Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Otisli ste u off topic.

Moguce je da cemo nuditi Cuadrada za Sterlinga ili za Griezmana + doplata naravno. Sada ko pre zagrize Liverpool ili Atletiko Madrid.

Otisli ste u off topic.

Moguce je da cemo nuditi Cuadrada za Sterlinga ili za Griezmana + doplata naravno. Sada ko pre zagrize Liverpool ili Atletiko Madrid.

Sterling u prednosti samo jer je Englez, kvalitet na strani Griezmanna, trenutno. 

OD Quada ionako nismo nista videli, tako da i ne bi bio neki gubitak. Verujem da bi Atleti radije pristali na ovaj vid trgovine.

Bog ga jebo rekao sam samo da bi Cechov odlazak u Arsenal bi ravan prelasku Lampsa u City, ali sumnjam da ce se to desiti.
Sve ove nase legende su podjednako dale, Cech ima kacigu kao dokaz Lamps ima utakmicu protiv Lpoola odma nakon sto mu je majka umrla, svaki od njih je podjednako dao i ne treba ih porediti i nemojte mi vise rijeci okretati i soliti pamet

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

Kako ce bit zanimljiv ovaj period. Pitanje odlazaka, dolazaka i prebacivanja nekog(RLC) u prvi tim i njegova uloga

Cech, Drogba, Oscar, Cuadrado

Cechu se fino zahvalit i ispratit ga ko legendu, van Londona. Drogbu penzionisat, mada imam osjecaj da ce i slj sezonu bit na klupi. Oscara ubacit u neku trampu bi bilo najbolje, izgubio je on svoje mjesto. Za malog camugu nez sta rec, naravno da nece otic al bi za mene bilo najbolje da odma ide

Ruben, vidjecemo njegovu slj sezonu. Kakvu ce minutazu dobit i kako ce se snaci na velikoj sceni, mislim da ce bit uspjesna rookie godina

Sto se tice transfera, stoper nam je potreban ali John je rekao da jos jednu godinu nije frka. Moze se i sljedece ljeto cekat za Varane pa ga ulovit

Primarno je rijesiti pitanje krila, u velikim kolicinama se spominju Griezman i Sterling i postaje zanimljivo

Zao mi je sto smo ispali iz svih prica oko Reusa i sto je Bale preskup. Vise bih volio Reusa ispred Grie i Ster

Sterling mi je zasad najzanimljivija opcija

Misljenja o Iscu??

Uređeno , autor izmjene: Dzan

A ne možeš tako razmišljati. Naravno da se okolnosti uzimaju u obzir, okolnosti određuju cijelu priču. Stavi se u položaj Cecha koji živi u Londonu već više od decenije zajedno sa svojom porodicom, vjerovatno je imao namjeru tu završiti karijeru u Chelseaju. Međutim, dešava mu se da ga se na mala vrata izbacuje iz kluba. Cech koji je, opet ponavljam, prvoklasni golman, koji nije penzioner da ide u tamo neke Galaxye, Emirate, Tajvane.. Naravno da bi bilo gorko i teško gledati ga na golu Arsenala, ali da bih mu to zamjerio, ne bih nimalo. Chelsea je indirektno stavio do znanja igraču da za njega nema mjesta u ekipi i Chelsea mora snositi posljedice da taj igrač može zaigrati za neki drugi klub i voditi ih do trofeja nauštrb nas. To je tako u životu, u biznisu, pa i u fudbalu.

Imaš u firmi nekog ko je dugo tu, ostavio je trag, odlično radi svoj posao, stručnjak. Ukaže ti se prilika da dovedeš nekog mladog i perspektivnog što ga može zamijeniti na duže staze. Počneš polako istiskivati starog i mijenjati ga s mladim. Onda ovaj stari vidi da tu nema više mjesta za dvojicu, a znajući da je jednako kvalitetan druga rivalska firma dolazi po tog radnika. Naravno postoji mogućnost da on iskoristi svoje znanje i pomogne rivalima još više. Dok ti je recimo Lampardova situacija otprilike kao izdaja jednog starog stručnjaka kojem si dao sve a onda je on u poznim godinama otišao u rivale jer ti je htio dokazati da još uvijek može biti na visokom nivou.

Pokušao sam malo dočarati stanje. Ti ako ne možeš ovo razumjeti i ako ti je identično sa Lampardovom situacijom onda nema tu šta se dalje objašnjavati.

govoriš gluposti i pokušavaš na silu opravdat cech-ov odlazak u arsenal... Ne znam, možda ne možeš podnjet odlazak još jedne legende u rivala ali htio ili ne htio priznat između lamparda i eventualnog (koji se nadajmo da se ipak neče dogodit) cech-ovog odlaska nema razlike, ili su oboje izdajice ili češ im obojici oprostit i idalje ih smatrat legendama.

Cech i Lampard po lojalnosti ne mogu u istu rečenicu. Jedan je otišao i pod izgovorom da ide na posudbu prešao u jednog od najvećih rivala (a da pritom nije potpisao ugovor sa New Yorkom) zbog love a ovaj je ostao i presjedao čitavu sezonu na klupi i time dokazao koliko voli Chelsea i koliko mu zapravo Chelsea znači. Cech je pokazao svoju veličinu a Lamps se popišao na klub, da ne pričam o tome kako je pogazio svoje riječi.

govoriš gluposti i pokušavaš na silu opravdat cech-ov odlazak u arsenal..

Pobio si me argumentima samo tako.

Vi svi koji izjednačavate njih dvojicu imate priču 'to je isto i ne interesuje me ništa drugo'. Ja nigdje ne vidim konkretno i taksativno da je neko naveo zašto je to isto i zašto bih ja trebao Cecha smatrati izdajnikom. Priča vam je dječačka i šuplja do balčaka. A kad neko navede konkretno kontraargumente onda odgovarate ovako kao što si ti odgovorio.

edit: A što se Lamparda tiče, da ne ponavljam puno. Odlazi sjediti na Cityevu klupu umjesto naše. Kad je išao iz Čelzija bila je priča da hoće da igra i zbog toga odlazi u MLS, ajde progutalo se to nekako iako niko ne ide u MLS da igra nego da pokupi keš. Misliš da mu nije nuđeno da ostane? Naravno po uslovima kluba i managera, ne možeš ti nama sa 35 godina određivati da moraš igrati na terenu, taman bio i Lampard, Drogba, Terry.. Nuđena mu je manja plata, baš kao JT-u. On ne prihvata to, 'potpisuje' za bratiju Citya, New York. Onda se pod krinkom posudbe i priče da će tu samo održavati formu s njima dok ne počne sezona u Americi dolazi u Man City, glavnog nam protivnika u borbi za titulu i aktuelnog šampiona. Onda počinje igrati za City, donositi bodove, produžava jednom posudbu pa onda na kraju i ostaje cijelu godinu iako je MLS liga već davno počeo.

Nakon toga svega on nama prosipa priču da je htio ostati u Čelziju i da kao nije glup da očekuje da će stalno biti na terenu. Svima sa malo mozga je jasno šta je on htio uraditi sa prelaskom u City, a to je pokazati Mourinhu i Chelseaju u inat da on može i dalje igrati na visokom nivou, da može zabijati golove i donositi bodove. U pitanju je igrač u poznim godinama, a ne u najboljim igračkim godinama kao Cech. Najbolji igrač kluba, ali nikad najveći biti neće.

Ako ode u Arsenal za mene je izdajnik. Ne vidim zašto bi ga smatrao drugačijim slučajem od Lampardovog. Lampard je već bio na kraju karijere a Cech još uvijek može pružati vrhunske partije. Ja pak smatram da Chelsea nece prodati vrhunskog golmana klubu koji ce se boriti za prvaka.
Al kako wisey brate ne shvatas da ne postoji opravdan razlog da se ode u klub koji ti je direktan rival,i po trofejima,prestizu i borbi za prvo mjesto u nacionalnim prvenstvima.Nema opravdanja ako ode u Arsenal taman da je otac moj rodjeni u pitanju ja mu to ne bih oprostio i halalio nikad.Ima toliko klubova u Evropi koji ga zele a to pricanje o kuci i navici zivljenja u Londonu jednostavno ne pije vode.Pa ko da ce on rucno da vrsi selidbu pa ono u fazonu hajd da se ne zamaram bezveze.
Po meni igrac koji ode u direktnog rivala je izdajnik i tu nema olaksavajucih okolnosti.Jer na kraju se sve svodi na isto a to je da si napustio svoj klub i otisao igrati za rivala.

Pa kad to čujem i volio bih da ode u Arsenal, treba nam tako. Klub je stavio do znanja Cechu da ne računa više na njegove usluge, neće niko u najboljim godinama glumiti rezervu samo jer voli klub. To neće ni Terry ni bilo koji drugi igrač u kojeg se zakunete. 

Ovo što sam napisao za njegovu porodicu i selidbu iz Londona nisi razumio, jer ta replika nema veze s problemom koji sam iznio.

Ne shvatas poentu.Ako ne zeli biti rezerva kao sto ti kazes,jel to razlog da ide u Arsenal?Idi brate igraj dje god hoces drugo,pa mozes birati jebo ga ja.Koja logika da ide u klub koji ti je direktan rival?!

Neces da vidis dalje od nosa.Ufatio si se tog i ne poputas a neces da sagledas realno.Ko i Safet Susic si. :D Niko nije rekao da mora ostati i biti rezerva.Klub mu eto izlazi u susret,daje mu priliku da bira,da igra kako ne bi morao biti na klupi.Hajd da on nema opciju da bira.Znaci imas izbor na stolu i ti uzmes ono sto je zabranjeno.To je za mene nepostivanje.

Ako ode u Arsenal za mene je izdajnik kao i Lampard i tu nema potrebe za daljom diskusijom na ovu temu barem sto se moje strane tice.

To ti sjedio sa Cechom pa znaš koji ima izbor na stolu?

Nije isto s Lampardom, za njega znamo da je sve dogovorio, pa čak i 'potpisao' sa New Yorkom.

A klub najmanje što može za njega učiniti je da ga pusti da ide. To je minimum minimuma od njih. 

I meni kažeš da sam se uhvatio jednog, vi se nemate čega ni uhvatiti nego samo ponavljate šuplju ko prazna ploča. Argumenta poštenog još nisam vidio u ovoj diskusiji.

Eto vidjet ćemo šta će biti sa legendom.

To ti sjedio sa Cechom pa znaš koji ima izbor na stolu?

Jel ovo treba da bude neka vrsta šuka il...?

Pa ptice na grani znaju da moze birati klub koji hoce.Koliko sam upoznat,NPR.recimo da je Arsenal ekipa koja je najvise ponudila,transfer se zavrsava tek kad igrac dogovori licne uslove uostalom taj transfer se ne moze realizovati.Tako da i ta prica otpada.On ako nece da ide u Arsenal ne moze ga niko natjerati.
Sto se tice Lamparda,on je to uradio samo vise ciganski,ustvari pokusao je to prikriti,jer zna da nije lijepo to sto je uradio.Al ishod je isti,otisao u klub koji nam je rival.I to klub koji je miljama daleko od Arsenala kada je u pitanju rivalitet i prestiž.

Drogba je skoro izjavio da nikad ne bi mogao igrati za drugi klub u Engleskoj osim Chelsea.E to je velicina.Nadam se da ce i Cech ukljuciti svoju tintaru prije nego sto odluci za koji klub ce potpisati.

Koji klub izvan Engleske mu je poslao konkretnu ponudu?

Navedi mi to, kad već 'i ptice na grani znaju'.

Pa neće golman njegove klase otići u Zvijezdu Gradačac samo da bi udovoljio tebi i tvojim istomišljenicima.

PSG,Roma,Real Madrid,Juventus su samo jedni od klubova koji su pokazali interes za njegovo dovodjenje.Taman i da je Arsenal jedini tim koji je za sad poslao konkretnu ponudu,nije opravdanje da on ide tamo.Maloprije sam ti objasnio da on ako nece da ide,ne moze ga niko na to natjerati.AKo ode onda ga boli kurac kao i Lamparda.Kako ne shvatas da je ishod isti,koga boli kurac nacin na koji se ga izdao.Izdaja je izdaja.

Taman i da je Arsenal jedini tim koji je za sad poslao konkretnu ponudu,nije opravdanje da on ide tamo.Maloprije sam ti objasnio da on ako nece da ide,ne moze ga niko na to natjerati.AKo ode onda ga boli kurac kao i Lamparda.

Aj sad pročitaj još 3 puta ovo što si napisao, možda shvatiš tako bolje koliko nema veze sa realnošću, umjesto da ti ja objašnjavam.

Opet pitam, jel treba jedan od 5 najboljih golmana na svijetu u svojim najboljim godinama da izigrava ulogu Turnbulla samo da bi u tvojima očima ispao vjeran klubu?

Pa čovječe niti jedan igrač na kugli zemaljskoj to ne bi napravio. Ni Terry, ni Maldini, ni Zanetti, Buffon, Gerrard.. Znači i oni igrači koji vrijede za još veće legende od Cecha u svojim klubovima. Zamisli situaciju da se Terrya poslalo na klupu prije 4-5 godina, misliš li da bi on ostao sjediti i propadati ovdje nekoliko sezona?? Ma teško da bi i jednu jedinu. Ne sjećaš se 2009. kad je bio na pragu Citya, iako je tada imao sve u Chelseaju, pa i ono glavno - minutažu, što Cech sada nema. Ne sjećaš se da smo ga tada zadržali novim velikim ugovorom.

Ovo je moja zadnja na tu temu. Niste me uspjeli uvjeriti argumentom šta me boli kurac, on je pička ako ode tamo.

Pa kako ti znas da nije bilo jos nekih konkretnih ponuda za njega?Ovaj sa Arsenalom se spominje jer je vjerujem blizu realizacija istog.Zato se i pročulo.I ja ne govorim o ostanku pa da preuzme Turnbulovu ulogu,vec o ne odlasku u Arsenal.Vjerujem da postoji jos klubova koji ga hoce i koji bi lijepo platili da ga dovedu.Ustvari ubjedjen sam.

Ako Cech ode u Arsenal bice isti čin kao i Lampardov u City.Isti kurac drugo pakovanje.Otiso lik u klub koji ti je rival po mnogo cemu.

Au jebote Wisey najpametniji na svijetu

Njegov argument je to sto Cech i dalje moze braniti na vrhunskom nivou i da UPRAVO IZ TOG RAZLOGA ne bi ispao izdajnik presavsi u Arsenal... Dobar jedan argument 

Poredi mi neke firme i biznise sa odanoscu klubu. Daj ba loma se dozovi

A budemo vidjeli hoce li ga gledat ko izdaju ukoliko predje u Arsenal. 

Cech misli i na svoju porodicu, ostali bi u Londonu, ne bi morali da se privikavaju na novu sredinu, jezik...

Razumem to, ne bih ga pljuvao da ode u Arsic ili Junajted, ali mi ne bi bilo svejedno. Zavisilo bi i od njegovog buduceg odnosa prema Celsiju.

U pravu si, trebam se dozvati i prestati diskutovati na tu temu sa vama, gubljenje vremena svakako

da se vratim na tematiku o kojoj možete raspravljati:

Gaitan i Salvio iz Benfice se povezuju sa Chelseajem.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.