21. august 2020.6 god. comment_300418 Ne znam sto ne mozes vjerovati za Kepu. Pa imao je sansu citavu sezonu da se dokaze, da odbrani nesto, da kazes evo ga haman se probudio, nije ga zakucao za klupu ni jednom bezveze. Prvi put je to bilo samo 2-3 utakmice i nakon toga ga je opet vratio u postavu. Znaci davao mu je priliku, ako ces tacne brojke, branio je cak na 33 utakmice od mogucih 38. Samo 5 utakmica nije branio u ligi, nisam gledao Ligu sampiona, bilo mi mrsko. Pazi, Kepa je po svim statistickim parametrima najgori golman lige, znaci ima ekipa koje su u odbrani jos veci propuh od nas, ali i njihovi golmani imaju bolje statisticke parametre, veci broj odbrana i slicno. Ako Lampard proda Kepu, to je sasvim opravdano, nije ni blizu situacijama kao sto je Murinjo radio prodavajuci Matu, De Bruynea i slicne. Znaci nije opravdao ocekivanja, a ne ide mu ni u prilog cijena za koju je doveden. Covjek je najskuplji golman svijeta a po statistici jedan od najgorihi golmana svijeta. HA HA jel to moguce jbte... Kepa nije opravdao ocekivanja i normalno je da cemo potraziti drugog golmana. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300419 Ne znam sto ne mozes vjerovati za Kepu. Pa imao je sansu citavu sezonu da se dokaze, da odbrani nesto, da kazes evo ga haman se probudio, nije ga zakucao za klupu ni jednom bezveze. Prvi put je to bilo samo 2-3 utakmice i nakon toga ga je opet vratio u postavu. Znaci davao mu je priliku, ako ces tacne brojke, branio je cak na 33 utakmice od mogucih 38. Samo 5 utakmica nije branio u ligi, nisam gledao Ligu sampiona, bilo mi mrsko. Pazi, Kepa je po svim statistickim parametrima najgori golman lige, znaci ima ekipa koje su u odbrani jos veci propuh od nas, ali i njihovi golmani imaju bolje statisticke parametre, veci broj odbrana i slicno. Ako Lampard proda Kepu, to je sasvim opravdano, nije ni blizu situacijama kao sto je Murinjo radio prodavajuci Matu, De Bruynea i slicne. Znaci nije opravdao ocekivanja, a ne ide mu ni u prilog cijena za koju je doveden. Covjek je najskuplji golman svijeta a po statistici jedan od najgorihi golmana svijeta. HA HA jel to moguce jbte... Kepa nije opravdao ocekivanja i normalno je da cemo potraziti drugog golmana.Dobro već smo raspravili ovu temu više puta, i nismo se složili što je okej. Ja smatram kako je obrana veći problem. I Kepu se ne može prodati sigurno, eventualno posudba ali i to teško. Nemam protiv ništa da dovedemp nekog golmana, pa neka se bore za startnu poziciju, ali stoper mi je prioritet Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300420 Dobro već smo raspravili ovu temu više puta, i nismo se složili što je okej. Ja smatram kako je obrana veći problem Normalno je da se ne slazemo ili slazemo, zato i diskutujemo., zato smo na forumu :D Nego, stas reci na ovo? Ako je trebao nesto odbraniti neovosno o odbrani? Ocekujem diabla da ga zivotom brani, ljudi mater svoju ne brane toliko koliko on kad se ufati nekog igraca. :P -11 - Based on Opta's expected goals on target data (xGoT), this season, Kepa Arrizabalaga has conceded 11 Premier League goals more than the model would expect the 'average' goalkeeper to concede; the worst figure of any goalkeeper in the division. Worrying. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300421 Nije to do ocekivanja, vise do Lampardovih principa nekakvih, pa ga ne gotivi :D Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300422 Nije to do ocekivanja, vise do Lampardovih principa nekakvih, pa ga ne gotivi :D Pa kako ako je branio 33 utakmice od 38? Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300423 Normalno je da se ne slazemo ili slazemo, zato i diskutujemo., zato smo na forumu :D Nego, stas reci na ovo? Ako je trebao nesto odbraniti neovosno o odbrani? Ocekujem diabla da ga zivotom brani, ljudi mater svoju ne brane toliko koliko on kad se ufati nekog igraca. :P -11 - Based on Opta's expected goals on target data (xGoT), this season, Kepa Arrizabalaga has conceded 11 Premier League goals more than the model would expect the 'average' goalkeeper to concede; the worst figure of any goalkeeper in the division. Worrying. Neko je skoro okacio taj podatak kao da nam je xG bio 41, a primili 54, i to koristio kao argument da nije to zbog Kepe nego zbog odbrane, cini mi se da je skaro bas? Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300424 Normalno je da se ne slazemo ili slazemo, zato i diskutujemo., zato smo na forumu :D Nego, stas reci na ovo? Ako je trebao nesto odbraniti neovosno o odbrani? Ocekujem diabla da ga zivotom brani, ljudi mater svoju ne brane toliko koliko on kad se ufati nekog igraca. :P [font='system-ui', '-apple-system', 'system-ui', 'Segoe UI', Roboto, Ubuntu, 'Helvetica Neue', sans-serif]-11 - Based on Opta's expected goals on target data (xGoT), this season, Kepa Arrizabalaga has conceded 11 Premier League goals more than the model would expect the 'average' goalkeeper to concede; the worst figure of any goalkeeper in the division. Worrying.[/size][/font] Pa Kepa ima lošu sezonu ali mnoge stvari nisu štimale u obrani, apsolutno su svi underperformali. Je li moguće kako je svaki igrač bio bolje prošle sezone u obrani uključujuči i Kepu koji je bio vrlo solidan pod SarrijemNeko je skoro okacio taj podatak kao da nam je xG bio 41, a primili 54, i to koristio kao argument da nije to zbog Kepe nego zbog odbrane, cini mi se da je skaro bas? Nisam ja, taj xG mi nije neki podatak baš iako se većina pali na to, po meni smo primili onoliko koliko smo i trebali, bili smo katastrofa Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300425 Pa kako ako je branio 33 utakmice od 38? Poceo ga nervirati kasnije, kada je saltao stopere, a mi nastavljali primati golove i sada hoce da ga proda. Opet ce biti tu Kepa kada Lampard popusti, samo opusteno. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300426 Isto tako kada je Caballero branio nismo primali ništa manje Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300427 Pa bas zato i ne razumije Lampard da nije sve kako on zamisli. Nije sve do golmana, vec ima i do linije ispred koja pusta suteve kako stigne, pa se i taj xG moze zavuci medju guzove i tu nema smisla. Zato sve te bombe od golova, jer odbrana ne reaguje uopste. Nadam se Havertzu, Chilwellu i stoperu kojeg treba povezati sa Tomorijem ili Zoumom, a Christensena od 70 miliona i Rudigera agenta njemackog otpisati. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300428 Ma Caballero nije nikakvo mjerilo, sta je s vama. Od Caballera se i ne ocekuje nista posebno, covjek je ovdje drugi golman, realno trebao bi biti treci golman, i on tu svoju rolu odradjuje i vise nego odlicno. Ne znam zaista, ali meni Kepa nije ni prosle sezone bio nesto posebno, samo je manje lose branio nego ove. Ako je vama to dovoljno za najskupljeg golmana na svijetu u historiji ovog sporta, onda ok, slazem se da nemamo o cemu dalje pricati na ovu temu. Ja ne mrzim Kepu, samo govorim na osnovu cinjenica koje su zasnovane na statistici i onome sto mi golim okom vidimo. Ne razumijem zasto ga ne bi prodali ako mozemo uzeti npr. nekih 40 miliona za njega? Mada mislim da je sad problem uzeti i tih 40 miliona za njega jer pitanje je ko bi ga sad kupio. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300431 Ma Caballero nije nikakvo mjerilo, sta je s vama. Od Caballera se i ne ocekuje nista posebno, covjek je ovdje drugi golman, realno trebao bi biti treci golman, i on tu svoju rolu odradjuje i vise nego odlicno. Ne znam zaista, ali meni Kepa nije ni prosle sezone bio nesto posebno, samo je manje lose branio nego ove. Ako je vama to dovoljno za najskupljeg golmana na svijetu u historiji ovog sporta, onda ok, slazem se da nemamo o cemu dalje pricati na ovu temu. Ja ne mrzim Kepu, samo govorim na osnovu cinjenica koje su zasnovane na statistici i onome sto mi golim okom vidimo. Ne razumijem zasto ga ne bi prodali ako mozemo uzeti npr. nekih 40 miliona za njega? Mada mislim da je sad problem uzeti i tih 40 miliona za njega jer pitanje je ko bi ga sad kupio.Pa i sam ne znaš tko bi dao 40 mil za njega, pa to je nemoguće trenutno. Cijena je bila prevelika zato što smo panično kupovali, tj. platili klauzulu. Meni je prošla sezona bila sasvim dobra što se tiče njega za prvu sezonu kod nas, nikako to ne bih opisao kao loša. Kako je moguć toliki pad svih tih igrača u obrani, od oba golmana, svih stopera, bekova.. Da baš niti jedan nije mogao odigrati na razini prošle sezone Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300435 Ne znam sta je trebao prosle sezone da radi da bi se tebi dokazao, lik odlicno branio kroz citavu sezonu, mozda par tekmi kao i svaki golman na svijetu sto odigra lose i to je to. Dovoljno mi je sto mi je donio europa ligu sa jos par igraca iz polja. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300436 Gore je sto izgleda pored golmanskog problema Lampard ne vidi koliko losi su Pickensen i Ridiger ove sezone bili. Naprotiv, nastavljao ih je konstatno forsirati. I toga se plasim dogodine. A Kepa je svakako los bio. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300437 Da, kepa je bio los, ali nije za prodaje. Nevjerovatna mi je vijest da ne zele prodati Christensena, jer se boje De Bruyne scenarija, pa lik nije ni blizu talentovan kao sto je De Bruyne bio i sto su cak i amateri vidjeli da je igracina dok kod ovog bogalja obrnuto, svi vide da je los, a uprava i Lampard ga ne zele prodati. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300438 Gore je sto izgleda pored golmanskog problema Lampard ne vidi koliko losi su Pickensen i Ridiger ove sezone bili. Naprotiv, nastavljao ih je konstatno forsirati. I toga se plasim dogodine. A Kepa je svakako los bio. To je drugi par opanaka. I to je takodjer veliki problem. Pojedinci su zaista losi ali tu veliku kritiku dajem Lampardu jer je on ponavise zaduzen za timsku odbranu, pa tek onda individualnu. To je kod golmana ipak malo drugacije, on treba da spasi ono sto je odbrana usrala, naravno nije sve moguce odbraniti ali shvatate poentu. Koji ce nam kurac golman koji brani ono sto bi svaki golman branio, onda daj dovedi nekog iz Sarajava pa nek brani. Ne moze se bolan sve prepisati odbrani, pa golman valjda sluzi da popravi ono sto je odbrana usrala. Sav svijet vidi da je golman goli kurac a diablo i skaro smatraju da je sve to plod lose odbrane. Naravno da ima i do odbrambenih koji mu nikako ne izlaze u susret svojim partijama, ali nemojte ga toliko braniti a nemate osnova. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300439 To je drugi par opanaka. I to je takodjer veliki problem. Pojedinci su zaista losi ali tu veliku kritiku dajem Lampardu jer je on ponavise zaduzen za timsku odbranu, pa tek onda individualnu. To je kod golmana ipak malo drugacije, on treba da spasi ono sto je odbrana usrala, naravno nije sve moguce odbraniti ali shvatate poentu. Koji ce nam kurac golman koji brani ono sto bi svaki golman branio, onda daj dovedi nekog iz Sarajava pa nek brani. Ne moze se bolan sve prepisati odbrani, pa golman valjda sluzi da popravi ono sto je odbrana usrala. Sav svijet vidi da je golman goli kurac a diablo i skaro smatraju da je sve to plod lose odbrane. Naravno da ima i do odbrambenih koji mu nikako ne izlaze u susret svojim partijama, ali nemojte ga toliko braniti a nemate osnova. A volio bi da nam objasniš zašto je došlo do tolikog pada Kepe kao i svih ostalih ove sezone u odnosu na prošlu? Nisi dao odgovor, ili misliš da je prošla sezona bila iznimka. Zašto ostali igrači isto kao on underperformaju. Kod Kepe je došlo do pada samopouzdanja, ostavili su ga na vjetrometini, kod svakog golmana bi. Zaista ne mislim kako bi sada npr da je bio Onana umjesto Kepe ili tko već drugi s kojim se povezujemo primili 40 golova po tom xG. Razumijem tvoje razmišljanje, ali razumi i ti naše jer je već pokazao prošle sezone kako je dobar golman. Ja sam za opciju da se dovede neki potencijalno dobar golman za relativno male pare, takvih je hrpa na tržištu. Pa neka se bore za poziciju startnog golmana ovisno o učinku. Svakako, ako bude ovakva obrana ispred njih, neće to biti ništa boljehttps://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1296788331519516680?s=19 O wow Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300440 A volio bi da nam objasniš zašto je došlo do tolikog pada Kepe kao i svih ostalih ove sezone u odnosu na prošlu? Nisi dao odgovor, ili misliš da je prošla sezona bila iznimka. Zašto ostali igrači isto kao on underperformaju. Kod Kepe je došlo do pada samopouzdanja, ostavili su ga na vjetrometini, kod svakog golmana bi. Zaista ne mislim kako bi sada npr da je bio Onana umjesto Kepe ili tko već drugi s kojim se povezujemo primili 40 golova po tom xG. Razumijem tvoje razmišljanje, ali razumi i ti naše jer je već pokazao prošle sezone kako je dobar golman. Ja sam za opciju da se dovede neki potencijalno dobar golman za relativno male pare, takvih je hrpa na tržištu. Pa neka se bore za poziciju startnog golmana ovisno o učinku. Svakako, ako bude ovakva obrana ispred njih, neće to biti ništa bolje Pa nije da te ne razumijem, nego mi Kepa nije ni prosle godine ostavio neki aman dobar utisak. Mozda su moja ocekivanja bila drugacija obzirom da smo toliko kesirali, ne znam ni sam. Mozda bi ta opcija kupovine novog golmana uz ostanak Kepe bila najgolja, pa nek se posteno bore. Ko bude bolji i u boljoj formi nek brani. Caballero nek bude treci golman, od je idealan kao takav. Ja se slazem i za odbranu sto pricate. Underperformaju svi i to ide na dusu Lampardu. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300441 https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1296789503525322753?s=19Pa nije da te ne razumijem, nego mi Kepa nije ni prosle godine ostavio neki aman dobar utisak. Mozda su moja ocekivanja bila drugacija obzirom da smo toliko kesirali, ne znam ni sam. Mozda bi ta opcija kupovine novog golmana uz ostanak Kepe bila najgolja, pa nek se posteno bore. Ko bude bolji i u boljoj formi nek brani. Caballero nek bude treci golman, od je idealan kao takav. Ja se slazem i za odbranu sto pricate. Underperformaju svi i to ide na dusu Lampardu. Ja isto mislim kako bi to bilo najbolja solucija. Pogotovo ako dovedemo Thiaga za free, onda ostaje prostora za tog nekog golmana pa neka se bore međusobnohttps://twitter.com/ExWHUemployee/status/1296791697947594757?s=19 Ne znam tko je ovaj golman Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300442 Da, kepa je bio los, ali nije za prodaje. Nevjerovatna mi je vijest da ne zele prodati Christensena, jer se boje De Bruyne scenarija, pa lik nije ni blizu talentovan kao sto je De Bruyne bio i sto su cak i amateri vidjeli da je igracina dok kod ovog bogalja obrnuto, svi vide da je los, a uprava i Lampard ga ne zele prodati. Najbolje da više nikad nikog ne prodamo, da se ne ponovi De Bruyne scenario. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300443 Hoce Lampard da dovede shay givena kao trenera golmana. Lollichon je rekao nekad za ovo Mendya da je najbolji golman u francuskoj. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300444 Po meni je Thiago dobra opcija za godinu dana, mislim kako bi i sa 35 god bio naš najbolji stoper. Pa iduće godine se pojačati tu, tipa Upamecano ili tako netko. Što vi mislite Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300445 Problem je sto ce traziti 2 godine sigurno, ali sto da ne i dalje. Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300446 Neko je skoro okacio taj podatak kao da nam je xG bio 41, a primili 54, i to koristio kao argument da nije to zbog Kepe nego zbog odbrane, cini mi se da je skaro bas? Ja sam, i nisam to koristio kao argument u obrani Kepe nego kao argument u obrani Lamparda (na prozivke da je on glavni krivac za stanje u obrani, ne organiziranost, taktika i sl.), to je služilo kao argument da je ne kvaliteta obrane (čitave obrane uključujući golmana) veći problem od Lamparda. Inače, moje mišljenje je da su i obrana i Kepa podjednako krivo (a dio krivice sigurno ide i na Lampardovu dušu). S obzirom da mislim da je nemoguće da u isto prijelaznom roku kupimo i Wernera, i Chilwella, i Kaia i stopera i golmana, onda bih raže stopera nego golmana. Za kepu još ima nade da će bit bolji uz bolju obranu, za obranu nema spasa Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300448 Kad svi iznose mišljenje iznijeću i ja. Glavni krivac - Lampard koji je nesposoban da podesi odbranu taktički. Sekundarni krivci - odbrambeni igrači + Kepa Ko je više kriv, odbrambeni ili Kepa? Pa jbg, možeš samo nagađati kad su i jedni i drugi izgledali loše. Kad bi kupovali golmana htio bih Rajkovića, Onana ima iste boljke kao i Kepa, a sumnjam da je ikakav upgrade. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.