Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Essien (2005-2014, 168 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 635
  • Pregledi 45,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='Torresinho_9' timestamp='1343039625' post='66265']
ja mislim da ne...jer je on usao u godine kada se ozljede cesce desavaju..pa pad forme i sve ostalo da ne nabrajam...
[/quote]

Vjeruj mi da sam i ja tako mislio do jučerašnje utakmice. Neću reći da sam sada promijenio to mišljenje, ali sam ga zasigurno stavio " na čekanje " i želim vidjet Essiena u još par utakmica da mogu dati konačni sud.
Gledajući utakmicu protiv PSG-a u kojoj je Michael dobio 45 minuta drugog poluvremena, bio sam jako pozitivno iznenađen što se njegove igre tiče. Trka, rad, oduzimanja lopte, presijecanja, prelaženja igrača i kvalitetno predavanje lopte suigračima - to su karakteristike sinoćnjeg Essiena. Iskreno, podsjetio me na onog starog, dobrog Essiena.
Ocjena sinoć: 8/10 ;)
[quote name='Brane' timestamp='1343053006' post='66324']
Vjeruj mi da sam i ja tako mislio do jučerašnje utakmice. Neću reći da sam sada promijenio to mišljenje, ali sam ga zasigurno stavio " na čekanje " i želim vidjet Essiena u još par utakmica da mogu dati konačni sud.
Gledajući utakmicu protiv PSG-a u kojoj je Michael dobio 45 minuta drugog poluvremena, bio sam jako pozitivno iznenađen što se njegove igre tiče. Trka, rad, oduzimanja lopte, presijecanja, prelaženja igrača i kvalitetno predavanje lopte suigračima - to su karakteristike sinoćnjeg Essiena. Iskreno, podsjetio me na onog starog, dobrog Essiena.
Ocjena sinoć: 8/10 ;)
[/quote]
Potpisujem !
Veći dobitak za nas bi bilo da se vrati stari Essien, nego da nam dođu i Modrić i Moutinho, daj Bože da se vrati u staru formu, kakav će to tek vezni red da bude......znam puste želje ali eto nadati je se da on to može.
[i]“My intention is to stay and I’m looking forward to a new season I still have two more years here. I’m still here, I’m still around.”[/i]

[i]“I’m the sort of person who is very calm, I’m a very positive person. I just get on with what I have to do, what work I have to do. I’ve not changed and won’t change my style.”[/i]

[i]“Yes, the team is changing and there have been players going, new players coming in but that’s how professional football is,”[/i] the Ghanaian international added. [i]“You just have to deal with the situation and go out and perform for the team.[/i]

[i]“I will play anywhere I am asked to play and it’s always been that way with me. I work hard for the team, for Chelsea. I’ve played right-back and other positions and it’s no problem.[/i]

[i]“The injuries I have had are just part of the game and when they happen you just have to get yourself back. But I’m now available and will be there when the manager calls on me.[/i]

[i]“I’ve not set myself any targets. I just pray to be injury-free I’m very calm. I don’t talk much but put me on the pitch and I will do my best.”[/i]

Iskreno, bio sam skeptičan da će se Essien moći pokazati u pravom svjetlu nakon ozljede i onakve sezone, ali u ovim pripremnim utakmicama je dao naznake da je za to itekako spreman. Možda budemo te sreće pa u svojim redovima ponovo budemo imali starog, dobrog Essiena. Nitko sretniji od mene!
On je nešto poput Kake (makar je kaka u boljim danima bio puno bolji)ozljede su ga pokosile i uzele mu onu sigurnost i formu.Nada je zadnja ,makar jako teško mislim da će se vratiti jer će sve manju minutažu dobivati ,zbog ovih mladih igrača, a i on sam je u padu forme.
[quote name='Modric' timestamp='1343554400' post='67805']On je nešto poput Kake (makar je kaka u boljim danima bio puno bolji)ozljede su ga pokosile i uzele mu onu sigurnost i formu.Nada je zadnja ,makar jako teško mislim da će se vratiti jer će sve manju minutažu dobivati ,zbog ovih mladih igrača, a i on sam je u padu forme.[/quote]
gdje da se vrati? u formu? nakon niza povreda u 30toj godini?
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
[quote name='Spaha' timestamp='1343682983' post='68151']
gdje da se vrati? u formu? nakon niza povreda u 30toj godini?
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
[/quote]

Essien je na ovim pripremama odigrao strašno dobro i ako tako nastavi kad počne sezona onda ti mogu sa sigurnošću reći da je se Michael Essien nakon niza povreda i u 30. godini vratio u životnu formu ;)
[quote name='Lampard' timestamp='1344210585' post='69043']
Meni je on jedina svijetla točka turneje po US.
[/quote]

Meni nije jedina, al je zasigurno najveća svijetla točka priprema. Da znam da ću onakvog Essiena gledati cijelu sezonu, evo sad bih počeo skakati od sreće.
[quote name='Brane' timestamp='1344212374' post='69057']
Meni nije jedina, al je zasigurno najveća svijetla točka priprema. Da znam da ću onakvog Essiena gledati cijelu sezonu, evo sad bih počeo skakati od sreće.
[/quote]
Po mei jedina jer je sve utakmice odigrao na istom nivou dok su drugi imal velikihi oscilacija.Amplitude u igri su prevelike.
Možda bi tu mogao reć i za Marina da je ok izgledao no on je novi pa je imao i dodatni motiv dokazivanja.
  • 2 sedmice kasnije...
Zao mi je što je potpuno pao u zaborav nakon svega dobrog što je učinio u klubu, stvarno velika šteta zbog našeg bizona ali šta se može takav je život "Dok jednom ne smrkne drugom ne svane".
Sami je početak sezone, normalno da će dobiti šansu... Te ako bude igrao, kao što je u pripremnim, onda vrlo lahko ostane u prvom sastavu.

Ne može ni Mikel sve igrati ;)
Fenerbahce bacio oko na Essiena, turski mediji izjavljuju kako se sprema ponuda. Smatram da ga klub neće pustiti.
[quote name='Brane' timestamp='1346145007' post='74709']
Fenerbahce bacio oko na Essiena, turski mediji izjavljuju kako se sprema ponuda. Smatram da ga klub neće pustiti.
[/quote]

Pozicije DM/CM: Mikel, Maireles, Lampard, Oriol, Oscar, Benayoun, Essien

Nebi me zacudilo da ga Chelsea pusti uz dobru cijenu...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.