Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Ja opet mislim da Arsenal uopste nema toliko losu postavu kao sto rezultati govore. Ok, imali su losih transfera u vidu Luiza, Mustafija, Williana ali generalno ako pogledas njihovih najboljih 11, pa cak i ovi neki mladi igraci kao Saka, Martineli to su sve dobri igraci. Ja mislim da njih koci trener. Emery mi mozda i nije toliko los koliko mi je Arteta. To ne govorim iskkljucivo zbog rezultata nego zbog same igre. Arsenal pod vodstvom Artete igra ocajno, ekipa nema ni glavu ni rep a protiv iole jacih protivnika oni igraju defanzivan fudbal iako nema potrebe za tim.

Siguran sam da ih vodi neko drugi, sa samo malo vecim mudima da bi i oni bili mnogo bolji jer za moj ukus, to uopste nije toliko losa ekipa kada se pogleda njihov roster.

Ni West Ham ni Leicester nisu zaslužili Ligu prvaka i to ne jer ne igraju dobro u ligi već zato što kad takvi timovi odu u LP samo uzimaju mjesto nekome ko bi mnogo bolji rezultat ostvario. Tako da i ako izbore to mjesto, ispadaju u grupi pa bolje da ni ne idu.

To je tačno, uvijek su takve ekipe u LP doživljavali raspad sistema, čuj West Ham u LP, vjerovatno će sljedeće sezone biti 14. na tabeli, ali jbg ove sezone ih ide, jednostavno desi se takva sezona kada sve paše, ne da paše nego svi igraju iznad svojih mogucnosti. Ali West Ham u LP je sramota ove "velike šestorke"..

Tim koji u ligi osvoji više bodova od Arsenala, Tottenhama i Chelseaja/Liverpoola zaslužuje da igra Ligu Prvaka. Igranje u Europi ne treba da bude ekskluzivno pravo najbogatijih klubova. Svakako mi fanovi Premier lige smatramo da bi neki tim iz donjeg dijela tabele u nekim drugim ligama bio u gornjoj polovini. Što onda neki tim sa sredine ne bi bio konkurentan u LP. U zadnjih 20 godina su samo 3 tima koji nisu velika šestorka igrala grupnu fazu Lige Prvaka. Prvi je bio Leeds koji je dogurao do polufinala, drugi je bio Newcastle koji je ispao iz druge grupne faze (po starom sistemu), a treći je Leicester koji je igrao četvrtfinale. U međuvremenu su se i veći klubovi znali "sramotiti" i ispadati u grupama. Primjer za to je Manchester City koji je na početku arapske vladavine imao ogromnih problema sa prolaskom u drugu fazu.

Manje bogati klubovi imaju slabiju klupu. Oni se do Europe probijaju uglavnom u sezonama u kojima nemaju europske obaveze, znači manje bitnih utakmica u sezoni. Kada se plasiraju u Europu, stavljaju sebi dodatnu obavezu od 6 važnih utakmica u redovnom rasporedu. Na svim tim utakmicama se mora igrati sa najjačim sastavom, jer kad si se već plasirao probaj ostaviti neki utisak. Tu se mnogi pogube i odigraju sljedeću sezonu puno lošiju, a neki ispadnu u kvalifikacijama preventivno. Burnley je one sezone skoro ispao iz lige. Pad bi se mogao desiti i West Hamu ako se sad plasiraju negdje. Razlog tome je što su i taj Burnley i ovaj West Ham debelo prebacili realno mjesto na tabeli. U zadnje 2 sezone je taj "sedmi" bio tim koji i jeste po kvaliteti sedmi. Wolverhampton je uprkos igranju 15 dodatnih europskih utakmica završio na istom mjestu sa istim brojem bodova. Leicester je sada igrao Ligu Europe, izgurao do osmine finala, a čini se da u ligi ima identičnu sezonu prethodnoj.

Ja bih bas volio vidjeti WH u ligi sampiona, ne vidja se to cesto, a zasto ne i nagraditi ovako dobru sezonu sa evropom.

I lester je dobar bio u ligi prvaka onda kad su igrali, mislim da su cak i nepravedno ispali od atletika u 16tini.

Ni West Ham ni Leicester nisu zaslužili Ligu prvaka i to ne jer ne igraju dobro u ligi već zato što kad takvi timovi odu u LP samo uzimaju mjesto nekome ko bi mnogo bolji rezultat ostvario. Tako da i ako izbore to mjesto, ispadaju u grupi pa bolje da ni ne idu.

I West Ham i Leicester zaslužuju da igraju LŠ

Obje ekipe ulažu mnogo u zadnjih nekoliko godina, pogotovo WHU, pogledaj stadion, more transfera itd. Doduše dosta puta su promašivali sa transferima, međutim sad su počeli ubadati. Uz 2-3 jaka pojačanja i ostanak Rice-a oni su opet ekipa u top 10 lagano. 

Leicester da ne komentarišem, sjajna ekipa, odličan fudbal ali nemaju sreće. Prošle sezone raspad na kraju i težak raspored a sve vrijeme su bili u top 4, ove sezone more povreda ali opet su tu u top 4. 

Dalje, svi navode raspad tih "slabijih" ekipa u LŠ. A koliko puta su se raspali velikani u Evropi, što engleski klubovi što ostali klubovi iz liga petice. Evo United ove sezone, Inter takođe i mi smo se znali obrukati i ispasti u grupi....

Pa nisam rekao da ne zasulužuju na osnovu rezultata u ligi već upravo zbog tog raspadanja, raspadao se i Chelsea u LP, ali kod ovih je to pravilo, a ne izuzetak.

Ja se nadam da će barem jedan od tog dvojka upasti u LP (naravno ne na uštrb nas), LP ionako ide prema tome da će manji klubovi i manje lige sve teže i teže igrat LP pa neka onda barem iz ovih velikih liga bude i pokoje iznenađenje.
A što se tiće raspadanja, to može vrijedit za WHU nikako za Leicester, oni su već par sezona odlični i blizu LP, baš imaju fin postepen napredak, nema šanse da se iduće sezone raspadnu.
I btw, one sezone kad je Liceseter osvojia a iduće se raspali i bili 10, u LP su bili u 1/4 finalu i to jedini Englezi
Raspadnu se timovi koji uđu u Ligu Europe i to slučajno. Osvajanjem kupa, osvajanjem sedmog mjesta u sezonama kad su svi loši i ono staro fair-play pravilo koje je davalo sedmog putnika. Timovi koji nisu "top 6" i koji uđu u Ligu Prvaka se zadnjih 20 godina nisu sramotili u Europi. Argumentacija se nalazi u mom prethodnom komentaru.

Skoro sam ukapirao da je otvoren novi jutjub kanal "SK Hrvatska", neki od njih su mi poznati od ranije.

vidim da izbacuju emisije o premiershipu, sad nisam u toku, dal ti ljudi komenentarišu uživo ili?

pogledao sam malo te emisije, nemam sad nešto pametno da kažem (pogledao sam dva puta do 15 min) osim što se ako ništa drugo nisam smorio od Novakovića i njegovog uzdizanja Junajteda i svih ostalih iz ekipe u Srbiji koji idu njemu uz dlaku

Ne znam kako mislis kometarisu?
Ako pitas jesu li komentatori jesu, Ivan Ivkovic i Hrvoje (su najbolji strucnjaci i komentatori za NFL, nesto kao Edin i Kole za kosarku), Goran Grgic cesto prenosi Premiership kao i Alen Selman.
Sad ne znam koji si podcast gledao, pa ne znam koji su komentatori bili.

https://youtu.be/iijsrFhw_rM

npr ovo

Meni se sve čini kao da je Relo jednom meni nešto pričao kako on može da bira kojeg će komentatora da sluša??? sad ja ne znam šta je pod tim mislio, jel zbilja postoji opcija da se menja audio ??

ja samo znam da sam jedno vreme imao neki sportklub gde nisu prenosili ovi iz Beograda nego mislim neko od Hrvata

i vidite da na klipu piše specijal kao za youtube

Da postoji opcija kod mene. Na resiveru pritisnes tipku opcije i pise ti jezik zvuka mozes birati Hr ili Srbski. Tu je j Bosanski ali on je ili kedan ili drugi jer nema bosanski SK.[attachment=220:Screenshot_20210418_122931_com.android.gallery3d.jpg]

Sport Klub osim u Beogradu ima "poslovnice" u Zagrebu i Ljubljani. Za Sloveniju ne znam, ali u Hrvatskoj ide otprilike identičan program kao i u Srbiji, samo naravno komentatori iz Hrvatske. Ja imam telemachov paket za TV u kojem su svi SK kanali. Imam od 1 do 10 + HD, Golf i Esport na srpskom i dodatno SK1 na hrvatskom. Moj dedo živi 500 metara od mene, ima isti paket, ali obrnuto. Njemu su od 1 do 10 na hrvatskom i ima dodatno SK1 srpski. Vjerovatno je do tih podešavanja jezika.

Sport Klub Hrvatska već duže vrijeme ima youtube kanal samo nisu skoro ništa objavljivali, imali su malo pregleda i subscribera i skoro niko nije znao da postoji. Poneki interview objave i to je to. Otkako je korona krenula počeli su se više baviti tim kanalom. Prvo se pojavio kviz rizik ili oprez koji su počeli kaćiti na yt. Pošto je tada dosta ljudi krenulo da ih prati, raja ih je zamolila da kače i ove emisije na yt. Ima emisija za PL, za La ligu i za NFL. Ponekad i neka random emisija o nečemu bude.

Ja sam se od ove sezone "prebacio" na gledanje emisija na hrvatskom kanalu. Na srpskom bude onaj studio pred prvu utakmicu engleske lige, ali je potpuno neizvjesno hoće li ga uopšte biti, kada će početi, koliko će trajati i šta će se pričati. Dosta vremena oduzme puštanje izjava trenera pred utakmice i prilozi iz emisija poput "Premier League Matchpack". Emisija na hrvatskom kanalu bude svake sedmice, bude uvijek u isto vrijeme, bude uvijek isti koncept. Prvo ide osvrt na prethodno kolo i igre klubova u europi, pa ide neka centralna tema npr. "10 utakmica Chelseaja pod Tuchelom", pa onda najava sljedećeg kola. Nekad čuješ nešto pametno, nekad nešto provale pa se iznerviraš, ali takva je svaka emisija.

Da postoji opcija kod mene. Na resiveru pritisnes tipku opcije i pise ti jezik zvuka mozes birati Hr ili Srbski. Tu je j Bosanski ali on je ili kedan ili drugi jer nema bosanski SK.attachicon.gif Screenshot_20210418_122931_com.android.gallery3d.jpg

Malo ovo ne kontam pa ako moze pojasnjenje, imam Moja tv i imam sve sportklubove i da li i na njima mogu mijenjati jezik?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.