Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Diego Costa (2014-2017, 120 nastupa)

54 člana su glasala

1. 1. Smatrate li Costu pravim Drogbinim nasljednikom?

• Da
      51%
      25
    • Ne
      48%
      24

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Koliko sam skontao, pokusao simulirati povredu nije mu islo, skontali ga i onda poceo srati osoblju. Sve to zbog kineza. Idi ko te jebe ako su ti vrijedni toga da u ovakvoj sezoni kad si najbolji centarfor u Europi, kad imas odlican odnos sa menaderom daju ti se razna odsustva da odes kuci jer ti to sve nedostaje, idi ko te jebe, jos je trebao novi ugovor dobit. Samo ne znam hoces li u Kini ista bolje dobit osim posranih para nego sto imas ovde. Pljunuce oni silan keš za njega, samo to prebaciti na konto Dortmundu i dovesti Aubu :D
  • Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 159,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ako se dobro secam Costi se digo da ide u Kinu te zime, (2016/7), tad su kinezi jos nudili bolesne cifre pa su se oko toga pokacili. U nastavku sezone Costi je opala i forma pa je najuren tog leta.

• Da dodam, te sezone smo se borili za titulu.  Nakon vrebovanja kineza, Costi je opala i htio je da ide u Kinu.  Alternativa Costi je bio Michu koji nam je na kraju i pomogao da dodjemo do ti

• Conte ga otjerao preko SMS poruke, tako je bilo. Onda smo odlučili da ga zamijenimo Moratom u čuvenom prelaznom roku Bakayoko, Drinkwater i ostali.

Objavljene slike

Samo me strah ko će ga zamijeniti,samo da ne bude opet Torres,Eto i slični,to bi bio horor.Ne znam koga bi mogli dovesti umjesto Diega.
Izjavio da se nada da će jednog dana preći u Real tako da ne vjerujem da bi htio preći kod nas,a i u ovih 2 sedmice to se ne bi moglo srediti.

https://twitter.com/j_castelobranco/status/820281565255241728

taj lik je baš debelo grešio za Čelzi, sećam se kad je par dana pred potpis Kantea napisao da nismo ni poslali ponudu, dal treba još nešto da dodam

ovo za sastanak znamo već i to je on mogo da prepiše ko i mi 

ne znam šta se dešava u pozadini ali primetio sam da otkad je Otac napustio klub, od tog trenutka Sky kao da više nema nikakvih vesti iz Čelzija ili pak kasno mnogo a neretko promašuju debelo (kao primer gore) 

ovo za platu verujem da nije njegova vest, pretpostavljam da se poziva na nekog iz Italije, primetio sam u njegovim tvitovima da ima običaj da to radi

da se ovo desilo pre 7-8 godina lupam, u ono vreme kad je Čelzi baš bio dominantan siguaran sam da bi ljudi iz kluba ovo surovo rešili, no jbg nije više takvo vreme i mora da se prihvati neki kompromis

ali ne zavaravajte se, Maludina sudbina mu ne gine ako Romanu pukne film 

mene je recimo u poslednje vreme iznenadio Fabregas a od njega sam to najmanje očekivao, izgubio je mesto u timu i nije kukao, znači nijedan tekst nisam negativan našo, samo da želi da se izbori za svoje mesto, od utakmice sa Arsenalom je svaki minut na terenu iskoristio maksimalno, čak je došlo do toga da kažeš da je donekle i popravio igru u odbrani, pogledajte samo koliko je lopti pokupio i nakon toga asistirao

i na kraju upravo taj Keks dodje i izigrava mirotvorca

čudni su to putevi definitivno 

Slažem se za Fabregasa, pozitivno je iznenadio, ucjenjivao Arsenal da ga pusti u Barcelonu pa u Barcelonu napustio jer nije igrao pa došao kod nas znači pokazao da mu ništa nije sveto i sada se kod nas podredio ekipi. Šuti i radi, niti se žali niti bilo šta, kao što si rekao uglavom odradi dobar posao kada dobije priliku, evo sada pokušava da sredi situaciju sa Costom i svaka mu čast. Costa me negativno iznenadio, prosto nisam mogao ni pomisliti da bi on mogao u ovako dobroj sezoni mogao praviti rat u kući i na takav način postupiti. Kada skontaš da on nije pokazivao takvo ponašanje ni pod vodstvom Mourinha ni u onako užasnoj sezoni. Conteu nije bilo lako izbaciti iz ekipe najboljeg strijelca ali eto odlučio je da pokaže zube i to je ok. Costa treba da uputi izvinjenje ekipi ne sada neke sapunice preko medija nego da to uradi prije treninga naravno ako ima želju, opet kažem utakmica protiv Hulla će sve pokazati..
Costa rejected £200k offer before bust-up
exclusive

Diego Costa rejected the offer of a new contract at Chelsea before last week’s bust-up with manager Antonio Conte.

Chelsea are believed to have offered Costa a five-year deal worth £200,000 a week — a £50,000 weekly increase on his existing wages — but the striker was unwilling to commit himself to the club.

The Spaniard has since received a staggering counter-offer from Chinese side Tianjin Quanjian worth £570,000 a week, which Chelsea officials fear has turned his head. Conte claimed that Costa’s absence from Chelsea’s 3-0 win over Leicester City on Saturday evening was solely because of a back injury, although other sources are convinced that his reluctance to train is connected to the offer he has received from China.

Costa has some sympathy from his team-mates, who believe that he does have a genuine back problem, although he is giving off mixed messages. He is understood to have told some team-mates that he is committed to Chelsea and wants to stay, while contradicting himself in other conversations by expressing a desire to move to China.

Such volatility is not unusual for Costa, who has previously expressed both contentment and unhappiness at living in London. His mood swings have given Chelsea problems, with his real intentions unclear. There are two schools of thought at Stamford Bridge: that he wants to move or that he is using Tianjin’s interest to gain an improved offer.

Chelsea are reluctant to offer more than £200,000 a week, and talks have been placed on hold after last week’s training-ground row. Costa will not be allowed to leave this month even with Tianjin willing to pay an £80 million transfer fee. Roman Abramovich, the Chelsea owner, will not sanction a sale.

Conte is planning to reintegrate Costa into his squad, although it is unclear how long that process will take.

Matt Hughes, Deputy Football Correspondent

A realno ovoliko para mora covjeku pomutiti mozak. Samo se stavis u istu situaciju i bude ti jasno ko dan. Mada u drugu ruku, oni su vec bogati ljudi i vjerujem da Costa ionako ne zna kud ce sa tolikim novcem koji je do sad zaradio. 

Meni je licno bio jedan od najdrazih igraca u klubu, mozda i najdrazih. Medjutim, nakon ovih ispada mi je bukvalno omrzo i sumnjam da ce iako se vrati u prvu postavu to vise ikad biti to. Njegov odlazak iz kluba je samo pitanje vremena, ako ne sad onda na ljeto 100%.

Vaznije od svega je to koga cemo dovesti kao njegovu zamjenu. Ocito Bacuaji nije u Conteovim planovima kao prva violina u napadu.

kontam da će mnogi hejtati taj potez ali mislim da bi Konte u tom slučaju tražio Lukakua ili Moratu ali kako Moratu Real odbija da proda Lukaku je realnija opcija, plus što on i dalje sanja o povratku

samo da naglasim da je to moje mišljenje, niko to nije preneo i zasniva se isključivo na onome što sam pročitao do ovog trenutka

Ista situacija je i kod mene i meni je malo "ohladio" nakon ovih situacija, najviše jer nisam od njega očekivao da će raditi to oko povreda i ostalo. Shvatam želiš ići ali pokaži poštovanje prema ljudima sa kojim dijeliš svlačionicu, sa kojim dijeliš uspjehe i neuspjehe, i na kraju krajeva pokaži poštovanje prema saigračima kojima je stalo da se ostvari uspjeh. Nemoj unositi nemir u grupu koja je nakon nekog vremena opet postala tim, tu prije svega mislim na tajming. Znači na pola sezone dok je tvoja ekipa lider Premiershipa, dok si prvi strijelac lige, dok te navijači toliko vole nema puno igrača kojima se na Bridgeu pjeva njegovo ime, dok ima povjerenje ekipe i trenera koji u tebe gledaju kao u čovjeka odluke, ti praviš cirkus. Sačekaj kraj sezone pa reci šta želiš a ne to raditi na pola sezone kada to može poremetiti cilj kluba, cilj ekipe, cilj trenera. Nije mu ovo trebalo, ekipa zaslužuje izvinjenje ako Costa želi to, igrači su se pokazali kao tim nije ih ta situacija poremetila otišli su na gostovanje i uzeli važne bodove. Uvijek sam stava da ko želi ići neka ide bez obzira kako se zove, Costa je krucijalan za našu ekipu ali ako nije fokusiran na klupski uspjeh onda neka ide, inače mi je drag lik. Protiv Hulla će se sve vidjeti..

Evo upravo sam istu vijest sad pročitao. Šteta zaista jeble ga pare ionako ovo što kod nas zaradi nece moci da potrosi za sledeća tri života ali dobro, makar znamo da je tu zbog keša kao izgleda i većina fudbalera danas nema tu više nekog cilja da se sa ekipom postigne nešto mislim da im više ni ti trofeji nisu bitni da će se sad fudbal svesti na to da izgradim sebi ime i da me traže u Kini da igram za milion sedmično...

Mislim da upravo zato i njega zabole kurac prema tim saigračima i svima jer zna da bi većina uradila isto i ovo je oficijalno početak raspadanja fudbala zahvaljujući azijatima. Arapi su bili nenormalni koliko su para nudili za pojedince al ovi su postavili nove standarde sa platama tako da očekujem da neću ni gledati fudbal do onog cirkusa u Katru 2022.

Mislim da upravo zato i njega zabole kurac prema tim saigračima i svima jer zna da bi većina uradila isto i ovo je oficijalno početak raspadanja fudbala zahvaljujući azijatima. Arapi su bili nenormalni koliko su para nudili za pojedince al ovi su postavili nove standarde sa platama tako da očekujem da neću ni gledati fudbal do onog cirkusa u Katru 2022.

Ma daj, koji raspad nogometa radi kineza, a šta je engleska liga nego čisti biznis. Nisu Kinezi uništili nogomet (u smislu da je previše para u njemu), već je on odavno takav. Pa i u ovim našim jadnim balkanskim ligama igrači primaju ogromne i neralne iznose, a ne treba onda pričat o zapadnim europskim ligama. Ne vidim zbog čega bi to što Kinezi daju 570 000 tjedno neka katastrofa za nogomet, a to što mu Chelsea daje jednako ogromnih i apsurdnih 200 000 tjedno sasvim uredu...

I ne brini gledat ćemo i dalje nogomet, samo za jedno 10-ak godina družit ćemo se na forumu nekog kinskog kluba i svi pratit kinesku ligu :)

I ne brini gledat ćemo i dalje nogomet, samo za jedno 10-ak godina družit ćemo se na forumu nekog kinskog kluba i svi pratit kinesku ligu :)

Da li zaista misliš da će kineska liga privući veliku publiku jednog dana?

Ispravno rjesenje je sjesti mirno s ovim ludjakom za sto, ako je to moguce, i pokusati ga ubijediti da ostane i odigra najbolje sto moze do kraja sezone. Na ljeto ga onda prodati Kinezima za masan kes, kutarisati se problema i mirna Bosna, imamo vremena da trazimo neku zamjenu za sljedecu godinu i da to sve uigravamo.

Vec s ovim sto je napravio usao je u ozbiljnu dubiozu, moze se izvaditi javnim izvinjenjem i prihvatanjem ugovora koji mu nude. Bilo sta drugo vodi ovome sto sam gore napisao.

Antonio Conte neće održati sastanak s Diegom Costom i samo od njega i njegovog zalaganja na treninzima zavisi da li će se vratiti u sastav Chelseaja za utakmicu protiv Hulla, piše pouzdani britanski Guardian.

Costa tvrdi da pati od ozljede leđa, zbog čega se posvađao sa Chelseajevim fitnes trenerom. Zbog toga je i izbačen iz momčadi koja je gostovala kod Leicestera. Od tada, odnosno od prošle srijede, pa sve do danas, trenira odvojeno od momčadi.

Iako u klubu smatraju da Costa možda i boluje od neke ozljede, uvjereni su da je cijelu situaciju iscenirao zbog ponude iz Kine, ali ga odlučno odbijaju pustiti prije ljeta. Planovi o produženju ugovora s njim su definitivno propali i otkazani.

Još uvijek nije jasno da li će se Costa uopšte vratiti u ekipu. Ključna će biti njegova volja i zalaganje na treninzima, odnosno želja da se vrati u prvi tim. Conte nema namjeru razgovarati s njim i interesuje ga samo njegovo zalaganje na treninzima. Italijan je uvijek tvrdio da ga zanima samo ono što igrači pokazuju na treninzima, te je jasno da bez toga Španac neće izboriti povratak natrag.

Klupski ljekarski tim sutra će procijeniti njegovu ozljedu i, ukoliko mu daju zeleno svjetlo, vratit će se treninzima sa ostatkom momčadi. 
Slažem se, taj luđak nam je od ogromne važnosti, suvišno je pričati šta i koliko nam znači, zato treba smiriti strasti i pokušati naći zajednički jezik da se odradi ova sezona i izvuće iz nje najviše koliko je moguće. Nije sada vrijeme za teške karaktere, treba gledati timsku korist pa na ljeto šta bude. Sutra se ekipa počinje spremati za Hull, meni bi bilo drago da vidimo Costu na terenu protiv Hulla..

Nego šta mislite da li mu treba dati tu platu od 300 000 sedmično ako je tačno da toliko traži?

Nije ovo United da se pristaje na ucene. Ima ugovor do 2019. još dve godine, znači moći će da se proda za 80 miliona bez problema i za te iste pare se može dovesti neko drugi ništa manje loš, Griezmann, Lacazette, Aubameyang...

oduševljen sam razmišljanjem i pristupom Kontea u datoj situaciji

Ma Conte je vojnik pravi, imam osjecaj da bi taj brata rodjenog istjerao ako truje sistem i vrijednosti koje su postavljenje. Conte je za ovo kratko vrijeme uspio izgraditi jedan poseban odnos u klubu, sve ono sto se pisalo i sto znamo - frajer je odusevio ljude od cistacica pa do onih guzonja u Upravi i Romana.. Galantan, odmjeren, pristupacan, ali istovremeno insistira da svako radi svoj posao najbolje sto zna i ako se zadaci ispune onda dobijete zasluzenu nagradu. Pravi kapitalista, biznismen ja bih rekao :D

Covjek obozava ovu igru, izuzetno je strastven, voli pobjedjivati ali ne pod cijenu da se gubi identitet. Posebno mi je drago sto i on prihvata Chelsea kao veliki klub, ipak se radi o Talijanu koji je legenda Juventusa i vidimo da s njegovim dolaskom polako se i mijenja onaj omrazeni status koji smo godinama imali. Jedan Mourinho na kraju posra puno toga dobrog sto je dao za Chelsea s onim izjavama gdje se doslovno stavio iznad kluba. A nikakvog razloga za to nije imao kada se pogleda tretman od navijaca i ljudi u klubu. Lijepo je vidjeti legende poput Pirla kako dolaze na Bridge, u Cobham, druze se s nasim momcima, dakle ne samo nasi bivsi igraci nego i mnogi drugi koji vole fudbal ne idu na Emirate ili neki drugi stadion u Londonu, cak ni na Old Trafford vec dolaze gledati Chelsea. To je privilegija koju je Conte donio sa sobom u odredjenoj mjeri sigurno.

Ma gotiva je lik jednostavno, nisam ga prije pratio puno ali mene je kupio u potpunosti. Jedino sto mu zamjeram su one kasne izmjene, izgleda da ga je to jebavalo i u Juventusu, jer sam bas razgovarao s drugom koji prati Seriju A i potvrdio mi je to.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.