Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Nije uopšte bitno hoće li biti formacija sa 4 nazad ili sa 3 nazad. Ništa od toga nije ni defanzivno ni ofanzivno, ne želim 100. put o tome. Ovo je trebala biti ekipa koja će u toku mjeseca zaigrati u 3 različite formacije ovisno o protivniku i formi i zdravlju igrača. Ali kad igramo neku formaciju da to ima smisla, a ne Ziyech na beku. Međutim, 95% utakmica je bila 3-4-3. Ako se uzme u obzir naša situacija sa odbrambenim igračima u odlasku može se očekivati prelaz na 4 nazad jer je lakše kupiti 2 štopera nego 3.

A zašto igramo 3-4-3? U toj formaciji nemamo ni prave bekove ni prava krila, a mi imamo puno igrača koji su nešto između. Wernera, Havertza, Ziyecha, Azpilicuetu i Alonsa je teško uklopiti u 4-3-3 ili 4-2-3-1, kao ni Christensena i Sarra. Ostaje samo pitanje jesu li to igrači kojima treba sve prilagođavati ili ne. Kad se ustanovi koja će se formacija igrati (kao što su to ustanovili Liverpool i City), onda se treba riješiti igrača koji se u to neuklapaju i počinju se planski dovoditi igrači kojima odgovara taj sistem.

Nije uopšte bitno hoće li biti formacija sa 4 nazad ili sa 3 nazad. Ništa od toga nije ni defanzivno ni ofanzivno, ne želim 100. put o tome.

Sve najjace i najuspjesnije ekipe na svijetu teze igri sa 4 igraca pozadi, dva stopera i dva beka. U Engleskoj 2 daleko najbolja trenera forsiraju takav sistem. Real Madrid kao osvajac velikog broja evropskih titula igrao je i igra tako, Barcelona ondasnja kao jedna od najboljih ekipa ikad igrala je s 4 pozadi. To isto gotovo bez iznimke radi i Bayern.

Da, formacija sa 3 pozadi se, istini za volju, polako vratila i koriste je neki timovi. Za to je najvise zasluzan Conte. Treba biti realan pa to priznati. No, i dalje je to sistem igre podredjen ovom gore navedenom. Jer da nije, i da je kako ti tvrdis potpuno nebitno i svejedno, ne bi se u modernom fudbalu etablirala odbrana sa 4 igraca i potisnula onu s 3, odnosno 5.

S drugim dijelom se slazem, kod nas je radi osobina igraca bilo potrebno eksperimentisati i traziti recept. Ipak, to nikako ne znaci da je krpanje rupa zalog za buducnost i nesto na cemu se trebaju temeljiti iduce sezone.

To što si rekao je tačno. Skoro sve najuspješnije ekipe (i treneri) današnjice, a i u 21. stoljeću, igraju sa 4 nazad. Najuspješnije ekipe u zadnje vrijeme koje su igrale sa 3 nazad su Juventus, mi sa Conteom i Tuchelom i sadašnji Inter, dakle Conte. Svi drugi koji mi sad padaju na pamet su igrali 433/4231/442. Međutim, moja poenta je da se može igrati moderno i napadački i sa 3 nazad.

Kad pogledas kako igraju Siti i Liverpul, oni u 4-3-3 stoje samo dok se izvede centar, i to je sve.
I oni napadaju sa dva beka, dva krilna i jednim klasicnim spicem, kao i Tuhel.
4-3-3 je klasicna postavka u koju se vecina igraca lakse uklapa.
3-5-2 je specificna po tome sto, ako se uvezba pravilno i ako imas odgovarajuc kadar pruza jednako dobar napadacki potencijal sa boljom sigurnoscu u odbrani, zbog tog igraca vise.
Pa Guardiola i City skoro da igraju stalno sa trojicom stopera samo sto to na papiru tako ne izgleda. Walker je vise stoper nego bek u Guardiolinom sistemu, pa cak i sad protiv Reala je igrao sa teoiicom stopera, Laporte, Dias i Stones, jedino je Zinchenko imao slobodu kretanja naprijed, a kada igra Cancelo onda je on taj.

Formacija je samo na papiru, vazniji je pristup. Klopp i Guardiola mnogo vise rizikuju od Tuchela ili obrnuto, Tuchel je veci ziheras sto bi Wisey rekao.

Zanima me ako bude promasaj, hoce li ponovo ici prica da se Tuchela nista nije pitalo?

Kako molim te moze ici prica da ga se nije pitalo kad jasno pise da ga gotivi.
Ne kapiram...
  • Autor

Kako molim te moze ici prica da ga se nije pitalo kad jasno pise da ga gotivi.
Ne kapiram...

Aludira na to da se spominje da se za Lukakuov transfer nije pitao.
Ako bude flop nece imati izgovora Tuchel ali kada jenod Christensena napravio stopera i od Rudigera stopera svjetske klase ne sumnjam i da ce Kounde biti dobar

Aludira na to da se spominje da se za Lukakuov transfer nije pitao.
Ako bude flop nece imati izgovora Tuchel ali kada jenod Christensena napravio stopera i od Rudigera stopera svjetske klase ne sumnjam i da ce Kounde biti dobar

Ma znam ja sta on zeli da kaze, al malkice preteruje sa tim. No dobro, stari je to mlatimud, oprasta mu se :D

Nego na osnovu ovoga mogu se naslutiti neke stvari, brzi stoperi za visoku liniju odbrane recimo.
Ne znam. Bolje bi mu bilo da ne bude promasaj i kiksara s obzirom koliko su zapeli za tog Koundea. Ganjaju ga 3 prelazna roka, kao da je Haaland ili Mbappe.
Ja bih toliko volio da se rjesimo ovog otpada i igraca kojih smo se trebali davno rjesiti, pa nek idu u free samo nek idu.

Azpi, Christensen, Rudiger(jedino zal za njim), Alonso, Bakayoko, Barkley, Saul, Jorginho, Kepa(ocekujem napad zbog ovog), pa cak i Lukaku.

Vratiti Colvila, Galaghera, Gilmoura, Broju, Ampadua i kupiti dva - tri kapitalca i imas svjezu krv u ekipi spremne za nesto novo.

Vjerujem ko god bude novi vlasnik da ce uloziti ogroman novac vec u startu za nove igrace kako bi pokazali da su neki jebeni igraci. Tako da bi Tuchel trebao odmah traziti igrace kao sto su:

Rice, Leao i stoper al samo da nije Kounde.

https://twitter.com/Juanin1Oi/status/1521204266026819585

Ne kažem da ga trebamo dovesti, ali ko je ovaj lik? Jel' ga ko upratio?

Izgleda opasno igrački a i fizički.

Kad bi izvukli 50 miliona vrhusnki bi posao bio, ali u realnosti moze se i mnogo vise. 

Jorginho oko 40, Pulisic oko 40 i Emerson 20 = 100 miliona. 

https://twitter.com/ExpectedChelsea/status/1521893086888087554?t=9V5QMe0Ns5ZLuUgCK-Y2RQ&s=19

Gledajuci ove brojke, Tchouameni je igrac kakav se fenomenalno uklapa u Tuhelov sistem. Naravno, statistika je kao bikini..
Nisam nijednom gledao Monako ove sezone, tako da ne znam sta da kazem.
Rajs je i treba da bude prva meta, ali ako to propadne, mozda bi i trebalo pokusati sa ovim Cupom ovde.

Kad bi izvukli 50 miliona vrhusnki bi posao bio, ali u realnosti moze se i mnogo vise.

Nek ih nose sve zajedno za 50. Rabat na kolicinu.

https://twitter.com/Juanin1Oi/status/1521204266026819585

Ne kažem da ga trebamo dovesti, ali ko je ovaj lik? Jel' ga ko upratio?

Izgleda opasno igrački a i fizički.

E nekoga ovakvog treba dovesti, nekoga na kome bi bilo dosta manje pritiska i ne bi se očekivalo da odmah zabije 30 golova. Pored toga ima pravu kriminalnu facu i glavu, isto kao Costa tako da to bi moglo biti to :D

Pulišića pustiti za 40 miliona bi bilo suludo, pogotovo ciganima iz Torina, od toga ništa

Na ovog Tchoumenia diablo svršava, meni nije čemu, ništa specijalno, te statistike mi ne znače ništa. Rice, Tielemans, Neves su miljama ispred

https://twitter.com/Route1futbol/status/1522200698792083459?t=oPiNjGOYhFKD2jFWFvmIKA&s=19

https://twitter.com/siphillipssport/status/1522200143080136704?t=-EWv4RHfVHgM5lLBefv_Dw&s=19

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.