21. maj 2015.11 god. comment_218027 znao je Otac da pogodi sa tim "propalim" igračima i razmenama Kad je dao Ibrahimovića i doveo Etoa snajder sad Fabregas ono,ne kažem da je sve pogodio,mašio je vala debelo i mašiće al imao je muda za te transfere ponekad Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218028 Samo ne znam gde pise da bi Theo bio prvi izbor na bilo kojoj poziciji... Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218029 Samo ne znam gde pise da bi Theo bio prvi izbor na bilo kojoj poziciji... Šta će nam igrač koji će sjediti na klupi? Treba nam neki kršten igrač da ga uparimo sa Hazardom, ovako već imamo Cuadrada i Williana + tog koga bi doveli. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218030 Breaking News: The Evening Standard is reporting that Raheem Sterling's agent (Aidy Ward), has stated that Sterling will not sign a contract with Liverpool for any amount and would like to secure a move to Chelsea. Kopirano sa TalkChelsea.net Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218031 Benteke ima kvalitete u nekim segmentima igre koje nemaju ni Costa ni Remy, to stoji, sada da li treba da platimo 30 miliona funti za to, to je pitanje, ali svakako igrač od kojeg bi mislim imali koristi. Cijena ni za jednog igrača ne može iznenaditi jer tržište je takvo, ako znaš loptu nabiti na krov kuće već vrijediš 15 miliona, u mnogo slučajeva cijena nije srazmjerna kvalitetu, ali šta da se radi. Kada je u pitanju ovaj eventualni trade sa Arsenalom, mislim da je u pitanju pokušaj da se zamaskira promašaj u vidu Cuadrada, Mourinho je za ovo vrijeme mogao vidjeti da Cuadrado nije transfer za koji postoji mnogo šanse da će se isplatiti, naravno može se desiti da Cuadrado odigra sljedeće sezone solidno, ali za sada to nije realno, pa Mourinho sada sa Walcottom ili Oxom pokušava ublažiti posljedice "pada". 10 miliona od prodaje Cecha za Chelsea ne bi značilo ništa posebno, tako da razumijem potez da se pokuša dobiti neki igrač u razmjeni, Cech je veliko fudbalsko ime i sigurno da ima potencijala da dobijemo igrača ispod njegove cijene. Ako bi morao da biram Walcott ili Ox, realno nemam pojma koga bi izabrao, u principu nema neke velike razlike između njih, i u jednom i drugom slučaju najveći adut je brzina, samo mislim da je Ox eksplozivni igrač. Domaći su igrači što nama znači, imaju iskustva u Premiershipu tako da ako je izbor pao na njih neka bude, pa ćemo vidjeti gdje smo ako se ostvari ova eventualna razmjena. Što se tiče ove priče vezane za naše legende i rivale, mislim da je taj mit srušen odlaskom Lamparda u City, pošto su to progutali i navijači i svi koji su vezani za Chelsea, svaki sljedeći odlazak legende će biti u isto vrijeme i pokušaj da se izvuće maksimum iz njegovog odlaska. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218032 Šta će nam igrač koji će sjediti na klupi? Treba nam neki kršten igrač da ga uparimo sa Hazardom, ovako već imamo Cuadrada i Williana + tog koga bi doveli. Da l on nama treba ili ne, ovo je jedina ozbiljnija prica oko dolaznih transfera u Chelsea, ovog leta. Sve ostale su bile medijska naklapanja, bez neke zvanicne potvrde, dok se oko ovoga oglasio Mourinho. Nasi planovi su Griezmann, Bale, Falcao, Varane, Pera, Zika, Mita, a kakvi su sefovi, to ostaje da se vidi. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218035 Da l on nama treba ili ne, ovo je jedina ozbiljnija prica oko dolaznih transfera u Chelsea, ovog leta. Sve ostale su bile medijska naklapanja, bez neke zvanicne potvrde, dok se oko ovoga oglasio Mourinho. Nasi planovi su Griezmann, Bale, Falcao, Varane, Pera, Zika, Mita, a kakvi su sefovi, to ostaje da se vidi. Mislim niti me se šta pita, a niti imam neke posebne želje što se tiče transfera. Međutim, Walcott mi nikako ne ide u tu priču. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218038 nisam za trade s arsenalom, prvo zato jel bi volia ako je ikako moguče da cech ode van engleske, a drugo zato jer nam ni wolcott ni ox ne trebaju. Po meni jednostavno nisu dovoljno dobri, takvih polu igrača koji mogu bit solidni za podebljat klupu imamo dovoljno, više bi nam vrijedio jedan ekstra igrač nego pet solidnih, i nadam se da će mo to ovaj rok i napravit, umjesto pustih polovnih igrača iskeširat pare za jednog vrhuskog, pa nek i dovodemo samo jednog al nek je vrhunski... i vidim spominje se sterling, mislim da bi to bilo odlično pojačanje, svakako sam za... Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218044 Cecha i Lamparda ne mozemo porediti. A razlozi su vrlo jednostavni: 1. Cech odlazi dok je jos uvijek izuzetan kvalitet i klasa na svojoj poziciji, po mojoj skromnoj procjeni trenutno i bolji od Courtoisa2. Cech odlazi nakon sto je GODINU dana sjedio na klupi, pristao biti rezerva mladicu iako ima ispred sebe jos nekoliko sezona na visokom nivou. Dakle, mogao nas je komotno odjebati proslog ljeta a umjesto toga je ostao i bio profesionalac od glave do pete.3. Cech nece otici pod krinkom neke posudbe i nije nikad izjavljivao ono sto Lampard jesteKako god se uzme, Cechu ne zamjeram apsolutno nista sto moze eventualno uciniti. Legendi i ljudini zelim puno srece gdje god ode. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218052 po čemu se cechu ako ode u glavnog rivala (i to još većeg od city-a, jer bez obzira što je city trenutno jači arsenal je ipak naš najveći rival, iz istog grada, pa povjesna bobrba s mou i sl.) ne terba ništa zmjerit a lampardu treba? a to što je ovaj još uvijek na visokoj razini samo još pogoršava situaciju jer time stvarno i pojačava klub u koji ide za razliku od lamparda koji je ionako većinom sjedio na klup... ja ni jednom ni drugom ne zamjeran ništa, obojicom ih smtram legendama kluba bez obzira na sve, ali ako čemo baš cech-ov eventualni odlazak u Arsenal bi mi bio puno gora stvar od lampardovog u City... Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218054 po čemu se cechu ako ode u glavnog rivala (i to još većeg od city-a, jer bez obzira što je city trenutno jači arsenal je ipak naš najveći rival, iz istog grada, pa povjesna bobrba s mou i sl.) ne terba ništa zmjerit a lampardu treba? a to što je ovaj još uvijek na visokoj razini samo još pogoršava situaciju jer time stvarno i pojačava klub u koji ide za razliku od lamparda koji je ionako većinom sjedio na klup... ja ni jednom ni drugom ne zamjeran ništa, obojicom ih smtram legendama kluba bez obzira na sve, ali ako čemo baš cech-ov eventualni odlazak u Arsenal bi mi bio puno gora stvar od lampardovog u City... Sam si sebi odgovorio. Lampard je odabrao Cityevu klupu umjesto naše u poznim igračkim godinama. Cech je u najboljim golmanskim godinama ipak izabrao sjediti na Chelseajevoj klupi Courtoisu, koji u najmanju ruku nije ništa bolji od njega trenutno. To je razlika. A sada bi Cech trebao preseliti svoju porodicu iz Londona u kojem žive više od 10 godina samo zato da ispoštuje nekog ko ga ionako na mala vrata tjera iz kluba? Zna se da golman njegovih kvaliteta može braniti u bilo kojem klubu na svijetu i suludo je očekivati ono što Mourinho očekuje, tj. da će ostati kod nas igrajući ulogu jednog Turnbulla nekad. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218057 Pa jebem vam pleme bas bih volio da Cech sad predje u Arsenal, brani do 42 i postane njihova legenda. Glumite mi tu neke ravnodusne i realne osobe... Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218059 Sam si sebi odgovorio. Lampard je odabrao Cityevu klupu umjesto naše u poznim igračkim godinama. Cech je u najboljim golmanskim godinama ipak izabrao sjediti na Chelseajevoj klupi Courtoisu, koji u najmanju ruku nije ništa bolji od njega trenutno. To je razlika. A sada bi Cech trebao preseliti svoju porodicu iz Londona u kojem žive više od 10 godina samo zato da ispoštuje nekog ko ga ionako na mala vrata tjera iz kluba? Zna se da golman njegovih kvaliteta može braniti u bilo kojem klubu na svijetu i suludo je očekivati ono što Mourinho očekuje, tj. da će ostati kod nas igrajući ulogu jednog Turnbulla nekad. Hoces reci da je Lampardu nudjen ostanak u klubu, nije uopste. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218061 http://www1.skysports.com/football/news/11661/9456722/premier-league-frank-lampard-would-have-stayed-at-chelsea-if-offered-deal Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218062 http://www1.skysports.com/football/news/11661/9456722/premier-league-frank-lampard-would-have-stayed-at-chelsea-if-offered-deal Imaš i onu izjavu gdje Mourinho kaže da je mogao ostati da je htio. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218069 Ma City je miljama daleko od Arsenala što se tiče rivalstva.. Nikako u Arsenal, ali nikako!!!!!! Brate idi u Paris, idi u grad ljubavi, brani tamo onim jazavcima, postavljaj rekorde po minutama bez primljenog pogotka, pomozi im u Ligi Prvaka, pokupi još para i fino da se vratiš jedan dan kao trener golmana mlađim uzrastima.. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218084 Da i od Wiseya cujem neku glupost. Jbg stari, nemoj se ljutit :D Lamps u City = Cech u Arsenal Nebitne su okolnosti pod kojim idu... jos bi ne daj Boze Cech goru izdaju uradio, igrao za drugi Londonski tim. Ova picketina je barem pobjegla iz Londona Al eto jebiga svi imamo misljenje, moje je da je to isti kurac drugo pakovanje... nea se tu sta obrazlozit i objasnjavat Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218086 Ma ko god ode u rivala IZDAJICA. Nije da je preko potrebno, imas ponude iz dosta jakih timova, ali izgovor (hocu igram u engleskoj) je blago receno smijesan. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218088 Da i od Wiseya cujem neku glupost. Jbg stari, nemoj se ljutit :D Lamps u City = Cech u Arsenal Nebitne su okolnosti pod kojim idu... jos bi ne daj Boze Cech goru izdaju uradio, igrao za drugi Londonski tim. Ova picketina je barem pobjegla iz Londona Al eto jebiga svi imamo misljenje, moje je da je to isti kurac drugo pakovanje... nea se tu sta obrazlozit i objasnjavat A ne možeš tako razmišljati. Naravno da se okolnosti uzimaju u obzir, okolnosti određuju cijelu priču. Stavi se u položaj Cecha koji živi u Londonu već više od decenije zajedno sa svojom porodicom, vjerovatno je imao namjeru tu završiti karijeru u Chelseaju. Međutim, dešava mu se da ga se na mala vrata izbacuje iz kluba. Cech koji je, opet ponavljam, prvoklasni golman, koji nije penzioner da ide u tamo neke Galaxye, Emirate, Tajvane.. Naravno da bi bilo gorko i teško gledati ga na golu Arsenala, ali da bih mu to zamjerio, ne bih nimalo. Chelsea je indirektno stavio do znanja igraču da za njega nema mjesta u ekipi i Chelsea mora snositi posljedice da taj igrač može zaigrati za neki drugi klub i voditi ih do trofeja nauštrb nas. To je tako u životu, u biznisu, pa i u fudbalu. Imaš u firmi nekog ko je dugo tu, ostavio je trag, odlično radi svoj posao, stručnjak. Ukaže ti se prilika da dovedeš nekog mladog i perspektivnog što ga može zamijeniti na duže staze. Počneš polako istiskivati starog i mijenjati ga s mladim. Onda ovaj stari vidi da tu nema više mjesta za dvojicu, a znajući da je jednako kvalitetan druga rivalska firma dolazi po tog radnika. Naravno postoji mogućnost da on iskoristi svoje znanje i pomogne rivalima još više. Dok ti je recimo Lampardova situacija otprilike kao izdaja jednog starog stručnjaka kojem si dao sve a onda je on u poznim godinama otišao u rivale jer ti je htio dokazati da još uvijek može biti na visokom nivou. Pokušao sam malo dočarati stanje. Ti ako ne možeš ovo razumjeti i ako ti je identično sa Lampardovom situacijom onda nema tu šta se dalje objašnjavati. Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218089 Brate koje firme kurceve i poredjenja, koji fudbal i biznis i firme breee. Odi u konkurenta i gradskog rivala, ti si izdajica. Ende Postujem i ja njegovu zrtvu ove sezone ko i ti i cijenim taj potez i cijenim lika, svaka mu cast. Ali ako ode u Arsenal, da brani boje crvene... pokazat ce sta mu znaci Chelsea A mislim da bi mu trebao mnogo vise znaciti od toga Ako bi to stvarno ispalo tako... Prestaje sva ljubavna prica, sto bi rekao doktor Mou Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218091 Pokazao je on dobro šta mu znači Chelsea, što se mene a i mnogih drugih tiče ne treba on ništa više pokazivati. Okolnosti su mijenjale svijet i mijenjale su ljude, najlakše je zažmirit na nešto i praviti se kao da je sve ili crno ili bijelo. Taji da i da ode branit za njih još 10 godina ja neću smatrati da je on izdao Chelsea kao klub i mene kao navijača. PS. što se poređenja tiče, itekako je na mjestu.. fudbal je jako sličan biznisu, vidio ti to ili ne vidio Prijavi
21. maj 2015.11 god. comment_218093 Ja bih volio Oxa, jebo walcotta, gluplji od Ramiresa lik :D Prijavi
22. maj 2015.11 god. comment_218096 Nije da cech ne moze u drugi klub. Ko da je arsenal jedina opcija. Prijavi
22. maj 2015.11 god. comment_218097 Pa hljeb te jebo živi i Lampard od rođenja u Londonu i tu mu je sva familija do 3. koljena pa je otišao za Mančester, iskreno jako glup razlog, ti kao fudbaler nikada ne treba da se vežeš za mjesto u kojem živiš, uvijek treba biti spreman za nešto novo. Njegov odlazak u bilo koji jači klub u Engleskoj je izdaja isto kao i Lampardova jer obojica su naše legende i nema se šta dalje pričati Prijavi
22. maj 2015.11 god. comment_218099 Reci za coveka koga ste posle Minhena gledali kao Boga, i nazivali herojem da je izdajica je licemerje. Imate pravo da vam bude krivo ako ode u Arsenal, i meni ce biti naravno, ali preterujete. Lamps jeste najbolji strelac kluba, JT mister Chelsea, ali nijedan uspeh Plavaca u novijoj istoriji nije mogao da prodje bez ovog coveka. Ugradio je sebe maksimalno u svaku pobedu, kada je bilo najvaznije, radio je ono sto kolega preko puta nije umeo, i vodio tim do slave. Zrtvovao je najvise od svih, ima i kacigu kao dokaz. Ima on jos staza u rukavicama, ali svoje najbolje je dao Chelseaju. Klub mu uzvraca onako kako mora. Courtois je buducnost, niko normalan nece ispustiti takvog golmana, zna to i Cech. Ipak, iako to nije morao da uradi, presedeo je citavu sezonu na klupi, sto jeste gubitak, kad ste u tim godinama. Pomogao je da se njegov naslednik ustolici, a da sam od toga nije dobio nista(platu bi on primao bilo gde). Bacio je celu godinu, jer je izdajica, jelte ? Apsolutno je u pravu kada prvo misli na svoju porodicu. Klubovi, trenerii, navijaci, trofeji, uspeh, neuspeh... Sve to prolazi, ono sto je najvaznije, gde se covek vraca po ljubav, podrsku, savet, porodica, to ostaje. I ako kaze da ce ici u Arsenal jer je ostanak u Londonu najbolji za njegovu porodicu, onda nek mu je sa srecom. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.