3. juni 2015.11 god. comment_219346 Ja sam na ovoga momka na drugoj strani odavno prestao obraćati pažnju, neću ni da komentarišem njegove postove a ova posljednja kategorizacija da je jedan narod loš ( Federer je loš jer je Švajcarac i tome slično) je toliko jadna da neću ni komntaristi. Toliko o tome. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219356 DJokovic napravi imperiju na Rodzerovu starost, Nadalove povrede i nesposobnost ostalih za tenis. :( Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219361 Pa kako mozes tako nesto reci bez pravog argumenta.Covjek je bas izjavio da vise nema vremena da se posveti tenisu kao sto je to nekada radio,sad mu je porodica na prvom mjestu pa tek onda sve ostalo.To se da vidjeti i po broju odigranih turnira ove i prosle godine za razliku od prethodnih.Takodjer i odnos pobjeda i poraza protiv nekih igraca kao sto su Wawrinka,Berdih i ostali gdjej e u zadnje vrijeme njih par nanizao a prije nije mogao ni set izgubiti..Pa sama cinjenica da sa Wawrinkom ima 16:3 odnos u pobjedama dovoljno govori o odnosu snaga i tome koliko Federer sad treneri odnosno ne trenira s tim da je ta 3 meca izgubio u zadnje 2 godine. Isto tako mogu i ja "braniti" Rafu za današnji poraz protiv Noleta. Ovo mu je tek drugi poraz na RG-u , 9 puta osvajao, 39 vezanih pobjeda, ukupno preko 60 pobjeda bla bla bla ali to ništa mi ne pije vodu. Razvolio ga Novak danas i pokazao da je trenutno bolji za klasu. Nadal danas 3 winera iz forhenda #fact Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219367 Ovdje je prica o Federeru i tome da vise ne trenira dovoljno,odnosno da nije fokusiran na tenis kao nekada.I to je takodjer cinjenica.Ovo za Nadala je takodjet jasno kao dan,covjeka povrede muce zadnje 2 godine ali to ne umanjuje pobjedu Novakovu kao ni pobjedu Wawrinke.Bit cijele price je to da se Federeru polako priblizava kraj i da nije ni na 50 % svojih max. mogucnosti kao nekada. Nole majstore!!!Tako mi je drago sto ce vjerovatno podici pehar koji mu fali i kompletirati 4 GS.Danas je bio izvanredan. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219372 Takodjer i odnos pobjeda i poraza protiv nekih igraca kao sto su Wawrinka,Berdih i ostali gdjej e u zadnje vrijeme njih par nanizao a prije nije mogao ni set izgubiti..Pa sama cinjenica da sa Wawrinkom ima 16:3 odnos u pobjedama dovoljno govori o odnosu snaga Ovo za Nadala je takodjet jasno kao dan,covjeka povrede muce zadnje 2 godine ali to ne umanjuje pobjedu Novakovu kao ni pobjedu Wawrinke Malo si kontradiktoran ;) Ja sam se s tobom upustio u raspravu jer si "umanjio" na neki načim pobjedu Stana pričom da je Federer izgubio jer nije dovoljno trenirao fuck logic o.O Pa naravno da je jasno kao dan da je Federer tu negdje,još sezona dvije i penzija. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219375 Ja sam to spomenuo zbog tvog posta:Ma mani te priče nije više njemu tenis u prvom planu,pa da nije oprostio bi se Znaci ima njegova izjava kada je covjek po dobijanju svoje djece blizanaca to licno rekao,mrzi me sad da trazim.Uostalom pa iz aviona se vidi da lik ne igra na nivou kao nekada,kao i Nadal.Razlozi su itekako jasni,ne dovoljno treniranja.Medjutim boli kurac Wawrinku ili Noleta sto oni ne treniraju ili slicno. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219401 Malo si kontradiktoran ;) Ja sam se s tobom upustio u raspravu jer si "umanjio" na neki načim pobjedu Stana pričom da je Federer izgubio jer nije dovoljno trenirao fuck logic o.O Pa naravno da je jasno kao dan da je Federer tu negdje,još sezona dvije i penzija. Kao prvo da kažem da nisam Rogerov advokat. Nego fan i da ga volim ali me fascinira kako neki ljudi koji nisu ni blizu Rogera i teško da će ikada biti (uz dužno poštovanje) daju sebi za pravo da govore kako je najveći u istoriji i jedna od najvećih sportista ikad za penziju (to je tako podcjenivački i zaista glupo zvuči). Ne shvatam to, hoćeš li mi ti objasniti na osnovu čega je to tako? Zašto vam Roger toliko smeta? Šta vam je radio osim to što je Nadalov protivnik. Da li je možda ubio nekogao? Ti ne moraš voliti Rogera kao sto ni ja ne volim Rafu ali bi ga bar trebaš poštovati i ne podcjenjivati zbog svega što je uradio. Izvini ako sam te uvrijedio iako mislim da nisam ali si me zaista iznervirao ovim. Ne samo ti nego ljudi koji svakaodnevno pričaju o tome. Vi se prosto nadate tome ali to se neće desiti, poslušajte sve ozbiljen teniske stručnajke i bivše igrače od Wilandera preko Mcenroea, svi su oni facinirani Rogerom i time kao čovjek igra i kako odoljeva godinama, samo si se ti našao i tebi slični da to pišete. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219413 Ma Federer trenutno cisto na talenat pobjedjuje.Lik je najbolji teniser ikada i ne moze me niko u suprotno tome ubjediti.Onakva elegancija pri svakom izvodjenju udarca,bio to forhand,backhand,slice,dropshot,volley igra,smash,servis ama bas sve izvodi toliko elegantno a ujedno ucinkovito da je prosto milina ga gledati.Na stranu statistika u kojoj je takodjer dominantan,prvenstveno govorim o njegovoj igri i tome sta nase oko zapaza dok gleda velemajstora na djelu. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219417 Kada bi uporedili najbolju formu svih ovih igrača, bilo bi to ovako: Đoković>Nadal>Federer Iako su ova dvojica daleko bolji po učinku, mora se priznati da Novak kada je u formi, jednostavno igra kao vanzemaljac. Dovoljno je vidjeti kako je to bilo u 2011. (bez poraza pola godine) i 2015. (samo jedan poraz u pola godine). Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219423 Kada bi uporedili najbolju formu svih ovih igrača, bilo bi to ovako: Đoković>Nadal>Federer Iako su ova dvojica daleko bolji po učinku, mora se priznati da Novak kada je u formi, jednostavno igra kao vanzemaljac. Dovoljno je vidjeti kako je to bilo u 2011. (bez poraza pola godine) i 2015. (samo jedan poraz u pola godine). Ako ovo pricas onda nisi gledao Rogera iz najboljih dana pa i Rafu, ima na You tubeu baci oko. A i porediti najbolju formu je jako smijesno i to niko pamtan ne radi. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219425 Ako ovo pricas onda nisi gledao Rogera iz najboljih dana pa i Rafu, ima na You tubeu baci oko. A i porediti najbolju formu je jako smijesno i to niko pamtan ne radi. Hajde argumenti slobodno. Ili ti je glavni argument to "da pogledam na YT"? Roger kao prvo nije imao ni blizu jaku konkurenciju tokom čitave karijere kao Rafa i Novak, tako da ti i ovde puca priča. Gledao sigurno jesam, za razliku od tebe koji si napisao dvije složene rečenice, a u njima ništa konkretno nema. Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219429 Hajde argumenti slobodno. Ili ti je glavni argument to "da pogledam na YT"? Roger kao prvo nije imao ni blizu jaku konkurenciju tokom čitave karijere kao Rafa i Novak, tako da ti i ovde puca priča. Gledao sigurno jesam, za razliku od tebe koji si napisao dvije složene rečenice, a u njima ništa konkretno nema. Momak, prvo uživaljvaš se peviše. Kao drugo rekao sam to jer vidim da nisi pratio tenis kada je Roger dominirao a i Rafa ili jednostavno nisi neki ekspert za tenis. Ne razumeijem se u to i ne zanima me ali graditi argumenaciju na tome da ja ne znam napisati dvije proste rečenice je jako patetično što je naravno posljedica umora. Takav nivo mi ne odgovara i odjavljuejm se. A ovo da nije imao konkurenicju je glupost epskih razmjera, Prijavi
3. juni 2015.11 god. comment_219431 Momak, prvo uživaljvaš se peviše. Kao drugo rekao sam to jer vidim da nisi pratio tenis kada je Roger dominirao a i Rafa ili jednostavno nisi neki ekspert za tenis. Jesi li ti ekspert za tenis? iskreno Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219432 Ovaj se ponasa kao da mu je Federer otac. Jedan je kralj tenisa od 2011. i za klasu iznad svih - Novak. Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219434 Smijesni ste sa tim konkluzijama samo cu vamto reci. Volite Novaka ali postujete njegovo protivnike kao sto to Novak radi, Jesi li ti ekspert za tenis? iskreno Sto bi Ciro rekao "utvaram si da jesam" bez lazne skomnosti. Nisam espert ali pratim tenis citav zivot i znam ponesto. A veci sam espert od nekih ovjde koji su zasliejplejni i ne vide dalje od nosa. Ja ne kažem i ja pretjerujm ali ja gledam Rogera od svoje 7 ili 8 godine, Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219467 Ovaj se ponasa kao da mu je Federer otac. Jedan je kralj tenisa od 2011. i za klasu iznad svih - Novak. Lako mu je bit za klasu iznad svih kad su mu jedini prepreke covjek od 40 godina i covjek koji je prsao psihicki posle povreda, videcemo ga kad se pojavi neko novi Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219479 Lako mu je bit za klasu iznad svih kad su mu jedini prepreke covjek od 40 godina i covjek koji je prsao psihicki posle povreda, videcemo ga kad se pojavi neko novi Borna Coric, Nole i Dzumhur. Nacionalisticki postovi over NINE THOOUUUSAAAAANDDD Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219482 Ja se uzivljavam previse, a ti u zadnje dve stranice pjenis o Federeu ko da ti familiju diram? HAHAHAHAHA Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219485 Ne možete podnijet da Srbin Srećko ne voli Noleta a voli Federera, mora da je izdajica srpskog naroda :P Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219486 Ipak nije isto biti "izdajica" i ogranicen k'o balkon. U tome je stvar. Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219505 Lako mu je bit za klasu iznad svih kad su mu jedini prepreke covjek od 40 godina i covjek koji je prsao psihicki posle povreda, videcemo ga kad se pojavi neko novi Pobedjivao je i Federer njega dok je bio tinejdzer, a Federer u zivotnoj formi. Sve se vraca. A sto se tice Nadala, sam je kriv sto neguje takav stil igre. Sta ces da kazes na onih 6 uzastopnih poraza protiv Noleta 2011? I tad su povrede alibi za poraz? Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219507 Ako vec ne mozete da odlucite na osnovu ocjene "golim okom" ko je bolji,statistika i rezultati ne lazu.Federer ubjedljivo najbolji igrac u svim kategorijama. #fact Prijavi
4. juni 2015.11 god. comment_219508 Ako vec ne mozete da odlucite na osnovu ocjene "golim okom" ko je bolji,statistika i rezultati ne lazu.Federer ubjedljivo najbolji igrac u svim kategorijama. #fact Najbolji sveobuhvatno jeste. Medjutim.. Najbolji igrac na sljaci: Nadal Head to Head: Nadal vs Federer 23 naprema 10 Longest match winning streak (od ove trojice): Novak Djokovic 43 Najveci broj razlicitih mastersa (ATP 1000): 8/9 Novak Djokovic (samo Sinsinati nije osvojio) Najvise GS titula: Roger Federer samo neke od statistika itd. Jasno je da je Federer najbolji, ali nije najbolji u svim segmentima, naravno to i nije moguce, ali treba biti realan. Nadal ga moze stici u GS titualama, ako dodje sebi, a i Novak ako bi nastavio bar priblizno ovim ritmom sledecih par godina. Prijavi
4. juni 2015.11 god. Autor comment_219509 Ja ću samo reći da sam prestao gledati tenis kako je Federer opao. Nadal je dosadni defanzivac, Đoković i Murray nešto manje al i dalje je daleko to od umjetnosti i elegancije jednog Rogera. Za mene Nadal neće biti najveći ikad sve i da prestigne Feđu po GS-ovima. A tenis bez magije je dosadan sport. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.