18. decembar 2011.14 god. comment_11622 Inače je Cissokho a ne Sissoko Dobar, ali ne treba nam trenutno. Što se Van Der Wiela tiče, ne mogu reći da mi je žao što ga nismo doveli, već vidim da Kane nikad ne bi mogao postati veliki igrač ako bi mu netko takav blokirao mjesto, a Kane je zasigurno veći talenat od VDW-a, plus je Englez i naš Inače je Cissokho a ne Sissoko Dobar, ali ne treba nam trenutno. Što se Van Der Wiela tiče, ne mogu reći da mi je žao što ga nismo doveli, već vidim da Kane nikad ne bi mogao postati veliki igrač ako bi mu netko takav blokirao mjesto, a Kane je zasigurno veći talenat od VDW-a, plus je Englez i naš Ali se cita Sisoko ili ne ?? Problem ti je s nasim mladim igracima sto ne dobijaju priliku za igru i bojim se da ako ne odu na posudbu ili predu u neki drugi klub vecina ce ih propast i nece razvit svoje talente do kraja.. aa mi jos nismo vidjeli da je izasao neki veliki igrac iz nase akademije i proslavio se, barem koliko ja znam.. bio je gokhan torre i nikad nije dobio prostor za igru ali sad je u HSVu glavni igrac.. tako da bi ja sve ove mladice pocevsi od mcechrana i bertranda poslao na posudbu.. vidjeli smo svi sta je Sturridgeu znacila ona polusezona u Boltonu.. Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11625 Teretana uspori igraca ?? Jel Ronaldo usporen ili Alexis Sanchez ili Antonio Valencia ili mozda najbolji primjeri Micah Richards i Elokobi iz Wolverhamptona ?? Procitaj malo po netu prije nego sto napises nesto pa ces vidjeti... Oni su naravno u teretani ali jarane nema tu benceva ni kojekakvih teskih kilaza ako ti na to mislis... Tu se rade vjezbe po programu, kakvo debljanje i bildanje... Fudbalerima trebaju jake noge i radice noge naravno a ne vjezbe koje im nisu potrebne i koje ih mogu samo usporiti.... Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11650 Procitaj malo po netu prije nego sto napises nesto pa ces vidjeti... Oni su naravno u teretani ali jarane nema tu benceva ni kojekakvih teskih kilaza ako ti na to mislis... Tu se rade vjezbe po programu, kakvo debljanje i bildanje... Fudbalerima trebaju jake noge i radice noge naravno a ne vjezbe koje im nisu potrebne i koje ih mogu samo usporiti.... Vjeruj mi da ja odlicno znam sta pricam i da se nikad ne bih upustao u raspravu o necemu o cemu nemam pojma.. Kao sto ti sam rece naravno da su fudbaleri u teretani jer je teretana sastavni dio modernog fudbala, odnosno njihovog treninga.. Naravno da se radi po programu jer svako ko zna bilo sta o teretani radice po nekom programu.. Naravno da nisam mislio da ce raditi sa velikim tezinama jer njihov cilj nije da postanu Mr. Olympia ili ti ga Ronnie Coleman, Arnold Schwarzeneger, Jay Cutler, Phil Heath itd. ii upravo tu na scenu stupa taj program i te jake noge koje ti spominjes, na koje fudbaleri stavljaju fokus u svojim programima.. ii zasto ne bi radili bench press, jednu od osnovnih i najboljih vjezbi u teretani za postizanje snage ali i osnovnu vjezbu za prsa te vjezbu koja pogada ramena koja su veoma bitna u duelu ali i triceps.. kada kazes bench press ne mora to odmah znaciti velike tezine.. ova vjezba se moze raditi i sa 40 ili 50 kg i da opet dobijes znacajno na snazi.. uostalom samo pogledaj slike ovih igraca koje sam naveo .. i na kraju zbog cega sam i prokomentarisao ovo sve je to sto kazes teretana usporava igraca.. kada su fudbaleri u pitanju s kojima radi ko zna koliko trenera, zar ti stvarno mislis da oni ne bi sastavili program po kojem ce on dobiti na masi i snazi, a u isto vrijeme zadrzati eksplozivnost i pokretljivost ?? Prijavi
18. decembar 2011.14 god. comment_11653 Ja mislim da Neymar za svoje godine ima sasvim dovoljnu masu i snagu (zbog njega smo i usli u ovu diskusiju). S godinama ce doci i ostalo i on ce i ojacati.. Ali kada malo bolje pogledamo fudbal, snaga i nije najbitniji faktor za nekog igraca kao sto je Neymar... Da se radi o odbrambenom OK ,ali Neymar je dribler i tehnicar, koji moze svojom vjestinom nnogo toga uraditi protivniku.. Uzmi za primjer Iniestu, Messija, Matu koji nisu snazni toliko, ali su vrlo vjesti... I za mene je vjestina bitniji faktor za jednog takvog igraca... A da li je moguce da igrac dobije na masi i snazi a da usto zadrzi eksplozivnost i pokretljivost, to je vec pitanje za eksperte, mada sam ja pomalo skeptican.. Opet kazem igracima se na pripremama odredi tezina koju smiju imati... Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11655 Ja mislim da Neymar za svoje godine ima sasvim dovoljnu masu i snagu (zbog njega smo i usli u ovu diskusiju). S godinama ce doci i ostalo i on ce i ojacati.. Ali kada malo bolje pogledamo fudbal, snaga i nije najbitniji faktor za nekog igraca kao sto je Neymar... Da se radi o odbrambenom OK ,ali Neymar je dribler i tehnicar, koji moze svojom vjestinom nnogo toga uraditi protivniku.. Uzmi za primjer Iniestu, Messija, Matu koji nisu snazni toliko, ali su vrlo vjesti... I za mene je vjestina bitniji faktor za jednog takvog igraca... A da li je moguce da igrac dobije na masi i snazi a da usto zadrzi eksplozivnost i pokretljivost, to je vec pitanje za eksperte, mada sam ja pomalo skeptican.. Opet kazem igracima se na pripremama odredi tezina koju smiju imati... Da je "obican covjek", mislim da je covjek koji se ne bavi profesionalno sportom, slozio bih se s tobom da ima dovoljnu masu i snagu.. on mozda ima dovoljnu masu i snagu za brazilsku ligu i za juznoamericke standarde (koji su daleko od modernog evropskog fudbala) ali upravo danas (sad vec juce) se pokazalo da mu fali jos dosta te snage jer je u nekim situacijama izgledao smijesno u duelima sa Puyolom, Piqueom, Abidalom i, kasnije kad je usao, Mascheranom bukvalno se odbijao od njih.. bila je samo jedna situcija u kojoj je Puyola izbacio zahvaljujuci tehnici i driblingu.. jos kada bi dosao u premiership gdje su stoperi dosta grublji svasta bi bilo.. iako ovi igraci tipa Messi, Iniesta, Mata, Xavi na prvi pogled ne izgledaju nesto posebno vjeruj da se ispod tih dresova nalazi sasvim solidna muskulatura.. bas sam neki dan vidio jednu sliku na kojoj su Messi i Xavi i dosta dobro izgledaju.. naravno da je moguce i zato ti evo jos jednom spominjem one igrace Ronaldo, Sanchez, Valencia, Richards, Elokobi koji su ocigledan primjer za to.. za primjer mozes uzeti i atleticare odnosno trkace-sprintere na 100m kao npr Tyson Gay ili Asafa Powell pa i najbolji Usain Bolt. Znam da se igracima na pripremama odredi tezina, ali isto tako ako neko ima viska ili evo u ovom slucaju manjka kilograma i na tome se radi.. Prijavi
19. decembar 2011.14 god. Autor comment_11657 Da je "obican covjek", mislim da je covjek koji se ne bavi profesionalno sportom, slozio bih se s tobom da ima dovoljnu masu i snagu.. on mozda ima dovoljnu masu i snagu za brazilsku ligu i za juznoamericke standarde (koji su daleko od modernog evropskog fudbala) ali upravo danas (sad vec juce) se pokazalo da mu fali jos dosta te snage jer je u nekim situacijama izgledao smijesno u duelima sa Puyolom, Piqueom, Abidalom i, kasnije kad je usao, Mascheranom bukvalno se odbijao od njih.. bila je samo jedna situcija u kojoj je Puyola izbacio zahvaljujuci tehnici i driblingu.. jos kada bi dosao u premiership gdje su stoperi dosta grublji svasta bi bilo.. iako ovi igraci tipa Messi, Iniesta, Mata, Xavi na prvi pogled ne izgledaju nesto posebno vjeruj da se ispod tih dresova nalazi sasvim solidna muskulatura.. bas sam neki dan vidio jednu sliku na kojoj su Messi i Xavi i dosta dobro izgledaju.. naravno da je moguce i zato ti evo jos jednom spominjem one igrace Ronaldo, Sanchez, Valencia, Richards, Elokobi koji su ocigledan primjer za to.. za primjer mozes uzeti i atleticare odnosno trkace-sprintere na 100m kao npr Tyson Gay ili Asafa Powell pa i najbolji Usain Bolt. Znam da se igracima na pripremama odredi tezina, ali isto tako ako neko ima viska ili evo u ovom slucaju manjka kilograma i na tome se radi.. Kako mozes reci da nije nista mogao kad je u cijeloj utakmici dobio 3 lopte ??? I od te tri lopte sto je dobio jednom je osutao , drugi put predbliblao Puyol-a a treci put izgubio loptu! Ako Messi ima muskulaturu i masu i ako je on "bilder" sta je onda Drogba ? Messi je isti kao Neymar , tj nemaju oni neku masu ali zato to nadoknade brzinom i tehnikom ! Zar ti mislis da ce Puyol-u pomoci njegova masa kad krene na njega Neymar ili Messi 1 v 1 ? Mislis da ce ga sustici ili da ce se odbiti od njega (kao sto si gore rekao) ? On se odbio Mascherana ali je zato dobio faul ! Pokusat cu naci situaciju kad se Messi zapucao u kapitena Santosa , lezao je 1-2 minute i dosli su lijecnici da vidi sta mu je , ali je zato kapiten dobio zuti karton ! Poenta : Netreba njemu masa , mozda bi mogao malo poraditi na muskulaturi ali to samo zbog izgleda ne bi mu to puno pomoglo , a dodatna masa bi ga usporila u to sam ubjedjen 100% ! ! ! Kad bi poradio na mapi izgubio si ekplozivnost i pokretljivost !! Tako da mislim da je Adis upravu ! Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11689 -.- zar nema topic za Neymara pa se tamo raspravljajte :) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11690 -.- zar nema topic za Neymara pa se tamo raspravljajte :) uze mi rečenicu iz tastature Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11698 hahahahaha Evo nekih zanimljivih novosti citao sam o ovome i na pouzdanim sajtovima ali sam i ovde nasao http://www.sportske.net/vest/transferi/gaitan-stize-na-old-traford-60968.html http://www.sportske.net/vest/transferi/gradjani-nisane-lavecija-61069.html Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11710 Kako mozes reci da nije nista mogao kad je u cijeloj utakmici dobio 3 lopte ??? I od te tri lopte sto je dobio jednom je osutao , drugi put predbliblao Puyol-a a treci put izgubio loptu! Ako Messi ima muskulaturu i masu i ako je on "bilder" sta je onda Drogba ? Messi je isti kao Neymar , tj nemaju oni neku masu ali zato to nadoknade brzinom i tehnikom ! Zar ti mislis da ce Puyol-u pomoci njegova masa kad krene na njega Neymar ili Messi 1 v 1 ? Mislis da ce ga sustici ili da ce se odbiti od njega (kao sto si gore rekao) ? On se odbio Mascherana ali je zato dobio faul ! Pokusat cu naci situaciju kad se Messi zapucao u kapitena Santosa , lezao je 1-2 minute i dosli su lijecnici da vidi sta mu je , ali je zato kapiten dobio zuti karton ! Poenta : Netreba njemu masa , mozda bi mogao malo poraditi na muskulaturi ali to samo zbog izgleda ne bi mu to puno pomoglo , a dodatna masa bi ga usporila u to sam ubjedjen 100% ! ! ! Kad bi poradio na mapi izgubio si ekplozivnost i pokretljivost !! Tako da mislim da je Adis upravu ! On je imao puno vise od te 3 lopte, samo sto ti to, kao ni vecina, nisi primjetio jer ih je vrlo brzo izgubio u duelima.. i samo je jednom uspio izbaciti Puyola slazem se i opet nista ni sa tim nije konkretno napravio jer je nakon toga dosao jos jedan igrac Barce a Neymar poslao neupotrebljivu loptu Gansu.. Ne kazem ja da je Messi bilder ali Messi je za svoju visinu odlicno graden sa pristojnom muskulaturom, ionako je manjim igracima teze uzeti loptu pogotovo ako su dobri tehnicari kao on.. Messi je manji od Neymara 4-5 cm sto nije za zanemarit.. tako da Neymaru za njegovu vsinu fali jos makar 3-5 kg misica.. Ne mozes porediti Neymara i Messija, barem ne jos uvijek.. Messi je daleko ispred njega trenutno.. Nije tacno da je dobio faul poslije duela sa Mascheranom.. krenuo je u dribling i naletio na Mascherana koji je se samo postavio on se zabio u njega i pao, igra nastavljena.. Messi je povukao loptu skoro sa centra predriblao 2 igraca i onda naletio na kapitena Santosa kojega je takode prosao ali je ovaj onda izbacio koljeno i udario ga u butina i on je pao.. kad sam rekao masa mislio sam na misicnu masu ne masu u smislu sala ili sta vec.. ja ostajem pri tome sto sam rekao da ga ne bi usporila s obzirom da bi radio na tome sa sigurno kvalitetnim trenerom, koji je vec imao s tim posla.. opet kazem pogledajte Ronalda, Sancheza, Valenciu, Nanija, Richardsa, Elokobia itd pa mi onda recite da nije moguce jer ovi se ljudi nisu rodili s misicima nego su ih pravili u teretani kao svi.. evo ustvari ja cu vam naci slike da zavrsimo s ovim jel moguce ili nije http://sp6.fotolog.com/photo/38/11/111/shileno_alexis_7/1278368423048_f.jpg http://www.ronaldo-football.net/wp-content/uploads/2010/11/ronaldo.jpg http://www.oleole.com/media/main/images/member_photos/group1/subgrp446/micahrichards_193452.jpg iako me boli staviti ovu sliku nanija sa trofejom, nisam nasao drugu.. Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11711 Nije vezano za januar, ali ipak je nešto o transferima. Chelsea eye summer moves for Napoli’s Edinson Cavani, Dortmund’s Mario Gotze and Porto’s Joao Moutinho – report http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2011/12/19/2809417/chelsea-eye-summer-moves-for-napolis-edinson-cavani Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11714 Nije vezano za januar, ali ipak je nešto o transferima. Chelsea eye summer moves for Napoli’s Edinson Cavani, Dortmund’s Mario Gotze and Porto’s Joao Moutinho – report http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2011/12/19/2809417/chelsea-eye-summer-moves-for-napolis-edinson-cavani kad bi dosao bilo ko od ove trojice ja bih bio presretan :) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. Autor comment_11719 On je imao puno vise od te 3 lopte, samo sto ti to, kao ni vecina, nisi primjetio jer ih je vrlo brzo izgubio u duelima.. i samo je jednom uspio izbaciti Puyola slazem se i opet nista ni sa tim nije konkretno napravio jer je nakon toga dosao jos jedan igrac Barce a Neymar poslao neupotrebljivu loptu Gansu.. Ne kazem ja da je Messi bilder ali Messi je za svoju visinu odlicno graden sa pristojnom muskulaturom, ionako je manjim igracima teze uzeti loptu pogotovo ako su dobri tehnicari kao on.. Messi je manji od Neymara 4-5 cm sto nije za zanemarit.. tako da Neymaru za njegovu vsinu fali jos makar 3-5 kg misica.. Ne mozes porediti Neymara i Messija, barem ne jos uvijek.. Messi je daleko ispred njega trenutno.. Nije tacno da je dobio faul poslije duela sa Mascheranom.. krenuo je u dribling i naletio na Mascherana koji je se samo postavio on se zabio u njega i pao, igra nastavljena.. Messi je povukao loptu skoro sa centra predriblao 2 igraca i onda naletio na kapitena Santosa kojega je takode prosao ali je ovaj onda izbacio koljeno i udario ga u butina i on je pao.. kad sam rekao masa mislio sam na misicnu masu ne masu u smislu sala ili sta vec.. ja ostajem pri tome sto sam rekao da ga ne bi usporila s obzirom da bi radio na tome sa sigurno kvalitetnim trenerom, koji je vec imao s tim posla.. opet kazem pogledajte Ronalda, Sancheza, Valenciu, Nanija, Richardsa, Elokobia itd pa mi onda recite da nije moguce jer ovi se ljudi nisu rodili s misicima nego su ih pravili u teretani kao svi.. evo ustvari ja cu vam naci slike da zavrsimo s ovim jel moguce ili nije http://sp6.fotolog.c...368423048_f.jpg http://www.ronaldo-f.../11/ronaldo.jpg http://4.bp.blogspot...ani%2B%2B55.jpg http://www.oleole.co...ards_193452.jpg http://www.spox.com/...r-milla-514.jpg iako me boli staviti ovu sliku nanija sa trofejom, nisam nasao drugu.. Otisli smo mnogo , mnogo OFFTOPIC !!! koliko god ja tebi objasnjavao da ce ga dodatni misici usporiti ni to neces priznati , stoga nema "fajde" objasnjavati ! Messi : http://2.bp.blogspot.com/_s6YwGUHretA/TCnqaVbRPDI/AAAAAAAAAEo/xHOfmEQT9hA/s1600/Lionel+Messi+Sexy+Hot+Shirtless+Photos+2.jpg Neymar : http://www.ronaldo7.net/news/archive/cristiano-ronaldo-370-neymar-skinny-body-muscles.jpg MUFC da prali 30mil funti za Gaitana , tesko ! ;) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11722 Mata10 necemo o ovome vise raspravljati na ovoj temi jer ti poredis jednog 18godisnjaka sa vec iskusnim igracima... Uporedi mi Neymara sa njegovim vrsnjacima... Ili mi reci kakvi su ti sto ih spominjes bili u 18tim.. ali napisi u temi o Neymaru pa mozemo nastaviti diskusiju, da ne idemo van teme ovdje.... vec smo ionako mnogo otisli, ja se izvinjavam sa moje strane.... Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11723 Otisli smo mnogo , mnogo OFFTOPIC !!! koliko god ja tebi objasnjavao da ce ga dodatni misici usporiti ni to neces priznati , stoga nema "fajde" objasnjavati ! Messi : http://2.bp.blogspot.com/_s6YwGUHretA/TCnqaVbRPDI/AAAAAAAAAEo/xHOfmEQT9hA/s1600/Lionel+Messi+Sexy+Hot+Shirtless+Photos+2.jpg Neymar : http://www.ronaldo7.net/news/archive/cristiano-ronaldo-370-neymar-skinny-body-muscles.jpg MUFC da prali 30mil funti za Gaitana , tesko ! Slazem se da jesmo i s ovim komentarom zavrsavam.. ii isto tako koliko god ja tebi objasnjavao da nece uz pravi trening i pravog trenera i ti to neces priznati, tako da hajmo se sloziti da se ne slazemo i to je to samo jos da kazem zadnju stvar eto ova slika koju si stavio fino se vidi da Messi ima solidne misice, dobra ramena koju su kako sam vec rekao veoma bitna u duelu, dobar trapez koji je bitan za jacinu suta glavom iako to cesto ne vidimo od njega ali kada treba kao u finalu LP protiv Man Utd tu je i jake noge koje su prioritet, a ni prsa i trbusni mu nisu skroz za odbacit.. a ova slika Neymara ovako sam ja i vecina mojih jarana izgledali u osnovnoj i mislim da to dovoljno govori.. eto to bi bilo to od mene :) Mata10 necemo o ovome vise raspravljati na ovoj temi jer ti poredis jednog 18godisnjaka sa vec iskusnim igracima... Uporedi mi Neymara sa njegovim vrsnjacima... Ili mi reci kakvi su ti sto ih spominjes bili u 18tim.. ali napisi u temi o Neymaru pa mozemo nastaviti diskusiju, da ne idemo van teme ovdje.... vec smo ionako mnogo otisli, ja se izvinjavam sa moje strane.... Ok slazem se, opet kazem, da ne trebamo vise raspravljati jer je skroz van teme.. samo jos tebi odgovaram i to je to.. znam da sam vec rekao da sam zavrsio ali eto.. cilj cijele ove rasprave nije bio poredenje Neymara sa njegovim vrsnjacima nego upravo to poredenje sa starijim igracima odnosno to sto si rekao da ce ga ukoliko dobije misicnu masu to usporiti , a ja sam ti pokazao da se to nije desilo starijim igracima.. svi ovi igraci su vjerovatno izgledali otprilike kao on ali su se prilagodili potrebama modernog fudbala i nabacili misice a pritom nisu izgubili pokretljivost i ekspolozivnost.. eto toliko od mene definitvno sam gotov :) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11784 Ma on je bucko kakav je nas Ramires... :-DDD Kakva teretana uspori igraca, dobar je on... Sto se tice kilaze oni to usklade vec na pripremama i redovno se vagaju tokom citavog prvenstva, tako da on sigurno nema ni viska ni manjka kilograma... ovo je zapravo potpuno krivo...pogledaj sprintere kao sto je mata reko, oni su svi nabildani. šta misliš zašto? zato što time dobivaju na brzini tak da neymaru bi sigurno malo mase dobro doslo. em bi malo dobio na brzini em bi bio jaci u duelima i samim time bi ga bilo teže zaustaviti Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11824 http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/8967245/Chelsea-manager-Andre-Villas-Boas-to-test-Evertons-resolve-with-20-million-bid-for-midfielder-Jack-Rodwell.html Zanimljivo :) Jack Rodwell je velika budućnost engleskog fudbala, ali ne znam koliko je Everton zainteresovan da ga proda jer su na ljeto izgubili Artetu. Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11825 Mahackala nudi 150 hiljada funti sedmicnu platu Maloudi, Anzhi 120 Salomonu....ne pise nigdje cijena odstete. Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11831 Mahackala nudi 150 hiljada funti sedmicnu platu Maloudi, Anzhi 120 Salomonu....ne pise nigdje cijena odstete. Nesto vise o tome.... Koliko ja vidim, odsteta nece ni biti.....Ovako je pocelo i sa Matom... http://theshedender.com/2011/12/view-from-the-shed/chelsea-to-bid-33m-for-gunners-target Ajde Romaneeeeeeee !!! Prijavi
20. decembar 2011.14 god. Autor comment_11836 Mahackala nudi 150 hiljada funti sedmicnu platu Maloudi, Anzhi 120 Salomonu....ne pise nigdje cijena odstete. Zar Anzhi i Mahackala nije isto ? :blink: Nesto vise o tome.... Koliko ja vidim, odsteta nece ni biti..... Ovako je pocelo i sa Matom... http://theshedender....-gunners-target Ajde Romaneeeeeeee !!! Zasto onda prodavati igrace ako odstete nece biti ? Gotze bujrum u Chelsea ! :D Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11842 Zar Anzhi i Mahackala nije isto ? :blink: Zasto onda prodavati igrace ako odstete nece biti ? Gotze bujrum u Chelsea ! Kako bi se oslobodili njihovih ugovora, i napravili mesta za dovodjenje novog kadra. Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11844 Anzhi iz Makhachkale, a nista cudno sa obzirom da i Maloudi i Kalouu isticu ugovori za 6 mjeseci, tako da mogu otici za mizerne pare ili besplatno Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.