Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Diego Costa (2014-2017, 120 nastupa)

54 člana su glasala

1. 1. Smatrate li Costu pravim Drogbinim nasljednikom?

• Da
      51%
      25
    • Ne
      48%
      24

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Svi su oni placenici na kraju krajeva ali u njegovom slucaju ocito moras gledati u pasulj da vidis sta buducnost donosi

Al pazi sta je fazon, do sada je problem uvek bi sa njim taj sto nije igrao, on je pizdeo zbog tih posudbi i odnosa koji je klub imao premu njemu

Zato je tek jadno ovo sto je Celziju i Konteu napravio, bukvalno je cuvan kao voda na dlanu.
  • Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 159,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ako se dobro secam Costi se digo da ide u Kinu te zime, (2016/7), tad su kinezi jos nudili bolesne cifre pa su se oko toga pokacili. U nastavku sezone Costi je opala i forma pa je najuren tog leta.

• Da dodam, te sezone smo se borili za titulu.  Nakon vrebovanja kineza, Costi je opala i htio je da ide u Kinu.  Alternativa Costi je bio Michu koji nam je na kraju i pomogao da dodjemo do ti

• Conte ga otjerao preko SMS poruke, tako je bilo. Onda smo odlučili da ga zamijenimo Moratom u čuvenom prelaznom roku Bakayoko, Drinkwater i ostali.

Objavljene slike

Vidio sam i ja tu sliku koju je juče objavio, objavio je i tu sliku u nedelju, sve je to ok čisto da se smiri situacija, ali ne treba sada tvrditi na osnovu te dvije slike da se ništa nije dešavalo. Ne zamjerim mu što želi u Kinu zamjerim mu način na koji je pokušao otići i tajming u kojem dijelu sezone je to uradio.

Želim mu još dosta golova do kraje sezone, jer je to u korist Chelseaja..

Pa otprilike treba biti retardiran kao Kosta.

Citao sam pre par dana neku njegovu mini-istoriju, ispada da ovo sto se desava uopste nije nista novo za njega i da je slicne situacije imao i u proslosti i to cak 5 vecih incidenata

Rekose da je sa prve posudbe hteo da pobegne posle samo 45min !!!! Slicno je bilo i u Atletiku gde im je napravio cirkus pa je na kraju Mendes smirio situaciju i obecao mu da ako ostane i potpise novi ugovor da ce mu srediti otkupnu klauzulu od 32m koju smo na kraju mi i aktivirali.

Kolko god mi pravili dramu, nismo mi prvi imali problema sa njim a na osnovu svih tih dogadjaja iz proslosti cak i ako potpise novi ugovor to ne znaci neku garanciju da ce se nakon toga smiriti.

Posle ovoga trebaju ljudi iz kluba dobro da se zapitaju da li je vredan ovakve drame, sta de se ovo desilo pred neku odlucujucu utakmicu za klub??

Poslije čega točno? Jel mi možeš objasniti šta se to točno dogodilo, a da ne koristiš kao izvor neke članke koji je napisao neki tamo xy na temelju nekih spekulacija.. Nemoj vjerovati svemu što pročitaš, svi znaju da je 10% toga napisanog otprilike istina. Ne znam zašto neki rade big deal oko najvjerojatnije ničeg, jer realno veće su vjerojatnosti da se radilo o nekoj manjoj povredi nego nekim "igricama" jer ako on toliko želi napustiti london i nas, postoje puno efektniji načini za napustiti klub, pa pogledaj samo što je payet napravio.. 

Vidio sam i ja tu sliku koju je juče objavio, objavio je i tu sliku u nedelju, sve je to ok čisto da se smiri situacija, ali ne treba sada tvrditi na osnovu te dvije slike da se ništa nije dešavalo. Ne zamjerim mu što želi u Kinu zamjerim mu način na koji je pokušao otići i tajming u kojem dijelu sezone je to uradio.

Želim mu još dosta golova do kraje sezone, jer je to u korist Chelseaja..

Slažem se, a na osnovu čega ti tvrdiš kako se nešto događalo?

Opet objavio sliku na ig sa treninga gdje se vidi da jasno trenira sa ostatkom ekipe i jos stavio kao srce plavo.. Posrao se na nagadanja o njegovom napustanju vec dvaput i sumnjam kako tu ima ista ozbiljno, jer koliko retardiran moras bit da objavljujes punu podrsku prema klubu a s druge strane radis razdor

Skaro druze ti malo naivno gledas na sve ovo.
Kosta je pod ugovorom sa klubom. Za nepostovanje istog odmah je stavljen u izolaciju. I sve i da je nastavio da trenira odvojeno do kraja sezone ne bi mogao nista povodom toga, jer pita se klub a ne on. Sve i da ga na tribine presele morao bi da cuti i trpi.
Ajde ti izadji sam na trening i gledaj saigrace kako sve rade zajedno, zabavljaju se a ti sam gulis neke vezbe koje ti ni ne trebaju,pa vidi kako bi to uticalo na tebe.
On je vracen u prvi tim zbog mira u kuci, da ne remeti atmosferu u ekipi u ovako vaznom momentu.
Docekace on kraj sezone u Celsiju, ali to ce biti sve od njega.

Poslije čega točno? Jel mi možeš objasniti šta se to točno dogodilo, a da ne koristiš kao izvor neke članke koji je napisao neki tamo xy na temelju nekih spekulacija.. Nemoj vjerovati svemu što pročitaš, svi znaju da je 10% toga napisanog otprilike istina. Ne znam zašto neki rade big deal oko najvjerojatnije ničeg, jer realno veće su vjerojatnosti da se radilo o nekoj manjoj povredi nego nekim "igricama" jer ako on toliko želi napustiti london i nas, postoje puno efektniji načini za napustiti klub, pa pogledaj samo što je payet napravio.. 

Na osnovu izvora koje Sky Sports, Guardian i Independent imaju u klubu.

Neovisno da li je to klupska čistačica ili neki pomoćni trener, svaki novinar ima svog izvora za kojeg zna da je pouzdan i kad dobije info od takvog izvora nema potrebe da ga provjerava, zato što se izvor zove pouzdan.

Mislim, bezze je da ovo objašnjavam jer je to nešto što znaju i osnovci.

U kojem dijelu posta ja tvrdim kako se nešto događalo? A sve i da tvrdim nešto to bi bila tvrdnja koju su prenijeli svi relevantni sportski mediji, mediji koji se ne bave izmišljanjem, znači nemam nikoga u klubu da tvrdim nešto osim toga niti imam potrebu za naivnim razmišljanjem pa da tvrdim da nije bilo ništa.

Na osnovu izvora koje Sky Sports, Guardian i Independent imaju u klubu.

Neovisno da li je to klupska čistačica ili neki pomoćni trener, svaki novinar ima svog izvora za kojeg zna da je pouzdan i kad dobije info od takvog izvora nema potrebe da ga provjerava, zato što se izvor zove pouzdan.

Mislim, bezze je da ovo objašnjavam jer je to nešto što znaju i osnovci.

A čistačica u nekom klubu je pouzdan izvor, ona ima dobar uvid u situaciju? Uglavnom da ne repliciram na sve, imate svoje mišljenje kao i ja svoje što je ok. Samo po meni više na snazi ima par sličica diega i par službenih izjava igrača nego šačica "relevantnih" medija koji su zaradili na temelju svojih "pouzdanih" izvora :D Al neka, ja sam naivan haha. I dalje mi nije jasno zašto on onda ne napravi sve kao i Payet da napusti klub, jer realno on to može napraviti, a s ovim što objavljuje nekako mislim da mu to ne ide u prilog transferu

A čistačica u nekom klubu je pouzdan izvor, ona ima dobar uvid u situaciju? Uglavnom da ne repliciram na sve, imate svoje mišljenje kao i ja svoje što je ok. Samo po meni više na snazi ima par sličica diega i par službenih izjava igrača nego šačica "relevantnih" medija koji su zaradili na temelju svojih "pouzdanih" izvora :D Al neka, ja sam naivan haha. I dalje mi nije jasno zašto on onda ne napravi sve kao i Payet da napusti klub, jer realno on to može napraviti, a s ovim što objavljuje nekako mislim da mu to ne ide u prilog transferu

Ti Boga mi ko da od juče pratiš fudbal.

I treneri i igrači redovno lažu tj. govore ono od čega klub neće imati štete.

Zašto Costa nije glumio Payeta? Možda zato što su mu i Roman i Conte rekli da će istruhnut na tribinama, ali da neće biti prodan do ljeta. Dok je od početka bilo jasno da će Payet napustiti klub.

Zašto se Costa nije oglašavao sa srcima i kojekakvim slikama od prvog dana izolacije s treninga, već 3 dana nakon toga? Pa upravo zato što mu je rečeno da neće biti prodan ni pod koju cijenu, pa je krenuo da gasi vatru dok se još ugasiti može.

Na forumu nema više od 5 forumaša koji znaju klasificirati izvore prema kvaliteti. Tih 5 forumaša u zavisnosti od objave u startu zna ima li od toga išta. Ti očito ne znaš. Ti vjeruješ Conte u Matiću kad kaže: Pa ja mislim da je Costa povrijeđen, kako je i trener rekao.

To kao kad bi me neko pito je li mi neko u kući bolestan ne daj bože, pa ja kažem: Ja mislim da jest.

Jasno je kao dan da je povreda iskorištena samo kao zavjesa za svo to sranje koje je Costa napravio, vatra je ugašena i idemo dalje.

Jebote kad se sjetim trenerskih izjava, evo najsvježije su nam o Oscaru... Conte izjavljuje da nema šanse da proda Oscara, za 15 dana lik otišo u Kinu. Treneri i igrači pričaju samo ono što navijači žele čuti, ako ti misliš drukčije onda ti moram reći da pogrešno razmišljaš.

Samo cu ti reci seti se Malude. On se bio oglusio o pravilnik pa je zavrsio na tribinama. Kostu nije snasla ista sudbina jer je trenutno potreban a i moze lepo da se unovci na leto.
A sto se pouzdanosti tice, objasnicu ti najprostije moguce.
Setkas se ti tako ulicom, mislis kako je noc predivna, ruke u dzepovima, gledas naokolo, i vidis neko dvoje se seksaju u parku na klupi, i sutra sve to prepricas ortacima na terminu.
Ako je to sto si video tacno ti ne moras da budes nikakav funkcioner da bi bio uverljiv. Sad, ako si ti ranije pricao svakakve price i bio provaljen u lazi niko ti nece verovati. Ali ako si decko od poverenja koji se ne bavi takvim stvarima nema potrebe da iko sumnja u tvoje reci.
Nije nikakva tajna da veliki mediji, u ovom slucaju sportski izdasno placaju svoje izvore za ekskluzivne informacije iznutra. Ljudima koji se bave insajderisanjem je u interesu da sto duze i vise zaradjuju od toga, dakle nije im bas isplativo da pricaju lazi.

Ti Boga mi ko da od juče pratiš fudbal.

I treneri i igrači redovno lažu tj. govore ono od čega klub neće imati štete.

Zašto Costa nije glumio Payeta? Možda zato što su mu i Roman i Conte rekli da će istruhnut na tribinama, ali da neće biti prodan do ljeta. Dok je od početka bilo jasno da će Payet napustiti klub.

Zašto se Costa nije oglašavao sa srcima i kojekakvim slikama od prvog dana izolacije s treninga, već 3 dana nakon toga? Pa upravo zato što mu je rečeno da neće biti prodan ni pod koju cijenu, pa je krenuo da gasi vatru dok se još ugasiti može.

Na forumu nema više od 5 forumaša koji znaju klasificirati izvore prema kvaliteti. Tih 5 forumaša u zavisnosti od objave u startu zna ima li od toga išta. Ti očito ne znaš. Ti vjeruješ Conte u Matiću kad kaže: Pa ja mislim da je Costa povrijeđen, kako je i trener rekao.

To kao kad bi me neko pito je li mi neko u kući bolestan ne daj bože, pa ja kažem: Ja mislim da jest.

Jasno je kao dan da je povreda iskorištena samo kao zavjesa za svo to sranje koje je Costa napravio, vatra je ugašena i idemo dalje.

Jebote kad se sjetim trenerskih izjava, evo najsvježije su nam o Oscaru... Conte izjavljuje da nema šanse da proda Oscara, za 15 dana lik otišo u Kinu. Treneri i igrači pričaju samo ono što navijači žele čuti, ako ti misliš drukčije onda ti moram reći da pogrešno razmišljaš.

Samo zato što je drugačije moje mišljenje ne znači da je pogrešno you know :D Ti pričaš o nekim razgovorima Romana sa Costom, odnosno contea sa costom, meni je to smiješno, jesi to isto pročitao negdje? Kad se sjetim samo izjava o edenu i o tome kako je trebao napustiti klub još na ljeto, mnogi od tih medija su isto objavljivali svakakve članke, a mnogi od forumaša su ga tada smatrali izdajicom i svašta pisali na forumu.. Uglavnom, mislim da je drugačije nego vi, ali sve u svemu kao što si rekao vatra je ugašena i ostaje sigurno barem do ljeta. 

Samo zato što je drugačije moje mišljenje ne znači da je pogrešno you know :D Ti pričaš o nekim razgovorima Romana sa Costom, odnosno contea sa costom, meni je to smiješno, jesi to isto pročitao negdje? Kad se sjetim samo izjava o edenu i o tome kako je trebao napustiti klub još na ljeto, mnogi od tih medija su isto objavljivali svakakve članke, a mnogi od forumaša su ga tada smatrali izdajicom i svašta pisali na forumu.. Uglavnom, mislim da je drugačije nego vi, ali sve u svemu kao što si rekao vatra je ugašena i ostaje sigurno barem do ljeta. 

Drug moj zbog takvih kao ti što vjeruju samo u službene izjave, država nam i jeste u kurcu.

Treba gledati širu sliku, malo se informisati, malo kopati po informacijama, povezivati, i znati razlučiti šta je istina a šta ne.

Drug moj zbog takvih kao ti što vjeruju samo u službene izjave, država nam i jeste u kurcu.

Treba gledati širu sliku, malo se informisati, malo kopati po informacijama, povezivati, i znati razlučiti šta je istina a šta ne.

Prijatelju moj, sumnjam kako smo mi iz iste države ;) Ne treba generalizirati stvari, i drugo mišljenje odbacivati ad hoc kao netočno al dobro :D

Nemjte se svadjati, vredjati, ne moze to tek tako da se objasni a svakako kao uzor ne moze da posluzi samo jedan primer

Prosto treba da citas/pratis forum duze vreme, plus sve te izvore da bi sve to pohvatao i skontao zato sto nije to kao neko pravilo na neodredjeno, menja se, menjaju se novinari koji su povezani sa klubom

Al da ti sad objasnjavas nekom licno, nije da ne zelim, prosto nemam vremena. I kad sam ja doso na forum, nisam znao, pratio sam, istrazivao, ucio usput...

Sad bar imate onu temu korisni linkovi, ranije to nije bilo, nego smo se utrkivali wisey, relo, whisper, gosn.posebni, dubro i ostali ko ce pre nesto zakaciti :D

pa Posebni poludi kad neko zakaci pre njega hahaha

Smesno je uopste dovoditi u pitanje vaznost medija u svetu fudbala, imas primera bukvalno svakog dana, dovoljno je da prelistas bilo koju temu za igraca i videces dokaz za to, lupam whisper I'll ko vec je zakacio za Bemforda i posle par dana je postalo sluzbeno, zasto se jbg ne pravi drama tamo??

Cak i da se ja sad upustim u neko dokazivanje nema to nekog smisla, prosto ima svakakvih navijaca a od navijaca sve mozes traziti samo ne da budu objektivni.
Ja mislim da nikome od nas ovdje na forumu nije cilj da na osnovu nepouzdanih informacija ocrni Costu niti neko želi da imamo problema sa najboljim igračem. Međutim u ovom slučaju govorimo o pouzdanim informacijama i mislim da je sasvim suvišno raspravljati o tome da li je istina to što su mediji prenijeli.

Velika je sreća što smo pobjedili protiv Leicestera, da smo kojim slučajem kiksali mislim da bi mediji "osjetili krv" i tu bi nas ubacili u mašinu. Dva poraza u nizu i problemi između najboljeg strijelca i stručnog štaba bi bio odličan materijal za medije..

http://www.foxsports.com.au/football/premier-league/chelsea-epl-transfer-news-diego-costa-to-china-asmir-begovic-gianluigi-donnarumma/news-story/d96e6f149aa2e97c2c59d0de2faac79b?nk=2e8c0a59da8dfe330fccd3ba3c8b972b-1484909753

COSTA-MENDES-MOURINHO CONNECTION

COULD Jose Mourinho have had a hand in unsettling Diego Costa at Chelsea?

That’s the question that was asked on Sky Sports’ Sunday Supplement as the Spanish striker returned to training following a bust up that saw him miss Chelsea’s win over Leicester.

Having been the subject of a mammoth Chinese bid, with the club involved confirming their interest, Costa’s head was turned as his absence sparked talk of him wanting out.

Chelsea maintain he will not leave in January, but a deal in the summer seems increasingly likely. And Sam Wallace of the Telegraph raised a conflict between Costa’s representative Jorge Mendes in seeking a possible move – with the Portuguese super-agent also looking after Jose Mourinho, manager of fellow title contenders Manchester United.

“It’s interesting that Diego Costa and Jose Mourinho share an agent. It’s an incredible coincidence,” Wallace said on Sunday Supplement, strongly refuting any allegations of wrongdoing from any party, instead noting the link.

“There’s no two ways about it, Diego Costa if it does turn out he doesn’t want to play for Chelsea again or he does cause more problems [could] miss a couple more games.

“I’m not making any allegations. It’s just interesting. I can’t believe that Chelsea aren’t sitting there thinking ‘there’s a connection.’

“Why would a striker who is the top goalscorer in the league want to leave in the middle of the season? Yes there’s lots of money on offer, but there would be lots of money on offer from China at the end of the season. This is what the clubs are thinking about.”

Host Neil Ashton, who is also the chief football reporter for The Sun, probed further, asking: “so it’s not implausible that Mourinho may provoked Mendes into thinking ‘hmm at this stage in his career …’?”

“That’s a big allegation to make,” answered Wallace.

Ne bi me iznenadilo da ima istine u ovome.

"Yes he is available for the game against Hull. He started to train on Tuesday with the rest of the team. He trained very well and he is fit. He hasn’t got any pain in his back.

Every week I have a chat with my players, both single chats and together.

The player [Costa] wants to stay at Chelsea, he is very happy to play with us. I don't see any problem.

I heard a lot of speculation about Diego, but the most important thing is that he has trained with us and he is available.

I think Costa wants to stay at Chelsea, he’s very happy to play with us. This idea [going to China] is far from his mind, and he is very happy to stay here."

Chelsea slap £130m price tag on Diego Costa

Spanish striker has attracted interest from China in recent weeks

Chelsea have put a price tag of £130m on Diego Costa and believe they can realise what would represent a global record transfer fee before the year is out. Contrary to briefings that Roman Abramovich would not countenance selling his club’s leading scorer during the current transfer window, The Sunday Times understands Chelsea have been open to a deal this month.

The Premier League leaders’ thinking on the Spain striker has been influenced by the scale of money on offer from suitors in the Chinese Super League (CSL) and the Brazil-born player’s unhappiness with his conditions at Stamford Bridge. As first reported by The Sunday Times last April, Costa, 28, has been targeted by rich Chinese clubs since last season.

Chelsea’s decision to sell Oscar to Shanghai SIPG last month exacerbated this situation. The Brazilian informed his teammate of the €25m (£21m) a year after-tax salary that took him to China and encouraged his friend to join him in the Asian league. Agents claiming to be acting on behalf of CSL clubs also pushed the centre-forward to move.

Costa has two-and-a-half seasons remaining on the contract he signed when brought to England by Jose Mourinho for a transfer fee of €38m (£32m) in 2014. According to close friends, he has never entirely settled in the country, does not speak English well and spent much of last season agitating for a return to former club Atletico Madrid.

Costa believes he is significantly underpaid compared to other key players at the club and elsewhere in England. Instead of acting to improve the player’s financial terms, Chelsea are understood to have asked agents to find a Chinese club willing to pay €150m (£130m) or more for him.

Tianjin Quanjian offered €100m (£86m) this month and were ready to increase their terms to €110m (£95m) before the Chinese Football Association introduced rules reducing the number of foreign footballers permitted in matchday squads from five to three. According to sources familiar with negotiations, the annual salary package proposed to Costa was €35m (£30.2m) net.

Antonio Conte’s decision to make him train alone, then leave him out of last weekend’s victory at Leicester allowed the Italian to strengthen his authority, while leading to reports that the player’s agent, Jorge Mendes, was driving the deal. It is understood that Mendes’ advice to Costa has been to stay in European football and not consider a move to China until he is well into his thirties. The Portuguese agent also advised Chelsea not to sell mid-season.

Iskreno, meni uopće nije čudno što želi otići u Kinu. Da se meni ponude pare daleko veće nego što imam ovdje i ja bih vrlo vjerojatno prihvatio. Nije samo zbog novaca, već i zbog toga što mi je Kina jedna od najzanimljvijih zemalja. Jedina negativna strana je zagađenje zraka, a kada to riješe, bit će top destinacija.

Jedino od njega nije bilo korektno što je napravio sranje usred sezone. Da je na ljeto to napravio, ja mu ništa ne bih prigovorio.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.