Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

Roman je zivio za Chelsea, ganjao je sve sto je najbolje u interesu kluba. Pa samo uporedite njega na tribinama i Boehlija i sve ce vam se reci. Tacno mi nedostaju oni kadrovi kad god je neka sansa a i on mase rukama, nogama.

Dolaskom novih vlasnika klub je dozivio restart, i ovaj klub nema vise nista zajednicko sa onim iz Romanove ere.

Maresca nek nam oprosti sto smo malo skrenuli u off topic.

6 hours ago, hamco said:

Villas Boas, Benitez, Sarri(iako se osvojila LE). Pa ja Beniteza ne bih doveo za trenera da mi prijeti ispadanje iz lige.

Nemoj griješit dušu, naravno Beniteza nijedan navijač Chelsea ne gotivi i da je bio šok tad (sjećam se da je npr. @Wisey čak i forum bojkotiro 😆) ali lik je Izvuko 3.mjesto i osvojio ligu Evrope. Tako da realno ne može se reći da je bio promašaj to pola godine što je bio. Sari isto tako. 

I općenito pod Romanom smo imali samo jednu sezonu gdje smo bili van TOP 4, a da nismo osvojili ili FA Cup /UCL/UEL. 

Roman je na početku sa dovođenjem Mourinha pogodio i uspio da izgradi taj pobjednički mentalitet i tu kičmu Cech, Terry, Lampard i Drogba, koja je manje više 10 godina nosila tu ekipu! 

• 2 sedmice kasnije...

Indikativna je situacija s Nkunkuom koji prodje citave pripreme i bude jedan od boljih, sve odradi sto je trener trazio a onda kad je pocela sezona sjedi na klupi dok igraju neki koji nisu potrcali u predsezoni. Ili kad ga ubaci, stavi na desno krilo.

S ovim ubijas igraca totalno i sav ritam koji je uhvatio.

Naprijed mora ici ovako 

Palmer         Felix         Sancho

Nkuku

Kakav Jackson ucero ti on.

Po ko zna koji put prave se iste greške,igrači u vezi, koji su dovedeni da iznose loptu, se zaobilaze. Dok lopta dođe do napada protivnik je već dobro postavljen i brojčano je jači i gotovo je nemoguće napraviti bilo šta. Caicedo je definitivno najbolnija tačka, i treba da ga se forsira da iznosi loptu, ako ne može nek pojede govno ko ga je doveo i nek ga proda. 

Realno je Madueke trebao vani zajedno sa Palmerom i Jacksonom, ali da pohvalim ove kontre protiv WH.

Slična situacija kao i prošle godine kod Poketina jako slaba igra, golovi postignuti na suhi individualni kvalitet, samo što ove godine kupimo i bodove u utakmicama koje loše igramo. Ako završnica sezone bude kao kod Poketina, a nastavi se trend nizanja dobrih rezultata u utakmicama koje igramo loše, mogli bi se nadati i top 4 i povratku u LP.

Solidna igra danas ali ima ovdje još dosta rada posebno sa veznim redom i odabranom.

Napadacki smo dobri, dolaskom Sancheza i Felixa koji su hvala Bogu zakovali Mudrika za klupu igramo mnogo bolje i sigurnije.

Svaka mu čast za ovo drugo poluvrijeme protiv Brightona, ako ne računamo kao akciju kad štoper doda do Palmera na 35 metara od našeg gola i ovaj nabije preko visoko postavljene odbrane Brightona Jacksonu, onda možemo reći da nismo imali jednu smislenu akciju u drugom poluvremenu. 

Ja nisam gledao utakmicu, najavio sam vec na temi umi uvodu da necu moci. Meni jaran izvjestava citav mec a i po statistici i komentarima izgleda da smo stvorili 9-10 zicera i onda dodje BT14 i spominje da smo igrali kao da je trener Sean Dyche.

Jel to fakat tako izgledalo? Nekom srecom stvorili toliki broj prilika? Jel istina da Brighton nije kako treba sansu napravio i da im Sanchez nije poklonio ne bi gol dali?

• Popularna objava

Nije istina ni blizu. Ko je kriv Brajtonu sto su izisli na centar sa zadnjom linijom a nasi ih vrlo jednostavno rjesavali, pravovremenim vertikalnim pasovima u dubinu. Imali smo 4 gola i bar jos 4-5 odlicnih sansi, mozemo reci zicera. Oni su zabili nakon 2 bravure naseg idiota od golmana a pored toga su napravili 2 dobre prilike realno.  

Drugo poluvrijeme nakon par rokada smo se popravili nazad i teze su nam prilazili golu. Nase izmjene su ofanzivno razocarale, nakon izlaska Dzaksona i Sanca nismo prijetili vise.

Cestitke treneru, svidja mi se sto nije tvrdoglav i rigidan bio. Ostaje jos da vidimo kako cemo igrati kad se protivnik zabunkerise, to je bitno.

Nisam ja rekao da je Brajton bio bolji od nas, nego da smo mi bili loši, što znači da je Brajton bio još gori. Pisao sam u temi za utakmicu, visoko postavljena Brajtona je jako glup potez njihovog trenera. Ja govorim da u situaciji protiv bilo koje druge ekipe, stvarno ne znam više i jednu ekipu u PL kojoj je ofsajd zamka taktika u defanzivi, mi bi ga popušili. To su bili Spursi prošle sezone, ali mislim da su i oni to batalili. Eto hamco slična utakmica onoj protiv Tottenhama na njihovom stadionu. Ako sagledaš dobro utakmicu, ta tranzicija iz odbrane u napad je slična tranziciji Dychevih ekipa i tu sam htio paralelu napraviti, tek kad je Lavia ušao pokušavalo se pas igrom iznijeti lopta. 

• Popularna objava

Da, ako izuzmemo 4 zicera u drugom poluvremenu, nismo stvorili dobru šansu..

Na utakmici se igra onako kako ti uslovi na terenu nametnu. Ako imaš protivnika koji stoji na centru, bio bi izrazito glup da ne igraš na dubinske lopte, nego insistiraš na nekoj svojoj igri da polako iznosiš loptu, osvajaš teren i napadaš na postavljenu odbranu. Tom dugom loptom možeš puno više toga dobiti nego što se može izgubiti.

Ja sam mišljenja da smo drugo poluvrijeme odigrali jako mudro. Ušli smo sa rezultatom 4-2, taj rezultat sam po sebi govori kakvo je bilo stanje na terenu. Nama, ekipi koja ima 2 gola prednosti, ne odgovara haos na terenu. Haos odgovara ekipi koja ganja rezultat. Naš najveći problem su bile greške u odbrani i uspjeli smo ih svesti na minimum u nastavku. I ja sam priželjkivao još 2 gola u nastavku, ali ne mogu biti nezadovoljan.

Da je Brightonova taktika sa visokom odbranom toliko glupa onda bi oni ove sezone imali 8 poraza na 8 utakmica. Stvarnost je takva da im je ovo bio prvi poraz u sezoni. Ne možemo sve dobro što smo na utakmici uradili pripisati tome da su nam se oni ponudili. 

Palmer kaze da su vjezbali dubinske pasove na prvu zbog Brightonove visoke odbrane. To jasno govori da su igraci imali jasan plan i taktiku za ovu utakmicu i ovog protivnika. Takodjer pokazuje i da je trener veoma fleksibilan. 

1 hour ago, hamco said:

Palmer kaze da su vjezbali dubinske pasove na prvu zbog Brightonove visoke odbrane. To jasno govori da su igraci imali jasan plan i taktiku za ovu utakmicu i ovog protivnika. Takodjer pokazuje i da je trener veoma fleksibilan. 

Ljudi su primili 4 gola za 20 minuta, jedan još gol bio iz ofsajda i još jednom ih je stativa Palmera spasila i pričamo mi tu kao to nije iznimno glupa taktika. Hajde eto neka im služi protiv loših ekipa, ali protiv nas ovako raspucanih izaći i igrati visoku odbranu je u najmanju ruku glupo. I na osnovu tih znači dvopoteznih akcija, koje je protivnik dopustio, trebamo biti zadovoljni? A to što smo dva puta gol primili kada smo pokušali u prvom poluvremenu iznijeti loptu pas igrom to da zanemarimo? Zna se zašto je doveden, ako će se preskakat Enzo i Caicedo u iznošenju lopte jebeš onda mater našoj filozofiji. Sutra će ta fleksibilnost dovesti da parkiranja busa na Etihadu i na Anfieldu. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.