Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Samo daj Badiashila, Fofanu, Tosina i slične krampove, a ja neka tučem postove kako oni ne mogu za Proleter igrati.

E moje nule, da je samo tako voditi klub poput Chelseaja...

Mi smo sa prestarim Silvom osvojili LIGU PRVAKA jer je iskusan i vrhunski igrač. Je li ovi vlasnici i direktori misle da se sa balavcima može doći do finala? Bez obzira koliko neko bio talentovan, nema ekipe bez nekoliko iskusnih igrača.

Drago mi je da nas ovi siluju jer je ovo rezultat vlasnika i uprave i vrijeme je da progledaju kad se već ne razumiju u nogomet.

Ne znam da se povezujemo sa njim, ono malo što sam video bio je odličan.

samo ponovo ne mogu da shvatim da Brajton uspe da okrene igrača od 2m i proda ga za "ogromne" novce

Svidela mi se agresivnost, brzina i pozicioniranje, Halanda je pojeo, ali naglašavam da sam ga gledao samo tri utakmice ali ne može to da se uporedi sa situacijom kad sam VVD gledao svako ali svako kolo gde je bio najbolji igrač Sautemptona

i ovaj lik je agresivan, naši najbolj štoperi Teri i Silva su dobijali crvene kartone samo kad i ako napreve težak kiks, za ovog očekujem da napravi neki težak start tipa kao što Kaisedo nepotrebno dobije crveni

Nama pre svega lider i smirenost, a za ispade imamo igrače za izvoz

• 2 sedmice kasnije...

Jesu li gnjide u klubu ikad čule za Luku Vuškovića, možda danas s 18 godina najboljeg štopera svijeta ?

Ako to nije profil za Chelsea, ne znam tko je.

Ne bih se ja mnogo nadao, treba biti realan, objektivan, nijedan element nam ne ide u korist

finansijski ne stojimo dobro, ali sve to se u fudbalu lako zaboravi kad pobede krenu da se nižu što nažalost kod nas nije slučaj

Plašim se da ako se neko čudo ne desi sa trenerom da nas čeka nova provalija, a što je najgore, gledam premiership 20 godina, ovi timovi koji su ispred nas nemaju ne znam kakvu kvalitetu, mnogo se to razvodnilo i ide silaznom putanjom.

nismo samo mi u problemu, ali izgleda da smo mi najviše zajebali 🤣

12 hours ago, chiba said:

Plašim se da ako se neko čudo ne desi sa trenerom da nas čeka nova provalija, a što je najgore, gledam premiership 20 godina, ovi timovi koji su ispred nas nemaju ne znam kakvu kvalitetu, mnogo se to razvodnilo i ide silaznom putanjom.

Neironicno, mislim da je ona ravnopravna podela novca izmedju klubova od TV prava i ostalih bonusa narusilo kvalitet lige.

Kontam ljudi mislili, svi ce imati vise para svi ce biti daleko jaci i dominirati Evropom, a to je samo dovelo do toga da svi klubovi potonu u prosek, jer svi imaju dosta novca i neki osrednji slepac tipa Drinkwater je kostao 40 miliona pre 9 goina, da ne pricamo kakvo bi stanje bilo sad.

Tako da niko se posebno ne izdvaja, i umesto da svi budu blizi Cityju, Liverpoolu iz proslih sezona ili tako neekom nivou, cela liga je na nivo Brightona ili Crystal Palacea.

Ujednaceno, ali nije top top level, sto se i vidi po tome kako engleski timovi obicno prolaze u LS i Evropi generalno protiv pravih top ekipa.

Cijela liga nije na nivou Brightona i Crystal Palacea nego na mnogo višem nivou. Nije slučajno 5 od 6 klubova iz Engleske zauzelo u Ligi Prvaka pozicije od 1. do 8. mjesta koje direktno vode u osminu finala, a preostali Newcastle je bio jako blizu vrha i doslovno nakon 20 minuta play-off utakmice se plasirao među 16 najboljih. Ne postoji sistem organizacije lige koji te može garantovano učiniti jačim od Bayerna, PSG, Barcelone i Reala koji svi imaju svoje prednosti sa kojima se jako teško nositi. Jedni riješe prvenstvo na zimu kad pobjegnu na +10, drugima se odgađaju utakmice, trećima se dopušta da dovode igrače iako nemaju pare da ih plate, a četvrtim nijedan igrač ne želi da ode. Uz to u svojim ligama imaju jako slabu konkurenciju, sigurni su na svojim pozicijama u ligi, igraju manje kup utakmica, imaju pomoć sudija itd. Ako su ove 4 ekipe najjače u Europi, ili barem među prvih 5-6, onda sve sljedeće ekipe na listi su Engleske. Englezi su morali uvesti neka strožija pravila da zaštite svoju ligu, jer da su dozvolili da Saudijski princ daje trilijarde na pojačanja i da su dozvolili da naši vlasnici još neracionalnije troše novac, cirkus bi nastao.

Prema tome, to što je nama PSG zabio sve što je šutnuo, to što Newcastle nije uspio iskoristiti bolju igru u 3 od 4 poluvremena protiv Barce i raspao se, ne znači da su ove prave top ekipe, a Englezi neki prosjek.

mislim da nisam bio dovoljno shaćen u ovakoj situaciji, da sad ne pišem post na dve strane, mislim da Siti nije više toliko moćan kao što je bio pre par sezona, Haland baš odskače, eno i kod njih Rodri želi povratak u Španiju pa nikom ništa, Liverpul je pao i njima treba zamena nekih igrača, Totenhem da ne komentarišem, Junajted iako je na tabeli ispred nas, evo tek sad da su pogodili sa nekim igračima i utakmicama

Suština priče jeste da kad bi i mi npr. uboli sa nekim štoperom, kad bi ova krila krenula nešto da igraju, ne vidim zašto ne bi mogli da se uključimo u borbu za top 4, istina jeste da neki timovi jesu ispred nas zbog kvaliteta pojedinih igrača ali smatram da je ključna razlika u nekoj stabilnosti u globalu koja vlada, u pozitivnoj atmosferi

ja uopšte niti uporedjujem timove sa primerom i bundesom, nisam uopšte pomenuo u tom kontekstu, jel oni nama jesu konkurenti samo za LŠ a treba doći do nje

8 hours ago, Igi said:

Neironicno, mislim da je ona ravnopravna podela novca izmedju klubova od TV prava i ostalih bonusa narusilo kvalitet lige.

Kontam ljudi mislili, svi ce imati vise para svi ce biti daleko jaci i dominirati Evropom, a to je samo dovelo do toga da svi klubovi potonu u prosek, jer svi imaju dosta novca i neki osrednji slepac tipa Drinkwater je kostao 40 miliona pre 9 goina, da ne pricamo kakvo bi stanje bilo sad.

Tako da niko se posebno ne izdvaja, i umesto da svi budu blizi Cityju, Liverpoolu iz proslih sezona ili tako neekom nivou, cela liga je na nivo Brightona ili Crystal Palacea.

Ujednaceno, ali nije top top level, sto se i vidi po tome kako engleski timovi obicno prolaze u LS i Evropi generalno protiv pravih top ekipa.

A kad gledas kvalitet samih liga? Da li bi mjenjao recimo Primeru za Englesku ligu? 

Taj neki prosek je vrv. nesto bolji u Premijer Ligi, al vrh ti je zato daleko slabiji.

Uostalom apsurdno je npr. da se toliko nagradjuju klubovi koji su to jednu sezonu, ispadnu i onda opet se vrate jer su tolliko finansijski jaci od ostatka championshipa i onda opet ispadnu, ko Norwich.

image.png.8fcd017e7a1b7776437f598841a01bdb.png

Southampton i Ipswich dobili 110 miliona samo zato sto su postojali na jednu sezonu i budimo realni, nikog zaprave ne zanimaju utakmice i niko ne gleda PL zbog  utakmica tipa Southampton Ipswich, Brentrford - Fulham, Brighton Wolves itd.

Vala pre nekih lupam 7-8 godina mislim da smo svi ovde, ajde da ne pričam napamet, ali mislim da smo više pratili, jel se sećam po komentarima na kutiji i u temama, plus nas par mislim da nije propuštalo MOTD i MNF, do pada je definitivno rekao bih došlo kada su se ljudi zaposlili, dobili decu i s.... što je sasvim normalno

@Igi pa teško da ti možeš da se približiš "većim" timovima, iz prostog razloga što je za taj iskorak potreban veći stadion, odnosno veći prihodi od ulaznica jel nisu iste cene u Liverpulu i Londonu, onda jači sponzori, ali svakako bolje uslove ima jedan klub koji udje u premiership nego neki iz Italije ili Primere

videli smo u kom pravcu to može da ode Barnli je ako se sećate one godine bio prvi klub u evropi po prihodima, odnosno procentualno je imao najveći rast prihoda,... što se tiče razvoja tima novac im svakako daje više mogućnosti za skauting što se vidi po mnogobrojnim primerima, neki su uspešniji neki nisu, i taj neki model poslovanja nije krenuo sa Brajtonom nego još onomad sa Sauteptonom koji je nažalost na kraju propao

No da se vratim na top4 - 6, više para jeste da daje prilike za veća ulaganja ali zato i nosi veći rizik što mi gledamo svake sezone, trošenja Junajteda, Liverpula, Čelzija su bila nenormalna kad se sve zbroji ali ti ne garantuje da ćeš uspeti, Virc i Isak gotovo ništa nisu doneli Liverpulu, i ne može niko da me ubedi da trener nije bitan, jel odprilike od odlaska Fergusona i Vengera dosta timova luta i ima ogromnih uspona i padova

srž je u tome da se promašaji u engleskoj skupo plaćaju, ne kažem da toga nema nrp u Italiji  tipa Juventus koji je kolko tolko finansijski stabilan, ali Real, Barsa i Bajern su za 10-15 godina promenili maksimalno 2-3 poziciji od prvog do trećeg mesta, dok su Arsenal, Totenhem, Junajted, Čelzi svi redom ispadali ne iz top 4 nego iz top6

poremećaji u rangiranju su u premiershipu postali pravilo, a u Bundesu i Primeri u tom istom periodu postali izuzetak što pre 15 godina nije bilo baš toliko izraženo

Pa moraš pružiti neku šansu tom Burnleyu koji ulazi iz druge lige da se može nositi sa ostalima, da ne bude kanta za nabijanje. Da ne dobiju tih 100 miliona funti liga bi izgledala smiješno. A ne mogu se obarati prihodi i liga se prilagođavati najlošijim klubovima, nego se trebaju dizati prihodi. Ovo su prihodi od TV prava za ligaške utakmice, postoje drugi oblici zarade koji će izdvojiti najveće kao najbogatije.

Drugo, timovi koji se samo pojave u PL jesu u finansijskoj prednosti u odnosu na ove koji su sve vrijeme u Championshipu, ali samo na papiru. Trenutno su prve dvije ekipe na tabeli druge lige Coventry i Milwall od kojih jedni nisu igrali PL 25 godina, drugi nikad u ovom formatu. Na pozicijama koje vode u play-off Hull, Middlesbrough i Wrexham. Stabilni prvoligaš Leicester na pragu ispadanja u treći rang.

Ja ću prije pogledati "Southampton Ipswich, Brentrford - Fulham, Brighton Wolves" nego El Classico, kad su se poklapale Liga Prvaka i zaostala utakmica PL gledao sam zaostalu utakmicu PL.

4 hours ago, Adi said:

Ja ću prije pogledati "Southampton Ipswich, Brentrford - Fulham, Brighton Wolves" nego El Classico, kad su se poklapale Liga Prvaka i zaostala utakmica PL gledao sam zaostalu utakmicu PL.

Pre ćes pogledati meni govori da ih ni sam zapravo ne gledaš :D Prosečna osoba će uvek radije odgledati bilo koju utakmicu koja ima jedan poznati tim, nego neka random dva tima iz sredine tabele, bilo koja liga da je u pitanju.

Naravno, nije novac garant da ces biti uspesan vidi se i po BlueCo-u i ostalo, ali što je konkurencija slabija više to dolazi do izražaja i treba čovek biti baš nesposoban da se ispadne u ligu jedan nakon sezone u PL.

On 4/6/2026 at 1:05 AM, Igi said:

Southampton i Ipswich dobili 110 miliona samo zato sto su postojali na jednu sezonu i budimo realni, nikog zaprave ne zanimaju utakmice i niko ne gleda PL zbog  utakmica tipa Southampton Ipswich, Brentrford - Fulham, Brighton Wolves itd.

Nije nuzno da se aktivno prate, ali se ponekad pogledaju. Opet ti timovi znaju i iznenaditi. Sto nije bas slucaj u s drugim klubovima tok kalibra u drugim ligama. Moguce da se to sad nekad i promjenilo, ne pratim doduse vise druge lige. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.