Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

Cucurela, Felix, Fernandez, Sanco, Nkuku na klupi, mnogi treneri bi bili sretni da imaju ubaciti takve igrace, ovaj idiot ne mijenja nista.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

31 minutes ago, BT14 said:

Tony Pulis kačket da mu pokloni.

Previse hejtas i ni jednu ali ni jednu tekmu ga nisi pohvalio. Apsolutno neopravdano. Sta ce tek biti kad kiksa ali od tebe niko i ne ocekuje drugacije.

1 hour ago, hamco said:

Previse hejtas i ni jednu ali ni jednu tekmu ga nisi pohvalio. Apsolutno neopravdano. Sta ce tek biti kad kiksa ali od tebe niko i ne ocekuje drugacije.

Svaki put kad sam negativno nešto napisao, bilo je zbog iste stvari, ovih dugih lopti koji samo završavaju u posjedu protivnika. Ista stvar protiv Brightona, Liverpoola, Newcastle i siguran sam još par utakmica. Ti si prošlu tekmu komentariso na porazu od Liverpoola kako bi se drugačija priča pričala o tekmi da smo pobijedili, a evo ja već nekoliko tekmi, bez obzira na rezultat, sam doslijedan u svom mišljenju. Pitanje je kakvo bi tvoje mišljenje o tekmi bilo danas, da Reece nije očistio Isakov šut glavom s linije. Znači igrali smo protiv ekipe koja nije pobijedila zadnje četri tekme, na domaćem terenu i bukvalno smo im samo predavali loptu zadnjih pola sata. Zar to nije sramotno? Ali hajde, neću više pisati dok ne popravimo igru, da ne bude da kvarim vajb. Iskreno puno sreće i njemu i nama i da se ja dobrih govana najedem. 

25 minutes ago, BT14 said:

Svaki put kad sam negativno nešto napisao, bilo je zbog iste stvari, ovih dugih lopti koji samo završavaju u posjedu protivnika. Ista stvar protiv Brightona, Liverpoola, Newcastle i siguran sam još par utakmica. Ti si prošlu tekmu komentariso na porazu od Liverpoola kako bi se drugačija priča pričala o tekmi da smo pobijedili, a evo ja već nekoliko tekmi, bez obzira na rezultat, sam doslijedan u svom mišljenju. Pitanje je kakvo bi tvoje mišljenje o tekmi bilo danas, da Reece nije očistio Isakov šut glavom s linije. Znači igrali smo protiv ekipe koja nije pobijedila zadnje četri tekme, na domaćem terenu i bukvalno smo im samo predavali loptu zadnjih pola sata. Zar to nije sramotno? Ali hajde, neću više pisati dok ne popravimo igru, da ne bude da kvarim vajb. Iskreno puno sreće i njemu i nama i da se ja dobrih govana najedem. 

Lajko sam ti post jer evo za promjenu mozes napisati konstruktivan post vrijedan paznje, citanja i da covjeka ponikne na razmisljanje. Nema potrebe ironicno pisati: Nek mu Pulis pokloni kacket iako je ekstra furka :D

Da se vratim na utakmicu. Newcastle je fizicki dominantna ekipa koja svakom protivniku stvori solidan broj prilika. Oni su ekipa ciji stil igre nam nikako ne godi, igraju na snagu a to je borba, duge lopte, guranje iste u prostor, lemanje po nogama a na sve to i kad je bilo 50:50 u duelima sudija je nasima svirao faul kada bi osvojili loptu dok je njima pustao. Zaista ne trazim bilo kakvo opravdanje vec smatram da je danas sve nekako islo njima u korist ali su nasi uspjeli da pobjede. 
Mi smo prvo poluvrijeme bili dosta bolji, u drugom smo takodjer mogli rjesiti utakmicu mnogo prije, sjeti se stative Neta, suta Maduekea a kasnije i Mudryka. 
Uvukla se nakon toga malo i panika, a bas zbog toga sto Newcastle nije pobjedio 4 utakmice je ucinio da daju zadnji atom snage i dali su sve od sebe da izjednace, bas su grizli. Nije to Burnley, ovi su i igracki dobri. 
Opet kazem, nikako nam ne gode jer su fizicki mnogo jaci i spremniji od nasih. Nesto kao Brendford ali individualno mnogo kvalitetniji. Ja sam bas danas vise ponosan nego recimo protiv Brightona ili Wolvesa jer su nasi konacno pokazali borbu, zube i zelju da trudom donesu bodove. Nekad je to potrebno, ne mozes uvijek pobjediti kvalitetom. 
I druge jake ekipe cesto ne briljiraju ili kontroliraju citav mec ali pobjede. 

Opet kako god sagledam, saberem i oduzmem, nasi su zasluzili da pobjede. Bili smo bolji bas za taj jedan gol.

Na početku utakmice smo kroz dodavanja u nekoliko navrata brzo i lako dolazili do protivničke trećine. Igrači kao da su napamet znali gdje ko stoji i po automatizmu slali lopte tamo gdje treba. Kad smo nabili prvu dugu loptu naumpao mi je BT14.

Danas su mu minus samo izmjene. Obično ih izvrši na vrijeme, ali je danas kasnio i to se vidjelo na terenu. Tačno su oni preuzeli inicijativu kada smo mi trebali da mijenjamo. Sljedeći put treba preduhitriti takvu situaciju.

Znate sta me najvise iznenadilo kod Maresce? Fleksibilnost i promjene formacija i pozicija nekim igracima. To se moglo vidjeti od prvog kola protiv Citya gdje smo igrali neku romb formaciju, zatim protiv Wolvesa standardo invertovanje beka, protiv Palaca dolazak Palmera cak na poziciju zadnjeg veznog, protiv WHU igra na tranziciju, Brighton i one touch pasovi, protiv Liverpula Gusto kao lijeva polutka, evo danas protiv Newcastlea Palmer i James igrali lijevo. Dakle totalna nepredvidivost kako za nas navijace tako vjerujem i za protivnike. Ne kazem da je uvijek to bilo ispravno, ali ako se dobro sjecam svi su na pocetku kada se saznalo da je Maresca novi trener pricalo da je previse tvrdoglav, rigidan, igra samo na jedan nacin itd. Takodjer ne libi se ni mijenjati igrace odmah na poluvremenu kada budu losi prvo poluvrijeme.

Ne znam ali meni je drago da cesto vidimo neku novinu pogotovo nesto neubicajeno i neocekivano. Pohvale za to.

Meni samo smeta ovo nabijanje lopte na školu od strane sjajnog golmana kojeg zaobilaze kao čunj... 

Sve ostalo i više nego şto sam očekivao

Treba radit jos na odbrani i prekidima.

Ostalo je dobro za sad.

Odlicne su mu izmjene, uvijek izadje onaj sto i jest bio taraba

Po svemu sudeci su mu za ssd prvotimci

Jacskon, palmer, caicedo, gusto, colwill, fofana , madueke i sanchez 

Enzo i Lavia se jos jore za tu poziciju

Te kako se james vratio ne znam kukurelja na cemu je.

Madueke mu je igrao svaku al nakon danasnje partije ne bi me cudilo i da ne zaigra sljedecu al mislim da cemo ga vidjet opet u prvih 11.

Nije los madueke samo treba snjim radit, u glavi je tanak.

Lijevo krilo je borba izmedju neta i sanche.

I u ovom trenutku mislim da bi mogao neto biti ispred sanche kao i lavia ispred enze

• Popularna objava

Dođe covjek na temu da napise koju pametnu al onda skontas da su momci vec kroz par postova napisali gotovo sve, bravo😄

Ne planiram ga sada kovati u zvijezde jer sudit cemo mu na kraju sezone, hocu da kazem da sam ocekivao puno manje od njega prije pocetka sezone. Kod Maresce mi je najvise ok sto je pokazao da uglavnom forma diktira pocetnih 11, znaci nema previse forsiranja, ako odigras ovaj vikend dobro onda ces poceti i sljedeci vikend, međutim ako podbacis sljedeci vikend lako se moze desiti da vec na poluvremenu odes na hlađenje a sanse da sljedecu utakmicu pocnes su bas tanke. Bas sto je soxx rekao bukvalno zamjeni onog za kojeg svako vidi da ne donosi nista, izmjena na poluvremenu mu je kao napit se vode, inace mi je u tajming izmjena sasvim ok, eto juce je mozda zakasnio desetak minuta.

Slucaj Dewsbury Halla sam vec spominjao, tu je vec Maresca pokazao da je posao jedno a sve ostalo drugo, on je u Leicesteru bio Marescin Lampard ali ga je Maresca sklonio bez puno protivljenja jer je vidio da on nije kvalitet za Chelsea.

Sve u svemu bitno da smo tu negdje pri vrhu, ici utakmicu po utakmicu i to je to.

• Popularna objava

Vec je tu raja odlicno analizirala njegov rad. Slazem sa svim upisima.

Kad se crta podvuce, ima on zasad mnogo vise dobrih poteza nego losih. Za neki veci iskorak nedostajat ce barem 2 vrhunska igraca i to po mom misljenju: jedan top golman i jedan stoper. To je baza citavog tima. Sancez i Fofana su veliki kikseri, previse gresaka im se desava, jednostavno nisu u stanju drzati koncentraciju svaki mec punih 90 min. To onda naravno prenosi nervozu u sve ostale igrace pa nam se desavaju psiholoski padovi tokom meca, kao sto se jucer dogodilo. Oni trebaju ulijevati sigurnost, biti stameni nazad a ne da ti je svaki mec lutrija hoce li golman neki cirkus napraviti, hoce li stoper zaboraviti da cuva igraca i tako neke gluposti.

S tim u vezi, trebao bi trener dati sansu Jorgensenu u prvenstvu prije nego ga se otpise kao rezervnog golmana. 

Formacija je uvijek ista, ali za razliku od npr. Sarrijevog vremena, nisu uvijek isti igrači i nemaju svi igrači svaki put iste uloge. Uvijek je to 3-2-5 u fazi napada, samo što isti igrač će nekad biti u zadnjoj liniji, nekad u srednjoj liniji, a nekad i u prednjoj liniji. Konkretan primjer je Malo Gusto. Još samo da shvati da Enzo ne treba da igra u prednjoj liniji i to će biti dobro.

U ovom video koji Wisey zove "pomjeranje šahovskih figura" je rekao da uvijek igra tako, samo da protiv formacija sa 5 nazad zahtijeva 3-1-6 strukturu. To trenutno u ligi igraju samo Southampton i Palace. Ne sjećam se jesmo li tako stajali protiv Palacea, morat ću potražiti snimak.

• Popularna objava

Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen, jer nisam ocekivao puno kako zbog njegovog manjka iskustva tako i zbog naseg iskustva iz proslosti sa raznim trenerima. Ima tu mnogo mjesta za napredak, ali trpili smo i gore. Sto se mene tice dok god se radi na problemima nemam nista protiv, ne volim kad se neko drzi jednog kao pijan plota i ne priznaje da nesto radi pogresno. Ne mozes sve greske i nedostatke odjednom ispeglati, a neki se nece nikad ni ispeglati jer zavise od specificnog stila igre.

Najociglednije pozitivne stvari su:

- Relativno brza tranzicija i prenosenje lopte na protivnicku polovinu

- Poprilicno fleksibilno rasporedjivanje igraca koji se uglavnom krecu i stvaraju visak, rezultat toga je sto dosta lakse dolazimo u situacije za gol ili polu sanse

- Koriscenje individualnih kvaliteta igraca za specificne zadatke (kod nekih igraca to opet izostaje doduse, ali polako, npr. Enzo)

- Rotiranje igraca, ali sa postojanjem jasnog skeleta (iako se mozda ne slazem sa nekim odlukama, mislim da je ovo dobar nacin)

Najocigledniji nedostaci:

- Neorganizovanost i naivnost u odbrani, apsolutni haos i panika u etapama (vjerujem da ima do igraca, ali sigurno se moze poraditi na tome)

- Nasljedje od prethodnih sezona, a to je nedostatak pobjednickog mentaliteta, i kad vodimo imam osjecaj da cemo napraviti sranje i izgubiti, cesto se to desi, a kad se ne desi visimo na konopcima kao da smo 3 klase slabiji od protivnika, to se vidi i po reakcijama nakon meca kad svi skacu od srece sto su zivotom uspjeli sacuvati gol od Newcastle-a braneci se pola sata... Mada ovo juce je bilo i lite varijanta, imali smo takve ispade jako cesto ove sezone

To sto @ker rece je mozda i najvaznije za ovu ekipu, da izgradimo taj pobednicki mentalitet. 

Nema malih utakmica i miki maus takmicenja. I ta Liga Konferencija, koliko god je mi ovde nipodastavali je za ovu generaciju bitna kao da je LS. Sad za ove momke je jako vazno da se nesto osvoji, da se trud koji se cele sezone ulaze na kraju i isplati. Isto vazi i za Liga kup. 

Mareska je pokupio rane forice svog mentora. Igrao je i Pep neke sulude formacije kad je tek dosao u Siti pa se ipak skrasio na 4-3-3.

Najveci bonus kod mene mu je sto ume da iskoristi sirinu igraca koju ima. Ima gresaka i bice gresaka, ali su minimalne i zanemarljive za sada. 

Idemo u dobrom pravcu.

Bio sam jako skeptičan njegovom dolaskom, ali ima smisla. Rezultati su OK, igramo aktraktivno i što je meni jako bitno imo je muda hypiranog beskorisnog 'kapitena'Enza na klupu smjestiti.

Sve ste vec rekli, fin posao radi ali polako tek je proslo 9 kola. Nije pobjedio nijednu utakmicu u kojoj smo bili outsajderi, oba derbija je izgubio. Protiv Liverpoola je to lijepo izgledalo (mada i pod Pochom smo znali fino odigrati derbi). Ovi klinci kao da imaju neku blokadu kad su derbiji u pitanju. Nadam se da ce i na tom polju ocepiti. 

A slazes se sa vecinom, jako fin posao radi  za sada

Bilo je 2-0, nije ga bilo smisla ubacivati, da je bilo 1-0, ili da smo zabili za 2-1, onda se moglo probat okrenit ovako bi ga bezveze umara/riskira ozljedu a opet bi ispali

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.