Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

Moguće je da igrači renomea i statusa kakvog imaju Sterling i Chilwell, kada saznaju da nisu u najužoj konkurenciji za prvih 11, odluče u dogovoru sa agentom, trenerom, sportskim direktorom i upravom da odu negdje drugo gdje će redovno igrati. Moguće je i da nakon što se postigne takav dogovor, igrač izdvoji iz prvog tima da bi treneru ostali samo igrači koji planiraju tu ostati. Je li to kod nas slučaj, to ne znam. Po onome što je "Sterlingov kamp" izjavio reklo bi se da to nije baš tako. Izgleda da je neko drugi u njegovo ime odlučio da ne želi sjediti na klupi. Sa strane kluba, taktika im nije baš najbolja, jer je sad svima još više jasno da ih se želimo riješiti i postavljamo se u lošiju pregovaračku situaciju.

Mi još ne znamo kakav je stil igre. Vidjeli smo neke pripremne utakmice i samo jednu zvaničnu. Tu se izmijenjalo raznih ideja sa raznim igračima. Možemo pogledati igrački kadar koji ostaje i vidjeti da nemamo nijednog ofanzivnog lijevog beka i samo Mudryka kao pravo lijevo krilo. Očekuje se da će puno više minuta dobiti Felix i Nkunku na toj poziciji, igrači koji se najbolje snalaze 20 metara desno od aut-linije. Njima treba ofanzivan lijevi bek, a defanzivnom lijevom beku treba krilo koje igra uz aut-liniju. Po mom mišljenju nama igrači tog profila trebaju.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

Ma za ovaj novac je top4 malo.

Da se za tituli borimo sralo bi im se opet jer za ovoliko para bi se trebala titula uzimat a mi konferenciju igramo lol

@Adi Slicna prica ko sa Poketinom, tek je u drugom delu sezone ekipa pocela da klikce i da se neka igra razvija. Zapravo takav je slucaj skoro uvek kad novi trener dolazi, posebno ako ima neke fiks ideje ko ovaj nas. Covek prvo prica o man to man presingu, pa o povlacenju linija ka nazad... Ni sam ne zna sta ce .

Imali smo fino rasporednjenu ekipu za 4-3-3, trebalo je uzeti kvalitetnog golmana, stopera, spica i desnonogo levo krilo i tako uci u sezonu. 

Ali mora se glumiti neko ludilo. Ne moze u Celsiju drugacije.

3 minutes ago, Corto Maltese said:

Poročitah negde, da mu je prva opcija na golu Sančez. E zbog forsiranja maloumnog orangutana, zelim Mareski otkaz tamo oko novembra.

Dodao je da planira Sancheza u premier ligi a Jorgensena u kupovima i evropi. Zatim je ponovio i to ne mora nista znaciti vec da ce performans odluciti.

Ne znam po cemu je Mudryk zasluzio mjesto u ekipi prije Sterlinga, jedino sto nosi broj 10 i me znam po cemu je odmah na startu prekrizio Chilwela, jednu ekipu uigravo a totalno drugu ekipu pravi.

Prodaja čitave akademije tj. igrača koji su ponikli  u našoj akademiji je sigurno izbor mentola koji su kupili klub kako bi se finansije očistile.

Ne zamjeram Mareski prodaju Chilza toliko, zamjeram to što ostajemo na pudlaću kojeg će vjerovatno guziti kroz čitavu sezonu. Još manje zamjeram prodaju Sterlinga koji ima ogromnu platu a ne vjerujem da može učiniti nešto konkretno. 

Prvi pozitivan potez Maresce za mene, što je najavio da će biti fiksna rotacija na golu. Jedan za ligu, drugi za Kupove i conference. A sad i izboru tih golmana, to je onda druga priča.

Što Petrovića nema mislim da je isto manje više odluka uprave, jer se Petrović pokazo dobro prošle sezone pa misle uzeti koji euro za njega. 

Sto se golmana tice, uvijek sam za to da se zna ko je broj 1 a ko rezerva. 

Za Sancheza svi znamo kakva je budaletina tako da bi trebalo Jorgensenu dati sansu da pocne kao prvi golman. Petrovic je trebao biti drugi ali kad odlucuje Willy Caballero ne ocekujem bolje.

Vjerovatno kad svu trojicu saberes ne dobijes pravog golmana.

4 minutes ago, Wisey said:

Sto se golmana tice, uvijek sam za to da se zna ko je broj 1 a ko rezerva. 

Za Sancheza svi znamo kakva je budaletina tako da bi trebalo Jorgensenu dati sansu da pocne kao prvi golman. Petrovic je trebao biti drugi ali kad odlucuje Willy Caballero ne ocekujem bolje.

Vjerovatno kad svu trojicu saberes ne dobijes pravog golmana.

Zapravo Petrovic je ispao iz price jer je "los sa loptom" a Jorgensen je doveden jer je "one of the best in terms of distribution".

• Popularna objava

Pa to je naravno taj suludi narativ modernog fudbala. Siguran sam da u analizi golmanskih dodavanja vecine golmana (mozda s iznimkom samo top 3 ili top 5) u velikoj mjeri preovladavaju greske koje su rezultirale sansom ili golom protivnika naspram onih dodavanja nakon kojih je tvoj tim izigrao jos 7-8 igraca i na drugoj strani terena dosao do 100% sanse/gola.

Kad crtu podvuces, golman zapravo treba biti solidan s loptom i ulijevati sigurnost ekipi. To je sasvim dovoljno. Mnogo je bitnije da brani dobro, da je siguran na visokim loptama, da ne prima pacerske golove i slicno. Golman je i dalje golman, ma sta oni izmisljali.

Reko bi cojk namlavio se trofeja ko Anceloti pa moze olahko ovako otpisivati igrace i snizavati im cijene. Samo da su stavljeni na transfer listu a bili dio prvig tima i Sterling i Chilwel bi se dobro prodali.

• Popularna objava

Marseca out sto se mene tice.

Danas je dokazo da ne zna nista i da je slucajno doso za trenera. Ovo veze nema sa fudbalom, formacija ugusi Palmera, dali go zahvaujuci magi jednog igraca. Drzi Jacksona cijeli mec totalno bezveze dvno ga je mogo zamijeniti za Nkukua. Servete nas je nadigrao 2x i danas Palace cijelo drugo poluvrijeme.

Mene najvise brine ocigledni nedostatak autoriteta. Lik jedino sto je uspio je kurciti se nad Cilvelom, Chalobahom i Sterlingom.  A ovamo cirkus.

Broj 2 - ekipa mu je fizicki totalno nespremna i dok uhvate malo forme proci ce 10ak utakmica.

Necu nikad tjerati trenera nakon 4-5 utakmica (osim debelog konobara) ali tesko ce ovako nesto napraviti.

Unio je neke ideje koji su bolje od Pochetinovih ideja, ali je istovremeno pokvario nešto što je Pochetino dobro uradio. Cucurella je igrao inverted backa, dok je Gusto špartao po desnoj strani, dok sad imamo Gusta kao inverteda backa, što Gustu nikako ne prija.Tako smo danas imali Fofanu uz aut liniju i nije apsolutno ništa donio, i zato su Maduekea ugušili. 

• Popularna objava

Enzo Maresca: 🔵🎙️ "Probably one thing that has to be clear, Chelsea three years ago won the Champions League but now it is not that kind of Chelsea so now sometimes if you dont win it is normal."

Da smo mi iole normalan klub, trener bi nakon ove izjave iste sekunde isao na raport gazdama. Moze on to mozda u sebi i pomisliti ali izici i javno govoriti da je normalno ne pobjedjivati, to pokazuje kakav je mentalitet u ekipi. Saljes signal igracima da je u redu izgubiti, tako se od top kluba pravi prosjecni. Ovo su nazalost radili svi prethodni treneri do Tuchela.

Uprava potrosi preko milijardu eura i onda slusaju kako je normalno ne pobjedjivati timove poput Kristal Palasa, jos kod kuce. 

Potter, Lampard, Pochetino i evo Maresca, svi su po dolasku hvalili ekipu i govorili da je Chelsea ekipa koja je sinonim za pobjede i trofeje, da bi nakon samo par meceva ta prica dobila totalni obrat i poceli smo slusati alibi izjave i kako ova ekipa nije spremna za titule i da ova ekipa nije prijasnji Chelsea, bla bla bla.

Pa Lampard je rekao samo mjesec dana prije otkaza u prvom mandatu rekao da ova ekipa nije dovoljno dobro za titule i trofeje, da je ekipa daleko od Citya i Liverpula, da bi dosao Tuchel i osvojio ligu sampiona 4 mjeseca nakon te izjave.

Taman i da je istina ovo sto pricaju (vjv i jeste istina) ove stvari se ne govore. Treba da brijes ekipu da smo najbolji, da budu kaznjeni za poraze i da moraju svaki mec dati 120% sebe. 

• Popularna objava

jasno je da imamo ne akutni, nego hronični problem sa nezalaganjem, letargijom, usporenom igrom, bez hrabrosti, tako izgleda naša ekipa godinama unazad

Pomenuo je neko Klopa... primer je Liverpul koji je kada ih je on preuzeo svaku utakmicu izginuo na terenu gubili, pobedili, bio remi, ovi naši kao da dolaze da odrade smenu i da čekaju penziju, to je to

Ljudima se bre ne igra fudbal, nema varnica na terenu, osim par babuna tipa Ris koji je i ovako povredjen

Evo sad smo videli Palmera da ima muda, jel očigledno da neko ipak gubi živce, i nije slučajno najbolji igrač, a gde su ostali???

• Popularna objava

Odlazak Romana je bio previse za Chelsea, vjerovatno su tri najznacajnija datuma u istoriji Chelseaja datum osnivanja, datum kada je dosao Roman i datum kada je otisao Roman, taj covjek je bio alergican na prosjecnost, na gubitnicki mentalitet, na sve ono sto na danas "krasi", nije dozvoljavao da se spusti nišan sa najvećih dometa.

70% pokemona koji su u posljednje vrijeme prosli kroz Chelsea ili su i dalje tu sto kao treneri sto kao igraci ne bi vidjeli Chelsea ni na slikama da je Roman ostao tu.

Slazem se za Romana kada su ambicije u pitanju. Medjutim bilo je i pod Romanom suse, losih rezultata i izuzetno losih transfera i cak ispodprosjecnih igraca kojih se godinama nismo mogli rijesiti. 
Nije ni pod Romanom bilo savrseno ako cemo iskreno. City je nakon dolaska Saudijaca mnogo bolje poslozen klub u svakom smislu od Chelsea, bilo to za vrijeme Romana ili posle njegovog odlaska.

Ono sto je kod Romana bilo cinjenica jeste da se nije prastao neuspjeh i nije se zadovoljavalo prosjekom. Cim neko ne bi uspio dobijao bi nogu. On je istinski volio klub i tezio je uvijek najboljem, ali nije tako uvijek bilo.

Ne treba zavoraviti da smo pod Abramovicem imimali i trenerskih promasaja.

Villas Boas, Benitez, Sarri(iako se osvojila LE). Pa ja Beniteza ne bih doveo za trenera da mi prijeti ispadanje iz lige.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.