Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

Al Pochetino je imao nestvaran linearan pad od pocetka sezone. Ne samo igrom i rezultatima nego pristupom, aurom, odnosom sa navijacima i izjavama na press konferencijama. Naravno da sam bio vidno razocaran i frustriran i na kraju krajeva kivan na one koji ga brane i jos vjeruju u njega kad za to nije bilo nikakvog razloga. 
Kod mene tesko da ima sredine, ili volim ili mrzim, ne mogu pomalo i jedno i drugo.

Ok nekad naravno volim malo bocnuti druge na forumu ali naravno da to nije nista privatno. Osim kada su Kepa u pitanju i ker odnosno ovaj put Chilwell/Cucurella i ponajvise Wisey :P

Sto se tice Maresce, full podrska od starta.

Nadam se samo da cemo igrati ofanzivan fudbal, imati hrabar pristup i biti voljni da se sa svima nadigravamo. Ja bukvalno jedva cekam pocetak sezone, zapravo jedva cekam ovu utakmicu sa Wrexhamom u cetvrtak ujutro po nasem vremenu. Imam neki filing da cemo ove sezone biti dobri i da cemo biti zadovoljniji nego zadnje dvije godine.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

2 hours ago, hamco said:

Nisam ali ne zato sto je Cucurella los vec sto je Grimaldo imao sezonu iz snova u Leverkuzenu. 

;)

55 minutes ago, hamco said:

cetvrtak ujutro po nasem vremenu. Imam neki filing da cemo ove sezone biti dobri i da cemo biti zadovoljniji nego zadnje dvije godine.

Jel ovaj sad četvrtak u koliko sati ? 

Ma dok god tražimo trenere da se slažu sa upravom, a ne na osnovu sportskih/takmičarskih afiniteta nećemo lako na zelenu granu.

16 hours ago, hamco said:

Zbog cega to mislis? Zbog dvije pripremne utakmice?

Ozbiljno poigravanje sa imenom  kluba je to sto nas je Seltik iskrivio ko staru kantu. Nema opravdanja, i njima je to prijateljska utakmica. Taj Seltik je realno ekipa za donji deo pl tabele. 

Ok, niko ne trazi pun intenzitet igre, al da nas onako resetaju sramota je.

16 minutes ago, Whisper said:

Ozbiljno poigravanje sa imenom  kluba je to sto nas je Seltik iskrivio ko staru kantu. Nema opravdanja, i njima je to prijateljska utakmica. Taj Seltik je realno ekipa za donji deo pl tabele. 

Ok, niko ne trazi pun intenzitet igre, al da nas onako resetaju sramota je.

Uzmi u obzir nekoliko stvari:

1. Igraci pokusavaju igrati totalno novi stil fudbala
2. Fizicki nisu jos ni blizu nivoa Celtika koji je na isti nacin i City nadigrao
3. Ogroman broj igraca i to nosioca nam fali
4. Imamo nekoliko igraca koji su skroz novi, mladi i dvojicu igraca koji nisu igrali citavu godinu dana.
5. Uz to imali smo individualnih gresaka i velik broj promasenih prilika pa je samim tim rezultat ubjedljiviji.

Vidi, slazemo se svi da ne smije biti toliko lose pa ni u pripremnim utakmicama, ali prosle godine smo pripreme odradili skoro pa odlicno koje su mozda i zamaskirale nedostatke igraca i same igre i citave taktike. Mozda nam ovakve blamaze protiv Wrexhama i Celtika budu pokazatelj na cemu se mora raditi i sta podhitno ispraviti u igri. 

Imamo dobre pripremne utakmice ove sezone, nakon Club America igramo protiv Reala, Citya i Intera. Tu cemo vec imati bolju sliku svega sta Maresca i tim rade i u kojem pravcu bi i ova sezona mogla ici. 

Nećemo valjda sad trenera tirat radi rezultata u pripremnim utakmicama, to bi čak i za nas bilo previše.

Btw, i City je od Celtica popio 4 komada...

Pripreme nisu mjerilo ali mogu biti pokazatelj nacina razmisljanja trenera. Brzo cemo fasovati i u sluzbenim utakmicama ako trener ne uoci i ne ispravi greske na vrijeme. 

Bit ce steta ako mu ne dodaju jos barem jednog igraca u ofanzivi jer Madueke, Mudrik i Sterling su bas lose opcije.

Ovo što trener pokušava je jedan od onih sistema koji ako se ne uigraju dobro onda mogu izaći na katastrofu.

Nekoliko stvari je jako bitno za ovaj stil igre. Golman koji dobro istrčava, brza zadnja linija, vezni red koji može držati visok posjed i individualno jaka krila koja igraju na izolaciju. Meni se čini da mi nemamo adekvatan igrački kadar za to. Ovu ekipu ne vjerujem da je neko planski gradio, ali se čini adekvatnim za nešto drugo. Ne samo da kadar nije adekvatan, nego se i ne dovode igrači koji su neophodni. Na kraju ostaje pitanje o čemu su oni razgovarali u pregovorima i zašto su ga odabrali.

Kadar je dobar ali neke stvari samo Maresca mora vidjeti i prepoznati. Ponajvise mislim da James ne moze igrati inverteg beka u vezi, apsolutno je beskoristan tu i ne snalazi se. Ako vec nece igrati sa pravim bekovima neka James igra desnog stopera u trojici nazad.

Mozda ce to Cucurella igrati ali ovo sa Jamesom ne vidim kako moze uspjeti. 

Takodjer za ovu vrstu fudbala potrebno je mnogo treniranja i repeticija, sablona i akcija, igre od golmana do toga sta raditi bez lopte. 

Povratak glavnih igraca ce sigurno pojacati ekipu ali prije svega mislim da je potrebno odredjeno vrijeme i sati i sati treniranja da se sve ovo uigra i da igraci shvate sta trener od njih zeli.

Sto kaze Adi, ovo ce biti ili odlicno ili totalni krah. 

45 minutes ago, soxx said:

Hamco je optimistican, vidim dosta je zagrijan, prati sva desavanja.

Prvi ce jebat maresci mater :D

Istina, ali sve po zaslugama. Realno nema smisla sad palit na lomaci a neke igrace nije jos ni vidio uzivo a kamoli sta trenirao i uigravao sa njima.

10 hours ago, Wisey said:

Ja cu prvi sigurno, ali kad @hamcokrene jebavati rodbinu tu sam donji. 😄😄

Zato sto sam ja po prirodi optimista, sa svakim trenerom ulazim u sezonu sa velikim ocekivanjima u fazonu: "E ovo je ta sezona.." i onda logicno dozivim veliko razocarenje, udarac za udarcem i na kraju kad puknem tu nema povratka. 

• Popularna objava
On 7/28/2024 at 7:20 PM, reLo said:

Očigledno u sezonu ulazimo bez kičme ekipe (Palmer, Conor, Cucu). I bit će opet - zbog prvih 4-5 kola propala sezona. 

Ne znam kako ovo nikome nije zapalo, dobro podjebavanje, pudlać može samo biti kosa ekipe i to je to

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.