam je nešto ko Gary Neville. Nikad dobar igrač, okružen dobrim timom, pa i on dobar. SAF je miljama iznad Guardiole, a da o Mourinhu i ne pričam. Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147005 @chelseafan97 Kako si to zakljucio? Ne znam kako mozes tvrditi to za jednu osobu koju ne poznajes. Ronald Koeman: ''Bili smo cimeri, bio je fantastičan momak. Jako voljan učiti, nezasitno gladan znanja. Sve živo me ispitivao, o nizozemskoj školi igre, o Ajaxu, o Ajaxovoj školi, o igri jednog dodira, o pozicionoj igri, znali smo satima razgovarati o igri. Češće sam bio s njim nego sa suprugom. Međutim, ono što me najviše fasciniralo kod Pepa jest koliko je normalan, jednostavan momak bio. Sjećam se, njegove prve sezone u ekipi - vozio je polovni Golf. Tri sezone kasnije- još uvijek isti polovni Golf. Skroman, ljubazan, bez trunke arogancije.'' @ToreAndreFlo Guardiola je usavrsio tiki taku i doveo je do savrsenstva. Fudbal je digao na jednu vecu razinu - tu se vidi njegova genijalnost. Naravno da za Barcine uspjehe velike zasluge imaju i igraci, ali bez Guardiole to ne bi bilo moguce. Nijedna ekipa prije Pepove Barce nije igrala tako dominantno: Sir Alex Ferguson: ''Pepova Barça je najbolja ekipa koju sam vidio u životu.'' Paul Breitner: ''Guardiola je stvorio ovu Barcelonu, razvijao ju je i razvijao, otkad ju je preuzeo od Rijkaarda. Usavršio ju je i postavio kriterije za godine koje dolaze, kriterije za to kako se nogomet treba igrati.'' Guardiola ima jasnu viziju i filozofiju za razliku od nekih trenera. Njegova genijalnost je vec vidljiva u Bayernovoj igri. Vas bivsi trener se ne slaze s vama - Roberto di Matteo: ''Kakav trener! Trenerčina! On je sjajan momak, on zna što radi i imao je nevjerojatne uspjehe. Nisam siguran da netko može ponoviti ono što je on uradio u Barceloni. Čovjek ide ispred svog vremena''. @Caeruleus Nikad dobar igrac? Hahaha kakve ti gluposti pises, a ja sam jos gori sto odgovoram na tvoje postove. Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147009 E moj Hemingway, Guardiolina genijalnost je nešto slično tome kao da bih ja uzeo neku Mozartovu skladbu i napravio njenu obradu i ljudi me proglase genijem, otprilike tako. Lako se kitit se tuđim perjem, jedan Cruyff je otišao u Ajax jer mu nezahvalnici iz Farselone na čelu s Nandrolonom i Rosellom nisu ni hvala rekli. Čovjek je udario temelje ovog što su osvojili (iako su zadnje 2 LP čiste krađe) i ukucao Ajaxov stil igre, a ti mi tu jednom šarlatana običnog hvališ. Ma ne pušim ti ja te priče, točno se zna što je od koga posudio i pokrao i što mu mediji nezasluženo etiketiraju kao njegovo. Nije on nikakav genij. Kladim se da ne znaš da je "tvoj" trener dok je bio u Bresciji bio pozitivan na nandrolon dana 22.11.2001. i da se pucao time dok ga nisu otkrili i da je mučki pobjegao u Saudijsku Arabiju nakon što je osramoćen. http://www.marca.com/2012/11/22/futbol/tuneldeltiempo/1353574571.html Jel to taj sveti trener i jednostavni skromni momak? Znaš li ti da je on zbog tog skandala popušio SP 2002? Treba samo biti dovoljno upućen. Znaš što se dogodilo dan ili dva prije Ovreboovog masakra na Stamfordu? Pogodi......Dogodilo se nešto jako ružno kad je UEFA uplela prste a imalo je veze s ovim njegovim slučajem, proguglaj i naći ćeš. Misliš da takav varalica ne predlaže i drugima da rade isto? Baš da vidim kako možeš ovo pobiti. Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147013 Da shvatim da neko nekoga mrzi ali da neko kaze kako je taj i taj trener ukrao to i to u fudbalu je glupost velika. U fudbalu nema kradje sem one sudijske. Najbolji treneri su upravo oni koji znaju uzeti ono najbolje iz svih stilova i sklopiti igru koja ce odgovarati igracima koje imaju. Trener postaje los onog momenta kada vrijeme ode korak ispred njega. Da bi to sprijecio, trener mora konstantno isprobavati sve ono sto je u datom momentu aktuelno i nadogradjivati svoje znanje i taktiku. Kao kada pocinjes svirati gitaru, u pocetku naucis osnovne akorde a vremenom i sve ostale, pa onda sve to koristis u raznim stilovima muzike i na kraju ostanes pri onom stilu koji ti je najprijatniji. Cinjenica je velika da je Guardiola usavrsio tika-taku pa vi mozete zapinjati i pjeniti koliko hocete ali to je fakat. I to nije nimalo lako. Uopste usavrsiti neku igru nije lak proces. On je vidio nesto sto drugi godinama nisu i napravio taj potez i sve je otislo na drugi nivo. Nije da ga volim i da mi je nesto drag ali ovo je istina. Kakva kradja, cuj ukrao nesto u fudbalu hahahahah Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.