19. decembar 2013.12 god. comment_154812 Wilshere banovan na 2 meca. Propustice dva londonska derbija - protiv nas i West Hama. Gledam sada nesto profil Wengera i onda vidim da je covjek osvojio ovo za 17 godina u Arsenalu. 3 PL 4 FA kupa 4 Community Shielda Na to dodas 8 igumanskih godina posta, nikakvu evropsku slavu i moras da se zapitas je li ovo malo. Ja mislim da jeste. Prijavi
19. decembar 2013.12 god. comment_154831 Evo moja kao neka "kolumna" o Arsenalu i Wengeru koju sam napisao prije koji mjesec...ništa posebno i sad sam nešto malo evo ubacio... moje malo opširnije viđenje svega."Wenger nije veći od Arsenala,ali je Arsenal veći zbog njega".Wenger je došao u klub koji je u to vrijeme bio u rangu Evertona,ništa puno pretjerano bolju povjest nije imao,a ni ovako gledajući ništa nisu imali bolje od Evertona,od stadiona,do puno drugih uvijeta.11 trofeja osvojenih za prvih 10 godina ,od kad je došao 1996 pa do 2006.imao dosta toga po volji,radio kako mu se htjelo skoro,imao veliku potporu svih čelnih ljudi i za to vrijeme je bio nabolji trener na ostrvu a i šire,ravnog mu nije bilo...Medjutim nakon gradnje Ashburton Grovea(današnjeg Emirejts stadiona) dosta toga se promjenilo,razlaz stare ekipe,dosta velikih igrača se razišlo i oprostilo iste godine,sve je moralo krenuti iznova,promjenila se jednim dijelom politika kluba iz poznatih razloga,najvise zbog financijske situacije.Moralo se izvlačiti što više novca di god da se stiglo,plus puno drugih stvari,sto je naravno utjecalo i na Wengera i sve ostalo ili bolje reći i on je sam bio u svemu tome i realno mora se priznati da bi teško koji trener današnjice održao Arsenal ovako na životu kao on.Koliko je samo svojom zaslugom digao igrača iz ničega na noge u tom periodu i koliko je klub digao keša na njemu to je strašno i teško bi koji drugi trener to uspjeo,o ovim mlađim i neiskusnijim trenerima da i ne pričam koji ne mogu napraviti često ništa ni kad im pljuneš keš u ruke.Istina bio je jedan možda nekim dijelom dosta ključan period za Wengera i Arsenal i tu se možda dosta zeznulo,a to je period oko 2008 godine.Kad se prešlo na Emirate već je bio raspad dosta igrača nas napustilo kao što sam već rekao,neki prekinuli i karijere itd.ali ostalo je dosta mladi potencijala i par iskusnijih igrača,plus se dovelo još nešta igrača i do 2008 (znači kroz neke 2 godine) Wenger je formirao prejaku ekipa sa Fabregasom,Nasrijem itd.Znamo kakvih je igrača bilo sve i to je možda bila ključna godina "pitanje života i smrti".Bili su jako blizu tituli ali kad je bio najveći pritisak kleknuli su,mlada ekipa i sve to je rezultiralo time,a ta sezona je po mnogima mogla preporoditi odjednom Arsenal neočekivano iz ničega i vratiti na stare drumove...dobio bi se dosta veći keš,ekipa bi se mogla održati na okupu i sve to,ali ovako su ostali "ičega"... Slijedio opet raspad,klub nije imao dovoljno novca da parira ostalim "velikanima" koji su nakon te sezone kad se dosta igrača probilo,slali vrtoglave ponude,velike plaće igračima davali čemu Arsenal nije mogao parirati i to je rezultiralo daljnim problemima,svake sezone ostaješ bez igrača,dovedeš par novih polovljaka kao što se dovelo kad je RvP npr. otišo i tako u krug par sezona za redom.Sad ćemo tek da vidimo na čemu smo kad je klub skoro riješio sve moguće dugove,kad Wenger ima potpunu slobodu,odriješene ruke do kraja koliku zapravo ima moć i sposobnost,da li je izgubio svoj "čarobni štapić" kako mnogi znaju danas reći ili ipak ne?! Prijavi
20. decembar 2013.12 god. comment_154894 Imao je Wenger sasvim respektabilne ekipe od te 2006. godine pa do danas, dosta klasnih igraca je tu proslo i morao je prosto osvojiti koji trofej. Luis Suarez has become the highest paid player in Liverpool's history after signing a new long term contract. U pitanju je 200 k funti sedmicno. Kaze da je sada jako srecan. Dobro je, jer sam se poceo brinuti za njegovo mentalno stanje ljetos. I ne, nisu ga zadrzali novcem kao ostali klubovi. Liverpool to ne radi, ispod casti im je. Samo istorijom, samo tradicijom. #YNWA Prijavi
20. decembar 2013.12 god. Autor comment_154896 Liverpool oko kojeg su se svi šprdali zbog Carolla, sada radi ozbiljnije od nas. Blago im se. Još će ovi naši kreteni Trollesu produžiti ugovor. Prijavi
20. decembar 2013.12 god. comment_154911 I pasju guzicu nekad Sunce ogrije. Jasta nego ih sprdati kad dovedu gabaritno deblo (samo da ustanem i aplaudiram Newcastleu na najjacoj prodaji ikad u istoriji fudbala) pa onda dovedu krilo koje u sezoni zabiljezi 0 (NULA) golova i 0 asistencija. 'Ljeb te jebo! Je l' treba da ti govorim koliko ih je preporodio velski Xavi? Pa trkac Henderson? Pa sad ovaj Aspas, Luis Alberto itd., objasnjavaju. Otprilike na 2 dobra imaju 7 ocajnih transfera. Prijavi
20. decembar 2013.12 god. comment_154914 Nemaju oni neki pretjerano veliki budzet, tako da Alberta i Aspasa tu ne treba racunati. Cinjenica je da su dolaskom Rogersa poceli mnogo bolje kupovati, nema tu vise Downinga, Carolla, Hendersona i takvih transfera koje su radili Hogson i Dalgish. Rogers voma dobro radi, rijesio se nekoliko panjeva sada je odradio odlican prelazni rok sa Sakhom posebno. Sada je tu Sturridge a ne Caroll. Liverpool pod uticajem Rogersa postaje normalna ekipa. Prijavi
20. decembar 2013.12 god. comment_154915 Pa s obzirom da su oni najavljivani kao upgrade na roster, treba ih racunati. Racunao ih je i sam Rodgers. Ali radi Rodgers odlican posao, to priznajem. Nikad ljepsi fudbal nisu igrali u posljednjih xy godina. Imaju oni budzet i Liverpool trosi samo im se Dalglish pokenj'o sa onim flopovima i ocajnim sezonama kluba sa propisnim ulaganjima pa sada gledaju da to malo smanje, da ne fejluju. Narednih 5 kola [spoiler] Arsenal Chelsea (H), WHU (A), Newcastle (A), Cardiff (H), Aston Villa (A) Liverpool Cardiff (H), Man. City (A), Chelsea (A), Hull City (H), Stoke (A) Chelsea Arsenal (A), Swansea (H), Liverpool (H), Southampton (A), Hull (A) Man. City Fulham (A), Liverpool (H), C. Palace (H), Swansea (A), Newcastle (A) Man. Utd WHU (H), Hull (A), Norwich (A), Tottenham (H), Swansea (H) Tottenham Southampton (A), WBA (H), Stoke (H), Man. Utd (A), C. Palace (H) [/spoiler] Imamo najtezi raspored. Debelo najtezi! Najlaksi ima Utd (bas im se otvorilo da dodju sebi) i Tottenham. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154952 Fellaini out, RVP out, Rooney out za West Ham. Miriši na kiks Uniteda. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154958 Fellaini out, RVP out, Rooney out za West Ham. Miriši na kiks Uniteda. Ma ne brini bit' ce neki penal nesto ;) Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154968 liver-kardif nadamo se svi kiksu luzerpula, i svim srcem smo uz kardif, ali bojim se da im to neće pomoći, razjebaće ih liver kroz uši jer glodar je u nevjerojatnoj formi, pa frajer sam igra kristal-svrake iskreno očekujem pobjedu njukasla, jači su od kristala i imaju ekipu a i trenera za 5 mjesto i europsku ligu garant fulam-siti ovo će siti pobjediti sigurno, i bojim se da bi tom pobjedom mogli pokrenuti lavinu dobrih gostujućih rezultata, doma će i dalje pišati po svima tko im dođe, što bi značilo da očekujem kroz idućih 5, 6 kola sitija na tronu united-west ham smrdi mi na novi kiks uniteda s obzirom na izostanke u redovima domaćih, mogli bi čekićari uzeti bod il sve ako ih suci ne razjebu stoke-villa kontam X, ili pobjeda ville, uglavnom u pobjedu stokea ne vjerujem nikako sunderland-kanarinci sunderlanđani tradicionalno trpaju norviča, tako da isto očekujem i danas, čista kečina znači west brom-hulčine pobjeda tigrova, ili barem X soton-pilići e ovdje može biti svašta, ali kontam kec na kraju ipak labudari-tofisi pobjeda evertona ko iz pičke topnici-chelsea naša pobjeda, ili X, znači izgubiti nećemo-u to sam nekako uvjeren jako zanimljivo kolo će ovo biti, i s nestrpljnjem očekujem vidjeti tablicu i rezultate poslije :D COME ON CHELSEA !!! Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154974 Zabi glodar protiv Kardifa. Najbolji igrac dosadasnjeg dijela sezone. :( Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154977 Zabi glodar protiv Kardifa. Najbolji igrac dosadasnjeg dijela sezone. :( Mrzim Liverpool, ali stvarno je vanserijski odigrao Zubo ovu polusezonu. Neću reći da je ekstra klasa, jer mora ipak nešto i osvojiti da ga se takvim smatra. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154978 Evo što znači kad imaš napadača u ekipi... Jedino ga mi u Premiershipu nemamo... Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154979 Neću reći da je ekstra klasa, jer mora ipak nešto i osvojiti da ga se takvim smatra. Dobra ti je teorija. :-bd Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154980 Mrzim Liverpool, ali stvarno je vanserijski odigrao Zubo ovu polusezonu. Neću reći da je ekstra klasa, jer mora ipak nešto i osvojiti da ga se takvim smatra. On je klasa. Nema veze trofej s tim. Kao da kazes da Bale nije bio klasa dok je bio u Tottenhamu jer nisu nista osvojili. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154988 On je klasa. Nema veze trofej s tim. Kao da kazes da Bale nije bio klasa dok je bio u Tottenhamu jer nisu nista osvojili. Bale je osvojio nagradu za naj igrača EPL. Suarez mora biti ili najbolji stijelac ili osvojiti tu istu nagradu. Al velim da je dobar. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154989 Ne treba igracu nikakav trofej ili nagrada da bi pokazao klasnost. Klasa je klasa. To se prosto vidi na terenu. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154993 City daleko najkompletni tim u ligi,oni posjeduju sve i mislim da su realno ove sezone prvi favoriti za osvajanje.Jednostavno svi ostali imaju mnogo oscilacija i to je prednost Citya. Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154994 fulam-siti ovo će siti pobjediti sigurno, i bojim se da bi tom pobjedom mogli pokrenuti lavinu dobrih gostujućih rezultata, doma će i dalje pišati po svima tko im dođe, što bi značilo da očekujem kroz idućih 5,6 kola sitija na tronu znao sam kao i svi da će oni biti glavni kandidati za titulu, a sve više vjerujem i da će ju osvojiti... kakav kurčev arsenal, da imaju + 10 opet bih dao prednost sitiju, u ovoj fazi sezone naravski :D eto, nitko nije kiksao nažalost, nadam se našoj pobjedi u ponedjeljak, pa onda opet dalje za iste pare.. živio premiership, ubjedljivo najjača liga na svijetu Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_154995 Joooj Suareza mašine... Igračina teška, vidio sam ja to u Ajaxu i na WC2010 South Africa, kako odma prepoznam igračine Suarez, Demba, Barkley.. itd itd Prijavi
21. decembar 2013.12 god. comment_155000 Evo što znači kad imaš napadača u ekipi... Jedino ga mi u Premiershipu nemamo... Mi ga imamo? Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.