Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Pa Leeds nabusi svaka ekipa koja ima ikakvog talenta u napadu. Smijesni su i ispast ce iz lige.

Liverpool opet nece nista osvojiti osim mozda liga kupa, a i to cemo vidjeti u nedjelju.

Liverpool bolji od nas u zadnje 4 sezone za klasu, smiri se 

Lpool sjajno igra , druga stvar što su im navijači smećari pa ih ne gotivim. Klopp je majstor što se tiče pojačanja jako dobro iskopa igrača, jedini flop mu je realno Nabi Keita... Nadam se da niko neće spomenuti Minamina ili tako nekoga koji je doveden za rotacije...

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

I Thiago je flop. Ne slažem se da je Jota bio treća napadačaka opcija u Wolvesima, bio je , uz Jimeneza, najvažniji igrač ekipe. 

Kako mi je drago što Conte nije uspio u Spursima, čudo jedno. Nije htio preuzeti tim na početku sezone možda se plašio neuspjeha i jake konkurencije. Preuzme tim u pola sezone, kada se ne očekuje od njih ništa, bez pritiska , da uigra ekipu do kraja sezone i onda da sljedeće pokušaju nešto. Dovedu mu 2 igrača iz Talijanske lige koje je sigurno on tražio (kad je prije ovog roka Talijan igrao u Spursima) izjavi kako mu je uprava oslabila tim. I onda 14 kola prije kraja praktično se pomirio sa otkazom. Šta sad da misle igrači Spursa?
Koja pička od trenera , nevjerovatno. Sve zvijezde mu se moraju poklopiti da bi uspio u nekom klubu.

Da ne pričam o igri koja je blago rečena očajna.  Uspjeli su izgubiti od Mure. Svaka čast za pobjedu protiv Citya ali u ostalim utakmica je to 80% vremena izgledalo negledljivo. I ove pobjedu što su imali su došle više sretno nego spretno. 
Ne znam možda nisam objektivan ali ne volim ovakve trenere kojima uvijek nešto smeta, na sve se žale. Primaš 15 miliona po sezonu, pa de ako si taj trenerski mag nađi neko rješenje, budi istrajan, mijenjaj nešto. Ne do Bog promjeniti formaciju, pristup igri. Koliko god Tuchel imao mana za ovog je trenerčina. Čovjek šuti i radi. Povrijedila mu se 2 ključna beka, već 2 transfer roka ne dovodimo štopera, covid nas vjerovatno izbacio iz trke za titulu, glavno pojačanje kluba se pokazalo kao najveći flop... čovjek šuti i radi ne plače po presicama kako mu uprava nije  dovela igrača ... a pritome je 3 puta manje plaćen od Contea.

U zadnjoj sezoni u Wolvesima je bio treća, i po učinku, i po minutama i po stanju na terenu. Napadalo se sa desne strane preko Traorea, a Jota je kupio neke otpatke, nije igra išla preko njega. Možda se zato dobro uklopio u Liverpool, ni tu ne učestvuje puno u igri, dok bi se neki Zaha ili Grealish teže snašao jer je navikao da ima puno loptu u svom posjedu.

Thiago se nije najbolje snašao u početku, ali je sve bolji. Plaćen je samo 22 miliona eura (duplo manje od Freda, Xhake ili Drinkwatera), tako da je više sporan Keita kojeg su povrede dosta unazadile.

Al se ova borba za opstanak zakomplikovala. Norwich se digao, Burnley pogotovo, kao i Newcastle sa novim pojačanjima. Kasnila je ova trojka 10 bodova za rivalima, a sada je sve to u par bodova. Leeds i Brenford već dugo imaju loše rezultate, a tu je i Everton koji ima težak raspored. Ostali ne bi trebali biti u problemu. Naravno tu je i Watford koji je ispod crte i u očajnoj seriji rezultata.

Ne bih nikako volio da Arsenal bude 4. Ne mogu citati ove komentare kako imaju mlad tim i perspektivnog trenera te kako ce se na ljeto pojacati jer ko ne bi htio da predje. Pobijede dva osrednja kluba i odmah su materijal za Evrope, a gol razlika im +10, ne znam ni kako im to uspijeva.

Ja bih baš iz tog razloga volio (na stranu šta kažu njihovi navijači). Arteta vodi tim tako da forsira igrače koji u tom trenutku bolje igraju, a ne gura na silu investicije koje se moraju isplatiti. Saka, Smith-Rowe, Martinelli su više zaslužili da igraju od Pepea i sličnih i sada im se isplatilo. Svi ti igrači su dobili povjerenje, opravdali povjerenje i trenutno je svaki od njih bolji od našeg Odoija. Kod nas se gura skupa investicija (Lukaku) i drugi igrači mogu da crknu na klupi.

Arsenal ima probleme protiv jačih ekipa, ali nema problema sa slabijim. Za razliku od Uniteda i Tottenhama koji mogu dobiti svakog i izgubiti od svakog. Više je "malih utakmica" i zato je Arsenal favorit za četvrto mjesto.

I ja bih vise volio da Arsenal bude u TOP 4 nego MUFC, Spursi, West Ham ili Lester npr. Iznenadio me je Arteta, pozitivno. Nisam mislio da ima. nesto u njemu ali evo pokazao je da moze biti solidan menadjer. Na pocetku sezonu su kardinalno lose startali, bili su malo iznad zone ispadanja. Poslije se Arteta dozvao, zategao odbranu i primarni zadatak je bilo ne primati golove. Medjutim nisu na tome ostali, nakon stabilizacije poceli su igrati za oko jako lijep fudbal. Prije bih platio kartu da gledam ovaj Artetin Arsenal nego Conteov Totenham ili Ralpov United. White se pokazao kao dobro pojacanje, Ramsdale kao odlicno, Tavares i onaj Lokonga onako. Saka, Smith-Rowe, Martineli i Odegard su dobar temelj na cemu grade i mogu nastaviti graditi momcad.
Za mene je Arsenal definitivno pozitivno iznenadjenje ove sezone.

Ekipa dosta kratke rotacije, po meni velika greška puštanje Alioskog i slanje Heldera Coste i Povede na posudbe. Svaki igrač im je dragocijen i sada kada imaju dosta povrijeđenih igrača nema ko da im igra i izgledaju smiješno. Odbrana standardno prima puno, ali nema ko da daje golove. Teško da će dobiti boljeg trenera.

On a potential offside in the build up to a VAR no penalty at Everton. The restart was not an offside, the Premier League Match Centre has said the VAR thought the footage was inconclusive, but on further review after the final whistle it ‘looks a penalty’

Pa mater vam vasu nesposobnu, zato i postoji VAR da se moze situacija ponovo pregledati i eventualna greska ispraviti. Bas zato da ne bi poslije utakmice ovakvih izjava bilo. Sramotno sudjenje u Engleskoj se nastavlja. Ovo igranje rukom danas vidio je citav stadion.

Bielsa vise nije trener Leedsa, i sluzbeno. Iskreno igrali su dobar fudbal, ofanzivan i dopadljiv ali u odbrani su bas bas katastrofalne partije pruzali. Neki isjecci njihove defanzive su ono na nivou pretpionira, bukvalno smijurija.
Ipak, covjek ih je vratio iz mrtvih i u Premiership nakon toliko godina. Mislim da su mu bili duzni jos do kraja sezone dati priliku. Toliko je zasluzio. Al opet se vidi da toga odavno vise nema u svijetu fudbala.
Bielsa je top trener ali zna samo za jedan stil i od njega ne odstupa imao najboljih 11 ili prvih 11 iz juniora. Jednostavno covjek je takav, vjeruje u tak stil fudbala
I cao. Nije imao ni srece sa povredama, Leeds je citavu sezonu baksuzniji klub i od nas kada su u pitanju povrede i covid.

Ipak nakon ovakvih rezultata ocekivano je da se razidju.

Jesse March ce biti novi trener Leedsa. On je takodjer dobar trener, gaji slican nogomet kao i Bielsa. U Leipzigu se nije snasao dok je u Salzburgu prije toga bio bas bas top.

Ako nista, Leeds ce i dalje igrati ofanzivan fudbal s ovim trenerom.
Nije toliki problem u stilu rekao bih, vise mi se cini da fali kvalitete defanzivno. Vjerujem i da se nije dovoljno dobro radilo sa odbrambenim igracima jer su postavljanja i reakcije u odredjenim momentima izgledali upravo tako.
Kao rezultat toga dolazilo je ovako do trpanja 5-6 komada.

Takodjer pojacanja koje je dovodio Bielsa ili su mu dovodjena, su vecinom bili veliki promasaji, uz par izuzetaka. A nisu bili malo placeni.
Liverpool mu je jedini uz Real uzeo ligašku titulu, samo što ga je taj Real izbacivao sa Bayernom kasnije iz Lige Prvaka. To su mu dva najteža protvnika u karijeri sigurno.

Uzeli smo mu i mi titulu u prvoj sezoni, samo što je tad imao vjerovatno najlošiju ekipu u životu (visoki standardi). Mi smo onda na trećem mjestu.

Pa realno je u pravu, nevjerovatno je da je Lpool izgubio titulu kada je uzeo koliko ono 96 bodova ili koliko već, za onih par cm što lopta nije prešla kada su međusobno igrali.

Također Lpool ih je i u međusbnim duelima Lpool znao ugaziti kada su bile bitne tekme, samo je Kloppu falilo širine koju je Pep uvijek imao ali evo lagano je dobija i Klopp.

Crystal Palace od ovakve ekipe nije primio gola u 180 minuta ove sezone. Sjajan rezultat, jebena momcad pravo.

A svaka cast i Liverpulu, City je bas strasna ekipa, igraju vrhunski fudbal i biti i dalje u trci za prvaka je ogroman uspjeh. Cini se da ipak prvenstvo nije rijeseno, barem do direktnog duela ovih ekipa na Etihadu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.