Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

• Popularna objava

Ja se zaista slazem sa ovim. Pisao sam na shoutboxu, neke stvari treba probati a kad ces ako neces u predsezoni.

Juce je Mudryk igrao RW, Gusto LW a Nkunku napadaca. Znaci ne postoji nacin da ovo Maresca ponovi u nekoj vaznoj utakmici. 

Ne bi bilo lose probati jednu utakmicu i sa Chilwellom na beku pa da vidimo kako se snalazi. Takodjer i Enza probati na poziciji Lavie koji kako se stvari cine ipak ce igrati zapazenu ulogu i to zasluzeno.

Ja ne znam za vas ali ja zaista vidim mnogo vise dobrih stvari nego losih u ovim pripremama, nadam se da ne grijesim i da cemo vec prvo kolo protiv Citya biti pozitivno iznenadjeni.

Imamo jos Real u noci utorak na srijedu a onda Inter za vikend. Veoma dobre ekipe i sad je mozda vec vrijeme da se proba naci i uigravati onih prvih 11 koji ce igrati protiv Citya. Kasnije ukljuciti Palmera, Cucurellu i Galaghera ako ostane.

Nisam mnogo gledao pa ne mogu da sudim. Sa citijwm jesam celu. Glupo je i osudjivati i davati pretpostavke ali jedna stvar mi upada u oci a to je da insistira na tih 3 pozadi u fazi napada. Ok je logika +1 igrac u manevru ali to sto on trazi je jako zahtevno i za to treba jako mnogo vremena a tek kakav stoper treba za to a mi ga nemamo. Cak mi i nekako lici da pokusava da kopira Pepa sa razlikom da se kod njih levi bek pretvara u stopera a kod nas desni. U fazi napada desni ving vek desna noga levi desna. Kod nas u fazi napada oba ving beka kontra noga. Ne stoje mnogo visoko ali smo takticki nezreli i rutinski nam resavaju razmake od levih/desnih stopera do levih/desnih ving bekova i ako to bude ideja u Pl u naprimacemo se golova na tu promaju. 

Druga stvar mnogo nesigurnosti u oslobadjanju od ne bas jakog presing a.

Treca stvar, to igrati sa Sancezom na golu. Blago receno neozbiljno. 

Enzo ce bas da se namuci. 

Meni je smiješno kada neko kaže “igrači pokušavaju igrati novi stil pa se ne snalaze”. Kakav novi stil, lopta je okrugla, i protivnik u pripremnim utakmicama pokušava neke nove ideje, razne taktike uigravati, nije samo mi… realno je da smo talašika i ekipa puna panjeva. Misle to što igraju u Čelsiju da su veliki igrači.

Kaze sef sljedece:

Can you explain the high line?

"It's a habit. We are not working on defensive lines so high. It's a habit from last year, or years ago; I don't know. We are trying to drop the defensive line a little bit, usually about four or five metres, just to have some advantage.

"Last year, we already conceded many goals with this problem. Hopefully we can solve it very soon."

U drugom poluvremenu smo mogli svjedociti pustanju lopte protivniku i igranju na kontre, haman ce Wisey biti upravu. Cim trener iskusi par poraza ide ziheranje.

Vidjet cemo hajd.

High man to man presing koji sef spominje da zeli da igra ne moze da se igra ako je razmak izmedju linija preveliki, dakle mora da bude high defensive line. 

A otkad je pustanje protivnika blize golu prednost ? 

Nisi ti cica za ovaj nivo fudbala.

Sad ce ih spustiti 4-5 metara a nakon sto popusimo par prvenstvenih utakmica bit ce i 10-15 metara. 

Klasika za ovaj klub. Treneri prodaju maglu direktorima, direktori vlasnicima i ukrug tako. 

Kako god, i ono sto je zeleo Poch i sad Maresca trazi puno vremena uigravanje strpljenja ucenja i takticke pismenosti. Ne mozes doci igracima i reci igrajte visok presing jer linije moraju biti konzistentne razmaci da se ne menjaju. Jako mudo da ti pustis 3 4 igraca da krenu u visok presing, iza njih prazno svi ispadnu i ostalih 6 7 ostanu na vetrometini. Poch je lepo uocio da ovaj tim to ne moze ili ne moze odmah i igrao neku vrstu cekalice i zamke na 40m od gola protivnika. Isto to ce videti i Maresca pa ce morati da koriguje linije tima, tim pre kad vidi kako duva na sve strane i kad budemo imali 10 primljenih golova u prvih 5 kola a tim koji ima bez Galaghera a sa Laviom je takticki jos nepismenih. 

I ovaj je izgleda neki čisti klimač glavom, ne pita se izgleda ni 0% Za dovođenje odvođenje igrača. Eto sad će dobiti Felixa, a neće znati šta će s njim. 

Kakva picketina dan te jebo. Igras prvu utakmicu na svim terenu i to protiv sampiona i izgledali smo kao da igramo revijalnu utakmicu.

Selekcija igraca, pristup i taktika, u svemu je zakazo.

Nemam ja njega sta kriviti niti prozivati, a vjerovatno niti cu to raditi uopste tokom sezone.

On je doveden iz druge lige i to bez postenog iskustva. I spram toga ja nemam apsolutno nikakva ocekivanja.

Maresca: “I think we competed very well for much of the game. We were similar if not better. The performance was there but we didn't take the chances. Probably the big difference was inside the box. I'm quite happy in terms of performance.”

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.