13. februar 2021.5 god. comment_309844 Gundogan opet lici na onog igraca iz Dortmunda. Kontrola lopte vrhunska, pregled i osjecaj za sansu predobri. Vrhunski igrac. Prijavi
13. februar 2021.5 god. comment_309851 De ima li neko sliku kako onaj Sanchez mrtvi pada i jede travu, odavno onakav pad vidio nisam Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309861 https://twitter.com/kickarseHD/status/1360672762256363521 Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309865 https://youtu.be/u00NgtnKoI4 Brighton je stvarno simpa ekipa za gledati. Steta sto nisu sinoc pobjedili. Villa je izgledala kao nizerazredna ekipa toliko ih je Brighton nadigrao. Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309866 https://youtu.be/u00NgtnKoI4 Brighton je stvarno simpa ekipa za gledati. Steta sto nisu sinoc pobjedili. Villa je izgledala kao nizerazredna ekipa toliko ih je Brighton nadigrao. Nekoliko opažanja vezanih za Brighton: 1. Igraju nevjerovatan fudbal. Nije bitno ko je protivnik, oni igraju isto. Oni napadaju protivnika na njihovoj polovini, pritišću ih i bore se za posjed. Imaju veliki broj šuteva po utakmici, a protivniku dozvoljavaju ispod 10. Sinoć je baš tako bilo, u jednom dužem periodu utakmice Villa nije mogla da izađe iz 16-erca, uvijek je bio neko od Brightonovih igrača da vrati loptu nazad u posjed. Imali su preko 20 šuteva, a Villa ispod 10. Utisak svakoga ko prati je da su zaslužili puno više bodova od ovoga što imaju i da im je po pokazanom mjesto u gornjoj polovini. To potvrđuje i expected points tabela na kojoj su od početka sezone u top 7. 2. Uopšte nije bitno ko je na terenu. Imaju nekih 20-ak igrača i ko god da igra to izgleda podjednako dobro. Ne postoje igrači bez kojih se ne može, igrali su dobro i bilježili dobre rezultate i bez Lampteya i bez Bissoume i bez Trossarda i bez Dunka, a upravo ovi igrači se smatraju najboljim u timu. 3. Uopšte nije bitno ko je na kojoj poziciji. Kad izađe njihov sastav samo sa imenima, jako je teško složiti formaciju i pogoditi prava mjesta igračima. Ben White je igrao štopera, desnog wing-backa i centralnog veznog. Pascal Gross je igrao centralnog veznog, tog desnog beka, prednjeg veznog i krilo. Alzate također i u sredini i na krilu. Trossard, Connolly i MacAllister nekad na krilu, nekad napadača, nekad iza napadača. Burn i na štoperu i na beku, kao i Veltman. I gdje god te igrače staviš, oni odrade posao. 4. Konačno imaju igrače za koje možemo reći da bi mogli igrati i u nekom boljem klubu. Prethodnih sezona su uglavnom bili skup igrača koji nimalo nisu interesantni nekim jačim klubovima. Pojavio se Norwich prošle sezone, sakupili duplo manje bodova od njih, ali su se timovi otimali za njihove igrače. Sada imaju neke igrače koji bi mogli biti pojačanja jačim klubovima. Ako se vratim na tačku 2, njihova igra se neće toliko unazaditi bilo čijim odlaskom. 5. Jako su podmladili tim. Hughton je gradio tim sa nešto starijim igračima koji imaju puno iskustva. U zadnje 2 godine klub je počeo misliti i na budućnost i neprestano kupuju mlade igrače za koje uglavnom nikada nismo čuli i odmah su spremni da igraju za njihov prvi tim. Kupuju po Poljskoj, Južnoj Americi i tako nekim tržištima koja nisu najatraktivnija, a imaju i neke fine domaće igrače. Uzimanje Lampteya od nas je bio vrhunski potez. Jedino što im fali da naprave i bolje rezultate je neki igrač koji je drugačiji od ostalih. Bio je to Lamptey na početku sezone i vidjelo se da pravi veliku razliku na terenu. Izgledao je nezaustavljivo. Ako nastavi tako i kad se vrati, dobili su i to. I fali im da neko počne redovno zabijati. Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309869 Zaboravio si mozda i glavnog protagonistu ove ekipe. To je njihov trener Potter. Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309870 De ima li neko sliku kako onaj Sanchez mrtvi pada i jede travu, odavno onakav pad vidio nisam Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309874 šta meni prolazi kroz glavu jebem ti sve :D setio sam se onog Berahina, beše onomad kao neki potencijal, više ne mogu da se setim ko je hteo da ga kupi, pa su ga zakovali na klupu :D inače mi je drago videti Bejla ponovo, pa makar i u mrskom Totenhemu.... ali ovi zeleni dresovi, pa jebem ti onoga ko je to dizajnirao, pa gde to može A Sančez je kralj, kako se čovek bukvalno zalepio na travu :hail: :hail: :hail: :hljeb: Prijavi
14. februar 2021.5 god. comment_309877 Zaboravio si mozda i glavnog protagonistu ove ekipe. To je njihov trener Potter. On je svakako najzaslužniji za sve to. Bili su tim kojem sam gledao 10% utakmica po sezoni, a sada im gledam 80% utakmica. Prijavi
15. februar 2021.5 god. comment_309884 https://twitter.com/kickarseHD/status/1360672762256363521 JOJ KRV TI JEBEM JE LI OVO REALNO Ali niko o ovome ne priča, sjećam se Messi kad je unakazio Boatenga pucao je internet... ovo je još gore :DBrighton uz 2 dobra, pametna pojačanja (ako ostali ostanu na okupu) može da ima solidnu ekipu koja bi bila u sredini tabele Potrebno je čudo da se desi da City ne uzme titulu, mislim da je to to, bilo je zanimljivo dok je trajalo... Niko od ostalih ekipa ne igra pretjerano sigurno, Lpool 3 poraza vezana, United 1 pobijeda u zadnjih 5 utakmica (kiksevi protiv WBA i Sheffielda), Leicester isto tako, toplo hladno.... Dakle nova titula za Pepa... Borba za top 4 će biti krvava, ista kao prošle sezone Prijavi
15. februar 2021.5 god. comment_309903 On je svakako najzaslužniji za sve to. Bili su tim kojem sam gledao 10% utakmica po sezoni, a sada im gledam 80% utakmica. to je i čar premiershipa, ajde, imaš ti ove lude kladioničare, koji ko iz pičke vade info o formi tima iz meksičke druge lige, ali samo kod fanova engleskog fudbala imaš ljude koji isprate i zavole taj neki Brajton, Sautempton ili ko naš Diablo kanarince :D i mislim da je to i jedino nacionalno takmičenje gde emisije kao što su MOTD i MNF imaju sada već kultni status sa svojim komentarima, gde jedan "pundit" taman kolko treba doliva ulje na vatru Prijavi
15. februar 2021.5 god. comment_309954 Ponovo smo uhvatili dobar niz u trenutku kada nam je raspored lagan. Bitno je sada se nakupiti bodova, jer nas najgore utakmice čekaju na kraju sezone: City, Arsenal, Leicester, Villa, a još se ne zna kad ćemo igrati protiv Liverpoola. Prijavi
15. februar 2021.5 god. comment_309969 Cudi me da niko nije do sad pohvalio West Ham i Moyesa. Realno ovo je overachievements trenutno. Svaka cast. Prijavi
16. februar 2021.5 god. comment_309981 Cudi me da niko nije do sad pohvalio West Ham i Moyesa. Realno ovo je overachievements trenutno. Svaka cast. Dugo West Ham ulaže u ekipu, dosta su promašaja napravili kada su transferi u pitanju (Haller, Anderson...), tako da mi je drago što napokon imaju rezultate. Iako su gradski rivali uvijek su mi bili simpatična ekipa.Meni je želja da budemo samo iznad Uniteda mrtvog, raspalog. Toliko sreće imaju a bukvalno ništa napredovali nisu, uvijek toplo-hladno, more penala i kurčevih golova. Prijavi
16. februar 2021.5 god. comment_309992 Cudi me da niko nije do sad pohvalio West Ham i Moyesa. Realno ovo je overachievements trenutno. Svaka cast. Baš sam iznenađen ovim što su pokazali. Godinama ih čekam da naprave nešto sa timom koji imaju i svaki put podbace. Sad su odlučili na drugi način da koriste napadački potencijal i to im ide od ruke. Ubijaju u kontrama i prekidima. Cresswell najbolji asistent od odbrambenih igrača u ligi, Souček ne prestaje da zabija, a i od štopera svako malo neko zabije gol. Umjesto skupih zvijezda kakve su dovodili prethodnih godina, odlučili su dovesti 2 igrača iz Češke i 3 igrača iz Championshipa i sa svima su pogodili. Nemaju velikih problema sa povredama, od bitnih igrača samo Antonio povremeno pauzira. Po broju bodova nakon 24 kola ovo im je najbolja sezona ikad. Malo će da skliznu do kraja, ali ostaju sigurno u gornjem dijelu tabele. Prijavi
16. februar 2021.5 god. comment_309998 Ja sam bas posmatrao njihovu taktiku i bukvalno sva igra se svodi na ubacaje sa strane u 16m. Medjutim, nikad, ali skoro nikad ne ubacuju odmah, nego igrac koji je na krilu, iako ima priliku da ubaci ceka da mu dotrci bek i tek onda on ubacuje u sesnaesterac dok se drugi vezni igraci ubacuju iz drugog plana. Tako uvijek imaju 3-4 igraca u srcu 16m i nije ni cudo sto su osvojili ovoliki broj bodova. Naravno Soucek dominira. Prijavi
16. februar 2021.5 god. comment_310019 Ma fali im još jedan napadač klasični, ne znam što su prodali Hallera a nisu doveli nikoga... Prijavi
19. februar 2021.5 god. comment_310123 Upravo gledam Wolves-Leeds...i "zapadne mi za oko" situacija oko Adame Traorea, u ligi gdje su fizičke predispozicije toliko na cijeni i isto tako ligi u kojoj u toliko slučajeva se smatraju ključne za uspjeh ili ključne za neuspjeh. Nakon svega toga pogledas Traorea, brutalan spoj fizičke snage i brzine, reklo bi se rođen za Premiership, iiiiiiiii na kraju skoro ništa, u smislu golova i asistencija ne dobijas nista specijalno. Momak pretrci 3-4 igraca i u 90% slučajeva ne uradi nista iz toga, dok imamo toliko primjera da su igrači od 25 kg imali puno veći uticaj u smislu golova i asistencija i uopšteno same igre. Recimo kod nas Mata ili Oscar, da ne idem dalje sa imenima.. Prijavi
19. februar 2021.5 god. comment_310126 Da, ali kakvu on fizcku spremu ima? Onu fizicku spremu koja je bitna za fudbal ili za bodibilding? Bitna je fizicka sprema i za trcanje maratona, a i za sprint na 100m, ali se ta fizicka sprema ogleda na drugaciji nacin. Prijavi
19. februar 2021.5 god. comment_310127 On pored toga što je prebrz, preeksplozivan, prejak i predobar sa loptom ima i odličan centaršut. Puno mu je bolji centaršut nego što mu je završnica i bolje dribla kada ide pravo. Zbog toga uglavnom igra uz desnu aut liniju. Njegov posao prošle sezone je bio da uzme loptu u bilo kojoj situaciji, ide do gol-aut linije i centrira na Jimeneza. Svaka druga takva situacija je bila gol. Traore je imao 9 ligaških asistencija prošle sezone uz par golova, uglavnom protiv najjačih timova. Ove sezone je problem što se povrijedio Jimenez i čitav sistem igre im je propao. Još uvijek mu trener nije smislio novu ulogu. Opet on sve probije kao i ranije, ali nema ko da taj centaršut pretvori u gol. Još od početaka se vidi da nije pretjerano inteligentan i zbog toga ne koristi svoje prednosti na najbolji mogući način. Ovako je njegova uloga postala da uzme loptu na centru i osvoji 40 metara prostora. Prijavi
20. februar 2021.5 god. comment_310165 Danas praznik fudbala u Engleskoj: Burnley vs WBA Fulham vs Sheffield Prijavi
20. februar 2021.5 god. comment_310177 I sve to mogu stici pogledati ali Lpool Everton ne.... Prijavi
21. februar 2021.5 god. comment_310232 Trebalo bi da se uzme malo da se kopa unazad, konkretno na sezonu kad je Lester uzeo titulu. Sećam da je bilo i onih koji iz jebem li ga kog razloga, pisali su i nadali se do kraja da Lester neće uzeti, a kad je postalo jasno da oće, onda da će propasti vrlo brzo i tako u nedogled. Evo kolko je prošlo od tad, a oni se kolko vidim i dalje "drže" u gornjem delu tabele a boga mi od onog tima ostalo je tek nekolicina. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.