Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

8 hours ago, diablo_bih said:

Hall i jeste centralni vezni, nego igrao primoran na lijevom beku. Reeceu treba prava konkurencija, Gusto ima tek 19 godina, neka se rotiraju, sta ima veze.

prijatelju ovo nije Fifa career mode, a bar ti kao naš chelseabalkan skaut/informer/insajder/doušnik/poručnik/glasnik znaš da mlad igrač želi igrati stalno i odmah digne nos ako ne igra, takooo daaa...ne ide to baš tako lako kao što je lako napisati, samo to želim reći

Nema smisla i nece sigurno funkcionisati bilo ko mlad i ambiciozan pored onakve igracine Reecea. Jedino ako su ga povrede vec sad pojele pa izgubi svoju klasu. 

Treba mudro traziti malo starijeg igraca koji bi prihvatio 20-25 utakmica po sezoni i ulogu iz sjene. A ne sto kaze drogba igrati fudbal menadzer ili fifu.

Niti je taj Gusto slap niti lud niti glup tolko majku mu. Zna on i ko je Dzejms i kakav je to igrac, te da ce on biti prvi izbor kada je spreman. 

I pored svega toga Celsi je ekipa koja ce se takmciti na 4 fronta, ekipa koja je prosle sezone igrala 60+ meceva. Posle se cudimo brojem povreda... 

Treba nam jak i sirok roster, i to je cinjenica. 

Treba poduplati svaku poziciju, a sad ako se desi da je jedan igrač toliko dobar da mu zamjena ničemu ni ne služi, to nam je bukvalno najmanji problem.

Nama je uglavnom veći problem što su često na jednoj poziciji svi dostupni igrači loši.

Ni meni nema smisla dovoditi mlađeg igrača od Jamesa i trošiti toliko na back-up. Tačno je da James često izostaje, da naša igra ovisi od njega i da moramo imati kvalitetnu zamjenu sličnih karakteristika, ali takav igrač bi mogao zaostati u razvoju zbog stalnog sjedenja na klupi u slučaju da se Jamesova situacija sa povredama smiri.

Propustili smo na ljeto dovesti neke igrače koji bi se uklopili u ono što sam zamislio, trenutno je takvih opcija manje i ako znamo da je politika kluba dovoditi jako mlade igrače onda je za očekivati da Gusto bude glavni kandidat.

• Autor

Dovest Rauma iz Dortmunda. Uklapa se u tendenciju dovodjenja mladih igraca jer je jos uvijek relativno mlad, ima 24 godine. Bio bi dostojna zamjena, bio bi dobar za 25-30 utakmica u sezoni.

EDIT: Raum je lijevi bek 🤭

EDIT: Raum igra za Leipzig

Just now, Kun Aguer0 said:

Koliko je plaćen taj Gusto, ima li igdje cifra ? 

Odkud odjednom to da je James sklon povredama i da je staklen igrač zbog jedne povrede

U prvoj Lampardovoj sezoni je propustio početak sezone zbog povrede. Prošle sezone pola nije odigrao, imao isti broj golova+asistencija kao Trent sa duplo manje minuta. Ove sezone se povrijedio pred prvenstvo i kad se oporavio povrijedio se na prvoj utakmici.

Evo i slika:

image.png.b533b66105cd2e6a2a5d00a899d0d7fb.png

• Autor
34 minutes ago, Adi said:

EDIT: Raum igra za Leipzig

image.png.b533b66105cd2e6a2a5d00a899d0d7fb.png

Bukvalno sve sam ofulao. Gledao ga neki dan, usao u igru pred kraj utakmice. Ne znam otkud mi da je u Dortmundu. 

Elem, James jest staklen,htjeli mi to priznati ili ne. I to sve povrede bez kontakta, koje su i najteze. 

Nije FIFA ni manager, ali jeste pravi zivot. Samo kod nas se ne mogu rotirati igraci. Kod sviju na svijetu mogu, kako to? Pa city ima 5 odlicnih stopera, na sredini jedno 6, na krilima milion opcija. Pa njima se moze De Bruyne povrijediti, zamijenit ce ga. Sad imaju problema sa desnim bekom, jer je Cancelo ispao iz forme, a Walker stalno povrijedjen, ali opet to su odlicna dva desna beka i sta im fali sto se rotiraju.

Sto se tice Gusta, Lyon je odbio prvu ponudu, kao htjeli da ga vrate na posudbu, Chelsea kaze, evo vam jos para, ne moze na posudbu.

Da bar postoji neki super mladi igrač koji se preziva Bukval pa da bukvalno dovedemo sve što je mlado a bukvalno itekako vrijedno na tržištu pa da postanemo bukvalno vrlo mlada ekipa a istovremeno bukvalno najbukvalnije i najkvalitetnija. 

4 minutes ago, diablo_bih said:

Nije FIFA ni manager, ali jeste pravi zivot. Samo kod nas se ne mogu rotirati igraci. Kod sviju na svijetu mogu, kako to? Pa city ima 5 odlicnih stopera, na sredini jedno 6, na krilima milion opcija. Pa njima se moze De Bruyne povrijediti, zamijenit ce ga. Sad imaju problema sa desnim bekom, jer je Cancelo ispao iz forme, a Walker stalno povrijedjen, ali opet to su odlicna dva desna beka i sta im fali sto se rotiraju.

Sto se tice Gusta, Lyon je odbio prvu ponudu, kao htjeli da ga vrate na posudbu, Chelsea kaze, evo vam jos para, ne moze na posudbu.

Stoji i to, ali tamo je Pep koji je tata svemu, a ovdje kod nas to nikada nije bilo a mislim da i neće biti.

Vjerujem da me razumiješ. A to da je taj način idealan, i bih i ja volio da i kod nas bude tako kako ti zamišljaš-bi definitivno.

Ako zelis biti najjaci, moras tako. Sve ostalo nema smisla, jer sa 11 odlicnih igraca neces nista osvojiti, osim kada imas srece da ti se niko ne povrijedi. Zato sve one slike sto se ljudi pocnu hvaliti sa prvih 11, i ko ce nam sta moci, nemaju smisla nikakvog. Jedna povreda i nekako ti svako svasta moze :D

Kad bismo imali trenera koji je istinski sklon rotacijama to ne bi bio nikakav problem. Tuchel prošle sezone izveo najjači sastav protiv Plymoutha u početnim rundama kupa. Za Pottera ćemo vidjeti kad bude imao više igrača na raspolaganju, ovako ne znamo je li rotira zato što mora ili zato što želi.

1 minute ago, diablo_bih said:

Ako zelis biti najjaci, moras tako. Sve ostalo nema smisla, jer sa 11 odlicnih igraca neces nista osvojiti, osim kada imas srece da ti se niko ne povrijedi. Zato sve one slike sto se ljudi pocnu hvaliti sa prvih 11, i ko ce nam sta moci, nemaju smisla nikakvog. Jedna povreda i nekako ti svako svasta moze :D

Kad se malo bolje sagleda, potpuno si upravu. Arsenal sad ima srece jer su ih ozljede zaobisle (osim Jesusa), a sta da su im osakatile prvi tim, ko bi igrao, bili bi gori od nas.

• Autor

A ko to osim Citya ima 6 dobrih stopera, 5 dobrih bekova, 7 krila? City nije mjerodavan, jer je to anomalija. Kako im to uspijeva zna Pep.

Niko na svijetu nema toliku sirinu nit ce je imati. Pa kod nas se jedan Pulisic zalio na malu minutazu i hoce da ide, haaaalo Pulisic koji je solidan igrac. Ziyech isti slucaj. I zamisli taj Gusti ostvari svoj potencijal i bude u Top10 bekova svijeta, mislis da ce rec:"pa super sjedit cu na klupi i bit cu zadovoljan rotacijom. Kad moze xy igrac Citya mogu i ja."

Pulisic se stalno zali, taj bi htio i povrijedjen igrati. Ziyech nije zasluzio da igra, zato i ode. Ima Real rotaciju, ima i Barca relativno, ima i Bayern. Ako hoces da budes najbolji, moras imati zamjene. Ako hoces da budes sretan, onda radi k'o Tottenham/Arsenal, pa cim ti se jedan igrac povrijedi, mozes se pozdraviti sa sezonom.

Upravu je diablo. Danas je rijetkost da neka ekipa odigra 60 utakmica bez povreda. Ako mi do sad nismo iskusili sta i koliko nam znace povrede kljucnih igraca onda njje niko.

Sto vise kvalitetnih igraca na svakoj poziciji, amin.

• Autor

Ama niko ne kaze da nece biti povreda, niti neko kaze da je lose imati dugu klupu. Kazem da je to jako tesko, skoro nemoguce jer bi svi da igraju i tu se javlja nezadovoljstvo i ostale negativne stvari. 

@diablo_bih Pulisic i Ziyech su samo primjeri iz naseg dvorista. Isto tako ce se sutra taj Gusto zaliti sto ne igra (pod pretpostavkom da bude nesto od njega).

Iz ovih razloga sam ja za nekog back up desnog beka. 

Pep kad nekog stavi na klupu svi to postuju. Jer ima autoritet, a na Poteru bi mogli da silje kurac i klinac sa 18 i prosecan igrac sa 30 god. I tu se pravi velika razlika. Mozda je poter i bolji fudbalski teoreticar al dzaba kad mu je sve ravno do kosova....i svaki gubitak bodova dozivljava sa: boze moj, bice bolje, bili su bolji i tako 30 puta.

Pa ne mora se svaki igrač kojeg kupimo umirovit kod nas. Ne vidim problem da kupimo nekog mlađeg za alternativu Jamesu, uz kvalitetnu rotaciju (koja je sad s 5 zamjena pogotovo moguća) bit će dovoljno minuta i da bude zadovoljan i za njegov razvoj, pa ako se kroz 2-3 se razvije do te razine da poželi bit glavni igrač a to ovde ne može zbog Jamesa prodaš ga i ideš dalje. Na isto ti dođe i s nekim starijim kojeg ćeš isto morat mijenjat za 2-3 godine samo šta ćeš na ovome usput i zaraditi.

2 hours ago, Bari said:

Niko na svijetu nema toliku sirinu nit ce je imati. Pa kod nas se jedan Pulisic zalio na malu minutazu i hoce da ide, haaaalo Pulisic koji je solidan igrac. Ziyech isti slucaj.

Čim Kovačić dvije utakmice u nizu nije starter odmah se pojavljuju insajderske informacije da je nezadovoljan i da hoće da ide. Kad je Lampard dobio otkaz pisalo se da je on među igračima (zajedno sa ALONSOM) koji su se žalili upravi.

23 minutes ago, ja13 said:

Pa ne mora se svaki igrač kojeg kupimo umirovit kod nas. Ne vidim problem da kupimo nekog mlađeg za alternativu Jamesu, uz kvalitetnu rotaciju (koja je sad s 5 zamjena pogotovo moguća) bit će dovoljno minuta i da bude zadovoljan i za njegov razvoj, pa ako se kroz 2-3 se razvije do te razine da poželi bit glavni igrač a to ovde ne može zbog Jamesa prodaš ga i ideš dalje. Na isto ti dođe i s nekim starijim kojeg ćeš isto morat mijenjat za 2-3 godine samo šta ćeš na ovome usput i zaraditi.

Da ga kupuješ za sitne pare onda bi se moglo govoriti o nekoj zaradi. Mi ga dovodimo za 50 miliona i ako bude tako kako si rekao onda ga sigurno nećemo prodati za više para. Niko neće platiti nečiju rezervu preko 50 miliona. U slučaju da se ne razvije onda ćemo se morati zadovoljiti sa pola onog iznosa za koji smo ga doveli.

Treba imati na umu da se dovelo puno novih igrača i da će se nastaviti dovoditi. Ekipa se značajno mijenja, trebat će vremena novim igračima da se naviknu na ligu. Sve su to mladi igrači bez iskustva u PL. Trebat će vremena da se naviknu i na saigrače koji se isto tako stalno mijenjaju. Naredni problem je kako izgraditi hijerarhiju u svlačionici, puno igrača sličnih godina, sličnog staža i slične reputacije u svijetu fudbala. Zatim kako dozirati minutažu svim igračima, ako ih ima preko 20 u rotaciji, svi su mladi i moraju igrati da bi se razvili. Puno je tu faktora u igri. Gomilanje igrača nije garant uspjeha, niti je gomilanje mladih igrača garant svijetle budućnosti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.