Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Cesar Azpilicueta (2012-2023, 508 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,4 hilj.
  • Pregledi 93,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Kakav oproštaj, kakva legenda čovječe. Ove riječi postaviti negdje u svlačionici da bude primjer igračima kakav pristup trebaju imati i šta znači igrati za Chelsea. Hvala ti Dave, legendo plavog

• Zbogom kapitenu drugog najboljeg tima u istoriji kluba. Predivnih 11 godina, dozivelo se sve sto cini sport i zivot, usponi, padovi i kao vrhunac podizanje ovog trofeja u Portu za upis u almanahe i be

• Živ je doktor

Objavljene slike

Realno Matic nece dugo ni ostati u klubu, pogotovo ako se aktivira prica oko Veratia. Cahil nece napustiti klub za 2 sezone najmanje tako da se bezveze raspravlja o buducem kapitenu.

Al bas, nebitno sto imas misljenje da je Hazard najbolji za kapitena... ali gdje nadje to da najbolji igraci jesu kapiteni svojih ekipa

Ja bih volio vidjeti Costu ili Azpija kao buduceg kapitena. Cahill moze da bude vodja, ali bez obzira sto ga volim on ce ubrzo da izgubi mjesto u prvih 11 radi svojih fudbalskih sposobnosti. Bane ide uskoro sigurno, tako da su ova dvojica najlogicnija opcija po meni. Cak bih traku prije dao ubici u napadu, a on i bez nje trenutno vodi ovu ekipu i cesto vidimo kako galami kad neko ne trci (ne obavlja zadatak u tom trenutku), kako se vraca u odbrani, kako daje sve od sebe u napadu i kako nam donosi pobjede. Ima sve potrebno za kapitena, osim odnosa sa sudijama :D

Ne moze Costa, previse je lud za toga. Uostalom, engleskog zna manje nego Baka Sliskovic. Edena znaju svi ovdje koliko volim kao igraca, ali nije on karakter da bude kapiten. I ne treba nikome traku davati da bi ga se privolilo na ostanak. Eden ce i bez toga ostati ovdje jos dugo abd.

Idealno bi bilo da se neki nas akademac tipa Chalobah probije u prvih 11, on je savrsen za te uloge jer je u Chelseaju od 8. godine zivota i u svakom uzrastu je bio kapiten. Ali posto je to jos uvijek daleko mislim da je Dave pravi kapiten, momak je lojalan, iskren, vole ga svi navijaci, emotivan tip i zna se zauzeti za klub. S kapitenskom trakom oko ruke bio bi to jos veci motiv da dokaze ono sto svi znamo, a to je da je Chelseajevac od glave do pete.

Costa je previse lud, ali pokazao je da ima i samokontrole sto je recimo prosle sezone bilo nemoguce i za pomislit. Azpi s druge strane stvarno nema nedostatka i savrsen je kandidat.

Kante o Daveu:
Firstly, he’s a very good man. He helped me when I arrived here and gave me a lot of confidence. On the pitch, he’s a very good defender; strong, intelligent and a good passer.

He speaks English, Spanish and French and when I first came here he explained a lot about the club to me. It’s much easier for me when somebody speaks French because I can understand better. I’m very pleased he’s signed a new contract and I’m glad he will be at the club for a long time. 

Jos jedan razlog zasto je pravi covjek za kapitensku traku.

Zouma:
Azpi is a soldier, that’s what I call him because he always gives 100 per cent whether it’s a match or a training session. He never gives up, he’s a great player and he represents the club in the best way. He loves this club and he always does everything he can to help the team.

I’m glad he will be here for a long time. He was a big help for me when I arrived because he speaks French. He’s so friendly, he’s always laughing, and everybody loves him.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Bjeri bola Wisey, ti uvijek imaš nekog ljubimca. Prvo ti je to bio Ramires, sad Azpilicueta. I uvijek si neobjektivan oko tih igrača :D Evo što ne bi jedan Moses mogao biti kapetan? Što njega ne fališ ko Azpija? 

Što se tiče kapetanske trake, suludo bi je bilo davati Hazardu samo da ostane u klubu, ako je to razlog zbog čega bi mu se dala kapetanska traka s tim se onda izborom nikako ne slažem. Kapetan treba biti posebna uzvišena pozicija a ne korištena u takve svrhe...

Po meni onako na prvu bi najpogodniji za izbor kapetana bili Azpi, Matić, Cahill i Ivanović, pošto je Ivanović već ispao iz prve ekipe (a smatram da bi kapetan trebao biti netko tko redovito igra) i Cahill se nadam da će također vrlo brzo ispast iz prve, ostaju Azpi i Matić. Po meni bi nekako Azpi više pasao, a mogao bi i Matić izgubit mjesto u ekipi u bliskoj budućnosti (ako se recimo dovede Veratti...)

Makar, mislim da ključna osobina koju mora imat kapetan je reputacija i utjecajnost u svlačionici, on mora bit vođa među igračima, motivirat ih van i na terenu, podignit ih kad gubimo i sl. A mi ne možemo o znat kakvo je stanje u svlačionici i kakav tko ima utjecaj. Jedne godine je Barca čini mi se birala kapetana tako da su igrači glasovali tko će to bit. Možda bi to bio dobar način odabira kapetana?

Ne vidim razlog zasto bi najbolji igrac bio kapiten, Azar nema potrebne osobine da bude kapiten i to je sve gore navedeno.

Po toj logici Teri nije trebao da bude kapiten nego Drogba ili Lampard jer su ''atraktivniji'' igraci.

Azpija za kapitena!

• 1 mjesec kasnije...

https://twitter.com/ChelseaChadder/status/825346572162592768

Po stoti put na Bridžu danas, mnogi ne obraćaju toliko pažnju na njega, al ovo je jedan od pokazatelja koliko je važan za klub.

• 3 mjeseca kasnije...

Izjavio za francuski radio RMC da zeli zavrsiti svoju karijeru u Chelseaju. Nocas zavalio volej i poljubio grb pred navijacima. Dajte mu traku sada kad Terry odlazi. Nikad dovoljno pohvala za Davea, legenda nasa. 

PS. odigrao svaki minut ove premijerligaske sezone, ako odigra 90 i protiv Sunderlanda bit ce tek 4. igrac koji je to uradio (ne racunajuci golmane)

Kakva jebena igračina i profesionalac, ko bi rekao da će jedan Dave izrasti u jednog jako vaznog igrača, hvala ti Murinjo što si ga forsirao i na desnog beka.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.