5. decembar 2013.12 god. comment_152991 Postoje 2 A ne znam šta se svi ložite na tog glavonju, pa Ronaldo ga je napravio budalom kad su igrali... Meni ništa posebno. Obojici prosao prajm, pogotovo Vidicu. I Suarez je pravio budalom Terryja prosle godine na Anfieldu pa to odmah znaci da je ovaj krs stoper? Kompany stopercina, sam drzi Cityjevu odbranu godinama. Svi stoperi koje City ima izgledaju dobro kad igraju s njim u paru. A Kompanyju je tek 27, kazem tek jer ulazi u najbolje stoperske godine. Naklon za Martineza i Everton, samo 1 poraz u 14 kola a igrali su bruku tekmi sa timovima iz vrha. Negdje sam naletio na podatak da je Everton sinoc slavio na Old Traffordu nakon nekoliko decenija, al' ne mogu naci taj tvit nikako. Pod Moyesom su znali igrati dobar fudbal, srcan prije svega i Moyes je imao konstantnost koja je zakon u svemu, a to nije nikako kaparisao nekim trofejom. Sa Martinezom se vec sada vidi veliki napredak u samom kvalitetu fudbala, a srcanost je i dalje tu ostala. Dobitna kombinacija. Uglavnom, Mojzi pobjedjuje sa izjavama. Kaze kako ne smije vise napraviti nijednu gresku u borbi za titulu. Pa covjece vec si na -12, kakva titula, osiguraj LS dogodine za pocetak. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_152994 Nije tačno, nego 21 godinu. Od 19.08.1992. Everton nije pobedio na Trafordu. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_152995 Evo da ovdje okacim jedan dojajan clanak o tome kako brzo fudbal napreduje na svim poljima. U pitanju je period od posljednjih 15-ak godina. http://www.bettingexpert.com/blog/20-changes-in-football Prijavi
5. decembar 2013.12 god. Autor comment_152999 Još je impresivniji podatak da pod Moyesom 10 godina nisu pobijedili u gostima neki tim iz Velike četvorke, a evo sinoć su to uspjeli sa Martinezom za 3 mjeseca. Ništa čudno. Martinez je trener i po, Moyes precijenjeno britansko smeće. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_153011 Ništa čudno. Martinez je trener i po, Moyes precijenjeno britansko smeće. Vidjet ćemo kako će biti nakon nekog vremena, ali zasad ti ova konstatacija stoji. A kada si to prije izjavio, svi su ti se smijali. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_153013 Ništa čudno. Martinez je trener i po, Moyes precijenjeno britansko smeće. Tačno da je Roberto odličan trener, ali je i Moyes dobar. Bez obzira na trenutna dešavanja u Unitedu ipak je čovjek 10 godina držao Everton u gornjem dijelu tabele, uvijek su bili dobra klapa pod njim. Ne treba to zaboraviti nakon samo koji mjesec u uzdrmanom Unitedu. Pa bilo koji čovjek da je preuzeo od Fergusona imao bi jako težak zadatak, posebno zato što oni imaju bruku prosječnih igrača, a neki nosioci igre im ulaze u godine i treba im dosta promjena, osvježenja da bi Moyes mogao stvarati svoj tim. Njegov najveći promašaj dosad je dovođenje Fellainija, tek za Belgijanca možemo reći da je precijenjen i da je dobra stvar što ga naši nisu uzeli na Bridge. Za Martineza sam milion puta rekao, nailazio sam na svakakve reakcije, podrugivanja i ismijavanja ali čovjek iz sedmice u sedmicu predanim radom dokazuje svoju klasu. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. Autor comment_153014 Tačno da je Roberto odličan trener, ali je i Moyes dobar. Bez obzira na trenutna dešavanja u Unitedu ipak je čovjek 10 godina držao Everton u gornjem dijelu tabele, uvijek su bili dobra klapa pod njim. Ne treba to zaboraviti nakon samo koji mjesec u uzdrmanom Unitedu. Pa bilo koji čovjek da je preuzeo od Fergusona imao bi jako težak zadatak, posebno zato što oni imaju bruku prosječnih igrača, a neki nosioci igre im ulaze u godine i treba im dosta promjena, osvježenja da bi Moyes mogao stvarati svoj tim. Njegov najveći promašaj dosad je dovođenje Fellainija, tek za Belgijanca možemo reći da je precijenjen i da je dobra stvar što ga naši nisu uzeli na Bridge. Za Martineza sam milion puta rekao, nailazio sam na svakakve reakcije, podrugivanja i ismijavanja ali čovjek iz sedmice u sedmicu predanim radom dokazuje svoju klasu. Sve se slažem osim za Moyesa i doba njegove vladavine u Evertonu. Uvijek se ističe to kako je na dobar način vodio Everton, kako ga je držao u vrhu, a Everton je kao prosječna ekipa. Ma to je bullshit. Čovjek s Evertonom u 10 i kusur godina nije uspio osvojiti ni Miki Maus kup, uzeti skalp u gostima najvećim u Engleskoj, dovesti Everton više od dva puta u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ništa od tog nije uspio. Neki treneri su i s manjim klubovim uspjeli bar jedan trofejčić osvojiti. Npr. Martinez s Wiganom prošle godine. I onda se na osnovu tog tzv. Moyesovog 'uspjeha', koji je bio sve, samo ne to, u britanskim medijima i javnosti stvaro neki kult oko Moyesa. Moyes je meni bezveze trener. Nije loš kao npr. Roberto Mancini ili Kruno Jurčić, ali nije ništa posebno. Nije dorastao Manchester Unitedu. Za njih je Klopp bog i batina, idealno rješenje bio. Pa čak i Jupp. Sreća naša pa se Fergie okomio na Moyesa. Eto im ga sad. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. Autor comment_153026 Nije osvojio trofej 10 godina, nije ni Wenger 8. Ali imao je kredita, jer je prije toga osvojio Zlatni trofej Premiershipa i još nekoliko puta ligu, kupove, doveo Arsenal u finale LP, a da ne govorim koliko je igrača stvorio. Wenger je doktor trenerstva za Moyesa. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_153030 Sve se slažem osim za Moyesa i doba njegove vladavine u Evertonu. Uvijek se ističe to kako je na dobar način vodio Everton, kako ga je držao u vrhu, a Everton je kao prosječna ekipa. Ma to je bullshit. Čovjek s Evertonom u 10 i kusur godina nije uspio osvojiti ni Miki Maus kup, uzeti skalp u gostima najvećim u Engleskoj, dovesti Everton više od dva puta u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ništa od tog nije uspio. Neki treneri su i s manjim klubovim uspjeli bar jedan trofejčić osvojiti. Npr. Martinez s Wiganom prošle godine. I onda se na osnovu tog tzv. Moyesovog 'uspjeha', koji je bio sve, samo ne to, u britanskim medijima i javnosti stvaro neki kult oko Moyesa. Moyes je meni bezveze trener. Nije loš kao npr. Roberto Mancini ili Kruno Jurčić, ali nije ništa posebno. Nije dorastao Manchester Unitedu. Za njih je Klopp bog i batina, idealno rješenje bio. Pa čak i Jupp. Sreća naša pa se Fergie okomio na Moyesa. Eto im ga sad. Opet valjaš gluposti jebo ga ti. :P Da ne dužim previše, znaš li uopće gdje se i u kakvoj situaciji nalazio Everton prije dolaska Moyesa ? Čovjek je sa minimalnim mogućim budžetom uspio stabilizirati klub i učiniti od njega ovo što danas jeste. Kult oko Moyesa se stvorio kad je otišao u United, zato što novinari vole i uvijek dižu sve što ima veze s Unitedom. Na to Moyes nije navikao jer su njegovi dugogodišnji rezultati u Evertonu obično prolazili bez ikakve pompe, medijske pozornosti. To je često slučaj s managerima koji ovako dođu iz slabijeg u neki TOP klub. Zbog toga ga Mourinho na tim 'mind games' uvijek dobija. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_153039 Ali imao je kredita, jer je prije toga osvojio Zlatni trofej Premiershipa i još nekoliko puta ligu, kupove, doveo Arsenal u finale LP, a da ne govorim koliko je igrača stvorio. Wenger je doktor trenerstva za Moyesa. Ne poredim Wengera i Moyesa, ali doktoru se ne smije desiti post dug 8 godina. Wenger je imao klasnih igraca a nije nista u Evropi osvojio sto je porazavajuce. I Moyes je stvarao igrace, Everton je zaradio oko 200 miliona funti od prodaje igraca. Moyes nije trenercina, ali nije ni bilde. Prijavi
5. decembar 2013.12 god. comment_153041 http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=12&dd=05&nav_id=785750 Vudvord: Možemo i mi kao Liverpul I ja se nadam da možete, if you know what I mean. Prijavi
6. decembar 2013.12 god. comment_153142 Ovaj Suarez me podsjeća s ovim "bombama" na Gerrarda u najboljim danima, samo pukne loptu sa 30 metara i znaš da je gol. Stvarno je u životnoj formi. http://www.youtube.com/watch?v=hm0q6P_lljc Prijavi
6. decembar 2013.12 god. comment_153143 Mijenjam bubreg za kartu za Liverpool 29.12. :D Pao kamen sa srca. Bubreg zasad ostaje na svom mjestu. Karta je konačno u džepu nakon 10 dana potrage... ;) Prijavi
6. decembar 2013.12 god. comment_153144 Zavidim ti, ja sam jedino na Olimpicu u Rimu bio i to kad se nisu igrale utakmice za vrijeme ljeta. Kolko inače koštaju krate za ovakve utakmice ? Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153170 [quote name="Gandalf" post="153143" timestamp="1386353942"] Pao kamen sa srca. Bubreg zasad ostaje na svom mjestu. Karta je konačno u džepu nakon 10 dana potrage... ;)[/quote]Hoćete li ikako moći nabavit neku kartu za 4, 5, mj. nije bitno..... Ja pokušavam skupit novce za ostale troškove, s vama se za kartu čini mi se lako dogovorit, ako može na pm da se čujemo za okvirne troškove Sent from my LT26i using Tapatalk Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153197 Novi poraz Junajteda, 3 boda sa Old Traforda je sada odneo Njukasl. The Chosen One više ne sme da napravi grešku u borbi za titulu. Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153198 Manchester Utd ponovo izgubio kuci,posle ove utakmice se stvarno vidjelo da Moyes nije kriv uopste za ovu situaciju u klubu jer imaju staru ekipu i tesko dolaze u sanse i vjerujem da ce kod njih u klubu za ljetni prelazni rok biti veselo.Vrijedi spomenuti jos da im danas nije sviran cist penal kad je na liniji jedan igrac Newcastlea igrao rukom i zaustavio loptu da ode u gol. Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153294 Mojes optimista uprkos zvižducima: Možemo do titule! hahahhaha a vi se nervirate :D Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153303 Dobar je Moyes ;) Neće on dobiti nogu tako lako kako svi misle. Po mom mišljenju pošto mu je ovo početna sezona bitno mu je da zadrži samo United u Ligi prvaka,što više upozna cijeli tim,zadrži sve na okupu i na ljeto popuni sve šupljine. Još kad se uzme u obzir da imaju dosta star tim,već sad imaju par igrača u poznim godinama i posustaju,znači kreće se pomalo i sa podmladjivanjem tima što se i dalo već malo primjetiti.Sve u svemu čega ga dug,težak i mukotrpan posao da ih dobro osvježi i vrati. (Mislim da je i sam Fergi to osjetio i zbog toga je se povukao jer stvarno trebat će se pravo namučiti da se refrešira ekipa,trebat će dosta vremena da bi mogli opet biti top). Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153320 Neće on možda dobit nogu, ali nogomet je danas nešto sasvim drugo od vremena kad je Ferguson bio 5 sezona bez trofeja. Imaju američke vlasnike, tim gore što su židovski, i shareholdere u upravi koji očekuju rezultate i opravdanje svojih ulaganja. Ovakvi rezultati ruše vrijednost dionica i udjela u klubu, tako da na duge pruge, uprava neće tolerirati izostanak rezultata, ne daj bože da ne uspiju uć u LP. A nisu sjajni da se ne lažemo. Ovo za sobom može povući i odlazak glavnih zvijezda na ljeto, a samim tim i veću štetu za klub. A Moyes je jednostavno loš, nećemo se lagat, nije ni Unitedova ekipa kvalitetna, jedan Tottenham ima puno kvalitetniju ekipu. Slijedi sigurno par sezona stagnacije Uniteda. Prijavi
7. decembar 2013.12 god. comment_153328 Scum je imao tako fantasticnih poslednjih 20 godina da je ovo sto se njima sada desava ravno cudu. Za Liverpul recimo, koji je najveci klub u zemlji, situacija u kojoj je MJ bi bila sasvim.uobicajena zbog istih tih 20 godina. Dva poraza kuci zaredom, gol ne mogu dati, ja ne znam kad se to desilo, poslednji put, mozda pre jedno 10-15 godina. Moyes ima velikih problema, videcemo kako ce se snaci dalje a pritisak je sve veci... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.