26. juni 2015.11 god. comment_221901 Ovo zvuci ko da su Novak i Dzumhur priblizno jednakog kvaliteta. :D Nije to ništa, uđi na bosanske fb stranice i shvatićeš da Nole Džumhuru nije ni do koljena :D Prijavi
26. juni 2015.11 god. comment_221907 Bilo bi lepo da uspe jos neki teniser sa Balkana. Sve najbolje zelim Dzumhuru. :) Prijavi
26. juni 2015.11 god. comment_221912 Ovo zvuci ko da su Novak i Dzumhur priblizno jednakog kvaliteta. :D Ja to nigdje nisam rekao a povukao sam paralelu izmedju njih čisto da dokažem poentu, mada se kladim da ovdje ima masa vas koja bi rekla da njih dvojica ne mogu u istu rečenicu. Ovo se ne odnosi na tebe i ako je to tako to je vaš stav i imate pravo na to. Moram se stalno ogradjivati jer mi se mnoge stvari stavljaju u usta, Prijavi
26. juni 2015.11 god. comment_221916 Ja to nigdje nisam rekao a povukao sam paralelu izmedju njih čisto da dokažem poentu, mada se kladim da ovdje ima masa vas koja bi rekla da njih dvojica ne mogu u istu rečenicu. Ovo se ne odnosi na tebe i ako je to tako to je vaš stav i imate pravo na to. Moram se stalno ogradjivati jer mi se mnoge stvari stavljaju u usta, Razumem da to nisi rekao, ali kad kazes "kad u Srbiji uzdizu Djokovica, sto ne bismo mi Dzumhura", to deluje kao implikacija da nema velike razlike medju njima. Nije samo u Srbiji, realno, skoro svaka zemlja bi "svrsavala" da ima nekog kao Novaka. Prijavi
26. juni 2015.11 god. comment_221925 Moze se igrati i protiv velikih tenisera, dokaz za to je danasnja pobjeda Zvereva nad Djokovicem. Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221926 Moze se igrati i protiv velikih tenisera, dokaz za to je danasnja pobjeda Zvereva nad Djokovicem. Egzibicioni meč, misliš da tu ima ikakve motivacije? Čovjek namjerno izgubio da se odmori do Wimbledona. Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221933 chelseastefan lepo objasnio a Relo i Igi dežurni hejteri na dužnosti što izlaze iz rupice da zapišaju odma nešto to je drugo Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221942 Ova trava mi je najmrža podloga, odma' mi nije to taj tenis , to taj sport. Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221943 Ova trava mi je najmrža podloga, odma' mi nije to taj tenis , to taj sport. Upravo suprotno, trava je najbolja podloga i na njoj se igra najprestižniji i turnir sa najvećom tradicijom. Stati 5 metara iza osnovne linije i vraćati lopticu to za mene nije tenis, Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221945 chelseastefan lepo objasnio a Relo i Igi dežurni hejteri na dužnosti što izlaze iz rupice da zapišaju odma nešto to je drugo Pa i ja sam lepo objasnio, kakav dezurni hejter? To sto ne kontate E TO je drugo. :D Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221958 Egzibicioni meč, misliš da tu ima ikakve motivacije? Čovjek namjerno izgubio da se odmori do Wimbledona. Netreba umanjivati njegovu pobjedu, nije bio egzibicioni mec. Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221961 Pa i ja sam lepo objasnio, kakav dezurni hejter? To sto ne kontate E TO je drugo. :D gledaj,stvarno nemam nameru da biram strane Ti i Relomir smarate više,razumem sve ali jbt pustite ljude da bodre svoje,kakvi god bili ti se sad prepucavaš ovde na temi tenis sa nekim a o svemu si pisao samo ne o tenisu Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221976 Upravo suprotno, trava je najbolja podloga i na njoj se igra najprestižniji i turnir sa najvećom tradicijom. Stati 5 metara iza osnovne linije i vraćati lopticu to za mene nije tenis, Wilbledon jeste najprestižniji ali ja više volim pogledati RG. Podloga u kojoj GS može osvojiti igrač sa odličnim servisom a ostalo loše sa mene nije najbolja podloga. Moj utisak Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221978 Wilbledon jeste najprestižniji ali ja više volim pogledati RG. Podloga u kojoj GS može osvojiti igrač sa odličnim servisom a ostalo loše sa mene nije najbolja podloga. Moj utisak Dobro si rekao, tvoj utisak. RG sa druge strane može osvojiti onaj ko bolje prebacuje lopticu a ne onaj koji igra agresivniji i ljepši tenis, a servis je jedan od najkompleksnijih i najtežih udaraca u tenisu i na njemu se troši najviše snage, ali sve je to subjektivno pa je najbolje da tu rasprava završi, Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_221995 Dobro si rekao, tvoj utisak. RG sa druge strane može osvojiti onaj ko bolje prebacuje lopticu a ne onaj koji igra agresivniji i ljepši tenis, a servis je jedan od najkompleksnijih i najtežih udaraca u tenisu i na njemu se troši najviše snage, ali sve je to subjektivno pa je najbolje da tu rasprava završi, Veća je "umjetnost" stizati loptice, klizati na šljaci, zadržati koncentraciju u dugim poenima i razmjenama nego što je umjetnost "ošamariti" loptu iz servisa. Da me pogrešno ne shvatim ne kažem da je lahko ili tkao nešto nego na šljaci moraš biti dobar u više segmenata da bi osvajao. Cijenim ja i Wimbledon i naravno gledao ali ne kao RG. Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_222001 Ovo odavno nisam čuo, neko tvrdi da je teže osvojiti RG do Wimbledona. Nemam više šta dodati na to. Trava je talenat, brzina rekacije, ljepota igre, šljaka su trkači i borci. Servis je jedan od ključnih segmenata igre i uvijek je bio medju top 3 najvažnija udarca. Prijavi
27. juni 2015.11 god. Autor comment_222025 Trcanje za lopticom na sporijoj podlozi i konstantno vracanje protivniku dok ne iznudis gresku nije tenis. To je atletika i fizicka sprema. Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk Prijavi
27. juni 2015.11 god. comment_222027 Džaba je pričati Wisey, radi se o fanu čovjeka koji je od svojih 14 Grand Slam titula 9 osvojio na RG-u. Nije bitno što cijeli svijet i stogodišnja tradicija nalažu drugačije, Rafa je umjetnik a Roger nije, Prijavi
28. juni 2015.11 god. comment_222055 O ukusima se ne raspravlja! Svatko ima svoje mišljenje, nešto kao što većina govori za našu igru da je sama obrana, da to može svatko, da je to parkiranje busa itd.. Ja mislim da je to fantastična taktička postava koju možda još 2-3 kluba mogu odigrati, ali ne vrijedi se raspravljati, svatko ima svoje mišljenje pa tako i on da je RG zahtjevniji Prijavi
28. juni 2015.11 god. comment_222068 O ukusima se ne raspravlja! Svatko ima svoje mišljenje, nešto kao što većina govori za našu igru da je sama obrana, da to može svatko, da je to parkiranje busa itd.. Ja mislim da je to fantastična taktička postava koju možda još 2-3 kluba mogu odigrati, ali ne vrijedi se raspravljati, svatko ima svoje mišljenje pa tako i on da je RG zahtjevniji Dobro si rekao, tvoj utisak. RG sa druge strane može osvojiti onaj ko bolje prebacuje lopticu a ne onaj koji igra agresivniji i ljepši tenis, a servis je jedan od najkompleksnijih i najtežih udaraca u tenisu i na njemu se troši najviše snage, ali sve je to subjektivno pa je najbolje da tu rasprava završi, Ja sam se sa tim složio davno, samo je on u narednom postu napisao nekolicinu smiješnih stvari pa sam zato reagovao, Prijavi
28. juni 2015.11 god. comment_222077 Džaba je pričati Wisey, radi se o fanu čovjeka koji je od svojih 14 Grand Slam titula 9 osvojio na RG-u. Nije bitno što cijeli svijet i stogodišnja tradicija nalažu drugačije, Rafa je umjetnik a Roger nije, De mi pokaži gdje sam ja napisao da je Rafa umjetnik a da Roger nije? Ključni segment igre je i fizička sprema kao i mentalna izdržljivost. Mislim da je ovo već 5 put na ovoj temi da se ponavljam:Roger je najveći teniser svih vremenai tu nema dileme. Druga je stvar što ja gotivim Rafu.Jel to zabranjeno? Jel zabranjeno reći da je PO MOM MIŠLJENJU teže uzeti RG nego Wimbledon? A za Wiseya mogu i ja isto tako napisati: Udaranje loptice kao "sivonja" i završavanje poena nakon 3 razmjene nije tenis. Ne znam kako je kod vas ali ja lično više volim gledati meč u kojem ima u prosjeku 15-20 razmjena nego meč u kojem se poeni većinom završavaju nakon servisa ili 3-4 razmjene. Nema smisla da nastavljamo ovu raspravu, ako ništa složili smo se u tome da svako ima svoje mišljenje. Ukusi su relativni, ne sviđaju se svima nama iste stvari hvala Bogu. Prijavi
28. juni 2015.11 god. comment_222081 Zato je beton najbolja pogloga.Neka sredina te dvije.Mozes igrati i napadacki i defanzivno zavisno od situacije.Sto se tice ljepote igre,i ja ne volim tenis gdje se poeni zavrsavaju nakon 2-3 razmjene.Ne kazem da je na travi nemoguce razviti duzi poen,moze se,ali nije to to.Poeni se zavrsavaju ili winnerom ili neforsiranom greskom zbog nemogucnosti kontrolisanje udarca.Dosta faktora utice na to,ponajvise kretanje i zatim niži odskok lopte.Za travu moras biti talentovaniji igrac,tu nema sumnje.Ali s moje tacke gledista,vise preferiram tvrdu podlogu. Prijavi
28. juni 2015.11 god. comment_222090 Istina hamco sam je beton poguban za ekstremitete. Nadal je uviijek govorio da ne voli beton. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.