Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• 2 sedmice kasnije...
  • Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Poslednji put kada se napadački nešto vidjelo od ove ekipe je bilo kada su u napadu igrali Werner, Mount i Kai a sredinu držali Kova i Kante i povremeno Jorginho. Pulišić je ulazio sa klupe i pravio razliku i tada je fudbal bio koliko toliko zanimljiv, tada se i osvojila LŠ.

Prošla sezona je ugl. bila patnja, može se na prste jedne ruke nabrojati nekoliko dobrih utakmica, kada se oduzme LŠ, fudbal koji smo igrali je bio za zaborav.

Naša igra se svodi na to da se lopta pošalje na stranu, na strani se napravi višak i da bek centrira u 16-erac. Na slikama koje sam postavio sam otprilike skicirao kako to najčešće izgleda. Kad je lopta desno Kante ode na stranu i kombinuje sa sva 3 igrača koja igraju na desnoj strani sve dok neko ne pobjegne po strani i nabaci. Jedan veznjak je potrošen na strani, drugi je predaleko i unutra ostaju maksimalno 2 igrača. Kada je lopta lijevo obično kombinuju bek, krilo i napadač. U toj situaciji kod centaršuta ostane jedan igrač u 16-ercu i to neko bezopasan u skoku. Napadi kroz sredinu skoro da ne postoje. Nema šuteva veznjaka, nema proigravanja za centarfora, samo se lopta šalje na stranu. Zbog toga mi nije jasno zašto Havertz kao jedini dobar skakač u napadu više vremena provodi po krilu nego u vrhu napada. Kao dokaz za to prilažem njegovu heat mapu sa zadnje utakmice. Svugdje je osim gdje treba da bude.

Ja bih probao igrati 3-4-1-2 formaciju sa Mountom iza 2 napadača i mislim da bi se tako riješio problem kreacije kroz sredinu. Pulišić je dobro odigrao neke utakmice na poziciji 10-ke i mogao bi biti dodatna opcija. Sa ovom formacijom bi i bekovi dobili više prostora po strani. Nešto se treba promijeniti, a ovo je najmanje što se može učiniti.

image.jpeg.22c5130773cb704d2664bb220d9069d2.jpeg

image.jpeg.e0d086f40a3babb9d434f24198eed13e.jpeg

image.jpeg.505f768468af8dde4150ff7d5e47b6a2.jpeg

Morao sam pokvariti slike kako bi sve stale.

Na stranu sad sto nam je Gordon nepotreban i skup, ali mali je zaista veliki talenat.

Brz je, explozivan, ima dobru kontrolu lopte. S obzirom da mu je tek 21. godina, za ocekivati je da bude jos bolji.

Jebu ga dvije stvari: zavrsnica i faca.

9 hours ago, hamco said:

Na stranu sad sto nam je Gordon nepotreban i skup, ali mali je zaista veliki talenat.

Brz je, explozivan, ima dobru kontrolu lopte. S obzirom da mu je tek 21. godina, za ocekivati je da bude jos bolji.

Jebu ga dvije stvari: zavrsnica i faca.

Baš vidi se talenat i želja za dokazivanjem.

Lik ima facu kao alkoholičar neki ili klasični mladi propaljivač i onda dođe obučen ko kanarinac u pogledu boja i ko peder u pogledu odjevnih predmeta

15 hours ago, Kun Aguer0 said:

Baš vidi se talenat i želja za dokazivanjem.

Lik ima facu kao alkoholičar neki ili klasični mladi propaljivač i onda dođe obučen ko kanarinac u pogledu boja i ko peder u pogledu odjevnih predmeta

vidjeces u cemu ce auba doci kad ga budu napravili docek na stamfordu

• 2 sedmice kasnije...

Au brate, ne znam gdje ovo da napisem, ali evo moze ovdje.

Da se prvo najebem mamice svakom igracu u ekipi, al da izdvojim par za koje smatram da su kancer ove ekipe. Ziyech, Pulisic, onaj smrad Lukaku je otisao, ali necu ga zaboraviti spomenuti, CHO, to su oni sto mi prvi padaju na pamet.

Svaku iducu utakmicu, pocevsi od Fulhama, svaku gresku cu isprozivati. Do sad sam pokusao braniti svakog od njih i nadao sam se da ima jos igraca u njima, ali me sad iskreno zaboli ona stvar. 

Koliko je ovo kancer ekipa, pa ljudi zar ne vidite da trener vise nije bitan uopste, kod nas jedva godinu dana izdrzi, nema ovdje timskog duha ni zrtvovanja za kolektiv. Cim se jednom od njih kurac digne jer ne igra, tu je trener donji. 

Koliko me je razocarala ova odluka, ne mogu vam opisati. Nikad mi necemo biti na nivou Liverpoola i Citya, svaka cast njihovoj upravi, pa imaju par klikera u glavi i ne povlace okidac nakon prvog kriznog perioda.

Fuj.

Ali uvijek su to neki drugi igrači. Kad je bio Mourinho pričalo se kako ga miniraju Courtois, Costa i Hazard. Kad je Lampard odlazio bile su priče da Alonso, Kovačić, Rudiger i ne znam ko još idu i žale se Abramoviču. Sad je Ziyech očito jedan od njih i sigurno nije sam. Ziyecha je trebalo prebaciti u rezerve jer ne krije da mu se ne igra za Chelsea.

• Popularna objava

Cuj Ziyech kancer, bogalj mu daje stalno sanse. Ne stavlja on sam sebe, isto to vazi za Jorginha i jos par igraca. Tuchelov problem je sto ne zna postaviti napadacku akciju, nego samo gleda kako se odbraniti. Zadnjih 50 meceva je primio preko 50 golova, tako da mu i to vise nije islo. Zasluzen otkaz u potpunosti.

Slažem se sa Irfanom, pogotovo za Ziyecha, lik je toliko želio da ide i već od prošle sezone se nije trudio i to se vidjelo, očigledno je on želio da igra stalno ali nema dovoljno kvaliteta, makar u ovom sistemu i to je to. I Tuchel onda takvome igraču daje mjesto u prvih 11 i minute a jednog Hudson Odoia koji je trenirao kao lud čitavo ljeto pošalje u neki jebani Leverkuzen na posudbu ? Kakva je to kurčeva logika, šta to Ziyech radi na terenu, okrene se na lijevu nogu i nabije loptu u kazneni...

1 hour ago, Kun Aguer0 said:

Slažem se sa Irfanom, pogotovo za Ziyecha, lik je toliko želio da ide i već od prošle sezone se nije trudio i to se vidjelo, očigledno je on želio da igra stalno ali nema dovoljno kvaliteta, makar u ovom sistemu i to je to. I Tuchel onda takvome igraču daje mjesto u prvih 11 i minute a jednog Hudson Odoia koji je trenirao kao lud čitavo ljeto pošalje u neki jebani Leverkuzen na posudbu ? Kakva je to kurčeva logika, šta to Ziyech radi na terenu, okrene se na lijevu nogu i nabije loptu u kazneni...

Ne ocekujem drasticne promjene. Samo promjene u igri, gdje ce lopta brze teci, i bolje kretanje igraca bez lopte. I naravno barem bilo kakva smislena i realizovana akcija u napadu.

Mislim da ce se preci na 352, ili ce ostaviti ovaj sistem koji je bio do sad 343. Samo se nadam da necemo kruzit oko sesnaesterca do besvijesti.

Zanima me kako ce se snaci kad se ekipa povuce u bunker, to ce biti slucaj u vecini utakmica naravno. Ako uspije pronaci rješenje za taj problem, od mene u startu ima plus. 

Ono sto sam primijetio gledajuci malo Brighton, vidio sam da su mu igraci imali jako dobru zavrsnicu, to nas muci vec sezonama unazad. Namucit ce se dok ispegla nase znalce u napadu, ako uopste ima nade za drustvance Havertz, Puli, Zijo. Itd

Umeo je Brajtnon podosta da stuca. Prosle sezone je vezala 7 vezanih poraza sa 1 datim golom sto deluje ovako bas bas frustrirajuce. Cesto je mesao karte. Da li je to mesanje karata mozda uzrok nekonstantnosti videcemo. A kod nas ima dosta igraca spremnih na to. 

U brajtonu je cesto imao levaka na desnog ving beka i desnjaka na levog i kontam da ce i kod nas imati skicno i da ce biti dosta ulaznih centar suteva za razliku kod tuhela. Napadi sa takvim centar sutevima mogu biti doata priduktivni ako imas te lakse a brze igrace. 

Npr mozemo ocekivati i Jamesa levo tim pre sto je on sposban i da ranije sece prostor jer ima jak sut i prodoran je. Pulisic levo i Zijeh desno kontam da ce mu biti uobicajeno. 

Levi i desni stoperi kad igra sa 3 pozadi imaju obicaj da idu duboko u prostor a Kukurelja i Azpi u tim ulogama mogu uputiti izlazne centar suteve iz malo dubpje zone pa cesto na boku mozemo imati i duple solucije posebno protiv slabijih ekipa. Tako da kontam da ce tada igrati sa dva "teska" stopera sa 3 pozadi. Kod Potera se cesce gadja druga stativa u tim akcijama. 

Ono sto mene brine je koga ce umesto Tijaga Silve na centralnog stopera. Jebes ga da li je pametnije Fofana ili Kulibali. 

Na sredini terena ce sigurno promeniti uloge ali i dalje ne mogu ni da naslutim kome ce sta dati. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.