29. august 2025.1 god. comment_366956 56 minutes ago, Bari said: IDEMOOOO, jos poluproizvoda Odlican igrac Winstanley je to licno skautirao. 😂 Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366959 Ma daj jesu li morali usrati prelazni rok zadnja 2 dana. Sad kupujemo i Brighotonove propale talente.. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366960 Ovo objasnjava zasti Bounanote i to na posudbu. Nismo uspjeli prodati Jacksona ili posuditi sa obaveznom kupovinom vec samo sa opcionom. Zbog toga ne moze dovesti nikog tj mozemo ali necemo ga moci registrovati za LS. Ocito Bounanote nece igrati Ls. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366961 Jebiga, nije svak majmun da plati 70 miliona za njega. Realno je trebao otići za 50 i svi bi bili sretni. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366963 2 minutes ago, diablo_bih said: Pa bit ce 75, ali ukljucujuci ovaj loan fee. Ako faila u Bayernu, sljedeće godine ode za 30 miliona. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366964 Ma ne vjerujem ja njemcima, trebalo bi da su dogovorili obligation to buy. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366968 Bolje da je Bajern probao sa Sterlingom, ne znam šta će im onaj imbecil Prijavi
29. august 2025.1 god. Popularna objava comment_366970 Ovo sa Buonanotteom mirise mi na neko pranje love ili dogovore ispod stola sa Brightonom. Koja je logika da mi posudimo mladog igraca Brightona, dakle momka na kojeg ni oni sami ne racunaju? Decko igrao samo jednu sezonu tamo, prosle godine u Lesteru bio isto na posudbi. Na to sve, koliko me sjecanje sluzi, radi se o jos jednom ljevonogom desnom krilu. Pored Neta, Estevaa, pa i Palmera nekad valjda nam treba jos jedan takav tip igraca. Da je valjao neko bi ga vec pokupio dosad. Ali zato nije im palo napamet naci niti jednog stopera ili golmana. Edit: Vidim sad da su dogovorili i Encisa, takodjer igraca Brajtona koji je bio na posudbi prosle godine u timu koji je ispao iz lige i takodjer ljevak. Ako se ne varam povrijedio je koljeno nedavno, ne znam ni jel uopste ozdravio. Samo ce on prvo u Strazbur. Dakle, ocigledno su licni neki dealovi preko ledja kluba. Nema sanse da je ovo normalno poslovanje. Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366973 Enciso je trebo u strasbur pa kao nije proso medicinski, sad odjednom izletio ovaj lakunoc. Eh sad ak je se sta izmjeniöo mozda i encisa dovedu Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366974 A stoper, jebem upravi mamu. Arsenal doktorski odradio prelazni rok Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366975 1 hour ago, Wisey said: Ovo sa Buonanotteom mirise mi na neko pranje love ili dogovore ispod stola sa Brightonom. Koja je logika da mi posudimo mladog igraca Brightona, dakle momka na kojeg ni oni sami ne racunaju? Decko igrao samo jednu sezonu tamo, prosle godine u Lesteru bio isto na posudbi. Na to sve, koliko me sjecanje sluzi, radi se o jos jednom ljevonogom desnom krilu. Pored Neta, Estevaa, pa i Palmera nekad valjda nam treba jos jedan takav tip igraca. Da je valjao neko bi ga vec pokupio dosad. Ali zato nije im palo napamet naci niti jednog stopera ili golmana. Edit: Vidim sad da su dogovorili i Encisa, takodjer igraca Brajtona koji je bio na posudbi prosle godine u timu koji je ispao iz lige i takodjer ljevak. Ako se ne varam povrijedio je koljeno nedavno, ne znam ni jel uopste ozdravio. Samo ce on prvo u Strazbur. Dakle, ocigledno su licni neki dealovi preko ledja kluba. Nema sanse da je ovo normalno poslovanje. Ili su ozbiljno shvatili ono "dajte im još 100 miliona za Caiceda" ili svakog ljeta dobijemo vaučer od 100 miliona za potrošiti u Brightonu Prijavi
29. august 2025.1 god. comment_366977 Ja i dalje nemam objasnjenja za neke nase poteze sem ako nisu maloumni ljudi koji vode transfer politiku.Jos 2 dana i da damo ocenu prelaznog roka al za sada je 2 ili 3 od 10. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366979 Izgledao je kao dobar prelazni rok ali u finišu smo se baš spetljali, jbg.. Arsenal recimo odradio top prelazni rok, Spursi isto, mi smo se nekako zbunili u finišu, nigdje veze. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366980 8 hours ago, cobinho said: Ja i dalje nemam objasnjenja za neke nase poteze sem ako nisu maloumni ljudi koji vode transfer politiku.Jos 2 dana i da damo ocenu prelaznog roka al za sada je 2 ili 3 od 10. Mislim da je malo pretjerano dati tako nisku ocjenu. Doveli smo Pedra i Delapa koji su sigurno veliki upgrade u odnosu na Jacksona i Nkunkua. Dosao je Estevao umjesto Maduekea, Gittens umjesto Sancha Garnacho fakticki mijenja Mudryka Santos fakticki umjesto Halla Hato zamjena za Cucurellu Teoretski mi smo jaci u odnosu na proslu godinu ali problem je i dalje isti, a to su odbrana i golman. Simons je bio mokri san i zbog njega smo ogorceni ali realno nije neko ko nam je toliko potreban koliko god dobar bio. Ima jos 2 dana do kraja roka ali realno morali smo dovesti jednog stopera jer je Colwill out a i sam Maresca je trazio jednog. Moja ocjena je 7 od 10. Da smo doveli Simonsa bilo bi 9 od 10 a da smo doveli i stopera/golmana to bi bilo 10/10. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366981 Dovođenje ovog lika iz Brighton mi se čini kao panick buy, ali totalno promašen. Plan je očito bio prodat Jacksona i za te pare ić po Simsona, ali nisu uspjeli prodat Jacksona, i sad nemaju para a fali igrač. A Jackson želi ić, pa ga moraju dat Bayernu na posudbu, što nije dovoljno za ikog normalnog kupit. Pa su nabrzaka riješili nekog jeftino, na posudbu. Brighton je prijateljski klub, najlakše je od tamo nekog brzinski riješiti. Ali ne vidim što on može dat? Njegova poanta je da ove sezone pomogne, a onda će se dogodine ili ić u neku kupovinu ili dat šansa Paezu. Ali u tom slučaju dovodiš neko iskusnije ime koji ti može pomoć kratkoročno, a ne mulca koji se ni u Brighton još nije nametnuo. Možda je on talent, ali njemu u ovom trenutku trebaju redovite igre, a ne ovo. Rezultat svega ovoga je da ćemo opet imat samo jednog napadača. Ne dolaskom Simsona, Pedro će češće igrat na 10 i onda Delap opet nema zamjene. Mogu već vidjet, pogotovo protiv slabijih ekipa, Pedra i Delapa zajedno (kao protiv West Hama), i onda Delap nema zamjene. Nadati se da će Palmer bit zdrav veći dio sezone i da se ova ozljeda neće prolongirati, pa da mu zamjena neće često trebat. Također i Estevao bi trebao moć pokriti Palmerovu poziciju po potrebi (iako od njega očekujem da se nametne kao prva opcija na desnom krilu relativno brzo) Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366982 Treba naglasiti da je klub bio izuzetno uspjesan u prodaji igraca, uprkos na kraju neuspjehu kod prodaje Jacksona. Jackson na kraju ide u Bayern na suhu posudbu, 15m eura plus Bayern pokriva platu (5m€) uz samo opciju kupovine na kraju sto se vjerovatno nece desiti. Kako god, iz kluba su otisli: Petrovic, Kepa, Betineli Humpries, Amagou, Gilchrist, Veiga, Broja, Chukwuameka, Felix, Nkunku, Hall, Jackson, Ugochukwu, Sancho, Madueke Posudbe za igrace na koje se racuna: Sarr, Paez, Guiu, Anselmino Tako da u ocjenjivanje ovog prelaznog roka treba uzeti u obzir i prodaju, ne samo kupovinu. Rijesili smo se poprilicno velikog broja igraca, neki od njih su krampe i zaradilo se pofino. Mnoge ekipe imaju problem kada treba prodati igrace, nasi iz uprave za sad to rade veoma dobro. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366984 Da bi tim bio konkuren za ls i pl na onaj tim od prosle god trebao je ozbiljan golman, stoper i spic. Od golmama i stopera nula poena. Da je Delap upgade u odnosu na Jacksona (trenutno) nije jer nema 15+ golova u nogama. Mozda ce kroz ozbiljam rad doci na taj nivo za godinu dana. Pedro trazi vreme ali u taktickom smislu a i videcemo kako se snalazi jer treba vecu odgovornost da preuzme (veci klub, borba za pehare a traze se sigurni golovi). Olako odbacujrmo ono dobro sto je Jackson donosio u igri a treba i to nadoknaditi. Sto se tice Garnacha i Gitrnsa u odnosu na Maduekea treba pogledati napredne statisticke parametre i tu lako moze da se vidi ds ova dvojca nisu nikaksv upgade. Mozda ce biti za god dana dve ali sada nisu. Dakle mozemo govoriti da ce tim biti jaci za neko vreme ako sve ide po planu ali sada nije. Od jacanja pozicija mozemo da pricamo da imamo uograde na klupi. Dakle timu i dalje fali iskustva i rutine. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366985 10 minutes ago, cobinho said: Da bi tim bio konkuren za ls i pl na onaj tim od prosle god trebao je ozbiljan golman, stoper i spic. Od golmama i stopera nula poena. Da je Delap upgade u odnosu na Jacksona (trenutno) nije jer nema 15+ golova u nogama. Mozda ce kroz ozbiljam rad doci na taj nivo za godinu dana. Pedro trazi vreme ali u taktickom smislu a i videcemo kako se snalazi jer treba vecu odgovornost da preuzme (veci klub, borba za pehare a traze se sigurni golovi). Olako odbacujrmo ono dobro sto je Jackson donosio u igri a treba i to nadoknaditi. Sto se tice Garnacha i Gitrnsa u odnosu na Maduekea treba pogledati napredne statisticke parametre i tu lako moze da se vidi ds ova dvojca nisu nikaksv upgade. Mozda ce biti za god dana dve ali sada nisu. Dakle mozemo govoriti da ce tim biti jaci za neko vreme ako sve ide po planu ali sada nije. Od jacanja pozicija mozemo da pricamo da imamo uograde na klupi. Dakle timu i dalje fali iskustva i rutine. Jackson je dao 10 golova prosle sezone i 14 pretprosle u ligi. Delap je za Ipswich zabio 12, 2 vise od tog Jacksona. Da ne pricam o tome da su 2 napadaca bolja od jednog a Pedro i Delap su uz to u razliciti profili i kao paket su 3x bolji i korisniji od Jacksona. Estevao je za klasu bolji od Maduekea vec sad, nemoj porediti Garnacha kad je Estevao taj koji mijenja Maduekea. Garnacho i Gittens su zamjene za Mudryka (kojeg nema) i Sancha kojeg ionako niko nije gotivio osim mene. Jaci smo nego prosle godine u svemu osim u odbrani, mada i tu imamo Hata. Slazem se jedino a to sam vec napisao, odbrana i golman su ti koji nam i sad fale, ali kako god okrenes jaci smo nego prosle godine barem na papiru. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366992 I ja sam se baš radovao Simonsu ali jbg, al kad smo prežalili Hulka morat ćemo i Simonsa😄 Da li je to to što se tiče ovog prelaznog roka?? Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366996 To da li smo jaci cemo tek vidjeti kroz sezonu. Svi oni se prvo moraju na terenu pokazati pa cemo donijeti sud. Cinjenica je da se kostur ekipe mora praviti i zadrzati. Ne smije klub postati rotirajuca vrata za igraca. Nama nedostaju 2 karike u tom kosturu. Mi top stopera nemamo. Imamo hrpu igraca na toj poziciji a nijedan nije svjetska klasa, niti ima naznake da ce vrlo skoro postati. O golmanu da ne pricam. Sve uspjesne ekipe su imale vrhunske golmane. Imali smo citavo ljeto i na ta dva krucijalna mjesta nikog nismo doveli. Umjesto toga pukli smo 40ak miliona na rezervnog lijevog beka. Prijavi
30. august 2025.1 god. comment_366997 Od kostura imamo caiceda, palmera, cucurellu, enzu i kad je james zdrav. Treba tom kosturu se dodat jedan stoper, golman i nadam se da ce se pridruziti im pedro ili drlap kao napadac Prijavi
30. august 2025.1 god. Autor comment_366998 Ocigledno nasi bas ozbiljno racunaju na M.Pendersa, koji je usput receno dobio poziv za reprezetaciju Belgije. Svi znamo da je Sanchez kikser u to nema spora ali mora se priznati da je drugi dio sezone a posebno CWC odradio odlicno. Ostaje nam da se nadamo da moze takve partije pruzati u kontinuitetu. Sto se stopera tice drago mi je da nisu poletili i iskesirali 60-70 mil na prosjecnog stopera kojij vec u timu imamo 5 ili 6. Slabo je stopera na trzistu a da su dostupni. Ima nesto malo u Portugalu koji nisu nikakav garant (Silva,Diamonte), nesto u Premiershipu (Murilo, Guehi hvala pa nije dosao,Braitwaith) i to je otprilike to. Moja zelja je nerealna a to je Bastoni. Ako Chivu ne uspije a velike su sanse da tako i bude, onda mozda ova zelja i nije toliko nerealna. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.