Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Mi smo kiksali danas, ali i tim kiksom smo smanjili razliku za Cityem koji je ispušio. Dakle jedino možda nismo trebali izgubiti protiv Evertona jer je to bila prosječna ekipa i izvukli smo pozitivne rezultate s Tottenhamom i Unitedom u gostima. Ja sam prezadovoljan sa svime i ovo je izjednačena sezona jako. Moramo se uigrati još malo i bit ćemo jako opasni.

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Steve Clarke ostavio govno na sred Old Trafforda. Eno jos se pusi. Kakva euforicnost navijaca WBA-a. Ovo je istorijska pobjeda za njih. PRva pobjeda na Old Traffordu jos od 70-ih. Wow!

Kakvo kolo u PL. Koliko volim samo!

David Moyes The Choosen One.

Da, mora Soton da se pohvali. Mogu svakome uvaljati komad i mogu svakoga u ligi dobiti. Ali svakoga. A ako im se potrefi dan, mogu ga i demolirati.

Ali koliko ljudi koji ne navijaju za Scum zele da Mojes propadne, to je neverovatno.:lol: Citam razne strane forume, pa to je neverovatno. Kao kad kad je Gvardiola odlazio iz Barselone ili Dule Vujosevic iz KK Partizan :-D:-D

Odlicno kolo za nas.

kako taj wenger  samo izbalansira ekipu. ma kako loše igrače imao ne može igrat loše i biti lošiji od 4. mjesta u premiershipu. odu mu glavni igrači i opet se ne primijeti.

Zna vrlo dobro Venger gde mu je mesto. Nije lud da mu bude cilj titula, zadovoljan je on sa svim ovim sto je uradio sa Arsenalom i ovih godina bez trofeja.

Usle milijarde u PL, on jos i prodaje najbolje igrace i uvek je u vrhu. Ceo svet se zaprepastio ovim transferom Ozila.

Ja mu skidam kapu.

Mogu da zamislim na sta bi Celsi licio da vodi takvu politiku i mogu da zamislim na sta bi Arsenal licio da gruva milione svaki prelazni rok.

Wengeru nije cilj titula tj.neki trofej?

Pa to mu je glavni cilj ove sezone sigurno,jer ova sezona je možda odlučujuća hoće li ostati ili će se povući...

Msm ne mislim da će mu ikada dati nogu,nego mislim da bi se sam mogao povući ako ne napravi ništa jer bi ga možda bila sramota ili šta već ma da je uradio već prevelike stvari...

Gledao sam baš jučer interviu Jamia Carraghera,pričao općenito o PL i klubovima tko je u kakvoj situaciji i pričao je i o Arsenalu,rekao je ove sezone bi svi mi trebali biti navijači Arsenala i on prvi spomenuo da ih podržava  i kao zna da će rivali Arsenala na ovo čudno gledati.

Tako nešto i rekao je još ne želi to kao toliko zbog Arsenala,nego općenito zbog Wengera da bi bilo lijepo da zapečati trofej i da bi mu to bio poklon za ono sve to je uradio za sam Arsenal,ali prvenstveno zahvala za sve ono što je uradio za Premier Ligu,revoluciju koju je unjeo u ligu i mnoge stvari i da bez njega ne bi imali ove mnoge trenere danas,naveo je pojedine itd....

To što je čovjek pravio greške zadnjih godina imao je i razloga i opravdanja,svi su ga navijači pljuvali i njega i cijelu upravu,ali na kraju se ispostavlja da su on i uprava bili u pravu oko svega što su govorili... (oko onih dugova za stadion valjda,nemogućnost zadržavanja igrača itd.)

pa arsenal i gruva milione svaki rok,to što je venger promašio svaku jebanu kupovinu to je neko drugo pitanje,pogodio je sad sa par igrača i tolko

Kad su to Arsenal i općenito Wenger gruvali milione svaki prijelazni rok :OOO

Prodavali su top igračine a dovodili u zamjenu za jednog prodanog top igrača trojicu polovnjaka od 30 godina skoro,samo da mu pomogne kroz sezonu-dvi pa ga se riješi i tako u krug 5-6 godina svake sezone iz nova praktički sastavlja ekipu,proda 2-3 glavne zvijezde i dovede 5 polovnjaka i opet u vrhu...šta više reći...

Samo da plaće igrača iznose što manje da bi se rješavali dugovi,a i sam Bog neće pogoditi pola takvih igrača polovnjaka,od takvih 2 od 5 "uspiju"...a kamo li Wenger da pogodi sve... da nije njega bilo nebi ni sagradili i ovako brzo otplatili stadion,propali bi,ma kakav L'pool mila majka...

Ne znam koji ti Arsenal i sa koje planete si pratio i kako uopće gledaš na neke stvari..

Možeš ih uporediti sa Bayernom,ako znaš uopće u kakvoj su ljudi bili situaciji i zbob čega i sve,samo eto prije su izašli iz te situacije,dosta manji dugovi,jači sponnzori,slabija liga,lakše osvojiti itd.

Uređeno , autor izmjene: JoJo25

Kad su to Arsenal i općenito Wenger gruvali milione svaki prijelazni rok :OOO

neda mi se sad da ti kopiram podatke od svake godine ali znam zato što sam proveravao pre koju nedelju,primera radi

prošle godine su potrošili 46.640.000 £

godinu pre toga 57.618.000 £

još jedna godina unazad 20.240.000 £

zatim 10.560.000 £

35.332.000 £

pa 27.500.000 £

poslednji rok svima poznato 44.880.000 £

to ti je za 7 sezona 239 miliona funti

sam je venger kriv zato što su mu odlazili najbolji igrači,nema svrhe da se pravda nekakvim dugovima za stadion i trošenjem ostalih ekipa

chelseathebest- iskreno jesam,samo nisam htjeo odma stavi ništa u vezi Arsenala odma očigledno,ne znam kako bi reagirali,jer inače ovako dosta pratim po različitim forumima o dosta klubova situaciju i rasprave,prvenstveno premier lige hhh

chibabachi

Nema to veza ako je prodavao top igrače i za skoro pa iste novce dovodio prosječnih par(ma da nije,svaka sezonu u plusu 10-15-20m najmanje,prošla blizu 15m u + što se tiče transfera).

Zatim dovodio 2-3 prosjeka od 27-8-9 godina i par klinaca,jer se dosta zaradjivalo i na plaćama igrača.

RvP zahtjevao 250k tjedno,a za taj novac plaća 5 klinaca poput Chamberlaina,tako i stalno godinama unazad,plus netko uspije i želi otići tu se zaradjivalo jako...

Nije bio u mogućnosti sigurno platiti takve top igrače kao RvP koji se probiju i žele više u karijeri,sto puta je rekao da mu je veoma žao što nisu bili u stanju zadržati pojedine igrače poput Nasria i ostalih koji su otišli za ogromnim novcima kad su se pojavili klubovi poput Citya i ostali,tad im nisu bili ni do koljena najmanje što se tiče novca,niti se realno šta kontroliralo ni najmanje u PL,ovi klubovi su nas jednostavno pojeli u svemu...

Medjutim sad je druga priča,kako se najavljuje već od prošle polusezone i sada sve više izlazi na vidjelo da je istina što s upričali da postaju izrazito financijski superiorniji.

Neće biti više toliko ograničeni,potpisuju se ogromni novi sponzorski ugovori sad sa Emiratima dosta veći nego je bio do sada i sa PUMA od sledeće sezone najjači sponzorski ugovor na sportsku opremu u povijesti,zaboravio sam točno cifru,ali može se naći lako podatak...kao još niz nekih novih i jačih ugovora...

Stadion gotovo otplaćen,sasvim malo ostalo duga,to su rekli odma i navodno od samog stadiona što su vraćali ostajat će im najmanje čistih 70m funti svake godine samo za transfere,znači samo od toga...što je od veoma velikog značaja...

A ja sam imao negdje listu računice Arsenala,komplentan popis znači potrošenog novca i zaradjenog za svaku sitnicu od najmanjeg ugovora do najvećeg i svega ostalog u zadnje 4 godine,te se na kraju može izračunati ukupan profit koji na kraju iznosi daleko od onoga kako ljudi misle da je Arsenal posjedovao ili posjeduje neki ogroman novac,daleko od toga vjeruj mi...

Sad trenutno imaju još nešto novca,sami iz uprave su rekli koliko imaju još novca na raspolaganju za transfere tj.koliko će ukupno moći izdvojiti u zimskom prelazom roku kad dodaju još nešto ako budu u mogućnosti na ovo,znači kako planiraju oko 40m sve ukupno...

Imaju tu još dosta više novca na raspolaganju sigurno,ali ima milion drugih stvari od plaći igrača (150m) do trenera,osobolja,održavanja stadiona do nekih najmanjihh sitnica,samo što većina ljudi,navijača,ne gleda na to,nego samo Arsenal ima sigurno 300-400m koliko su igrača prodali,ovo ono,a blage veze nemaju o pola stvari kako i šta funkcionira..

Jest ono lako potrošiti,može se uzeti i od nečega drugog za igrače,ali upitno je uvijek oće li biti uspjeha,šta će napraviti,rizik za takve stvari je prevelik...

Zanimljiva je bila izjava Fergusona kad su ga nedavno pitali za situaciju u Arsenalu dok je bila lošija i za Wengera da li treba napustiit tj.dati mu ostavku.
"Nemate pojma šta je Wenger radio za Arsenal proteklih nekoliko godina,koliko velik posao radi,praktički je sagradio Arsenal i nemate pojma šta će tek da napravi od ove ekipe" (inače su veliki prijatelji,znaju se u dušu i podržavali su zadnjih godina stalno jedan drugoga,čak su i knjigu zajedno izdali :D

Zao mi samo sto nismo iskoristili kiks blizanaca, ali dobro, odneti bod sa gostovanje jednom od top5 timova lige je dobar ucinak. Trebamo pobedjivati one manje ;) 

kao prvo

imas dobrodošlicu od mene,slobodno piši "sastave"

moja dva cimera navijaju za arsenal,i gomila mojih drugova navija za arsenal tako da sam ja kao navijač čelzija barem u mojoj sredini ugrožena vrsta :)

e sad da se vratim na tvoj post,razumem ja tebe sve u potpunosti i sve mi je to jasno,sa finansiskog i poslovnog aspekta potpuno opravdano ali sa fudbalskog jedno veliko NE od mene

u pravu je bio onaj navijač arsenala da je klub izgubio dušu

po mom skromnom mišljenju teret pada i na klub ali i na vengera,ti si gore zadržao na činjenice koje su vezane za klub a ja ću se skoncetrisati na vengera i na same igrače

prvo svaki vrhunski igrač teži ka tome da osvaja trofeje i to nije ništa čudno,takvi su bili i persi,fabregas,song .....gomila drugih igrača koji su napustili arsenal

arsenalu se desilo nešto najgore što može da se desi vrhunskom klubu,prestali su da osvajaju trofeje,vitrine kluba svake godine prazne a godine prolaze i prolaze,legende su pale u zaborav,na mesto velikog adamsa i kembela došli u vermelen i košćelni,na mesto anrija jedan žervinjo,pa hleb,aršavin,arteta....neko bi reko opasni,strašni igrači,ja bih reko da je venger negde izgubio svoj čarobni štapić

arsenal je svake godine gubio trku,venger nije mogo da se prilagodi promenama koje su pogodile engleski fudbal,igrači su polako gubili strpljenje,vengeru kao treneru ne znače ništa godinu il dve,igračima koji su na vrhuncu znače mnogo,oni napuštaju brod koji tone,on se jadan gubi u promašenim investicijama iz godine u godinu

i da pomenuo si i to ,navijači ne obraćaju pažnju na sitnice ... moj odgovor je i da ne trebaju da obraćaju pažnju na sitnice,navijači su to da navijaju,vole svoj klub,tuguju kad gubi,raduju se kad klub pobedjuje,zajedno proživljavaju teške treunutke,pevaju navijačke pesme,putuju na gosovanja,pričaju svojoj deci o velikim fudbalskim junacima i nezaboravnim utakmicama

onaj čovek koji vodi fubalski klub treba da zna da se fudbal igra radi pobeda i trofeja,navijača i istorije,rizika i suza,ako mu je glavni cilj da na kraju godine ne bude u minusu,nek stavi kulturno svoj poslovni rizik u dzep i uloži lepo svoj novac u nešto sigurno,nešto što fudbal nije i neće nikada biti

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.