Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bundesliga (GER)

Istaknuti odgovori

@Wisey

Slažem se da je ta Barca bila jača prvenstveno zbog Messija koji je prošle sezone bio bolji i spremniji. Protiv Bayerna nije bio spreman. Imali su dosta problema i u odbrani (Bartra je igrao). Ali i bez toga, mislim da bi ih ovaj Bayern izbacio jer su jači, bolji i gladniji što se tiče trofeja.

I ja mislim, al bi sigurno bilo bare-bare (znači gusto). To je sfera šta bi bilo kad bi bilo.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 73,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ne simpatiziram bundesligu niti nešto pratim, ali ovakvi trenuci me dirnu pa makar bili u 5.uzbekistanskoj ligi pa eto da podjelim. Velika stvar, velika pobjeda i baš lijep trenutak koji me momentalno

• Jedan od njih dvojice je lovac na srpskoj potjeri i režiser filma "Mrtav ladan"

• Nema sta, svaka cast Halleru, pravi borac.   Nego me nasmija komentar na twitteru, kaze Haller dobio rak, pobijedio ga i opet se vratio na teren prije Pogbe.

Objavljene slike

hemingwey ovo je tema o bundesligi  i nemoj toliko o ciganima pricat, o bayernu pricaj jer ovo sta oni igraju je nogomet ima smisla, to je nogomet, igra koja tezi savrsentsvo, bas ona srz, al nemoj mi o spanjolcima molin teee stvarno nemoj 

• 3 sedmice kasnije...

sutra otvorenje sezone njemacki superkup BVB-Bayern!  steta sto nece zaigrati Dortmundov novi i stari playmakeri Mkhitaryan i Goetze!

Veliki Raul Gonzales koji je samo dvije sezone proveo u Schalkeu,ali ostavio dubok trag! sutra ima oprostajnu prijateljsku tekmu u kojoj ce jedno poluvrijeme nositi po zadnji dres Schalkea protiv svog trenutnog kluba Al-Asada

Veliki Raul Gonzales koji je samo dvije sezone proveo u Schalkeu,ali ostavio dubok trag! sutra ima oprostajnu prijateljsku tekmu u kojoj ce jedno poluvrijeme nositi po zadnji dres Schalkea protiv svog trenutnog kluba Al-Asada

Svaka čast Schalkeu, i kakva blamaža za Real, sramotno. 

I naravno auf gehts BVB ! :D

dobra utakmica,ništa manje nisam očekivao,nije borusija bila tolko bolje,više je bajern grešio al ajd sad,gotovo je,onaj prvi go,greška golmana,strašno

možda grešim al čini mi se da bi bajernu jedan dobar štoper lego kao kec na desetku,ostalo sve fino štima, e sad neznam,šta martinez sad igra,dal odbranu il vezu

Dortmund vs Bayern 4:2

3945k0p8ekx1foz00hu.png

- ideja Bayerna sa dva pokretljiva duboka veznjaka koji će čuvati prostor za kontre i istodobno nuditi pokretljive pas opcije na klimavim je nogama odmah u startu - nijedan od njih nije holder sposoban odigrati kvalitetno prema obrani. Pep je išao s rizikom, imao je probleme koje je mogao i očekivati.
- Shaqiri kao lažna devetka, Mandžukić koristi utrčavanja s lijeva, Muller se ubaciva u prostor iz dubine: ovo je neloše  funkcioniralo. Barem između njih trojice. Shaqiri je pronalazio loptu između linija (ponajbolji u prvom poluvremenu), Mandžukić u nekoliko navrata dosta dobro utrčao u prostor.
- Mandžukić na krilnom napadaču otvarao je puno prostora za utrčavanja Alabe koji je igrao dosta ofanzivno u prvom poluvremenu tjerajući Kubu da većinu vremena provodi u svojoj polovici.
- Desno je Lahm imao rezerviraniju ulogu. Vrlo vjerojatno namjerno jer je Guardiola ciljao na dodatnog igrača koji će biti osiguranje od kontri blizu sporog van Buytena, a osim tog i Reus je puno opasniji prema naprijed. Ovo je uvjetovalo da je Robben bio prisiljen pružati širinu na desnoj strani, ali on to nije dobro radio. Bio je ukopan uz aut liniju i osim što je nudio pas opciju nije pretjerano koristan bio. Lak plijen za čuvanje Schmelzeru.
- Starke strašno nesiguran na lopti, uvjetovalo sa pogreškom kod gola odmah na startu.
- Dortmund u dvije zbijene defanzivne linije. Cijelo poluvrijeme su kontrolirali prostor u obrani i prema naprijed kako su preko Gundogana koji bez ''šestice'' u Bayernovom sastavu puno lakše u kontrama dolazio do lopte i prilika iz kontre.
- Dakle u prvom poluvremenu Bayern prilike stvara većim djelom preko Shaqiria, Mandžukić si ne može kreirati priliku, a sve što je dobio bili su ubačaji, Robben prestatičan, a Muller je većinu vremena imao Hummelsa zalijepljena koji ga je mogao pratiti i nešto dalje pošto su Sahin i Bender stajali jako blizu.

Drugo pol:

0wpgomsvfw1brrxot06b.png

- Promjena u podjeli uloga u napadu Bayerna.
- Sredinom ulazi Schweinsteiger i Bayern prelazi na tri u vezi. Ovo su po meni trebali puno ranije uraditi (mislim na 1v2 kombo u vezi, Bastina mi je djelovao nespreman, možda samo dojam jer je sporije hvatao ritam), iako im u svemu nije donijelo previše koristi. Ganjali su rezultat, Lahm i Alaba stajali jako široko i opet su stoperi + Thiago koji je ostajao najdefanzivnije, makar i ovdje ne imali čistu 1v2 kombinaciju kako se Kroos izvlačio između linija
- Dva gola iz ubačaja na drugu stativu. Ironično pomalo da je Robben zabio dva gola, a ostatak što je odigrao po meni bio među slabijima na terenu.
- vrhunski autogol van Buytena. Glavom u padu na prvu stativu.
- Aubameyang, kako je brz lik. Ko da Bolta gledam na terenu.
- dodavanje Thiaga preko obrane za Mullera. Prava šteta što nije ušlo.

Ukupno dojam, Dortmund jako dobar. Kontrolirali su cijelu utakmicu prostor i u obrani i prema naprijed. Pod ovim ''kontrolirali su prostor'' u obrani: ciljam na to da nisu morali nepoželjno izlaziti van postavljenog defanzivnog oblika kako bi blokirali prijetnje Bayerna. Sve su bile već unaprijed predvidljive, jedino je Shaqiri napravio nešto problema, ali manje od očekivanja pred utakmicu. u napadu: plan izgranje napada (veći dio utakmice kontre) su funkcionirale planirano, Gundogan je veliku većinu vremena primao loptu u zonama gdje je želio, Lewandowski isto tako, Reus se ubacivao u sredinu i ovim su stvarali Bayernu probleme koji im nije uspio cijelu utakmicu onemogućiti ovo.

Bayern mi djeluje još u fazi eksperimentiranja, svaki put kad sam ih pogledao u zadnje vrijeme igrali bi u nešto drugačijem sustavu. Još ćemo vidjeti koji je osnovni plan kad se cijeli tim posloži.

bez obzira na ovu pobjedu Dortmunda koja je zasluzena vjerujem da ce se Bayern Munchen prosetati ligom,pravili su dosta gresaka i Dortmund kao prava ekipa je znao te greske iskoristiti,neznam koja je bila filozofija Guardiole ali krenuti bez i jednog defanzivnog igraca je bila greska,Gustavo ili Javi Martinez su morali igrati a o Schweinsteigeru da nepricam koliko je bio potreban od pocetka,odbrana takodjer u nekim situacijama nesigurna a ponavljam Dortmund je to sve lijepo iskoristio uz onakvu publiku i domaci teren dobili su utakmicu.

Ako Dormund uspije zadržati priključak s Bayernom do kraja polusezone, bit će svega. Prošle sezone je došlo do pada u igri Dortmunda u Bundesligi jer su se zasitili malo dominacije nad Bayernom. Sad se opet vraćaju na pravu razinu, nemaju široku klupu, ali barem imaju igru za razliku od Bayerna.

Odlično. Prvi lagani udarac zadan Guardiolinom Bayernu. Sljedeći nešto razorniji moramo zadati mi 30. augusta u još jednom Superkupu. To bi ih sigurno malo uzdrmalo. Ipak, nije toliko lako kako je mislio.

Bravo za Kloppa i družinu, nadam se da mogu ove godine držati korak i u prvenstvu što je duže moguće. :D

dfl_supercup_bvb_siegerfoto_th.jpg

koja dobra utakmica, odavno nisam bolje gledao.

BVB na krilima Reusa i Gündogana zasluzeno uzeli kup, mada je kao sto ste vec napisali Bayern puno grijesio.

Mislim da je najveca greska Pepa bila ta sto je stavio Tiaga Alcantaru na poziciju 6ice a ovaj se je slabo drzao te pozicije vise je jurio naprijed. Naravno falili su im Ribery,Neuer i Goetze ali takodje i u Dortmunda Mkhitaryan i Pisczek

napokon je Pep upoznao Dortmund :D

Bayern-Munich-s-Spanish-coach-Guardiola-

Ako Dormund uspije zadržati priključak s Bayernom do kraja polusezone, bit će svega. Prošle sezone je došlo do pada u igri Dortmunda u Bundesligi jer su se zasitili malo dominacije nad Bayernom. Sad se opet vraćaju na pravu razinu, nemaju široku klupu, ali barem imaju igru za razliku od Bayerna.

Ti si na osnovu sinoćnje utakmice u kojoj su podbacili zaključio da Bayern nema igru? Jesi li gledao ostale pripremne utakmice Bayerna pod Guardiolom? (pogotovo utakmice u LIGA total!-Cupu protiv HSV-a i Gladbacha). Bayern sinoć nije imao dobru igru, pravili su dosta grešaka, ali to bi puno bolje izgledalo da su u prvoj postavi igrali Ribery, Neuer, Martinez, Schweinsteiger i Dante. To je 5 prvotimaca iz prošle sezone - pola ekipe! Pep je u drugom poluvremenu ubacio Schweinsteigera i Dantea u igru, ali oni nisu još 100% spremni jer su propustili dobar dio priprema (prvi zbog povrede, drugi zbog produženog odmora). Što se tiče igre ja bi se više brinuo za Chelsea da sam na tvom mjestu jer je oni nemaju od odlaska Ancelottija.

"Bayern mi djeluje još u fazi eksperimentiranja, svaki put kad sam ih pogledao u zadnje vrijeme igrali bi u nešto drugačijem sustavu. Još ćemo vidjeti koji je osnovni plan kad se cijeli tim posloži."

Momak je sve fino objasnio. Guardiola je dosta eksperimentisao u ovim pripremnim utakmicama jer želi da ima što bolji uvid u svoje igrače i ekipu. Kada se u ekipu vrate navedeni igrači + Gotze i budu 100% spremni to će izgledati mnogo bolje.

Ti si na osnovu sinoćnje utakmice u kojoj su podbacili zaključio da Bayern nema igru? Jesi li gledao ostale pripremne utakmice Bayerna pod Guardiolom? (pogotovo utakmice u LIGA total!-Cupu protiv HSV-a i Gladbacha). Bayern sinoć nije imao dobru igru, pravili su dosta grešaka, ali to bi puno bolje izgledalo da su u prvoj postavi igrali Ribery, Neuer, Martinez, Schweinsteiger i Dante. To je 5 prvotimaca iz prošle sezone - pola ekipe! Pep je u drugom poluvremenu ubacio Schweinsteigera i Dantea u igru, ali oni nisu još 100% spremni jer su propustili dobar dio priprema (prvi zbog povrede, drugi zbog produženog odmora). Što se tiče igre ja bi se više brinuo za Chelsea da sam na tvom mjestu jer je oni nemaju od odlaska Ancelottija.

"Bayern mi djeluje još u fazi eksperimentiranja, svaki put kad sam ih pogledao u zadnje vrijeme igrali bi u nešto drugačijem sustavu. Još ćemo vidjeti koji je osnovni plan kad se cijeli tim posloži."

Momak je sve fino objasnio. Guardiola je dosta eksperimentisao u ovim pripremnim utakmicama jer želi da ima što bolji uvid u svoje igrače i ekipu. Kada se u ekipu vrate navedeni igrači + Gotze i budu 100% spremni to će izgledati mnogo bolje.

tipicno jevrejsko-bavarska propaganda :D

JUPP HEYNCKES, tvorac Bayerna koji se prošle sezone ovjenčao četverostrukom krunom, nikog nije zavarao izjavom nakon teškog poraza Bavaraca od Borussije (2:4) u utakmici Superkupa:

"Bayern nije daleko od vrhunskih predstava. Trener Guardiola izgleda dobro, lijepo se oblači, a ima i savršenu momčad. Što bi uopće moglo poći po zlu?"

=)) =)) =)) =))  Kako ga je popišao hahha. Zna i on da je ovaj prevara obična.

Treneri Bayerna i Borussije, Josep Guardiola i Jürgen Klopp, imaju, kažu, razloga biti zadovoljni nakon dvoboja za Njemački superkup u Dortmundu, u kojem su domaćini slavili 4-2...

- Izgubili smo 4-2, ali ja nemam osjećaj da je dortmundska momčad bila puno bolja od nas. Sve u svemu, zadovoljan sam našom predstavom i ponašanjem u utakmici. Moramo biti svjesni da smo igrali protiv izuzetno jake momčadi – rekao je Bayernov španjolski trener nastavivši:

- Imamo sad pred nama deset dana pred početak prvenstvene sezone. Taman dovoljno da popravimo pogreškice koje činimo.

Je, baš su pogreškice kad ti Kloppova ekipa složi 3 kontre i zabije 3 gola.

Jürgen Klopp je kazao:

- Bila je to fenomenalna utakmica. Obje su momčadi igrale nogomet kao da im je posljednji put u životu. Bayern je najbolja momčad lige i nije naš rival. Ostalih 16 momčadi naši su protivnici.

:O) :O)

Dobro, možda sam se trebao malo bolje i preciznije izraziti, ali ne znam kako bi drugačije okarakterisao ovu utakmicu. Naravno da je po značaju i važnosti ispred ostalih utakmica u pripremnom periodu (ipak je to Superkup), ali manje-više i ovo je pripremni meč. Trofej i nije toliko bitan i cijenjen (naravno da bi mi bilo drago da su ga osvojili, pogotovo u gostima protiv Dortmunda, ali nije pod moranje, mnogo su važnije utakmice u BL, Kupu i u LP protiv Dortmunda, i ako bi mogao birati, uvijek bi prije izabrao pobjedu protiv Dortmunda u jednom od 3 navedena takmičenja nego trofej u Superkupu). Bayern ga je prošle sezone osvojio, pa ga na kraju skoro niko nije spomenuo, svi su pričali o trostrukoj kruni. "Dobra stvar kod Superkupa je da se pobjednik veseli, a poraženi ne tuguje previše." - ova Kloppova izjava najbolje opisuje ono što sam htio da kažem.

Ova utakmica je otvaranje nove sezone - nešto kao generalna proba. Pripreme Bayerna za početak nove sezone još nisu završene. Za 3-4 dana je Audi Cup gdje će odigrati 2 prijateljske utakmice. Znači - pripreme za predstojeću sezonu još traju.

Mene iskreno ovaj poraz ne zabrinjava previše - razloge sam naveo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.