22. mart 2022.4 god. comment_325920 TIJAGO SILVA ! Covek ima 37 godina, ne treba nista dalje pisati. Prijavi
22. mart 2022.4 god. comment_325922 Pa svi ste od mene prepisali. pickeeeeee Ko ne stavi Rudigera i Silvu u top 3 treba na pregled da ode Prijavi
13. april 2022.4 god. comment_326699 https://twitter.com/willreyner/status/1514213130066345985 Slažem se s ovim. Prijavi
13. april 2022.4 god. comment_326704 Samo se za zadnjom slikom ne slazem, Thiago je star, on mora igrati samo u vaznim mecevima, dok se ne bih vala bas oslanjao ni na Mendya, on je tu samo da brani solidne suteve. Prijavi
13. april 2022.4 god. comment_326706 https://twitter.com/willreyner/status/1514213130066345985 Slažem se s ovim. + Chilwell i Kante Prijavi
14. april 2022.4 god. comment_326728 Odbrana ostaje najveći problem, ako Rudiger ostane onda imamo jednog kvalitetnog stopera za prvih 11 na kojeg možeš računati da može odigrati preko 40 tekmi u sezoni, dakle JEDNOG od potrebne trojice. Thiago tu može da uskače da igra kad je bitno ali ne može izdržati čitavu sezonu. Dakle hitno u nabavku dva jaka stopera. Mendy,James, Chilwell, Rudiger, Kova, Mount, Kai to mi je nekako sigurica zasad i mnogo računam na Gallaghera kad se vrati iz CPa Prijavi
14. april 2022.4 god. comment_326749 Ja mnogo racunam na Colwilla pored Gallaghera. A Odoi? On nista L-) Prijavi
14. april 2022.4 god. comment_326763 Ja mnogo racunam na Colwilla pored Gallaghera. I ja racunam na Colwilla, igra u Huddersfieldu koji kao i mi igra u formaciji sa tri pozadi. Takodjer je clan u21 Engleske reprezentacije. Definitivno kao nase dijete zasluzuje priliku, posebno uz probleme sa stoperima koje cemo imati u sljedecoj sezoni, vjerovatno. Colwill, Gallagher, Broja te momke vratiti sa posudbe na ljeto, Gilmoura poslati na jos jednu posudbu. Prijavi
15. april 2022.4 god. comment_326773 https://twitter.com/CFC365Official/status/1514657167244238860?t=lXpO7URkcF2P1oMsuRQ4MQ&s=19 Prijavi
18. april 2022.4 god. comment_326933 Progressive pases i progressive carries, dve stvari od kojih u mnogome zavisi kako, odnosno kojom brzinom ekipa napada je nesto sto nama u mnogome fali. Zanimljivo da je u obe kategorije Rudiger nas najbolji igrac.(142 ppg/144 pcg) Kova recimo ima 98 ppg/117 pcg, sto je statisticki premalo za igraca sredine terena u Celsiju Igraci koji se dovode u vezu sa nama u vezu Rice(133 ppg/232 pcg) i Tielemans(133 ppg/89 su znatno bolji od Kove ili u nekom rangu sa njim. Sve to govori kakvi zapravo igraci nama fale da bi igrali onako kako treba i kako svi mi zelimo da vidimo. Naravno da to nije sve sto je vazno, ali ako se uzme da ovim statistickim parametrima uglavnom dominiraju igraci Livera i Sitija, jasna vam je moja poenta. Prijavi
19. april 2022.4 god. comment_326962 Zanima me koliko tih progressive passes i carriers ima Jorginho aka Golden Ball I budući da je to ukupna statistika do sada u sezoni, vjerujem za PL nisi obratio pažnju da Kova ima mnogo manje minuta provedenih na terenu od Tielemansa i Ricea Rice 2790 min Tielemans 2084 Kova 1390 Kova doktore ! Prijavi
19. april 2022.4 god. comment_326967 Kovačiću i Loftus-Cheeku su "progressive carries" uža specijalnost, a i Kante je u tome dobar, dok progresivne dodavače baš i nemamo. Inače su u tome (pc) uvijek najbolji igrači iz timova koji igraju na kontre. Prošle sezone su 2 najbolja "ball progressora" bili Traore i Neto. Prijavi
19. april 2022.4 god. comment_326975 Kovačiću i Loftus-Cheeku su "progressive carries" uža specijalnost, a i Kante je u tome dobar, dok progresivne dodavače baš i nemamo. Inače su u tome (pc) uvijek najbolji igrači iz timova koji igraju na kontre. Prošle sezone su 2 najbolja "ball progressora" bili Traore i Neto. Sjebali smo ga sad, kontao nama baciti par nekih fora ovde i ispasti pametan :D Prijavi
20. april 2022.4 god. comment_326982 Nije čovjek ništa pogrešno rekao, ja sam ga samo malo dopunio. Prijavi
20. april 2022.4 god. comment_326984 Nov sam u pracenju ovih naprednih statistickih parametara. Citao sam nesto malo o tome i koliko takve stvari zapravo uticu na igru u celosti. Kun me je fino opomenuo za broj minuta, nisam obratio paznju, ali to znaci da su pomenuti Tilmans i Rajs negde u rangu sa Kovacicem, sto je za nas opet pojacanje. Zorzinjova statistika je manja od svih nabrojanih. Ove sezone su od prvih 10 progresora lopte 5 iz Sitija, a slicna je situacija i sa pasovima. Prijavi
4. maj 2022.4 god. comment_327774 https://twitter.com/AlexGoldberg_/status/1521867898217762816?t=Zs2OGx-grJUdGM3mqHV3iQ&s=19 Evo zasto nismo spremni titulu osvojiti, pored povreda koje su nas zadesile ove sezone, ovo je najveci problem. Nemamo golgetere, jednostavno. Prijavi
4. maj 2022.4 god. comment_327776 Razmišljao sam o dvije stvari vezane za to: 1. Golovi koje je dao Villarreal protiv Liverpoola, posebno prvi gol. Niotkuda se u 16-ercu pojavljuje Capoue i upisuje asistenciju. Po čemu je on bolji prema naprijed od naših veznjaka? Ni po čemu. Iako naši nisu nešto pretjerano snalažljivi u tim situacijama, opet svaki igrač više pred protivničkim golom znači. Međutim, kod nas 2 veznjaka se ne ubacuju u dovoljnoj mjeri u završnicu, a to bi još više povećalo udio "ostalih" igrača u ukupnom broju golova. 2. Od najboljih timova oni koji najviše "zavise" od golova centralnih napadača su Bayern i Ajax. Ti timovi dominiraju skoro svih 90 minuta protiv većine svojih protivnika. Lewandowski i Haller ne mrdaju iz 16-erca, a šanse ne prestaju da se redaju jer lopte samo prolijeću ispred gola. Dosta toga promaše, a još više zabiju. Najbitnije je da se znaju postaviti gdje treba, da znaju fino primiti loptu i da su dobri u skoku i igri glavom. Drugo poluvrijeme protiv Burnleya smo baš ovako odigrali, a Havertz je bio taj koji je u pravo vrijeme na pravom mjestu i koji odgovara ovom opisu. Takvoj igri trebamo težiti. Mi smo često na protivničkoj polovini, ali nas protivnici uspiju otjerati na sigurnu udaljenost od gola. Ne odustajem od ideje Havertza kao lažne devetke jer može da igra i ovako da stoji pred golom, a može igrati i kad ima dosta prostora. On, Mount i krilo koje može predriblati igrača bi bili ubitačna trojka. Jedva čekam povratak Gallaghera sljedeće sezone jer je to igrač kojeg ne mogu zamisliti da se vuče po terenu. Prijavi
8. maj 2022.4 god. comment_327952 Nije formacija toliko vazna, koliko je bitno da iz korena promenimo neke stvari. Ja vidim tri problema 1. Spor protok lopte u napadu 2. Losa kretnja igraca bez lopte 3. Slaba kreacija/realizacija sansi Broj jedan mene stvarno najvise nervira kad gledam utakmicu. Nije problem kruzenje oko kaznenog, rade to sve ekipe kad napadaju, ali mnogo, mnogo brze. Niko ne sme da doda iz prve, da pokusa dupli pas, da se zbuni i poremeti postavka protivnika. Dozvoljavamo im da se brane bukvalno stojeci u mestu. Recimo gol Maunta protiv Reala, dva tri brza pasa kroz sredinu i eto ga Maunt sam. Ili protiv Volvsa sinoc, cim smo uzeli loptu Pulisa je dodao Lukakuu i to je to. Mora brze, mora konkretnije. Druga stvar, da se nadovezem na Adijev post iznad jeste ta kretnja bez lopte. Mi ne znamo da koristimo klasicnog spica. Bude tu izuzetaka naravno, ali uglavnom Haverc i Verner igraju svuda sem na liniji kaznenog prostora. Izvlace se u sirinu, iako im je dribling nula ili idu u dubinu po loptu, a prostor u napadu stoji prazan, ili tamo bude Maunt, cisto reda radi. Ne moze tako. Napadac mora da igra, da stoji i da se krece najblize protivnickom golu. Ne mora mnogo ni da igra taj presing, samo da stoji tamo gore, da vezuje igrace na sebe i da oteza i odbranu i gradjenje napada protivnika. Pulisic je dao gol protiv Vest Hema jer su dva igraca otisla za Lukakuom i ostavili ga samog na penalu. Osim toga i generalno kretnja bez lotpe u napadu nam je losa. Igrac doda loptu prvom do sebe i ostane u mestu da ceka povratnu. Niko sem Vernera se ne trudi da utrci iza odbrane i proba da napravi visak. Mora se vise rizikovati, ali ne samo na utakmicama, takve se stvari na treningu uigravaju. Iz korena treba menjati sistem kreiranja akcija, ako zelimo biti nesto vise od podstanara u top4. Sto se treceg problema tice mi smo nekad sami sebi totalni paradoks. Znamo da ne sutnemo na gol 90 minuta, a znamo i da kreiramo 10 sansi ali da nema ko da ih iskoristi. Uglavnom stvaramo sanse protiv ekipa koje se brane visoko, jer ima vise prostora naravno. Protiv duplog bloka stvarno tesko igramo opet jer smo previse spori i bezidejni sa loptom u nogama. Naravno mi i nemamo igraca sem Pulise koji moze da pasom il driblingom probije zgusnutu odbranu. Klub i Tuhel moraju jasno da identifikiju nedostatke, bez izuzetaka prema bilo kome, da se igracki kadar pojaca u skladu sa potrebama, a ne cisto da imamo tog igraca jer je tamo negde imao jaku statistiku, te da se Tuhel dozove i ispravi sve sto je do njega. Prijavi
8. maj 2022.4 god. comment_327965 Glavni problem zadnje dvije sezone je očajna realizacija, more i more šansi je propušteno i bodova ispušeno upravo zbog toga. Druga stvar koja mi smeta je ta sporost kada se ima posjed, napadi dugo traju a na kraju se ne uradi ništa, moraju se napadi brže i konkretnije završavati, svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu kada im daš vremena da se dobro postave i organizuju. Ne treba peglati loptu od samog početka. Prijavi
8. maj 2022.4 god. comment_327974 Najbitnije je da u budućnosti počnemo što više planski dovoditi igrače. Doveli smo istog ljeta Wernera i Havertza. Obojica su specifični igrači kojima se treba podrediti sve da bi oni donosili ono što su u prethodnim klubovima. Ne može se istovremeno sve podrediti i jednom i drugom. Istog ljeta je stigao i Ziyech koji nije previše prilagodljiv igrač i na sve to smo doveli Lukakua koji isto traži određene prilagodbe. Kad na taj način posmatramo nije čudno da nam napad ne funkcioniše. Igrači nisu međusobno kompatibilni. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.