Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Nece nasi uletati u takav dil iz ranije poznatih razloga. 

Njegov ce transfer kostati minimum 100 miliona, i nece pristati n manju platu od 300k 

Amortizacija(posto je Uefa smanjila razvlacenje placanja na 5 godina) iznosi 35m£ godisnje a moze biti samo veca. 

Pored svega toga on bi bio placen skoro duplo vise od nasih najboljih igraca koji su neko vreme tu, sto bi izazvalo polemike u svlacionicu.

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

57 minutes ago, Whisper said:

Newcastleu silnom ako pukne qurac, tacnije vlasnicima kupice Uefu a kamoli igrace koje zele. Njih ogranicava to sto su resili da posluju u granicama PSR/FFP dok ne postanu malo jaci brend sa vecim prihodima. 

"Njih ogranicava" i "dok ne postanu" su kljucni dijelovi ovoga sto si napisao, sve ja shvatam i bogati vlasnici i ovo i ono, ali da ti glavni igrac zeli ici u momentu kada igras LP dovoljno govori. Ja ne kazem da oni nisu rasli proteklih par sezona na putu do igranja LP ali ovo sto su doživjeli ovaj prelazni rok plus odlazak Isaka je veliki korak nazad. 

Pa valjda bi Liverpul prodao Nuneza u tom slučaju, muče se i oni već neko vreme sa tom pozicijom, da nije Salah imao onakve brojke, verovatno ne bi ni uzeli titulu

ovo što kaže Diablo, ne bih se iznenadio, ali ne bih voleo da Isak ode tamo, bolje i u Liverpul da predje nego da ode u Arabiju...

ali i sa onakvom igrom liverpulu bi bilo kakav "kasvetan" napadač završio posao a kamoli Isak

Ne brine me toliko Wirtz, kamoli ovaj Kike Budalike iz njemacke lige ali ako Liverpul potpise Isaka to je bas vrhunski transfer. Jest sklon povredama, no kad je na terenu onda je paklen napadac. 

Mi ako zelimo iskorak naredne sezone i borbu za sami vrh, sto bi nam morao biti cilj, neophodno je da startamo vrlo ozbiljno od 1. kola. Tesko cemo uhvatiti korak inace. Brine me komplet odsustvo priprema, fizicka sprema u odnosu na rivale ce dosta kaskati. Bojim se da ce nas presing i trcanje trpiti. 

1 hour ago, Wisey said:

Ne brine me toliko Wirtz, kamoli ovaj Kike Budalike iz njemacke lige ali ako Liverpul potpise Isaka to je bas vrhunski transfer. Jest sklon povredama, no kad je na terenu onda je paklen napadac. 

Mi ako zelimo iskorak naredne sezone i borbu za sami vrh, sto bi nam morao biti cilj, neophodno je da startamo vrlo ozbiljno od 1. kola. Tesko cemo uhvatiti korak inace. Brine me komplet odsustvo priprema, fizicka sprema u odnosu na rivale ce dosta kaskati. Bojim se da ce nas presing i trcanje trpiti. 

6 hours ago, Wisey said:

Mislim da ce borba za titulu biti jako tesko dostizna, a zasto evo sad cu reci svoje vidjenje. 

Mi smo proslu sezonu (koja je okarakterisana kao relativno uspjesna, nista posebno wow ali ni katastrofa) zavrsili kao 4.ta ekipa. A realno smo bili 5.ta ekipa prvenstva, Newcastle je trebap biti ispred nas ali na kraju to ne mjenja nista jer obe ekipe igraju ligu prvaka. Prve tri ekipe su bile bolje od nas. Eh sad te tri ekipe su se bas pojacale. Prije svega bi rekao Arsenal koji je doveo kariku koja im je toliko nedostajala a to je napadac koji garantuje 15-20 golova u sezoni. Jedina ‘slaba’ karika sada u ton timu je pozicija lijevog krila. Nisu prodali nijednog bitnog igraca i  filozofija ekipe se ne bi trebala promjeniti. Takodjer se ocekuje i da Sala bude zdrav kroz cijelu sezonu. 

City proslu sezonu nije licio na sebe, mnogi su govorili i tvrde da je Guardiola procitan, da je ispuhao. Do kraja sezone je stabilizovao ekipu. Oni su doveli manje zvucna pojacanja ali bas na pozicije koje su skripale. I za sve igrace mislim da su odlicne kupovine (posebno Raijnders). Ostali su bez De Bruynea koji i nije bio faktor u prosloj sezoni. Takodjer ce biti jaci za zdravog Rodrija i nisu opste daleko od borbe za titulu i titule same.

Dolazimo do Liverpoola, koji je branioc naslova. Kod njih je bilo najvise desavanja i najvise su mjenjali prvih 11 od ovih ekipa. Ostali su tragicno bez Jote koji je itekako bio faktor. Ici ce Darwin, vjerovatno i Diaz i dolaze novi igraci. Ne vidim kako ce uklopiti Ekitikea (koji je placen 90mil) i Isaka (koji ce biti 130+) a siguran sam da nece nijedan htjeti da sjedi na klupi. Takodjer misljenja sam da Salah nema sanse da ponovi ovakvu jednu sezonu + ici ce na Kup nacija u januaru. Wirtz ili ce biti odlicno pojacanje ili ce biti veliki flop, sredine nema. Frimpong je slabija verzija Arnolda , dobar ofanzivno, u odbrani tanak. Mnogo promjena, mnogo upitnika. Potrebno im je da svako se pokaze kao takvo. Dodao bih jos faktor Van Dajk koji je vidno u padu. Nije to taj Van Dajk od prije nekoliko sezona. Ispres njih je bas zanimljiva sezona i jedva cekam da vidim kako ce se snaci. 

Prosla sezona je bila super za ukljuciti se u borbu za titulu, kada su sve ekipe imale losu sezonu i igrale ispod prosjeka. Zbog toga se Liverpool i prosetao kroz prvenstvo na ledjima Salahove sezone iz snova. Sumnjam da ce ove sezone to ponoviti. Ja bi najvece sanse dao Arsenalu ako ih zdravlje posluzi.

Takodjer ce biti zanimljivo vidjeti sta moze Totenham sa novim trenerom, sta moze Amorim u drugoj sezoni na klupi. Sta ce biti sa Newcastlom, sa novajlima u ligi? 
Jedan malo hrabriji tip, West Ham bi mogao ispasti iz lige, takodjer i Brenford ce biti bas bas dosta losiji. 

Nas vidim opet ti negdje, nedovoljno dobri za umijesati se u borbu za titulu, dovoljno dobri za 3-4 mjesto.

Sta vi mislite, sta vi ocekujete?

Ne moze se bez sigurnog golmana osvojiti titula. Nikad niko s kikserom na golu nije to uspio, cak ni Ferguson u svom najboljem dobu. Kostat ce nas idiot opet bar 3-4 utakmice, garantujem. To je prvo i osnovno.

Drugo, mi nemamo vrhunskog stopera sto gotovo sve sampionske ekipe imaju. Moze se donekle nadomjestiti dobrom organizacijom i kolektivnim branjenjem terena ali na 38 kola ce se to osjetiti. Vidjet cemo Kolvila u 3. punoj sezoni ali ja zasad ne vidim taj potencijal.

Ostalo je dosta dobro, pogotovo sredina a sada s Delapom i Pedrom bi se mogli nadavati golova.

Mi moramo poceti pobjedjivati u derbijima, pritom i ne racunam pobjedu protiv Liverpula u party modeu pred kraj prosle sezone. 

U sustini, pored gore navedenih falinki imamo dosta dobrih aduta cime bi se mogli drzati dosta dugo pri vrhu. Odlucit ce trenerovi potezi, posebno sto se tice pripreme i vodjenja samih utakmica. Nadati se da je bar nesto naucio iz prosle sezone. Nasi igraci su mladi i zeljni trofeja, samo se to treba mudro usmjeriti. Cilj uvijek mora biti titula i nista manje, s tim stavom se izlazi na teren od prve minute prvog kola. Pocnu li opravdanja i izgovori, odmah je sve jasno.

O konkurentima cu nekom drugom prilikom.

Prošle sezone smo igrali ligu, u kupovima smo odmah ispali i igrali smo Konferencijsku ligu sa rezervnim sastavom. Dakle, ukupno 40 ozbiljnih utakmica u sezoni. Dodajmo tome koliko god mislite da je bilo ozbiljnih na Svjetskom klupskom. Naredne sezone ćemo imati 38 ligaških, 10-ak u Ligi Prvaka, a ispadanja u kupovima na prvoj prepreci se neće toliko tolerisati. To je puno više utakmica, manje vremena za odmor i manje vremena za pripremu one koja je bitnija, a neće biti Noah Yerevana da se podigne samopouzdanje. Tek je juli i još uvijek nemam osjećaj da smo se adekvatno pojačali. Trebali smo riješiti 4 pozicije. Napadača smo riješili sa Joaom Pedrom - ako će ovako igrati i kada krene sezona i Delapom. Ako dođe Simons reći ću da je riješeno i lijevo krilo. Štoper nije riješen i golman nije riješen. Sa trouglom Sanchez, Tosin/Chalobah, Colwill se ne može osvojiti liga. Previše je utakmica u igri da bi ta trojka izdržala. Ne smije nas zavarati Svjetsko klupsko i ta jedna utakmica što smo vrhunski odigrali. Ničim nismo pokazali da možemo u kontinuitetu da pobjeđujemo. Očekujem da se držimo neko vrijeme, ali od titule smo još daleko.

Liverpool je osvojio titulu i poslije toga krenuo u najveća ulaganja u novijoj historiji kluba. Frimpong, Kerkez, Wirtz sve na papiru vrhunska pojačanja, a mislim da će i na terenu biti. Od Ekitikea očekujem da bude flop, osim ako ostatak ekipe ne bude toliko dobar da on strpa puno golova. Neshvatljiv mi je transfer Isaka, ili transfer Ekitikea ako Isak dođe. Zašto dovoditi napadača od 95 miliona da sjedi na klupi? Nije planirano da zajedno igraju jer nemaju gdje stati obojica zbog Salaha i Wirtza. Kao da smo mi poslije Lukakua isto ljeto doveli i Haalanda. Za one koji kažu da je Wirtz loša kupovina jer je iz Bundeslige, a Isak vrhunska jer je iz PL: Odakle je došao Torres kod nas i kakav je bio? Odakle je došao Ballack kod nas i kakav je bio?

Arsenal je do sada doveo jednog suštinski bitnog igrača i to je karika koja je nedostajala. Podsjetit ću vas još jednom na ljeto 2021. godine kada smo doveli kariku koja nam je nedostajala i razvalila nam je klub do temelja. Ništa nije garant uspjeha, pa ni dovođenje napadača u ekipu koja je bez napadača bila druga tri godine zaredom. Možda ta igra bolje funkcioniše sa lažnom devetkom, ne znamo. U svakom slučaju i oni su favoriti u odnosu na nas.

City me najviše zanima da vidim na šta će ličiti. Dosta igrača im je odjednom propalo prošle sezone, doveli su puno novih i ova ekipa na sve liči osim na Guardiolinu. Dosta će se tu kockica trebati posložiti, neke pozicije su im veliki problem, a na nekim imaju višak igrača i ne znaju šta će sa njima.

United me ni najmanje ne plaši, neće biti gori jer je nemoguće. Tottenham je dugoročni projekat, na nižoj stepenici od nas.

Ja sam bas mislio da malo o kunkurentima ali nema veze. Da ja onda kazem za nas prelazni rok i nedostatke odnosno prednosti.

Mi smo smo prelazni rok odradili okej. Dovedeni su igraci na pozicije na koje je bilo potrebno, nisu to bile moje prve opcije. Prvo pojacanje je Delap i to bas pozdravljam, pisao sam negdje o tome. Nismo dugo imali tako nekog napadaca, klasicnu devetku Englesku devetku sto bi se reklo. Nije puno kostao i vec je navikao na Englesku tako da ne vjerujem da mozemo fulati s tim transferom. Daje drugaciju dimenziju od svih drugih napadaca/ofanzivaca koje imamo. Iskreno vise sam ocekivao od njega na ovom netom zavrsenom svjetskom klubskom.
Joao Pedro - on mi je bio okej igrac u Brightonu i nista dalje od toga. Nisam bio posebno zadovoljan njegovim potpisom. Medjutim na ove tri utakmice je pokazao da je ozbiljno pojacanje. Tri prelijepa gola je postigao i sam sebi je digao ljestvicu ocekivanja (fun fact najvise ga vec fantasy igraca ima u svom timu, 60+%).
Gittens - vise nisam bio za njega nego sto jesam. Fakticki rezerva Borusije za 55miliona nije bas dobar deal. Svidja mi se sto je direktan, sto nije alibi krilo kao sto je Sancho. Ima odlicnu igru 1v1, dobar sut. Vidjet cemo kakav ce se pokazati, ja nisam pretjerano optimistican.

E sad ovaj dvojac sto smo skoro doveli:
Hata stvarno nisam prrtjerano puno pratio pa ne mogu dati svoj sud.
Xavi Simmons - brutalan igrac ALI. Prije svega dolazi iz Bundeslige prvi alarm upaljen. Fizickom konstitucijom upste ne odgovara Premiershipu, drugi alarm . Trece gdje zamisljaju da on igra? Najbolji je na Palmerovom mjestu i mjenjat ce njega. To mi je okej ali to je nekih 15tak utakmica starter i ostalo da ulazi sa klupe? 22 godine ima i mislite da bi pristao na to? Tesko. Moze on igrati krila ali je odmah 20-30% slabiji igrac nego na njegovoj omiljenoj poziciji. Treca opcija da Palmer ide na desno krilo i to mi nema smisla jer Palmer nije ni krilo. Voli da je polijevo, da ulazi u sredinu. Ako ce igrati desno drilo Palmer onda je Neto zamjena (najbolji igrac proslog turnira) a zamjena za Neta inajtalentovaniji igrac kojeg imamo Estevao. Mislim da to nije nikako dobro rjesenje. Treba Estevao da ove sezone dobija vise prilika, da vidimo od cega je.

I naravno nisu se rijesila goruca pitanja a to su stoper i golman. Toliko imamo tih stopera a svi su kvalitetom dosta blizu. Kao sto Wisey rece uopste mi Colwill ne obecava da ce biti stoper svjetske klase a slovi za naseg najboljeg stopera. Badiashile je poslije povrede ocajan, Tosin je solidan, Disasi je los, Fofana je goli kurac, Chaloba je nas najbolji stoper i opet mu se sprema nepravda. Sve je jasno kad je, uz duzno postovanje, on nas najbolji stoper.

Zakljucak: Nisam nezadovoljan prelaznim rokom. Ako se meni neki igrac ne svidja ne mora znaciti da nece biti dobar i suprotno. Drzim palceve da Joao Pedro nastavi ovako.  

Liverpool nakon svih potrošenih novaca mora bit favoriti, Arsenal rame uz rame s njima, već posložena ekipa koje dodala točku na i s napadačem (iako im to nije glavni problem, već Arteta koji iz sezonu u sezonu igra sve opreznije i s manje rizika). 

City je nepoznanica, sigurno će imati lošiji start u sezonu, e sad hoće li u nekom trenutku Pep uspjet naći čarobnu formulu i na proljeće nanizat 20 pobjeda u nizu i osvojiti nitko ne zna.

United, nije ozbiljan klub.

Mi, možemo se potuć, ali ne možemo osvojiti, još smo zeleni i fale neke pozicije. Očekivanja: da idemo na oko 80 bodova, pa gdje nas to odvede...

Prosle sezone se desila jedna situacija s Liverpulom koja je prelomila citavu sezonu u njihovom pravcu. U prvih 15 kola su se poceli odvajati i tu su odigrali nekih 4-5 utakmica gdje su bili u potpuno podredjenom polozaju a pobjedjivali. Poslije se diglo samopouzdanje,  rivali se sve vise patili. Bili su najbolji i zasluzeno osvojili. Ove godine ce imati jos vise sirine ali i breme velikog favorita pa cemo vidjeti kako ce reagovati. Njima je uvjerljivo najjace pojacanje to sto su produzili Salaha (pa i Van Dijka). Kakav Wirtz, kakvi bakraci. Ono sto je Salah radio je nestvarno. Doveli su mudro druge igrace koji ce znati iskoristiti prostor kad pola protivnicke odbrane ode cuvati Salaha. Falit ce im Arnold bas dosta, jer je jedan od najbitnijih igraca ekipe. Kreira iz odbrane i cesto pravi visak svojim pasovima. Bit ce oni brutalno ofanzivni i nazabijat ce se golova sigurno, ali pitanje je moze li se tu dobar balans naci da odbrana ne trpi.

Arsenal je jako dobar defanzivno, znaju zatvoriti utakmicu bolje nego ijedan tim u prvenstvu. Bas su dobro poslozeni u tom segmentu, puno trce i pokrivaju teren kad se brane. Njihov problem je napad i kreativnost. Nerijetko su sterilni, nemaju ideju niti stvaraju neke Bog zna sanse. Otprilike kontra situacija nasoj. Oni ce to vrlo tesko popraviti samo s Maduekom a Djokeres je, koliko sam shvatio, klasicni centarfor i treba mu doturiti sto vise dobrih lopti. Nisam bas siguran da ce s takvim igracem nuzno lakse otkljucavati odbrane, sto im je nekih 70% utakmica u prvenstvu. Zato i jest Arteta osvajao kupove, odlazio daleko u LS ali nikad nije dosao do titule Premiershipa.

City pokusava osvjeziti tim i ne ide to lose. Ipak, puno je upitnika oko novih igraca. Na sta ce sve liciti ne znam. Al ono sto znam je da ce nas lagano natamburati, kao sto uvijek rade. Guardiola je najbolji trener lige, ne vjerujem da ce dozvoliti da upadnu u istu crnu rupu ko prosle godine. Samo je pitanje mogu li konstantno pobjedjivati. Ne vidim kako mogu iz razloga sto su konacno mnoge manje ekipe pocele igrati hrabrije protiv njih. Upravo to je rezultiralo brojnim porazima.

United je doveo dobre igrace iz Premiershipa. Sigurno su to pojacanja a ne ono sto je dovodio najveci prevarant i diletant Ten Haag. Taj ih je unazadio 5 godina sa svojim transferima. Tesko se rijesiti skarta, osloboditi ugovore a onda nije jednostavno ni privuci kvalitetne igrace. Ovo sto trenutno rade je pametno. Od Amorima se ocekuje da slozi bolju igru sa punim pripremama. Ima nov pocetak i priliku da se pokaze. Imam osjecaj da je njima start sezone najvaznije, prvih 10ak-15 kola. Tu se lomi.

Tottenham luta sa trenerima, ne znaju ni oni sta hoce. Od totalnog fudbala Postecoglou do sigurnog Franka. Frank ce to dotegnuti, bit ce defanzivno mnogo jaci i stabilniji. Teze ce ih se pobjedjivati. Ni nama nece biti lako kao sto je znalo biti. Mene zanima na sta ce napad liciti jer je Frank u Brentfordu dosta kuburio sa idejama. Naravno, kvalitet igraca je dosta slabiji pa se to ne moze uzeti kao relevantno. Ipak, nerijetko je posezao za prekidima, dugim autima ala Stoke birvaktile, ispucavanjima s centra i slicno jer nisu mogli prenijeti loptu blize. Golovi su uglavnom dolazili zbog individualne kvalitete. Zato me zanima kako ce proci s Tottenhamom koji ipak ima solidnih napadaca.

Newcastle i Villa su na status quo, mogu samo stagnirati ovako. Nottingham nema sanse da ponovi proslu godinu. Brentford bi mogao opasno pasti. Fulham ce svoje odigrati kao uvijek. West Ham isto tanak, Potter bi mogao brzo letjeti. Palace bi trebao svoju standardnu sezonu pruziti, cak i ako izgube Ezea nekako ce se skrpati. Everton ide na novi stadion, zivo me zanima kako ce to izgledati. Mislim da bi trebalo biti nama lakse za igrati nego na Goodisonu. Ostali borba za opstanak.

Kada je u pitanju nova sezona mnogo je tu stvari koje se "moraju" odmah desiti i mnogo je tu trauma iz prosle sezone koje ce se morati odmah poceti lijeciti u novoj sezoni.

Liverpool je sebe stavio u situaciju da ce morati da melje od prve minute prvog kola, sve ispod toga ce biti razocarenje za sve one koji imaju veze sa Liverpoolom. Wirtz ce morati odmah donijeti konkretan učinak, tu se nece imati strpljenja.

Arsenal ulazi u sezonu u kojoj mora napraviti iskorak u smislu nekog velikog trofeja, dok u istom momentu ima Artetu koji je toliko toga vec pokusao da je se u prosloj sezoni poceo "odmakinjati" od svega onoga sto je Arsenal. Mislim da je malo ko očekivao da ce se Arsenal nekad porediti sa Stoke Cityem, toliko je postao oprezan, stegnut, u jednom momentu su oni njihovi korneri postali glavni izvor golova, što je za Arsenal baš čudno da tako kažem. Toliko traženog ubojitog napadača su doveli tako da više nema nazad, Gyokeres i njegovi golovi su jos nesto sto se mora odmah desiti.

City takođe mora odmah početi pobjeđivati jer mislim da oni još nisu "izliječeni" od trauma iz prosle sezone kada je u pitanju onaj njihov rezultatski sunovrat, mislim da ce se na pocetku sezone odmah traziti potvrda da je Pep opet na pobjedničkom putu i da opet ima sve konce u svojim rukama. Nova sezona ce takođe dati potvrdu koliko prosli zimski prelazni rok Citya nema veze sa životom, bar ja tako mislim.

United je cijeli u traumama tako da njima je dovoljno da kiksaju u prvom kolu i da se trauma iz proslih sezona samo nastavi a spas bude nemoguć, da se vec pojavi 100 pitanja, da se sve ponovo sruši kao kula od karata. Jedini način za njihovo koliko toliko ozdravljenje je da imaju brutalno dobar start sezone i da nova pojačanja Cunha i Mbuemo sa par golova vrate tu neku euforiju.

Tottenham mislim da je u dosta dobroj situaciji u pogledu tog nekog "moranja", igrat ce LP, rezultatski ne mogu biti lošiji nego prošle sezone. Frank ce donijeti sigurno dosta vise discipline u igri, dosta vise takticke zrelosti, biće manje ranjivi, tako da mislim da su ok poziciji.

Liverpul i Junajted najviše vole u engleskoj... pa dal ste vi videli da se Junajted kritikuje, provlači kroz novine... ma jok, umesto toga, Nevil proziva Forest da je podbacio i sl. on i Karager kritikuje trošenje Čelzija godinama...

uveren sam da će Virca pomenuti tek tamo neki desni "stručnjak", možda će Širer nešto kulturno da istakne ako dečko podbaci, ali ona dva smarača iz MNF dajem glavu, evo zapišite, da će se hvatati za neke desne stvari, pre će napraviti totalnu analizu naše potrošnje...

siguran sam da će i Artetu kritikovati ako sad ništa ne uradi, da nije potrošio sad veće novce, verujem da bi ga ostavili.

Mi smo tradicionalno stara meta, pre im nije valjao rus, sad im ne valja amerikanac, neka se odluče više..

ako su uloženi novci kriterijum, Totenhem i Junajted su najveći promašaji zadnjih 3-5 godina u celom svetu, ne samo u premiershipu... ali ne ajde da kritikujemo rad Foresta

Arsenal bi trebao biti opasniji nego li prosle sezone. Gyokeres je pojacanje kao onomad ozila kad su doveli i proigrali.

Nadat je se da je gyokeres flop i mogu se pusit. 

Pool ne znam, izgubili su arnolda, jedan od glavnih atributa. Kako li ce frimpong ga zamjenit vidjet cemo, arnoldovu kreativnost ce zamjenit wirtz. Morat ce malo sistem igre izmjenit al mislim da sve zavisi opet od salaha. Ponovil ovakvu sezonu, trofej ostaje gdje i jest. Opet, draze mi je to, nego sugavi topnici da uzmu.

Mi cemo  vjerujem opet lutat al hajd mozda nas iznenade momci.

Id nasih prije ocekujem da uzmu LP nego li EPL, nemamo mi tu koncentraciju, konstantu sa iz sedmice u sedmicu imamo motivaciju da deremo brajtona, brentforda i slicne

Ja ocekujem vidljiv napredak i uveliko smanjenje zaostatka za prvim na tabeli i neupitno mjesto u top 4. Zelim od pocetka sezone vidjeti da smo kompetentni i sposobni da se borimo za sami vrh, za titulu i ako na kraju ne osvojimo da ne zalimo toliko ali da se vidi napredak takticki prije svega, zatim pristupom u velikim utakmicama i napredovanje velikog broja igraca tako da na kraju mozemo reci da cemo iduce godine biti jos bolji i da u to budemo uvjereni zbog svega vidjenog. 

Zadnjih 10 godina imali smo veoma lose rezultate u prvenstvu, jos u doba Romana poceli smo padati tj posle Conteove sezone i titule mi smo kao tim poceli bivati sve losiji i losiji. Uzeli su se usput LE i LS ali nije to to, barem sto se tice domaceg prvenstva.

Ovekujem da ove godine budemo na diobi oko 75-80 bodova i da pokazemo vise konstante u odnosu na proslu godinu.

Sto se tice LS, prolazak grupe je neminovan s obzirom na format ali 1/4 finale a kamoli nesto vise od toga bi bilo odlicno.

Evo slika nasih bodova u ligi zadnjih 10 godina.

IMG_9969.png

Liverpoolu fali DM kako treba, ne znam kako Gravenberch ili neko drugi moze odigrati tu ulogu pravog destruktivca, vise imaju kreatore tu samo. Jedino ako misle drzati loptu na svakom mecu po 75% posjeda. Odbrana posebno na bekovskim pozicijama je suplja. Naravno napadacki to izgleda nenormalno, ali nije da nema rupa u ekipi. Sa Isakom eventualno bi ovo sve vjerujem palo u vodu, jer to je jednostavno igracina, tako da se nadam da ga nece uspjeti dovesti.

Mislim da ce se City vratiti, imali su te ogromne povrede svih najboljih igraca, a opet su lagano zavrsili u top 3. Nesto se sve vrti oko Arsenala i Liverpoola, a niko njih ne spominje. 

Arsenala ima dobru ekipu, ali ipak su to luzeri u rangu Tottenhama, nikad ih ne mogu smatrati nekom ekipom koja moze da osvoji Premier ligu, a jos manje LP. Dzaba Gyokeres, Zubi i Madueke kada imaju taj isti mentalitet i ne vidim kako ovaj svetiljka zvani Arteta moze donijeti tu zeljenu titulu bilo cega.

Bayern slavi dovođenje iznadprosječnog, ali ništa specijalno krila od 28 godina za 75 milijuna plus bonuse 😂

Ja sam za tog Diaza znao prije 5 i više godina, samo što onda vjerojatno nisu imali muda za dovesti ga dok se ne pokaže na velikoj sceni i zato ga sad preplačuju.

43 minutes ago, Geremi said:

Ne znam zašto bi Gyokeres garantirao 15 golova u sezoni ?

To jedino garantira Haaland.

Merino je na poziciji napadaca dao 7 golova za Arsenal pa jebem ga na zastk Gyokeres ne bi dao 15?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.