Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

https://twitter.com/CFCPys/status/1523605487476178946?t=6NP9jibve6Hr-8v7ZJrHIg&s=19

Dakle Gvardiol i Kunde su prve opcije.
Ne znam kako cemo sa napadom, posto tu isto moramo prodati nekoga, verovatno Vernera.
Dok na sredini terena, ako se krilne pozicije racunaju ima dosta kandidata za odlazak.
Je li Gvardiol stvarno tako dobar? Da li ce nas pojacati i sta sa Colwillom onda, jer igraju istu poziciju, obojica ljevaci?

Posto znamo da je Kounde novi igrac Chelsea, ostaje jos jedna opcija. Nesto sam skeptican da bi nas Gvardiol bas pojacao, vjerujem da je zalog za buducnost ali, da li je nama sada to potrebno ili instant pojacanje?

Citao sam nude nam Kouliballya, kao nebi bio skup. Citao sam da smo zainteresovani i za Bremera iz Torina, momak je sila od stopera, nije fensi stoper, ali je ogroman, jak, defanzivno top, skokovi dobri. Ja mislim da je uz Koundea potrebniji takav neko, ali ok.

Mozda ipak hoce da posve podmlade ekipu i da onda rastu s vremenom, mozda i to nije slabo.
Po meni, pozicije koje trebamo riješiti, po prioritetu:

1. WC stoper
2. Stoper
3. Alternativa Jamesu
4. Sredit sredinu (nać alternativu Kanteu, ne bi bilo loše riješiti se Joriginha..
)
5. Alternativa Chilwellu, Alonsa prodat (ili pretvorit u napadača :) )
6. Krilo/ofenzivni vezni, ali samo ako možemo nać klasu koja će odma unaprijedit prvi tim, ulogu poluigrača za rotaciju sasvim solidno mogu odradit i Ziyech, Werner, Odoi, Pulišić...

Prodat ce se Werner i moze Raphinha kada ispadne Leeds.

To bi bio najgluplji i najbespotrebniji početak transfer roka.

Prvo koji će ti kurac Raphinha koji je krilo a ne igramo toliko u tom njegovom stilu, šta da ga gura na WBa kao Pulišića i Odoia. Drugo imaš pun kurac igrača na tim pozicijama iza napadača. 

Je li Gvardiol stvarno tako dobar? Da li ce nas pojacati i sta sa Colwillom onda, jer igraju istu poziciju, obojica ljevaci?

Posto znamo da je Kounde novi igrac Chelsea, ostaje jos jedna opcija. Nesto sam skeptican da bi nas Gvardiol bas pojacao, vjerujem da je zalog za buducnost ali, da li je nama sada to potrebno ili instant pojacanje?

Citao sam nude nam Kouliballya, kao nebi bio skup. Citao sam da smo zainteresovani i za Bremera iz Torina, momak je sila od stopera, nije fensi stoper, ali je ogroman, jak, defanzivno top, skokovi dobri. Ja mislim da je uz Koundea potrebniji takav neko, ali ok.

Mozda ipak hoce da posve podmlade ekipu i da onda rastu s vremenom, mozda i to nije slabo.

Gvardiol je top talenat. Sirov jeste, malko agresivan previse, ali to je s obzirom na godine i normalno.
Jak je ko bik, brz je, zna sa loptom, ima brutalne statistike za igru sa loptom pod presingom i pasove ka napred. Levonog je, sto je retkost medju kvalitetnim stoperima. Uz pravilan rad moze postati vrhunski stoper.

I meni je Gvardiol top talenat. Pogotovo igra sa loptom u nogama mu je vrhunska. U pozicioniranju je meni najlosiji ali, kod Tuchela je i Christensen izgledao dobro a Rudiger world class. Apsolutno sam za dovodjenje Gvardiola.

Za Kundu ce platiti sigurno minimum 50ak miliona eura. Vec su ih muzli Spanci ko sanske koze prosli put a nasi navalili ko tinejdzer na zgodnu ribu.
Eto ako je on toliko placen onda vala ne mozes ocekivati da Leipzig za talent tipa Gvardiola zahtijeva od tebe manje od 70 miliona.

I ja sam za dovodjenje Gvardiola, ali mi je Bremer takodjer stopercina mislim da bi se u nas savrseno uklopio.

Znaci potencijalna imena u odbrani koja se dovede u vezu s nama: Kounde, Gvardiol, Bremer, Koulibaly (kao agent ga predlozio nama), ne znam ima li jos koji da se spominje. Da smo pametni obratili bi takodjer paznju na back up lijeve ili desne vingbekove kao zamjene Chilwellu i Jamesu.

Sto se tice sredine terena Jorginho i Kante imaju ugovore do ljeta 2023.godine i nama je pod moranjem odluciti ovo ljeto sta cemo s njima. Jorginhu kao ne zele produziti, a i on se zeli vratiti u Italiju dok je kod Kantea suprotna stvar on je zadovoljan klubom i mogli bi produziti sa njim. Opcije na sredini koje bi mogli dovesti: Rice, Tielemans, Tchouameni, itd. 

Napadacki dio tima tj. konkretno krilne pozicije i napadac, apsolutno nemam predstavu sta bi tu mogli izvesti i ko je u opticaju. 

Sve u svemu Boehlyja i Tuchela ceka pakleno ljeto gdje ce morati popuniti ekipu kvalitetnim igracima. 

Sto se preispituje Gvardiol a Kunde je kao ok?

Nadam se da informacija gore ne znaci da Tuchel misli kako mu ne treba novi veznjak.

Za Kundea smo se slozili svi da nam se ne cini kao kvalitet za Celsi. No dobro, Tuhel odobrava, biram da mu verujem.

https://youtu.be/Sm3_OPIkjGc

Ono sto posebno impresionira ovde je ta igra pod presingom. Nacin na koji oduzima i cuva loptu, dugacke noge i lagan korak, podseca mnogo na Matica.

Sto se preispituje Gvardiol a Kunde je kao ok?

Nadam se da informacija gore ne znaci da Tuchel misli kako mu ne treba novi veznjak.

Pitam za Gvardiola jer nisam bas toliko upucen glede njega i njegove igre. Nakon ove sezone, nisam odusevljen Koundeom, prosle mi je bio top, ali kao sto sam gore napisao Kounde je nas igrac to i ptice na grani znaju i zato ne vrijedi ni komentarisati.

Posto je on zavrsen, ostaje jos jedan stoper i zato se pitam sta je bolje, iskusan top stoper ili top talenat?

E ako je Gvardiol stvarno dobar, ako nas moze pojacat, i ja sam onda all in.

I da, posto Gallagher se vraca, u slucaju da Jorginho ne napusti ekipu, nije realno za ocekivati da ce stici i vezni igrac. Previse ih je onda u ekipi, iako naravno da nam treba dodatne kvalitete.
Ako Jorginho ode, moze i veznjak dodatni. Pitanje je i sta ce sa Rubenom biti.
  • Autor

Za Kundu ce platiti sigurno minimum 50ak miliona eura. Vec su ih muzli Spanci ko sanske koze prosli put a nasi navalili ko tinejdzer na zgodnu ribu.
Eto ako je on toliko placen onda vala ne mozes ocekivati da Leipzig za talent tipa Gvardiola zahtijeva od tebe manje od 70 miliona.

Bas zato i pitam. Njegov agent je rekak da su u Januaru odbili 60 miliona funti tesku ponudu i da nece ici ispod 80 miliona, sto je puno previse za njega. Na stranu sto je talentovan i sve.

Najbolje bi bilo imati i Gvardiola i Colwilla, a Sarra otjerati. Mogu njih dvojica nekad i zajedno igrati, Colwill u sredini, a Gvardiol lijevo u trojci ili sa 4 nazad Colwill lijevo, a Gvardiol na beku. Sa jedne strane rizik je ući u sezonu sa Colwillom od 19 godina koji je igrao samo Championship kao glavnom opcijom, a sa druge strane šteta je dovoditi skupog igrača za narednih 10 godina kada imaš svog igrača iz akademije koji bi možda mogao biti kao on. Što se tiče cijene, evo im Werner i još kusura koliko žele. Vjerujem da će bi se dobro uklopio u Englesku jer je tenk i da ne bismo požalili.

Na sredini neko umjesto Jorginha i Gallagher umjesto Saula i Barkleya.

Imamo tih igrača što igraju iza i oko napadača, ali osim Mounta niko ništa ne doprinosi. Neko će sigurno da leti, Ziyech, Pulišić ili Odoi na posudbu. U tom slučaju može novo krilo, toga uvijek ima za kupiti. Broja da se vrati, na Lukakua ne računam. Ne bih dovodio novog centarfora, ali klub hoće.

Uh kakvo ljeto nas ocekuje. Nekako sam optimistican sa ovim novim vlasnicima, vjerovatno ce imati potrebu da se iskazu, da nisu tu samo kako bi zaradili, nego da zele i ulagati. Ali moraju izdvojiti jedno 200miliona najmanje, ako uspiju prodati par igraca i zaraditi na njima, to ce biti jos bolje.

Dva stopera minimalno, jedan vezni, neka alternativa pristojna na wing backovima i po mogucnosti neko kršteno krilo da ubodemo. Raphinha, Leao takav tip igraca.

Ovo ljeto nam je biti ili ne biti. City dovodi Haalanda, Liverpool radi na širini, United bi se trebao popraviti barem sto se tice stila igra dolaskom novog trenera. Spursi ce vjerovatno dovesti neka Conteova pojacanja tako da ce i oni biti stabilniji dosta. Nadam se samo da cemo mi pametno povlaciti poteze na ljeto i da konacno smanjimo tu razliku sa prva dva tima.

Iskreno 70 miliona na klinca iz Bundesa ne bih dao, razloga je more. Prvo što će igrati na poziciji gdje je presudno iskustvo koje on nema, pored toga kad nekoga toliko platiš u engleskoj se odmah diže prašina i pritisak. Evo kako je Lpool mudro doveo Konatea za male pare pa mu niko ne zamjera što je na početku dugo sjedio na klupi i što sad i kad igra zna da umrlja, vidi se da je neiskusan i pomalo glup.

Ne znam koliko se traži za Koulibalia, to je isto rješenje na 2-3 sezone najduže. 

Izgleda da ce to biti Kounde i Koulibaly, gore Tchouameni i u napadu jos ne znam. Ovi ostali sto se spominju su alternative. Sto znaci da ce otici vjerovatno i Jorginho (jeeej)

@kun, treba raphinha, jer nam treba neko nepredvidljiv sto ziyech nije, a drugog desnog krila mi realno nemamo.

Ne treba Raphinha jer se uopšte neće igrati i ne igra se na tu neku nepredvidivost, kakva nepredvidivost jebena. Džaba će se dovesti i baciti pare

• Autor
https://twitter.com/brfootball/status/1524138732437319685?t=ISuUc4niVKZIQv9LWK2ZGw&s=19

Ja bih rizikovao s njim, silan je od decembra prema ovamo.
Prva je bila posle prodora po desnoj strani, gde je u dva poteza izbacio dva igraca, prvome proturivsi loptu kroz noge.

Odlican ball progressor, dobar dribler, zna sa obe noge, nije mu problem da digne glavu kad treba i odigra dobar pas.
Vredan rizika definitivno.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.