Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Prisao jer su ga dosta kritikovali po Engleskoj zbog odnosa prema suigracima i ekipi. Naravno s pravom, Ronaldo je olicenje egomanijaka.
Ono Zlatan je isto to ali Zlatan je zabavan tip, dobru zajebanciju fura dok je Ronaldo sto se fudbala tice bas odvratan lik.
Mimo terena radi sjajne stvari, pomaze dosta i humanitarac je.
Kako volim ovog Saint Maximina.. pa lik je bas ono stara skola, ne ko ovi moderni kurci od krila. Nema nijedan alibi potez, ne boji se ici driblati ni 5 protivnickih defanzivaca. Rijetko se pronadju jos ovakvi igraci. Hazard je bio kod nas takav, samo jos 2 klase iznad.
Istog sam misljenja. Dao bih sva nasa krila za igraca kao sto je Saint Maximin. I kada ekipi ne ide najbolje, on uzme loptu, preleti po nekoliko igraca i zabije gol ili asistira ili kreira veliku sansu. Mi moramo pod hitno nabaviti bar jednog takvog igraca, ma gdje god bio.
E jest mi drago sto izgubise Spursi od Sotona. Posebno zbog Kontea, znaci ispred njega ocigledan faul se desi (Royal satro Broju u skoku) u nastavku akcije daju go, luduju, skace, urla... usput se uspio zakaciti i s nekim igracem Sotona. Naravno, VAR nije ni gledao tu situaciju koja je bila ocigledna. Medjutim Ralfovi momci su smogli snage i preokrenuli rezultat, trebao je proslaviti kao onomad Mourinho na Camp Nou s Interom.
I da sasvim zasluzeno pobjedili Sveci, razbili su Spurse na njihovom stadionu, sam Broja je imao 3 lijepe prilike. Skroz gotivna ekipica su mi pod vodstom Hasenhutla
Conte i Tottenhem 3 poraza u nizu a iducu idu na gostovanje Cityu. Conte je vec poceo gubiti konce, vadi igraca u 28. minuti.

Generalno nije problem samo u rezultatima vec i u igri. Protiv iole jace ekipe budu nadigrani a pojedini igraci izgledaju kao rekreativci.

Ma ljudi su perfektna ekipa, provukli su se u decembru na par utakmica gdje nisu bili dominantni i to je to. Sjetimo se sezone 18/19 gdje je Liverpul cekao njihov kiks od kraja januara ili pocetka februara i City je hladno nanizao sve pobjede do kraja prvenstva.

Nama vise srece u nekoj drugoj sezoni kada je u pitanju titula. 

Tottenham je u zescem rasulu, ne znam gdje im je pamet bila da se "pojacavaju" sa Kulusevskim i Bentacurom.

Nije ni Man Utd bolji, izgledaju na terenu kao raspustena banda.

Bolji su i to je to, i to trenutno po igri vjerovatno i najbolji tim u Evropi, dok smo mi po igri možda 10. u najboljem slučaju.

Nije sramota bit losiji od Citya i Guardiole. Na kraju krajeva prosle sezone smo upisali historijsku pobjedu protiv njih. Takodjer ova nasa ekipa je veoma mlada i poletna, puna talenta i zaloga za buducnost. Vazno je da smo ponovo tu u eliti, rame uz rame sa najboljima i vjerujem da je Tuchel postigao ono sto je rekao na prvoj konferenciji za Chelsea: "Napravice ekipu protiv koje niko ne zeli igrati". Realno tako i jest trenutno. 

Kada bi po kvaliteti gledali gdje smo, tu smo medju najboljih 5-6 ekipa na svijetu, sasvim sigurno. City, Liverpul, Bayern, PSG, Real, Chelsea. Obzirom da imamo mladu ekipu, tu cemo sigurno biti jos dosta godina.

Taj problem je do Tuchela i strucnog staba da ga probaju rijesiti na najbolji moguci nacin jer je evidentno da nas taj problem prati. Mora se na tome raditi jer cim se protivnicke ekipe postave u dva bloka mi nemamo rjesenje sta sa loptom.

Uglavnom sto rece @hamco, dosli smo do toga da smo na nivou najjacih ekipa u Evropi sto smo pokazali prosle sezone i ukoliko bude dobrih transfera i pametnog vodjenja kluba (vidim da je Matt Law objavio kako ce klub i Roman stati uz Tuchela na ljeto po pitanju transfera) ostat cemo na tom nivou u buducnosti sto posebno raduje. 

Protiv nas je lako postaviti se u blok, jer igramo jako sporo i sablonski u napadu, a individualce sposobne da potezom rese mec nemamo.
Cilvel i Dzejms su svojom agilnoscu to donekle nadoknadjivali, i tu se najvise oseca njihov izostanak.
Igra sa loptom i kretanje igraca bez lopte u napadu se mnogo mora ubrzati i popraviti.
Lopta je brže išla pod Sarrijem. Igramo sporo kao da utakmica traje 200 minuta. Baš sam protiv Palmeirasa primjetio da smo imali dosta dobrih prilika za gurnuti loptu u prostor, ali da se iz nekog razloga odabrali drugo rješenje. Nadam se da nije razlog tome neka sebičnost i svađe.
Istina je da sporo igramo, ali mi je cudno, jer sjecam se da kad je Tuchel dosao, potencirao je brzu igru, govorio kako ne smije igrac dovesti loptu saigracu, nego mu je cim prije poslati i na taj nacin ubrzati igru.
Sada se isto desava, nasi stoperi po 30 metara vode loptu, a onda je predaju najblizem saigracu.

E sad, slabo je i otkrivanje, slaba je kretnja, Lukaku statican, bekovi spori, a uz to nemamo ni kreativca u samoj sredini terena.
Nemamo ni krilne igrace sposobne da prodiru po krilu, da bar jednog igraca prodju, odmah bi bilo lakse i stvarati sanse.

Mislim da ce na ljeto biti dosta promjena u ekipi, pa ce vjerujem igra mnogo bolja i brza biti.

Pa s obzirom da sad ne vidim nikakve promjene i da iz utakmice u utakmicu gledamo isto, ne ocekujem ni na ljeto nesto bog zna. Jeste Lukaku ogranicen igrac, ali i takvog ga ne zna koristiti (isto se moze reci i za druge igrace). Ako nema dva beka koji po svemu sudeci ispadose glavni igraci u timu (mada mi to nema smisla) onda valjda postoji neki back-up plan, a ne forsirati istu igru sa dva potpuno suprotna zamjenska beka?

Rekao bih da je 70% do Tuchela, 30% do igraca.

@Adi

nisam to napisao nešto u negativnom kontekstu za nas, prosto ističem fakt da su ljudi baš izdominirali rezultatski

samo bih se nadovezao na to, da je Siti i ranije imao odličnu ekipu ali su imali uspone i padove, što se evo do sada nije desilo sa Gvardiolom, uz naravno bolje igre u LŠ

dominirali su oni i ranije dosta u premiershipu ali su brzo ispadali u Evropi, sad je drugačija situacija i to se baš vidi od kad ih je ovaj ćelavi preuzeo

PS: Napomena, otišla je tema u drugom pravcu, da sad ne prebacujem postove, o Tuhelu i nama da se prebacimo na za to odgovarajuću temu

Licno kad gledam City uvijek mogu primijetiti njihovu dominaciju nad protivnikom, da li neko misli da bi Al Hilal mogao napadati City 30 minuta  kao sto je napadao nas? I nije do Al Hilala, to se cesto desava. Dok kad gledam City imam osjecaj da protivnik moze samo na srecu da da gol, a da City moze da ga da kad zeli.

Znas li da je Guardiola 6-7 godina trener u Cityu? Znas li da je kompletnu ekipu on doveo, milijardu spucao na igrace?

Ovaj nas jedva godinu dana da je tu, problema s povredama ima, sa disciplinom prvog napadaca, covid harao 2 mjeseca i ti to uporedjujes.
Isti taj City i Guardiola nisu mogli protiv nas nikako prosle godine, uzeli smo LP protiv njih.

Kao da je ovo igrica, pa mora sve konstantno savrseno da funkcionise, ne smije apsolutno nista uticati na ekipu. Isto si dijete maleno jebote

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.