28. maj 2013.13 god. Autor comment_125941 Jurgen Klopp razočaran Upravom Dormunda zbog nesposobnosti da sačuva igrače ili u najgorem slučaje da ih ne prodaje najvećem konkurentu za titulu Bayernu, razmišlja o napuštanju Milionera. Kako medij navode njegova sljedeća destinacija bi mogla biti Arsenal. (A.N.N) Prijavi
9. juni 2013.13 god. comment_128370 Jurgen Klopp razočaran Upravom Dormunda zbog nesposobnosti da sačuva igrače ili u najgorem slučaje da ih ne prodaje najvećem konkurentu za titulu Bayernu, razmišlja o napuštanju Milionera. Kako medij navode njegova sljedeća destinacija bi mogla biti Arsenal. (A.N.N) Jeli se ovo neko zajebava? Prijavi
9. juni 2013.13 god. comment_128388 Jeli se ovo neko zajebava? Zar nije dovoljno samo reci "Cae" :-? Prijavi
9. juni 2013.13 god. comment_128435 ma i ja sam to već prije čitao, al čuj glupoosti, "nezadovoljan nesposobnošču da zadrže igraće" i onda u Arsenal, nije govno nego se pas posro Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131177 [youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_RSh4HE9r00[/youtube] Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131180 Naučit će on jezik, vidi se da se ozbiljno prihvatio toga i predano radi na poboljšanju njemačkog. A ionako se svaki jezik najbolji uči tamo gdje se priča non-stop, ne moš ti iz New Yorka naučiti tako dobro da jebe rak raka. A za ovu pressicu, tu ga Jose tabana žestoko, uvijek je bio veći šmeker. Očekujem dobru tekmu u Superkupu. :D Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131187 Naučit će on jezik, vidi se da se ozbiljno prihvatio toga i predano radi na poboljšanju njemačkog. A ionako se svaki jezik najbolji uči tamo gdje se priča non-stop, ne moš ti iz New Yorka naučiti tako dobro da jebe rak raka. A za ovu pressicu, tu ga Jose tabana žestoko, uvijek je bio veći šmeker. Očekujem dobru tekmu u Superkupu. :D Evo kod svaba to danas glavna atrakcija, cijelo njegovo predstavljanje uzivo bilo, mene je iznenadio kada je poceo njemacki zborit malo ga jebe gramatika ali odlicno za pocetak... Prijavi
26. juni 2013.13 god. comment_131621 [youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pCoeLyZO7YE[/youtube] Prijavi
26. juni 2013.13 god. comment_131657 Nparavili su fini posao Bavarci danas, naplatili ulaz 5 eura, došlo 10 000 ljudi, profit 50 000 eura pa ti gledaj Prijavi
26. juni 2013.13 god. comment_131697 Nparavili su fini posao Bavarci danas, naplatili ulaz 5 eura, došlo 10 000 ljudi, profit 50 000 eura pa ti gledaj Taj novac ide u dobrotvorne svrhe za pomoć žrtvama od nedavnih poplava koje su pogodile južnu Njemačku (Bavarsku). Što se tiče samog treninga oduševljen sam. Pep mi se jako svidja kao trener. Dosta komunicira s igračima, dodaje se s njima, pazi i na najsitnije detalje. Bayern je idealan klub za njega, a on je po meni idealan nasljednik Juppa. Njegova zamisao fudbala i Bayernova filozofija se poklapaju i slažu. Veliki značaj pridaje pas igri i posjedu. Bayern svoj stil i filozofiju neće mijenjati. Pep će se prilagoditi Bayernu i igračima - to je uostalom i sam izjavio na predstavljanju. Napravit će neke manje promjene, doraditi tehničke detalje i pas igru. Bayern je i bez njega što se tiče pas igre i posjeda bio najdominantniji klub uz Barcu. Vjerujem da bi Pep to mogao poboljšati. Prijavi
27. juni 2013.13 god. comment_131757 Taj novac ide u dobrotvorne svrhe za pomoć žrtvama od nedavnih poplava koje su pogodile južnu Njemačku (Bavarsku). Što se tiče samog treninga oduševljen sam. Pep mi se jako svidja kao trener. Dosta komunicira s igračima, dodaje se s njima, pazi i na najsitnije detalje. Bayern je idealan klub za njega, a on je po meni idealan nasljednik Juppa. Njegova zamisao fudbala i Bayernova filozofija se poklapaju i slažu. Veliki značaj pridaje pas igri i posjedu. Bayern svoj stil i filozofiju neće mijenjati. Pep će se prilagoditi Bayernu i igračima - to je uostalom i sam izjavio na predstavljanju. Napravit će neke manje promjene, doraditi tehničke detalje i pas igru. Bayern je i bez njega što se tiče pas igre i posjeda bio najdominantniji klub uz Barcu. Vjerujem da bi Pep to mogao poboljšati. A koja je to Guardiolina ideja nogometa? Tu ideju mu je usadio Cruyff koji je udario temelje Farselonine škole. Guardiola samo uzima zasluge. Po ničem nije originalan. Čak je i lažnu devetku popalio od del Bosquea. Prijavi
27. juni 2013.13 god. comment_131781 Taj novac ide u dobrotvorne svrhe za pomoć žrtvama od nedavnih poplava koje su pogodile južnu Njemačku (Bavarsku). Što se tiče samog treninga oduševljen sam. Pep mi se jako svidja kao trener. Dosta komunicira s igračima, dodaje se s njima, pazi i na najsitnije detalje. Bayern je idealan klub za njega, a on je po meni idealan nasljednik Juppa. Njegova zamisao fudbala i Bayernova filozofija se poklapaju i slažu. Veliki značaj pridaje pas igri i posjedu. Bayern svoj stil i filozofiju neće mijenjati. Pep će se prilagoditi Bayernu i igračima - to je uostalom i sam izjavio na predstavljanju. Napravit će neke manje promjene, doraditi tehničke detalje i pas igru. Bayern je i bez njega što se tiče pas igre i posjeda bio najdominantniji klub uz Barcu. Vjerujem da bi Pep to mogao poboljšati. Nije ti ovo BayernBalkan Forum. Samo da te obavestim jer vidim da si zalutao -.- Prijavi
27. juni 2013.13 god. Autor comment_131803 Guardiola je uveo ekstremnu tika-taku što se pokazalo kao lošim potezom na kraju. Jesu na mah i uz pomoć sudaca osvojili dvije Lige prvaka s ekstremnom tika-takom, ali kao dugovječan projekt to se pokazalo kao loše, pogotovo prošle godine gdje je Barca s tom svojom igrom zakazala u 15 dana u tri tekme protiv CFC dvije i jednoj protiv RMCF-a. U Bayernu je sigurno neće moći provodi. Pustite vi treninge, to je marketing, pogotovo ovaj otvoreni za javnost. Klicko, nemaju Bayernovi navijači s Balkana svoj forum. Jbg nisu organizirani :P Imaju Bayern Cro forum gdje su naravno navijači iz Hrvatske, ali ima ih dosta i iz regije i to je to. Ja se jednom tamo prijavio i popljuvali me jer navijam za Chelsea, haha bolest. Ali eto ajde oprostio sam im. Nisam im čak prošle godine htio nabijati na nos kad su ispušili od nas u finalu. Prijavi
27. juni 2013.13 god. comment_131821 Evo citam nesto kao mogao bi igrati sa laznom devetkom, riberya prekomponovati na 10tku. Vjerovatno bi gece bio lazna 9-ka. Ne znam kako ce u njegov sistem uklopiti se Mandzo, naravno ukoliko bude mijenjao sistem. Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131953 A koja je to Guardiolina ideja nogometa? Tu ideju mu je usadio Cruyff koji je udario temelje Farselonine škole. Guardiola samo uzima zasluge. Po ničem nije originalan. Čak je i lažnu devetku popalio od del Bosquea. Cruyff je uveo tika taku u Barcu, a Pep je doveo do savršenstva - tu se vide njegove ogromne zasluge. Njegova ideja nogometa - napadačka igra bazirana na posjedu i presingu - totalni fudbal. Bayern igra napadački, bazira igru na posjedu (a znaju igrati i kad protivnik ima loptu u nogama - najbolji primjer za to su utakmice protiv Barce), i jakom presingu (po tome im trenutno nijedna ekipa na svijetu ne može parirati, osim Dortmunda) - totalni fudbal. Bayern ne igra tika taku, ali ima filozofiju koja je dosta slična Pepovoj i zbog toga smatram da je on idealan nasljednik Juppa. Kakve zasluge? Jesi li i ti jedan od onih koji tvrde da je dobio na gotovo ekipu od Rijkaarda? Ako jesi, onda ja i ti nemamo o čemu raspravljat @klicko Ovo je tema Bundeslige, a Bayern je klub koji igra u Bundesligi. Ako ti se ne svidaju moji postovi, i ako ne možeš voditi normalnu raspravu zaobidje me u širokom luku. Guardiola je uveo ekstremnu tika-taku što se pokazalo kao lošim potezom na kraju. Jesu na mah i uz pomoć sudaca osvojili dvije Lige prvaka s ekstremnom tika-takom, ali kao dugovječan projekt to se pokazalo kao loše, pogotovo prošle godine gdje je Barca s tom svojom igrom zakazala u 15 dana u tri tekme protiv CFC dvije i jednoj protiv RMCF-a. U Bayernu je sigurno neće moći provodi. Pustite vi treninge, to je marketing, pogotovo ovaj otvoreni za javnost. Klicko, nemaju Bayernovi navijači s Balkana svoj forum. Jbg nisu organizirani :P Imaju Bayern Cro forum gdje su naravno navijači iz Hrvatske, ali ima ih dosta i iz regije i to je to. Ja se jednom tamo prijavio i popljuvali me jer navijam za Chelsea, haha bolest. Ali eto ajde oprostio sam im. Nisam im čak prošle godine htio nabijati na nos kad su ispušili od nas u finalu. Ovaj post ti zaslužuje veliki facepalm. Nazivati stil igre koji je Barci u 4 godine pod Pepom donio 14 trofeja i reprezentaciji Španije 3 velika trofeja (SP + 2EP) promašajem može samo neznalica ili kompleksaš koji ne podnosi navedeni klub i reprezentaciju. Ja razumijem da neko ne voli Barcu i da mu je taj stil dosadan za gledati, ali ne razumijem ovakve postove. Barca je i nakon Pepa nastavila da igra taj stil i osvojila je Primeru, igrali su i 1/2 finale LP. Španija je sa tom igrom došla do finala Kupa konfederacija - tako da je glupo govoriti o nekom promašaju. Nije problem u sistemu igre nego je problem u ekipi koja je istrošena i koja treba neke promjene, prije svega u odbrani. Kada se sve sabere i oduzme Barca je protiv Chelseaja odigrala dobro. Sve je bilo super osim završnice. Prošli ste najviše zahvaljujući odličnom Cechu i nespretnosti igrača Barce u završnici. To je činjenica. Ne može se čak ni reći da ste odigrali dobro u odbrani s obzirom na broj prilika koje je Barca imala. Puno je bolje odigrao Chelsea u sezoni 08/09 protiv Barce. Bayern je ove sezone najbolje pokazao kako se igra protiv tika take - i u odbrani i u napadu su odigrali za 10. Mourinho je isto našao recept za Barcu, ali nijedna njegova ekipa nije razbila Barcu ko Bayern. A to kako će Bayern igrati pod Pepom uskoro ćemo vidjeti. On je rekao da će se 100% prilagoditi igračima i Bayernu. Ne vjerujem da će nešto drastično mijenjati. Novinari svašta pišu. Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131954 Razvalili ste Barcelonu, tačno. Al ta Barcelona što je igrala protiv Bayerna primila bi 5 komada od one Barcelone što je igrala protiv Chelseaja, bez obzira što je riječ o skoro istim ekipama. Realno, i PSG je njih trebao dobiti, i Milan da je išta pameti imao. Nije to isto. A Pep je trener bez muda, al neka vam ga. Vidjećemo se u Superkupu. :D Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131956 Jesi li i ti jedan od onih koji tvrde da je dobio na gotovo ekipu od Rijkaarda? On je sa barcom imao odlicne rezultate. A rupetina od trenera. Pokazao se u Galati i u saudijskoj arabiji. Pep vec izgleda kao jaci, bolji trener ali treba reci da je i on imao dream team misleci na Iniestu Xavia i Messia. Dao im slobodu a oni su odradili sve kako treba. Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131960 ovakav razvoj situacije nije dobar za nemačku,dobar je samo za bejern,postaje dosadno,oni su toliko nadmoćni postali da više i ne pratim rezultate,pogledam samo šta su ostali klubovi uradili i to aj da ih pobedjuju samo,nego to neki rezultati kao sa igrica sa po 5-6 razlike Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131962 On je sa barcom imao odlicne rezultate. A rupetina od trenera. Pokazao se u Galati i u saudijskoj arabiji. Pep vec izgleda kao jaci, bolji trener ali treba reci da je i on imao dream team misleci na Iniestu Xavia i Messia. Dao im slobodu a oni su odradili sve kako treba. Rijkaard je imao dobre rezultate, ali njegova Barca nije igrala ni približno dobro kao Pepova - Pepova Barca je imala mnogo bolju i dominantniju igru sa većim posjedom. Guardiola je uveo dosta promjena u toj ekipi (tu prije svega mislim na neke nove igrače, na samu igru, kretanje igrača bez lopte, promjene u otvaranju igre, presing i posjed je digao na veći nivo, six second rule - pokušati vratiti loptu u svoj posjed u roku od 6 sekundi, i kao što si rekao, navedenom trojcu je dao slobodu koju nisu imali pod Rijkaardom). Dovoljno je pogledati sastav Barce pod Rijkaardom i sastav Barce pod Pepom - Piquea je vratio iz Uniteda, kupio je Alvesa iz Sevila, iz Barcine druge ekipe je povukao Busquetsa i Pedra koji su postali važni igrači u tom sistemu (pogotovo Busquets). On ima ogromne zasluge za uspjeh reprezentacije Španije. U Bayernu je dobio gotovu i odličnu ekipu bez mane. Ostaje da vidimo koliko će biti uspješan i da li će moći da digne igru na još veći nivo. @Wisey Slažem se da je ta Barca bila jača prvenstveno zbog Messija koji je prošle sezone bio bolji i spremniji. Protiv Bayerna nije bio spreman. Imali su dosta problema i u odbrani (Bartra je igrao). Ali i bez toga, mislim da bi ih ovaj Bayern izbacio jer su jači, bolji i gladniji što se tiče trofeja. Prijavi
28. juni 2013.13 god. comment_131963 @klicko Ovo je tema Bundeslige, a Bayern je klub koji igra u Bundesligi. Ako ti se ne svidaju moji postovi, i ako ne možeš voditi normalnu raspravu zaobidje me u širokom luku. Hah znao sam da ces to odgovoriti. Pa nisam ti ja ovo rekao samo zbog ovog posta. Imas ti 127418724 postova koji su samo o Bayernu, a vidim da je i avatar u Bayern fazonu. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.