Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Ma tesko je sklopit nekakav tim.

Golman mozda Mendy, ni ramsdale nije los u zadnje vrijeme.

Odbrana bi mi bila
James rudiger i cancelo na lijevom beku, drugi stoper hajmo stavit dijka iako nista posebno nije se pokazao.

U vezi mi samo Gallagher na pamet pada.

Napad bih reko Salah Antonio i Benrahma iako ova zadnja dvojica nista posebno u zadnje vrijeme al sveukupno gledajuci, pocetak sezone su razvalili.
  • Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Dosta slično onome što sam ja sklepao:

Mendy - James, Rudiger, Van Dijk, Cancelo - Rice, Gallagher, B. Silva - Salah, Antonio, Mane

Drugi tim:

Ramsdale - Trent, Dias, Zouma, Chilwell - Kante, Pogba, Smith-Rowe - Raphinha, Vardy, Cornet

Van Dijk i Dias više na neko ime, nisam puno obraćao pažnju.

Evo golova i načina na koji su padali. Ove statistike se inače mogu naći na linku 

https://www.whoscored.com/Regions/252/Tournaments/2/Seasons/8618/Stages/19793/TeamStatistics/England-Premier-League-2021-2022

samo sortirate šta vas zanima.

fXILE45.png

Naša odbrana daje puno golova, ali nisu svi ti golovi poslije prekida. James i Chilwell daju uglavnom iz igre jer su u ovoj formaciji 4. i 5. najistureniji igrači, a bila je grafika za jednu utakmicu da je James bio najofanzivniji igrač ekipe. Chalobah je dao jedan poslije prekida, Rudiger je dao 2 poslije prekida, Silva jedan, Havertz jedan, Alonso direktno iz slobodnjaka i to je to.

West Ham očekivano najbolji kad su kontre + prekidi u pitanju.

Sta je ovo niko da prokomentarise ovaj bizaran go Arsenala protiv Uniteda?

Ja sam misljenja da je sudija trebao prekinuti igru jer je De Gea lezao i kasnije dodijeliti loptu za Arsenal.

Ja bih ga priznao. Ležao je 3 sekunde, niko nije primjetio osim Freda dok Smith-Rowe nije šutnuo.

Na ovaj način se može zloupotrebljavati povlašten položaj golmana. Čim zagusti lezi i žali se na povredu. 2 minute kasnije ovi se vrate u odbranu, sudijsko podbacivanje i nabiju je na protivničku polovinu.

Ne postoje rijeci da opisem osjecaj nakon pobjede Liverpula u 95. minuti. Jebem vam majku u picku, oni nasi manekeni garant vec negdje jedu kavijar, igraju igrica, pijuckaju pivu dok se ja ovdje nerviram.

Jebem vam svima matere ojjj jesam se iznerviro.

Hamco 

iskuliraj tebra, ja sam se od titule poceo oprastati kad je Cilvel sjebo koljeno prije par sedmica. Tesko cemo svakako drzati korak za Liverpulom i Sitijem.

Iskreno ja samo gledam nas, Liverpul i City su ekipe koje znaju kako uzeti 90+ bodova, mi mislim da nismo na tom nivou jos. 

Zato se nadam da necemo totalno potonuti u decembru ono kako mi znamo.

Mi nijedan bod ove sezone nismo osvojili u finišu utakmice. Sve utakmice u kojima smo pobijedili su bile riješene puno prije kraja. Najkasnija pobjeda nam je možda protiv Zenita u Ligi Prvaka, a i tu smo dali gol u 70 i nekoj. Da imamo još taj faktor provlačenja u zadnjim minutama kada ne ide bili bismo izdvojeni na prvom mjestu.

Mi nijedan bod ove sezone nismo osvojili u finišu utakmice. Sve utakmice u kojima smo pobijedili su bile riješene puno prije kraja. Najkasnija pobjeda nam je možda protiv Zenita u Ligi Prvaka, a i tu smo dali gol u 70 i nekoj. Da imamo još taj faktor provlačenja u zadnjim minutama kada ne ide bili bismo izdvojeni na prvom mjestu.

Eh da ima, ali mozda je to stvar mentaliteta ekipe. Dovoljno je reci da mi pod Tuchelom nismo uspjeli iz rezultatskog  zaostatka nekoga pobijediti, a mislim da smo posljednji pobijedili poslije rezultatskog zaostatka Aston Villu u junu 2020 godine... 

Ma imaju i srece, i Liverpul i City, pogotovo Liverpul.

Al jebat ga. Nama je bitno da nas malo pomazi sreca sa ovim povredama.

Liverpul nema klupe iako je danas Origi dao gol ali generalno ako im se Salah ili Mane povrijede a svakako ce ici na ACN, oni ce biti u problemu.

Medjutim, tu je City po meni najveci favorit. Toliko igraca imaju i ko god da im se povrijedi imaju dostojnu zamjenu. Plus imaju i dobar sistem, ove hadalje oni pobjedjuju sa pola snage.

Jednostavno mi ove sezone nemamo srece s povredama, a sad su nam se pocele desavati i individualne greske. Napadaci su nam i dalje najveci problem i oni moraju posto poto pronaci neki golgeterski niz.

Mi u januaru moramo ici po lijevog beka, ja Alonsa vise ne mogu da gledam.

Naravno da jos nije kraj, imali smo malo i peha u vidu Burnleya i Uniteda, ali Tuchel mora biti svjestan da se neke promjene moraju raditi ukoliko misli ostati u utrci za titulu do kraja sezone.

Bernardo Silva je jednostavno propao nakon one smiješne kazne zbog šale na nekoj društvenoj mreži na račun svog prijatelja Benjamina Mendya. Međutim, otkako je Mendy iza rešetaka, Silva se preporodio. Golovi, asistencije, driblinzi.. poslije Salaha najbolji igrač lige. A na početku sezone ga je City skupa sa parama nudio Tottenhamu za Kanea.

United je danas sa Ragnickom pokazao znakove zivota, pogotovo prvih 45 minuta igrali su solidan presing. Vidjet cemo na sta ce to liciti ali ce sigurno biti bolje nego pod Oleom.

Ide im na ruku i lagan raspored, bukvalno mogu uvezat 4-5 pobjeda bez problema.
Ovo kolo bukvalno svi favoriti upisali pobjede osim nas. Nisam zadovoljan, nadam se da cemo ponovo uvezati neki niz pobjeda.

Solidan je bio Manchester u prvih 45 minuta, kasnije po starom, valjda se igraci umorili ili sta im je vec bilo. Opet go iz nicega i vrijedna tri boda u borbi za TOP4. Trebat ce vremena da ih Ralf posluzi ali da ce biti opasni u nastavku sezone to sigurno. Promjenu su proces za koje potrebno je vrijeme.
Conte upisao sigurno pobjedu, Kane jos uvijek samo 1 pogodak u ligi. I oni ce vremenom biti opasni, jos ako se Kane raspuca.

Istice 2024e

idealno vrijeme za zaganjati, mozda cak i wernera ukljuciti u trampu, mada ja bih njega i ostavio neka ga neka trci. ja bih radije lukakua mjenja, al to je nemoguce, tek stigao + kostao 100 miliona

Da li mislite da se moze Lukaku bolje iskoristiti nego sto ga trenutno koristimo samo kao mantinelu?

Ja sam misljenja da Lukaku moze pruziti mnogo ovoj ekipe ali jedini uslov je da se fizicki i kondiciono dovede u red.

Definitivno se može bolje koristiti. Nama napadač služi da odigra dupli pass i da osvoji zračni duel, dok se neke druge ekipe trude da proigraju napadača. Gledao sam sinoć neke golove koje je zabio Lewandowski još na početku karijere u Bayernu. Stoji na 16 metara od gola, na liniji odbrane, i čeka da mu neko podvali loptu. On pobjegne za korak odbrani i ima 1 na 1 situaciju. Kod Leicestera također Vardy jako malo sudjeluje u igri, stoji na granici offsidea i čeka da pobjegne. Naš napadač stoji leđima okrenut od gola i nikad neće doći u tu situaciju. Mogli smo komotno Abrahama ostaviti da radi to isto.

Lukaku u Belgiji puno više ima loptu u nogama, a mislim i da je u Interu bilo tako.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.