28. januar 2022.4 god. comment_324016 A kime biste zamijenili sve te igrace? Bas me zanima od koga bi to Tuchel napravio mocan napad. To je dobro pitanje. Nijedan igrač kojeg ovdje spominjemo nije bolji od naših igrača u prošlim klubovima. Werner je bio drugi najbolji napadač Bundeslige i najtraženiji napadač na tržištu, Lukaku je bio MVP Serie A, Havertz najtraženiji igrač u Europi, Ziyech najbolji asistent Eredivisie 4 puta u 5 godina i igrač sezone u Ajaxu kada su igrali polufinale Lige Prvaka. Pulišić također veliki talenat koji je došao da zamijeni Edena. Nije bilo realno očekivati da će svi oni zadržati brojke, jer je liga teža i u bivšim klubovima igra bila podređena njima na neki način, ali niko od njih ne izgleda ni izbliza dobar kako je bio tamo. Nisu dobri individualno, a ni timski nema dobre saradnje sa ostalima. Najbolju hemiju je imala trojka Mount, Havertz, Werner, a i ta trojka je mogla puno bolje. Nekako svi oni propadnu kad obuku naš dres. Prije je to prokletstvo bilo samo sa napadačima, a sada se to prenijelo i na krila. Treba Tuchel pokušavati pronaći idealnu formulu u napadu da barem nekog od njih dovede u formu. Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324017 Trener resava takve situacije samo uz podrsku uprave, nikako drugacije. Pisao sam vec o Pepu i poverenju koje on dobija. Nasi su igraci vec duze vreme previse opusteni jer ih prakticno niko ne smatra odgovornim za lose rezultate. To mora da se promeni. apsolutno, toga ako nema, ode sve u Honduras dok si reko Čile Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324018 Ima i ovog sto Whisper kaze. Pep je u prvoj sezoni otjerao klupsku legendu Harta. Umjesto njega doveo Cabalera i Brava. Nnaravno niiko mu ninsta nije zamjerio. Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324024 To je dobro pitanje. Nijedan igrač kojeg ovdje spominjemo nije bolji od naših igrača u prošlim klubovima. Werner je bio drugi najbolji napadač Bundeslige i najtraženiji napadač na tržištu, Lukaku je bio MVP Serie A, Havertz najtraženiji igrač u Europi, Ziyech najbolji asistent Eredivisie 4 puta u 5 godina i igrač sezone u Ajaxu kada su igrali polufinale Lige Prvaka. Pulišić također veliki talenat koji je došao da zamijeni Edena. Nije bilo realno očekivati da će svi oni zadržati brojke, jer je liga teža i u bivšim klubovima igra bila podređena njima na neki način, ali niko od njih ne izgleda ni izbliza dobar kako je bio tamo. Nisu dobri individualno, a ni timski nema dobre saradnje sa ostalima. Najbolju hemiju je imala trojka Mount, Havertz, Werner, a i ta trojka je mogla puno bolje. Nekako svi oni propadnu kad obuku naš dres. Prije je to prokletstvo bilo samo sa napadačima, a sada se to prenijelo i na krila. Treba Tuchel pokušavati pronaći idealnu formulu u napadu da barem nekog od njih dovede u formu. Stalne promene trenera, transfer politika koju vodi uglavnom uprava, potpuna zastita igraca od bilo kakve odgovornosti za lose rezultate dovele su do potpunog poremecaja sistema hijerarhije i manjak postovanja za coveka na klupi. Iz tih razloga nijedan trener ne moze da sprovede neophodne promene jer nema uslove za to. Da je Tuhel dosao onomad umesto Lamparda, pitanje da li bi igracki kadar bio ovakav i sta bi on trazio. Treba stati iza njega, covek voli sto je u Celsiju, nema mnogo boljih trenera od njega, i mora mu se dati podrska. Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324027 Jel mu uprava ne da napravi izmjenu prije 88. minuta? Ne banalizuj stvari toliko. Da su nam kasne izmene najveci problem bilo bi Dobro. Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324030 To je samo jedan problem, mogu ih nabrojati 20 za koje uprava nije kriva. Banalizovanje je upravo izgovor da je uprava kriva za sve. Prijavi
28. januar 2022.4 god. comment_324031 To je samo jedan problem, mogu ih nabrojati 20 za koje uprava nije kriva. Banalizovanje je upravo izgovor da je uprava kriva za sve. Izvoli onda :D Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324034 Keru burazeru moj, u nocnoj sam, pusti da malo odmorim pa cemo im sutra natenane pojasniti drugu stranu medalje 😠Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324035 Wisey ajd boga ti, ne da mi se :D :D Haha picko, krijes se iza Vajzija :D Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324039 Hajde ovako, sad sam kod kuće. Ne kažem da uprava nema svoj dio krivice kao po običaju, ali ono gdje je Tuchel imao prostora tu je zakazao u skorije vrijeme. Kao i svaki naš trener u prošlosti, dobar je dok ide od ruke, ali nas prva kriza ukopa da ne ličimo na sebe jer su tvrdoglavi kao mazge. Neke od stvari: stalno ista formacija iako nekad nema smisla za tim, npr. kad nedostaje neki igrač forsira se nešto što nema smisla; gore sam već napisao, izmjene su mu jako kasne; izmjene ne prave efekat na igru, mijenja štopera za štopera ili krilo za krilo i očekuje neku promjenu u igri; priča o umoru, a forsira stalno jedne te iste iz utakmice u utakmicu; čak i u kup utakmicama bježi od šanse da progura nekog omladinca; ne koristi pun potencijal igrača i traći njihov potencijal tako što ih stavlja na neprirodne pozicije; O konkretnoj taktici koja je bez plana B, bez dovoljnog broja ofanzivnih igrača, sterilnoj tranziciji, nepostojanju jasnog stila igre (previše zavisi od milion faktora, da nas pitaš koja je taktika rekao bih da ne znam). O atmosferi - ako ne sankcionišeš igrače za neodgovorno ponašanje možda nećeš izgubiti tog igrača, ali će imati uticaj na atmosferu. Lukaku igra iako laje na sva zvona, a Havertz ga gleda sa klupe. I na sve to taj Lukaku i dalje ne zna kud udara. Primjer sa zadnje utakmice gdje svaka lopta ide na Lukakua (valjda htio dokazati Conteu da ga i on zna iskoristiti na isti način), a ostali to gledaju sa klupe i vjerovatno misle "ovo je šta dobiješ kad sereš po klubu i treneru". I da, ne sjećam se koliko smo golova dali da možeš reći da je plod taktičke igre, zaštitni znak su nam postali Jorginhovi penali. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324042 Meni nije problem kad ulazi krilo umjesto krila, veznjak umjesto veznjaka i sl. Svaki trener na svijetu pravi takve izmjene i to je sasvim prirodno. Daleko je to od Sarrija koji je imao 14 igrača i sve si unaprijed znao. Ovdje nema šanse da pogodiš kojih će 11 na teren, gdje će ko stajati, ko će ući, umjesto koga i na kojoj poziciji će igrati. Nije lako ni kad moraš 2 izmjene potrošiti jer ti se povrijede 2 odbrambena. Više me nervira kad nepotrebno pravi previše defanzivne izmjene. Nije ni to problem, ali kao navijač više voliš da uđe napadač i da probaš dati još jedan gol, a ne Alonso da bude osmi odbrambeni. I smeta mi kad izmjene kasne, ali to se počelo dešavati u zadnje vrijeme. Bojim se da na taj način "ratuje" sa nekim. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324044 Smeta i kada stavi hiljadu defanzivaca, jednog igraca sredine terena, i jednog ofanzivca i onda fazon, nisam imao koga ubaciti, jer nisam imao, a na tribinama svi ostali. Mislim da je par puta stavio i 2 golmana na klupu u nekim kupovima, sto me je toliko iznerviralo da bih mu tada dao otkaz. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324046 Samo cu se nadovezati vezano za ovo :"O atmosferi - ako ne sankcionišeš igrače za neodgovorno ponašanje možda nećeš izgubiti tog igrača, ali će imati uticaj na atmosferu." Covjek je perfektno izhendlao situaciju a Lukakuom, iako su mediji razapinjali sa svih strana. Kaznio ga zbog lajanja u novinama, nije uopste bio u protokolu, popricao s njim u 4 oka. Ovaj se javno izvinio dobio novcanu kaznu. Nije ga mogao trajno poslati na tribine jer je realno preskupo placen i tim potezom ga ne bi mogli ni prodati na ljeto i izvuci neki novac. Da nije placen 100+ miliona na njega se ne bi ni racunalo, ubjedjen sam. Svi, apsolutno svi ga hvale zbog rekacije u ovoj nezavidnoj situaciji (cak i Garagher, Nevill i drustvo sa MNF) ali eto nadje se uvijek neko ko bi to kao bolje izhendlao. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324047 Uveo je u prvoj sezoni chalobaha i sarra u prvi tim. Ne znam sta se ocekuje da 6 nepoznanica igra redovno. Nesto sitno je dobio vale hall i soonsup. Al calaba je postao igrac na kojeg mozes racunat. Sarra niko nije ocekivao u prvom timu a evo par kola igra. Lampard je progurao tammya mounta i jamesa i gilmoura Nesto sitno je dobio i tomori. Ne znam sta se ocekuje da svaka sezona bude kao lampardova. Nesto nevjerujem toliko da bi se svakom igracu dala sansa da je mogao kupovat tu sezonu. Chalobah i Sarr ove sezone. Sljedece ce vjerovatno Gallagher i mozda Broja. Tak da ta prica gdje ne koristi omladince ne pije vodu Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324048 A jest je ‘izhendlao’, svaka mu dala. Lukaku se pokenjao po klubu, navijacima, saigracima i cijelom strucnom stabu a nakon sto je situacija ‘izhendlovana’ bukvalno svaki minut provodi na terenu. Bas je poslao lijepu poruku ostalim igracima. Budite profesionalni sjedicete na klupi. A kad seres u medijima onda si nas ucijenio i igras stalno. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324049 Uveo je u prvoj sezoni chalobaha i sarra u prvi tim. Ne znam sta se ocekuje da 6 nepoznanica igra redovno. Nesto sitno je dobio vale hall i soonsup. Al calaba je postao igrac na kojeg mozes racunat. Sarra niko nije ocekivao u prvom timu a evo par kola igra. Lampard je progurao tammya mounta i jamesa i gilmoura Nesto sitno je dobio i tomori. Ne znam sta se ocekuje da svaka sezona bude kao lampardova. Nesto nevjerujem toliko da bi se svakom igracu dala sansa da je mogao kupovat tu sezonu. Chalobah i Sarr ove sezone. Sljedece ce vjerovatno Gallagher i mozda Broja. Tak da ta prica gdje ne koristi omladince ne pije vodu Za sta bi vi otkaze davali, svaka cast. Mora se igrati 4-1-4-1 sa samo jednim defanzivnim veznim i ofanzivnim bekovima. I taj defanzivni vezni mora biti jak u odbrani, kreativan prema naprijed, imati dobar šut i ubacivati se iz drugog plana. Većina igrača mora biti iz akademije, izmjene moraju biti uvijek ofanzivne i na vrijeme, mora se igrati napadački i moraju se osvajati trofeji. Golove moraju davati napadači. Posjed minimum 65% i šutevi 20-3 za nas uvijek. Na klupi 0 golmana, u kupovima igrati sa u18 timom. Sve osim toga je katastrofa. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324050 I odbrana da ne prima golove iako ce nazad ostat 2 stopera samo. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324052 A jest je ‘izhendlao’, svaka mu dala. Lukaku se pokenjao po klubu, navijacima, saigracima i cijelom strucnom stabu a nakon sto je situacija ‘izhendlovana’ bukvalno svaki minut provodi na terenu. Bas je poslao lijepu poruku ostalim igracima. Budite profesionalni sjedicete na klupi. A kad seres u medijima onda si nas ucijenio i igras stalno. Keru cu kasnije da odgovorim, ali ovo tvoje mi bas bode oci. Lukaku se jeste pokenjao po klubu od ekonoma do Romana licno, ali tu postoje vece instance od trenera, koje mogu da uticu na to koliko ce doticni da igra. Sramota je zbog toga samo upirati prstom u trenera. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324054 Mislim da dosta precijenjujes utjecaj ljudi iznad. Po tome kod nas je trener samo marioneta, jer se Marina i ekipa do te mjere unose u posao da odredjuju kad ce ko zapoceti utakmicu, hoce li biti zamijenjen ili ne i kakva ce formacija biti. Ja ne upirem prstom u Tuchela, pisao sam i tada da nema izbora, da vjerovatno nema mogucnost klupirati ga ili izbaciti iz tima sto je trebalo uraditi. Ali je smijesno sada doci i hvaliti kao da je on nesto 'hendlao'. Naravno da nije morao svaki minut provoditi na terenu, dok su Werner i ekipa zakucani za klupu. Ako ti smatras da ce sebi jedan top svjetski trener dozvoliti da do te mjere bude ucijenjen od strane Uprave, pogotovo Tuchel koji je poznat po svadjama sa visim instancama, imam pravo da se ne slozim s tim. Interesantno da niko ko kritikuje poteze trenera, izuzev diabla nekad kad popizdi (al to je nas diablo ðŸ˜) , zapravo ne zaziva niti trazi otkaz. Naprotiv vecinom trazimo da ostane i da mu se da podrska. No, ekipa ovdje fura pricu kako su Tuchel i Madjar nepogresivi i savrseni u svom poslu toliko da se ismijavaju sa svakim kritickim osvrtom, bio on argumentovan ili ne. Prijavi
29. januar 2022.4 god. comment_324055 Mislim da dosta precijenjujes utjecaj ljudi iznad. Po tome kod nas je trener samo marioneta, jer se Marina i ekipa do te mjere unose u posao da odredjuju kad ce ko zapoceti utakmicu, hoce li biti zamijenjen ili ne i kakva ce formacija biti. Ja ne upirem prstom u Tuchela, pisao sam i tada da nema izbora, da vjerovatno nema mogucnost klupirati ga ili izbaciti iz tima sto je trebalo uraditi. Ali je smijesno sada doci i hvaliti kao da je on nesto 'hendlao'. Naravno da nije morao svaki minut provoditi na terenu, dok su Werner i ekipa zakucani za klupu. Ako ti smatras da ce sebi jedan top svjetski trener dozvoliti da do te mjere bude ucijenjen od strane Uprave, pogotovo Tuchel koji je poznat po svadjama sa visim instancama, imam pravo da se ne slozim s tim. Interesantno da niko ko kritikuje poteze trenera, izuzev diabla nekad kad popizdi (al to je nas diablo ðŸ˜) , zapravo ne zaziva niti trazi otkaz. Naprotiv vecinom trazimo da ostane i da mu se da podrska. No, ekipa ovdje fura pricu kako su Tuchel i Madjar nepogresivi i savrseni u svom poslu toliko da se ismijavaju sa svakim kritickim osvrtom, bio on argumentovan ili ne. Ovo sto ti govoris se slazem. Ali kao sto neki pretjeruju kada ga brane, ti nekad pretjerujes kada ga kritikujes. Tuchel je dobar trener i u to nema trunke sumnje. Da grijesi u nekim stvarima, naravno da grijesi. Ko radi taj i grijesi. Naravno tu mislim prije svega na taktiku i sam sistem. Ja Tuchelu zamjerim samo jednu stvar, a to se pocelo desavati tek zadnjih mjesec dana. To je forsiranje Lukakua neovisno o tome kako prethodno igrao. Niko ne treba biti nedodirljiv jer to stvara pogresnu sliku. To govori drugim igracima da koliko god vrijedno i jako trenirali je uzalud, jer ce opet isti igrac igrati. Tuchel samo to treba promjeniti i to podhitno. Prijavi
1. februar 2022.4 god. comment_324112 https://twitter.com/LDNFootbalI/status/1488299447981428741?s=20&t=zlmKjx73DZYs7ynoqtHx8w Uporedite ovu statistiku sa danasnjim ofanzivcima. Nevjerovatna razlika, a ni tada nismo bili nekakva ofanzivno nastrojena ekipa. Da je Tuchelu ovaj trojac. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.