14. februar 2022.4 god. comment_324529 Ne mora konstantno savrseno, ali da bi stigao do necega mora da se vidi napredak. Guardiola i Klopp su od pocetka imali neki pravac u kom se krecu i moglo se naslutiti da to ide u dobrom smjeru. Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324530 Ne mora konstantno savrseno, ali da bi stigao do necega mora da se vidi napredak. Guardiola i Klopp su od pocetka imali neki pravac u kom se krecu i moglo se naslutiti da to ide u dobrom smjeru. A realno vidjelo se i kod Tuchela, nije da nije. Pa prosle godine smo osvojili ligu sampiona, nije neki pussy smoke takmicenje. Lutao je i Klopp u pocetku, imali su obrise dobre igre ali bilo je bgmi i blamaza, kako rezultatski tako i igrom. Ovo sto njuso kaze realno jeste tako, ali ne treba bjezati ni od cinjenice da Tuchel barem kada je igra u pitanju, mora bolje. Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324531 Pa tih par utakmica u LP skoro da su jedine koje su imale naznake neke svijetle budućnosti, u EPL smo se patili, a to smo nastavili i ove sezone. Nekad se dese mečevi kad blistamo, kao što je npr. protiv Juventusa, ali to je rijetkost. Mislim da su većina tih utakmica bile takve da smo rano dali gol i da je protivnik bio primoran da se vraća. U slučaju da igramo protiv protivnika koji je postavljen tada smo jako smo bezidejni. I chiba izvini, neću više offtopic. Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324532 Tuchel jos jedan trofej osvoji i u godini dana ce imati vise osovojenih trofeja nego Klopp u osam godina. Naravno Tuchel je los, Chelsea katastrofalno igra, treba dovesti drugog trenera vjerovatno. Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324533 Tuchel jos jedan trofej osvoji i u godini dana ce imati vise osovojenih trofeja nego Klopp u osam godina. Naravno Tuchel je los, Chelsea katastrofalno igra, treba dovesti drugog trenera vjerovatno. Niko nije napisao da je Tuchel loš, niko nije napisao da Chelsea katastrofalno igra i samo je jedan napisao da treba dovesti drugog trenera. Tuchel još jedan trofej osvoji i u godinu i mjesec dana će imati isto osvojenih trofeja kao Klopp u 6 godina i 5 mjeseci.* Sviđa li ti se kako Chelsea igra od 28. novembra pa nadalje (uzorak od 20 utakmica)? Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324535 Vecinu tih utakmica smo odigrali hendikepirani, a nekolicinu tih utakmica smo odigrali veoma dobro, odredjeni broj smo pobjedili, u nekim smo nezasluzeno ostali bez bodova gdje smo igrali odlicno, dominirali ali zbog famozne zavranice ostajali smo bez tih bodova. Jedina vroma losa utakmica je bila ona protiv Citya. A taj dio posta, o Kloppu i Tuchelu, necu komentarisati, mnogo si pametan. Prijavi
14. februar 2022.4 god. comment_324536 Bio je jedan post, cini mi se Adi da je precizno secirao sve te utakmice. Cak i u pobjedama nekim u posljednjem periodu odigrali smo lose. Tako da nije ni blizu tacnog da je jedina veoma losa utakmica protiv Citya. Ja sam isto sve vise misljenja da Tuchel zajedno s Madjarom i svojom ekipom jednostavno nije u stanju stvoriti kvalitetnu ofanzivu. U Dortmundu je dosta to islo na kontranapade, u Parizu je uprkos svjetskim klasama napadacki prilicno tupo izgledalo. Sada kod nas pokazuje slicno. Dakle, radi se primarno o treneru kojem je cilj napraviti dobru defanzivu, da mu ekipa bude stabilna, igraci moraju veci dio utakmice poziciono stajati i ne smiju biti previse slobodni u kretanju. Direktni pasovi i igra 1 na 1, 2 na 2 se ne forsira. Njegova taktika je odlicna za kup takmicenja, jer ces sa ovako jakom odbranom svakom protivniku napraviti probleme i bit ces dobar takmac na 2 meca. No, na 38 ligaskih utakmica kada moras mnogo vise pruziti i igrati kreativno protiv dosta protivnika, kada moras zabijati golove konstantno i rjesavati tekme, probijati bunkere, eh tada nastaje ovakva patnja. Da se razumijemo, itekako ima i do igraca ali sigurno se ne moze Tuchel amnestirati od sterilne ofanzive tima koji vodi preko godinu dana. Zatvarati oci na to znaci biti slijepi sljedbenik jednog covjeka. Medjutim, postavlja se jedno potpuno drugo pitanje i to s pravom. A to je dal cemo mi kao klub ikada imati jednog napadacki orijentisanog, progresivnog trenera, koji ce bez straha nametnuti svoj stil i gurati ga do kraja? S obzirom na Upravu kluba i nacin vodjenja veoma tesko. Tako da nam je Tuchel daleko najbolji izbor u ovom momentu i moramo ga zadrzati. Prijavi
15. februar 2022.4 god. comment_324537 Cuj to jedina veoma losa utakmica. Svaka utakmica ove godine je bila prelosa odradjena! Nekoliko i u decembru, ali eto, jebo te tekme. Svaka utakmica i gdje smo pobjedili, pobjedili smo jer smo jaci onako. Pa nema nikakvih odredjenih napadackih akcija. I kod Kloppa vidis duge lopte iza linije na Salaha i Manea ili neke u prostor lopte. U Cityu kratke passove, nekad kroz sredinu, nekad preko krila, nekad opucaju sa vrha 16, ma realno raznovrstno rade u napadu, ali opet vidis da se nesto radi. Sta mi gledamo, gledamo kako se dodaju Rudiger, Thiago i Azpi, pa dodaju do beka ili sredine, pa oni dodaju na krilo i ide ubacaj urijetko, ali vecinom vrate unazad, pa opet sve tako. Posjed regularno veci, ali dzaba kada nista ne radimo na terenu. Bukvalno nismo odigrali kroz sredinu ove godine, tamo se oni "napadaci" kao ubacuju iza linije, ovi vrate loptu i idemo dok neko ne ubaci. Jedino sto je dobar Tuchel jeste defanziva i tu nam ne moze niko nista reci, jer se i protiv Kidderminstera igra sa 7,8 igraca u odbrani, pa je i normalno da nece suparnicki tim nesto stvoriti. Normalno je isto tako da ce i trojka ostala nesto sutati i raditi iako su odvojeni od ostalih 20, 30 metara, jer su jednostavno bolji individualno. Jedva cekam da dobije otkaz, ne samo jer mi je muka gledati napad, vec zato sto mi je muka Sarri style igre. Tada se fol govorilo da je to kao napadacki, a ja vise uzivao sa Conteom i ostalim trenerima. Muka mi je gledati da ekipa toliko napadacki potentna i mlada sa Havertzom, Mountom, Pulisicem, CHO i jos imas iskusnije igrace i spremne Lukakua i Ziyecha, treba da ocekujemo svi da to nesto kombinuju, uzivaju na terenu, igraju se sa slabijim od sebe, a udaraju sa slicnim sebi. Ne, mi gledamo i pored 40 suteva protiv Plymoutha kako ne znaju po golu osutati, mi gledamo protiv Brazilskog Plymoutha pored nekih 25 suteva kako je to sve jalovo. Mi gledamo kako nas siluju jace ekipe, mi gledamo kako se patimo. Pokusavamo svaki mec pronaci krivca u nekom od igraca, a sve je trener kriv. Pokusavamo reci ah Jorginho, ah Alonso, ah ovaj onaj, a ono ustvari sve ih ovaj glupan sacuvao i nastavio ih stavljati i koristiti maksimalno, pa npr pokusavao vratiti Emersona koji je bolji igrac od Alonsa. Tuchel je savrsen trener za upravu, jer se ne zali javno, jer im donosi i dalje nesto, kao ovaj zadnji trofej koji smo jedva osvojili, koji ne bi da smo otisli na penale zbog Mendya (opet odluka Tuchela). Igramo kao kurac i srecom nekom nismo fasovali jos nista, ali hocemo poslije Lutona i Lillea. Nema vise tih klubova u ligi sampiona i kupovima kao oni. U ligi cemo osigurati top 4, ne samo sto nam je smijesan raspored do kraja sezone, vec zato i sto su rivali kurcina obicna. Prijavi
15. februar 2022.4 god. comment_324538 Svaka utakmica prelose odradjena? Ubjedjen sam da si samo gledao rezultate svih tih utakmica. Nemamo nikakvih akcija, pa kako zabijamo golove? Jedno je gledati formaciju na papiru, a drugo je gledati tekmu. Da gledas desavanja na terenu nebi nikada, ali nikada rekao da igra sa 7 defanzivaca. Idemo dalje. Jedva cekas da dobije otkaz? Bolji raniji treneri? Ocigledno brzo zaboravljas, sta se sve desavalo s ranijim trenerima ali i sa Tuchelom. Ekipa napadacki potentna, a nijedan od njih niti zna predriblati igraca, niti asistirati iz tekme u tekmu, niti zabiti gola, svi oni to urade s vremena na vrijeme, jednom u deset utakmica. Stvarno su napadacki potentni. Svaka ekipa u Engleskoj ima po jednog boljeg igraca naprijed, konstantnijeg od bilo kojeg naseg. Pa tebi je covjece Odoi igracina. Ili pojma nemas o fudbalu ili si lud, opravdanje ti je i jedno i drugo, pa kako hoces. Imali 40 suteva, imali 25 suteva, redovno je broj suteva na utakmici blizu 20, a kriv Tuchel sto nema golova. Sve vise mislim da si lud, a ne da ne znas nista o fudbalu. Al da hoce doci do otkaza ili ostavke Tuchela ubrzo, pa da vam dodje neka trenercina kao ti od ranije sto su bili, kako cu se nasladjivati vama strucnjacima. Svakom ste ledja okrenuli nakon prvog kiksa. I onda s takvima raspravljati, nigdje veze. Prijavi
15. februar 2022.4 god. comment_324539 Tuchel je savrsen trener za upravu, jer se ne zali javno, jer im donosi i dalje nesto, kao ovaj zadnji trofej koji smo jedva osvojili, koji ne bi da smo otisli na penale zbog Mendya (opet odluka Tuchela). Imali smo pravo na još jednu izmjenu i vjerovatno bi Kepa ušao da brani penale. Ali opet ne možeš znati, možda bi ih dobili sa Mendyem, možda bismo izgubili sa Kepom. Ne znam, ovo je "sukob" dvije totalno suprotne strane. Jednom ništa ne valja i sve živo problematizira, a jednom sve valja i jedva je priznao da smo protiv Citya bili loši. A taj dio posta, o Kloppu i Tuchelu, necu komentarisati, mnogo si pametan. Samo istinite informacije podržavam. Prijavi
15. februar 2022.4 god. comment_324542 Stavi sve ove igrace u suparnicke ekipe i vidio bi igrace. Pa Pulisic ne zna vise sta ce sa sobom, da ne pricam o ostalima. Vidim hiljadu puta kako trce iza odbrane, ali ne vidim nikad da im neko posalje loptu, pa moramo govoriti da se ne znaju kretati. Prijavi
16. februar 2022.4 god. comment_324548 Od one utakmice sa Unitedom i Juventusom ekipa nije ista. Ne može se reći da je od početka sezone igra loša, na početku je to bilo dobro, dok su svi bili zdravi, napad je bio loš ali samo zbog loše realizacije. Eto sjećam se prve tekme protiv Lpoola sjajno prvo poluvrijeme, čak smo po meni i bolji bili do tog crvenog kartona. Od tada bilo je mnogo i povreda i gustog rasporeda ali i more loših utakmica, hajde razumijem kad su igrači umorni pa udariš na nekog organizovanog dobrog protivnika ali ove patnje tipa ovaj CWC, Plymuth u kupu itd. to mi nikako nije jasno, to se sa drugom postavom čisti sa 4-5 komada, ove godine smo bukvalno samo dobro odigrali protiv Tottenhama (3x) i to je to, eto ni protiv Lpoola nismo bili loši sa obzirom da smo gubili 0:2 i vratili se Prijavi
16. februar 2022.4 god. comment_324551 U kojem vi svijetu zivite pa ste ocekivali da cemo dobiti sa 4 razlike utakmice na CWC? Ne igra tu samo kvalitet igraca, nego i nepoznanica protivnika, cudna takticka rjesenja, premalo iskustva protiv takvih ekipa, veliki pritisak takmicenja (pa u nasem slucaju i izostanak trenera) i jos mnogo faktora. Nismo jedini koji su se mucili u finalu: prosle godine Bayern je dobio Tigresa 1:0, Liverpool je igrao produzetke protiv Flamenga (prije toga Monterreya u sudijskoj nadoknadi), Real Gremia 1:0 samo itd. Prijavi
16. februar 2022.4 god. comment_324556 Kakva nepoznanica? U ovo doba informacija sve je poznato. Pa nije tuchel safet susic da gleda vhs kasete :D Prijavi
20. februar 2022.4 god. comment_324617 Liverpul i City imaju sve u svojim rukama. Liverpul 6b iza citya uz tekmu manje i igraju protiv citya. Pobjedom protiv citya 1 0 s trenutnom gol razlikom bi bili isti al liverpul bi imao jedan gol dat vise. Bit ce haman PL zanimljiv do kraja u borbi za prvaka i top4. Jedino mi ni tam ni vam. Za prvaka nemamo sanse a tesko ce doc u pitanje top4 pored ovako lose konkurencije Prijavi
20. februar 2022.4 god. comment_324634 Ja sam se zacudio kad sam jucer vidio tabelu. Liverpool fakticki 3 bobe od Citya, mislio sam da su vise se odlijepili. Titula nije odlucena, a sada vjerujem da ce se jos pokoji kiks dogoditi Cityu i Guardioli, kada je pod pritiskom pocne izmisljati nesto sto samo on razumije i onda dovodi do problema ekipu. Salaha i Manea ove sezone ide kad su u pitanju golovi, zbog toga ih definitivno ne bih otpisao, al njihova igra je racku i smatram da su vise sretni nego spretni, pa su tu gdje jesu. Mi bodove koje smo gubili na Burnleyu, Brightonu, Evertonu, oni su dobijali, a mi smo puno bolje igrali protiv tih klubova. Treba imati i srece, ali i znanja pred samim golom, oni to oboje imaju. Prijavi
20. februar 2022.4 god. comment_324635 Liverpool je perfektno odradio ovaj zimski period. Bez Salaha i Manea su dobili sve utakmice. Došli su do finala Liga Kupa, ostali u FA Kupu, sačuvali priključak u ligi i evo sad su jednom nogom u četvrtfinalu. Krizni period je iza njih i do kraja je sve otvoreno što se tiče titule. Mi smo zakazali u ovom periodu kada se igralo na svaka 3 dana i nekim nepotrebnim kiksevima ostali iza. Imamo lagan raspored do kraja, ali i 13 bodova zaostatka, lošu igru i beskorisnog Lukakua naprijed, tako da ćemo bez većih problema završiti na 3. mjestu i u zadnja 2 mjeseca sezone se možemo posvetiti FA Kupu i Ligi Prvaka. Prijavi
20. februar 2022.4 god. comment_324638 Liverpool je imao velike srece pa su ostali bez Manea i Salaha kad se igrale kup utakmice. U ligi su igrali protiv Brentforda i Palaca bez njih dvojice. City mi je za klasu bolja ekipa i od njih i od nas. Mi smo po igri trebali imati par bodova vise nego sto stvarno imamo, dok je Liverpool trebao imati par bodova manje. Cinjenica je da imaju Salaha koji uvijek moze izmisliti go, takodjer i Manea. Sad su se dodatno pojacali sa Diazom i bit ce opasni do kraja sezone. Obe ekipe su imale srece i sa Covidom i sa povredama. Prijavi
23. februar 2022.4 god. comment_324743 Kakva pressica Contea. Bgmi covjek trazi otkaz. Realno pickica je. Ok nije Tottenhem jak kao nekada mozda, ali nisu slabiji ni od Burnleya, ni od Wolvesa ni od Southamtona i jos mnogoh drugih ekipa koji su ih nadigrali. Dakle, dobro je rekao, mozda ni on nije dovoljno dobar. https://youtu.be/blupr-UdU5s Prijavi
23. februar 2022.4 god. comment_324744 Ma skonto da se zajebo pa trazi izlaz. Conte je tezak covjek, a ispao je i bas onako odvratan prema nasem klubu na kraju svog mandata. On da je normalan bio mogao je itekako jos ostati u Celziju. Pa onda kontas smirit ce se u Interu barem, Italija je to. I tu nakon godine, dvije odlazi. Evo sad Spudsi. Tako da je bas cudan karakter. Elem, trebaju mnogi sebi ovdje priznati kakva je masinerija Liverpul. Ljudi su u ofanzivi sve ono sto nasi mogu sanjati. Brzi, kreativni, direktni, efikasni. Vecerasnja akcija za cetvrti gol cista fantazija. City je malo konstantniji, ali ne zaostaju puno. Sve je moguce do kraja. Prijavi
23. februar 2022.4 god. comment_324745 Treba diablo priznati. Njemu je Klopp zapravo Flopp a Liverpul je Luzerpul. Prijavi
23. februar 2022.4 god. comment_324746 Pa Leeds nabusi svaka ekipa koja ima ikakvog talenta u napadu. Smijesni su i ispast ce iz lige. Liverpool opet nece nista osvojiti osim mozda liga kupa, a i to cemo vidjeti u nedjelju. Prijavi
23. februar 2022.4 god. comment_324747 Odradio posao protiv Citya, što se mene tiče do kraja sezone više ništa ne mora uraditi. U ovom trenutku je atmosfera takva da je Liverpool favorit za titulu, što se već za 4 dana može promijeniti. Smiješno je govoriti o Kloppu kao lošem treneru. Kada je došao u Liverpool to je bila ekipa koja je daleko od vrha. Ligu Prvaka su gledali samo na televizoru. Napravio je ekipu koja je već 5 sezona zaredom (sa izuzetkom prošle) jedna od najboljih na svijetu i to vrlo ofanzivnim fudbalom. Pri tome u tu ekipu nije uloženo koliko u najveće konkurente i skoro svaki igrač koji je doveden je uspio. I svaki igrač koji je otišao iz Liverpoola je propao (Coutinho, Can, Wijnaldum..). Samo jedan igrač kojeg je Klopp doveo je bio najtraženiji u tom trenutku i to je bio Alisson. Dovodio je Matipa besplatno, Robertsona i Wijnalduma iz ekipa koje su ispale u Championship, Mane, Salah i Firmino su plaćeni po 40 miliona. Van Dijk je najveći transfer i ljudi su im se smijali kad su ga toliko platili. Sad nije smiješno. U ljeto 2020. godine mi dovodimo Wernera, Havertza, Ziyecha, prva dvojica najtraženiji igrači u Europi. Spominju se brojna imena koja bi mogla pojačati najjače klubove i oni dovedu Jotu koji se nikad nigdje nije spominjao, bio treća napadačka opcija u Wolvesima. I evo ga skoro svaku utakmicu zabije gol. Ove sad zime mi ovdje na forumu nabrajamo 20 igrača koje bi mogli dovesti na krilo i oni dovedu Diaza o kojem se nigdje nije pisalo. I neće biti flop kao što kod nas svaki drugi bude. Još svake sezone proširi sebi rotaciju sa nekim igračem iz akademije. Prvo je to bio Arnold koji je postao ponajbolji bek na svijetu, pa kasnije Jones, Kelleher, sad i Elliott. Glavna "mana" mu je manjak osvojenih trofeja. Skoncentrisao se samo na ligu i Ligu Prvaka. U ligi se vrhunac njegove ekipe poKLOPio sa vrhuncem Guardiolinog Citya koji je najjači na svijetu za ligaška takmičenja, jednom ni 97 bodova nije bilo dovoljno. Uzeti jednom Ligu Prvaka je uspjeh. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.