Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fernando Torres (2011-2014, 172 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 6,6 hilj.
  • Pregledi 374,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

Kad vidis ovaj omjer Caroll/Torres znaci nek je 2 000 Caroll-ovi dresova prodano znaci Torres-ovi 500 000 ;)

PROSTO KO PASULJ :D
Ne znam koliko je realno 50 mil zaradit od dresova za tako mali period. Znamo kakvi su mediji [b]sigurno je ta prica mala podignuta.[/b] Mora vam biti bar malo sumnjivo!

Znam samo sta su mediji prenjeli.

Pisali su da je kad je Torres tek presau u chelsea( prije godinu dana) prodaja dresova bila nevjerovatna, bolje su isli od Ronaldovih. Pisalo je negdje u februaru, da ako se ovako nastavi da ce se Torres isplatiti za manje od 10 mjeseci , bez obzira na svoje partije.

E sad ako je na pocetku prodaja Torresovih dresova tao dobro isla sad je sigurno zbog losih igrara Torres [b]pala bar za 30%[/b]. Mnogo se ljudi razocaralo u njega i definitivno da je prodaja dresova u odnosu na prosli januar mnogo manja.

Evo moj primjer, ja sam kad je Torres dosao u Chelsea htio naruciti njegov dres sa CFC stranice( jest skupo ali za orginalni dres Chelseaja nije ti zao dat te pare) al sam se predomislio. Na ovaj nacin se mnogo ljudi predomislilo od toga da kupi Fernandov dres.

E sad a[b]ko je ovo istina[/b] da je zaradjeno toliko love na dresovima( ne ra[b]zumijem se puno, ali tesko mi je u to povjerovati-cesto mediji preuvelicavaju stvari[/b]) onda sa Torresom [b]nismo imali sta izgubiti, vratio nam se novac ulozen u njega i mirna Bosna.[/b]

Ako ne proradi do ljeta dat ga nekome za 20 mil i na velikom smo dobitku.

[b]On je idalje ime unatoc losim igrama njegovi dresovi se prodaju![/b]
Ma ja vjerujem da smo u potpunosti vratili pare prodajom njegovih dresova, čak štaviše da su debelo prešli cifru od 50 miliona koliko je Torke plaćen. Real je prodajom Ronaldovih dresova nakon prve sezone zaradio 1 milijardu eura. Ronaldo nije baš dobar za ovu usporedbu za Torkeom jer Rona zabija stalno u Primeri, ali ono što hoću da kažem da ovakvi igrači, "šminkeri", imaju garde svojih navijača i da je prodaja dresova išla kao halva.

Eh da se malo okrenem i njegovoj igri. Prije ga nikako nisam branio i bio sam za dovođenje novog špica, tipa Higuain, Cavani... ali vremenom mi je prirastao srcu i sada sam u potpunosti na njegovoj strani. Čovjek se trudi, trči, vraća se po loptu ali opet nema rezultata. Lijepo je gledati špica kako se vraća po loptu i tako to, ali je još ljepše gledati špica kako buši protivničke mreže. Vjerujem u Torketa da će do kraja sezone proraditi i početi zabijati naveliko. Ali ukoliko ne počne, klub je ipak na prvom mjestu i slažem se sa vama da bi ga trebalo prodati.
[quote name='Blues_95' timestamp='1327602197' post='20565']1 Milijarda ? a jbt pa mogu dovesti cijelu Barcu za te pare xD :D I ja mislim da se Torres isplatio do sada .[/quote]

marketinški - možda, čak i vjerojatno da
igrački - nikako
[quote name='Adis988' timestamp='1327603833' post='20575']
milijardu zaraditi na prodaji dresova jednog igraca??? mislim da je to nemoguce...
[/quote]

Naravno da je nemoguce! Ja ne znam zasto neki slijeppo vjeruju u sve sto procitaju na raznim sportskim stranicama.
90 % stvari u njima nije tacno.

Novine zive od vijesti a posto ih cesto nema previse( sem u prelaznom roku) njih treba izmisliti. Moramo priznati da su novinari u u tome majstori!
[b]U ostalom to im je posao![/b]

[b]Ja ne sumnjam da su Ronaldovi dresovi isli( i dale idu) ko halva[/b] ali sam isto tako siguran da za godinu dana n[b]isu mogli zaradit milijardu za godinu dan[/b]a.

Pa to je isto kao da Dinamo prezimi u LP ili jos bolje kao da se iz HDZ-a iskorijeni kriminal i korupcija.

Ne znam mozda grijesim, al da je zaista zaradjena milijarda u to nikako ne mogu povjerovati!
[quote name='chelseafan97' timestamp='1327604625' post='20577'] Naravno da je nemoguce! Ja ne znam zasto neki slijeppo vjeruju u sve sto procitaju na raznim sportskim stranicama. 90 % stvari u njima nije tacno. Novine zive od vijesti a posto ih cesto nema previse( sem u prelaznom roku) njih treba izmisliti. Moramo priznati da su novinari u u tome majstori! [b]U ostalom to im je posao![/b] [b]Ja ne sumnjam da su Ronaldovi dresovi isli( i dale idu) ko halva[/b] ali sam isto tako siguran da za godinu dana n[b]isu mogli zaradit milijardu za godinu dan[/b]a. Pa to je isto kao da Dinamo prezimi u LP ili jos bolje kao da se iz HDZ-a iskorijeni kriminal i korupcija. Ne znam mozda grijesim, al da je zaista zaradjena milijarda u to nikako ne mogu povjerovati![/quote]

slažem se...teško i gotovo nemoguće da su tu cifru zaradili

kolko ja znam i igrač dobiva određeni postotak od svakog dresa, a samim time je zarada kluba manja
Torresu jos treba oduzeti koliko je goolova zabio... Isto kao sto postoje bonusi, trebalo bi uvesti i kazne, pa ce oni svi bolje igrati...
btw, znam samo da je Real prodao nesto vise od milion dresova za prvih 6 mjeseci, ali to me i ne cudi, bio je to BOOOM transfer...
Ja sam prenio informaciju o Ronaldu ali vidim da je došlo do zabune pa ev malo da pojasnim. Napisao sam da je Real zaradio milijardu ali očito je da sam se pogrešno izrazio. Ukupno je zarađeno milijardu eura, ili čega već, a od toga dio ide samom igraču, dio njegovom zastupniku, dio kompaniji koja pravi dresove i ostatak Realu.
Zaboravljate da Adidas uzima veliki dio tog novca, a i mnogo vaznija stvar ta zarada nista ne raduje niti ima veze sa navijacima, oni oce golove, tako da se meni Torres nije isplatio ni u kakvom smislu, samo rusi negativne rekorde i probija se medju 2-3 najgora transfera ikada
[quote name='Adis988' timestamp='1327617225' post='20626']
bar je nagovorio Matu da potpise za Chelsea ako nista.. :P heheh
[/quote]
Taman da nema nista drugo zbog ovog nam se isplatio :D
[quote name='Elao' timestamp='1327611997' post='20609']Zaboravljate da Adidas uzima veliki dio tog novca, a i mnogo vaznija stvar ta zarada nista ne raduje niti ima veze sa navijacima, oni oce golove, tako da se meni Torres nije isplatio ni u kakvom smislu, samo rusi negativne rekorde i probija se medju 2-3 najgora transfera ikada[/quote]

potpisujem
Polako i ja gubim strpljenje. Pogotovo nakon utakmice s Norwichem. Valjda će do kraja sezone proigrati, ako neče, ostavio bih ga možda polusezonu da vidimo.
Šta hoćete, bio je dobar jučer. Odbrana i napad su se trudili i koliko, toliko su dobro odigrali. Samo šteta što igramo bez veznog reda, pa nema golova, nema ko napadačima filat lopte.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1327853533' post='21369']
Ma glupo je uopće pričat o riješenjima, njemu jedino može pomoć da ga grom strefi ili nešto tako.
[/quote]
Uzeo mi riječ iz usta. Ili možda da ga bus pokupi..

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.