Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u UEFA Champions League 2011/12 = Winner

Istaknuti odgovori

[quote name='lampard8' timestamp='1336343387' post='46150']
Volio bi da uzmemo ovaj trofej zasluzila ga je stara garda Drogba , Terry ,Lampard :)
Nek zabije Tito u Munchenu :)
[/quote]
Čech, Cole također
  • Odgovori 796
  • Pregledi 49,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

[quote name='Caeruleus' timestamp='1336399226' post='46278']
[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/74773_372298556138576_265007606867672_923427_1229824057_n.jpg[/img]
[/quote]
Da nisi fulio temu ? :D
Ja cak racunam i essiena jer nije mozda vise onaj stari al i one je trebao ga dignuti .. Jednom nas penal sjebo a jednom i sudija a essien je tada igrao :)
[quote name='soxx' timestamp='1336399444' post='46280']Ja cak racunam i essiena jer nije mozda vise onaj stari al i one je trebao ga dignuti .. Jednom nas penal sjebo a jednom i sudija a essien je tada igrao :)[/quote]

Ess mozda nema status legende, kao Terry, Lamps, Tito, ali je u tim sezonama bio u odlicnoj formi, i mnogo je doprineo ostvarenim plasmanima. I njemu su i sreca a i pravda duzni isto koliko i njima, i vreme je da se to vrati.
  • Autor
Šta mislite da li u sredini krenuti sa trojicom defanzivnijih igrača + Mata lijevo ili samo dvojica sa Matom u sredini ?
Npr.
______Bizon____Obi_____Lamps______
Kalou/Torrke/Danny_________________Mata

Ili:
_________Obi________Lamps___________
Kalou/Torrke____Mata_______Danny/Malouda
Ma Matu u sredinu kao i dosad, ostalo me ne interesuje.
[b] [size=4]Pep Guardiola: "Gledao sam finale FA Cup-a i mislim da lopta Carrolla nije prešla gol liniju. Chelsea ove sezone igra taktički, izbacuje ekipe poput nas, Liverpool-a, iako zna kiksati kao na primjer protiv Newcastle-a u Premier Ligi, oni su zaslužili trofej Lige Prvaka, navijam za njih."[/size][/b]

Mozda cak prvi iz uefalone koje ce zaraditi koliko toliko respecta kod mene.
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1336416027' post='46379']
[b] [size=4]Pep Guardiola: "Gledao sam finale FA Cup-a i mislim da lopta Carrolla nije prešla gol liniju. Chelsea ove sezone igra taktički, izbacuje ekipe poput nas, Liverpool-a, iako zna kiksati kao na primjer protiv Newcastle-a u Premier Ligi, oni su zaslužili trofej Lige Prvaka, navijam za njih."[/size][/b]

Mozda cak prvi iz uefalone koje ce zaraditi koliko toliko respecta kod mene.
[/quote]

ma respekt! jedini Katalonac koji nije cigan
Ljudi moji pa ja kad god pomislim na iduću našu utakmicu ova je prva koja mi pada na pamet. Ako je tako i igračima onda ga je teško nama.. haha :D
wisey, ne znam, mada po meni bi možda bolja bila ta prva solucija. A sta kazete na ovo..

................Mikel.......Lamps.................
Kalou....................................Mata.....
.............Torres............Drogba........

jebaji ga, možda bi moglo i ovo uspjeti.

Guardioli svaka čast, poštujem ga.
Evo da se i ja malo obratim u vezi ove teme... :D

Imam neki jaki osjecaj da ce Chelsea ovo konacno uzet... jer mnoge cinjenice idu bas njima na korist... prvo jos nikad niko u povijesti tko je bio finalist lige prvaka a ujedno i domacin nije uspio osvojit ligu prvaka (roma, i jos 2 kluba ak se ne varam su imali tu mogucnost... znaci 3 finala na ovakav nacin su se dogodila), drugo chelsea se je tolko iskrumpirao do ovog finala da jednostavno moraju ovo uzet (jer u vecini slucajeva ako je neki klub dosao u finale s tolkom dozom srece i poklapanja osvojili su to natjecanje (evo npr. sjetite se 2009 i uefalone kako su usli u finale a i sjetite se kako su prosle godine progurani u to isto finale i oba dvoje osvojili, da ne nabrajam po meni liverpool, man utd kako su osvajali itd. :D )), kao trece chelsea je skoro u svaku utakmicu usao kao autsajder iliti tim s manje sanse za pobjedu i previse puta su ga podcjenjivali i svaki put im se to ove sezone obilo u glavu... i pogodite sto sad ponovo rade u prognoziranju pobjednika... ponovo je Chelsea autsajder i ponovo ce im se to obit o glavu... kao cetvrto jel mozete vjerovat koje li slucajnosti... chelsea osnovan 1905 a igraju 19.05... zanimljivo, zar ne? :)

neda mi se dalje nabrajat... :D ali ono najbitnije sto svi mi moramo znat a to je da ce Chelsea dignut kantu :) tako da uz onako dobar koeficijent ne preostaje nam nista drugo nego da ulozimo sve sto imamo i otidjemo u kladusu... :D
[url="http://www.index.hr/sport/clanak/ballack-chelsea-ne-moze-pobijediti-bayern-u-munchenu/612758.aspx"]http://www.index.hr/...enu/612758.aspx[/url]

Ballack mislim da se grdno varaš :D
[quote name='chelseathebest' timestamp='1335616970' post='44050']
[media]http://www.youtube.com/watch?v=F-JLCQy01Q0&feature=player_embedded[/media]

koja đubrad simulatorska, daBog da si koljena polomili za vrijeme simuliranja
[/quote]

Jesu li Drogba i Torres simulatorska đubrad? U svakoj ekipi postoje simulatori, pa tako i u Chelseaju. Ne volim simuliranije, ali to je normalna stvar u fudbalu.

[quote name='how yes no' timestamp='1335531671' post='43816']
Cae

Ja te ne razumijem. Svi mi ovdje smo za Robbia, ali da zbog dva čovjeka (legende kluba i nekog drugog), ja želim poraz svog tima i to u finalu LP, koju nikad nismo osvojili, koju milioni navijača žele, to nikako.

Klub je na prvom mjestu, na prvom i želim da se radujem uspjehu kluba, dal sa legendom na čelu, dal sa legendom Barcelone na čelu, svejedno mi je. Samo hoću da mi je klub za koji navijam, što uspješniji.

Podrška Di Matteu kao da mi je otac tamo umjesto njega, ako ga od sljedeće sezone ne bude, onda podrška novom treneru (Pepu ili bilo kome drugom).

btw.

Što se tiče tekme protiv Baye, ne može se ništa znat. Bayern je znao često podbacit ove sezone i sa tim famoznim trojcem naprijed. Mi smo još više podbacili u ovoj sezoni, ali smo se digli.
Kadar nam je jači fino od njihovog, imamo i dobrog trenera, sjajnog motivatora i na osnovu tekme protiv barce vidilo smo da je i odličan taktičar, tako da i tu ne zaostajemo.

Bayi je prednost taj njihov teren, ali nekako mi je teren sličan našem, nije veliki, širok i tako to, već dosta sličan našem, tako da ni tu nema problema. Što se tiče toga, da će oni imat više publike, nek imaju cijeli stadion, neće to toliko biti problem za preiskusne naše igrače.

[b]Dakle mi smo po svemu u prednosti i po kadru i motivu i svemu, dok eto oni imaju tu manju prednostu u stadionu. Mada finale je, sve je moguće.[/b]

[b]Uglavnom, po mom mišljenju, lakše je sad osvojit LP, nego onda protiv Manche (koju nažalost i nismo osvojili).[/b]
[/quote]

Na osnovu čega si ovo zaključio? :lol:
Bookmakeri (ljudi koji postavljaju koeficijente) imaju drugačije mišljenje od tebe. Koeficijent na pobjedu Bayerna sigurno ne bi bio 1,70-1,80 (ja sam očekivao 1,80-1,90) da je ovo što si napisao tačno. Bayern je uz Barcu i Real najjača ekipa u Europi. To mišljenje dijele bookmakeri i realni navijači. Da se utakmica igra na neutralnom terenu opet bi po koeficijentima Bayern bio favorit.
Motiv? Nema većeg motiva od igranja finala LP ili SP na domaćem terenu. Niko od igrača Bayerna nema osvojenu LP. Prije 2 godine smo izgubili finale. Jak motiv je prisutan i kod jedne i kod druge ekipe.
Allianz Arena nije manja, nego ogromna prednost. Bayern igra mnogo bolje kući nego u gostima. Ove sezone u Bundesligi su kući igrali 17 puta - 14 pobjeda, 1 remi i 2 poraza - gol razlika 49:6! U LP ove sezone Bayern ima sve pobjede kući.
Ovo nikako ne može biti lakše za osvojiti. Protiv Man Utd ste igrali na neutralnom terenu i imali ste bolju ekipu nego danas.
Chelsea ima 4 suspendirana igrača za ovo finale, a Bayern 3. Iskusan igrač kao što je Terry, koji je kapiten i vođa ekipe na terenu, mnogo znači u finalu. Ivanović vam je jedan od najboljih igrača ove sezone, a i Ramires igra odlično, pogotovo u zadnjim utakmicama. Tu je još i Meireles. Iako imate solidne zamjene to je veliki hendikep.
Bayernu će isto biti teško bez Badstubera, Alabe i Gustava. Nadam se da će Van Buyten biti potpuno spreman do finala i da Tymo neće igrati na mjestu štopera jer je on ipak DM.
Najjače oružje Bayerna su vezni red i napad i tu smo kompletni. Posjed lopte će biti na strani one ekipe koja ima bolji vezni red, a to je Bayern. Chelseajevi bekovi će imati jako puno posla i tu vidim najveću šansu Bayerna.
Imali ste mnogo sreće u dosadašnjem dijelu LP. Fudbal pratim 15 godina, i dugo nisam vidio da jedna ekipa ima toliko sreće kao Chelsea u ovoj sezoni (prije svega tu mislim na duele s Barcom, ali i na utakmice s Napolijem). I pored toga smatram da ste zaslužili finale najviše zbog borbenosti, taktičke discipline i velike želje. Ne želim da podcjenjujem Chelsea, ali smatram da je Bayern jača ekipa koja uz to ima ogromnu prednost - Allianz Arenu i siguran sam da će uzeti pehar LP.

[img]http://i49.tinypic.com/28i4tif.jpg[/img]
[quote name='Hemingway' timestamp='1336444087' post='46549']

Jesu li Drogba i Torres simulatorska đubrad? U svakoj ekipi postoje simulatori, pa tako i u Chelseaju. Ne volim simuliranije, ali to je normalna stvar u fudbalu.

Bookmakeri (ljudi koji postavljaju koeficijente) imaju drugačije mišljenje od tebe. Koeficijent na pobjedu Bayerna sigurno ne bi bio 1,70-1,80 (ja sam očekivao 1,80-1,90) da je ovo što si napisao tačno. Bayern je uz Barcu i Real najjača ekipa u Europi. To mišljenje dijele bookmakeri i realni navijači. Da se utakmica igra na neutralnom terenu opet bi po koeficijentima Bayern bio favorit.
Motiv? Nema većeg motiva od igranja finala LP ili SP na domaćem terenu. Niko od igrača Bayerna nema osvojenu LP. Prije 2 godine smo izgubili finale. Jak motiv je prisutan i kod jedne i kod druge ekipe.
Allianz Arena nije manja, nego ogromna prednost. Bayern igra mnogo bolje kući nego u gostima. Ove sezone u Bundesligi su kući igrali 17 puta - 14 pobjeda, 1 remi i 2 poraza - gol razlika 49:6! U LP ove sezone Bayern ima sve pobjede kući.
Ovo nikako ne može biti lakše za osvojiti. Protiv Man Utd ste igrali na neutralnom terenu i imali ste bolju ekipu nego danas.
Chelsea ima 4 suspendirana igrača za ovo finale, a Bayern 3. Iskusan igrač kao što je Terry, koji je kapiten i vođa ekipe na terenu, mnogo znači u finalu. Ivanović vam je jedan od najboljih igrača ove sezone, a i Ramires igra odlično, pogotovo u zadnjim utakmicama. Tu je još i Meireles. Iako imate solidne zamjene to je veliki hendikep.
Bayernu će isto biti teško bez Badstubera, Alabe i Gustava. Nadam se da će Van Buyten biti potpuno spreman do finala i da Tymo neće igrati na mjestu štopera jer je on ipak DM.
Najjače oružje Bayerna su vezni red i napad i tu smo kompletni. Posjed lopte će biti na strani one ekipe koja ima bolji vezni red, a to je Bayern. Chelseajevi bekovi će imati jako puno posla i tu vidim najveću šansu Bayerna.
Imali ste mnogo sreće u dosadašnjem dijelu LP. Fudbal pratim 15 godina, i dugo nisam vidio da jedna ekipa ima toliko sreće kao Chelsea u ovoj sezoni (prije svega tu mislim na duele s Barcom, ali i na utakmice s Napolijem). I pored toga smatram da ste zaslužili finale najviše zbog borbenosti, taktičke discipline i velike želje. Ne želim da podcjenjujem Chelsea, ali smatram da je Bayern jača ekipa koja uz to ima ogromnu prednost - Allianz Arenu i siguran sam da će uzeti pehar LP.

[img]http://i49.tinypic.com/28i4tif.jpg[/img]
[/quote]
Nisi u pravu za suspendovane igrace.Videcemo kako ce se stoperski par Bajerna nositi sa Drogbom ili Toresom.A Chelsea ima zamenu i za Terija i za Ivanovica.Tu su Cahil i Luiz,nista manje kvalitetni nego pomenuta dvojica.Ko ce zameniti Gustava?Kazes,prednost domaceg terena.Pa,imala ga je i Barsa i 2-0 i igraca vise pa nije cak ni pobedila.Pricas o kvalitetnijem veznim redu i o posedu lopte.Moze da bude i 99 procenata u korist Bajerna,i da sevne jedna kontra Celzija i to je kraj.To nista ne znaci.Mogu samo da priznam da i Bajern i Celzi imaju svoje adute,koje ce pokusati iskoristiti.E,sad koce u tome uspeti,ne znam..Nadam se Celzi.

[/quote]

Dobrodosao :)

Necu da trosim rijeci na ovo o simulatorima nego cu odma da predjem na drugi dio tvog posta.

Domaći teren ta tvoja statistika iz Bundes Lige i LS ove sezone stoji Bayern je sjajan,ali ipak ovo je Finale LS.
Domaci teren je sa jedne strane prednost a sa druge strane tu imas i veliki pritisak na igrace Bayerna zbog finala na domacem terenu.
Govoris sreca sto je Chelsea dosao u finale u poslednjih 8 godina ovaj tim je zasluzio da najmanje jednom podigne ovaj trofej,ako si pratio fudbal kao sto kazes sto jesi onda ces znati o cemu pricam ;).
Sto se tice suspenzija kod nas u odbrani i nece biti tako lose kao kod vas ipak bar ja mislim da su Cahill i Luiz dovoljno dobri da zamjene Baneta i Terrya ;)
Sto se tice Bayerna Van Buyten se oporavio i bice spreman za finale, sto znaci da ce verovatno zauzeti mesto u srcu odbrane sa Boatengom, dok ce po linijama delovati Lahm i Rafinha.
Na sredini terena smatram da Bayern nece ostati bez defanzivnog oslonca, tako da bi taj tandem mogli ciniti Tymoshchuk i Schweinsteiger. Ostatak tima je poznat....
Ribery, Kroos i Robben iza Gomeza...

Sada je vreme da Cahil i Luiz zablistaju. Ova utakmica im vrlo verovatno moze odrediti karijeru. AKo u finalu pokazu da su veliki, lako mogu postati najbolji stoperski par na svetu.

Celnici Bayerna su sigurno x puta gledali Chelsea kako bi se pripremali za ovo finale. I mislim da svake noci, pred spavanje zahvale Bogu sto Ramiza nema u finalu. Jer ni njihovi odbrambeni igraci, ni defanzivno orijentisani srednjaci nisu ni izbliza dovoljno brzi da ga zaustave.
Ovaj kao pokušao biti realan, pa od Bayerna napravi Barcelonu i Real u jednom. Kaže ne podcjenjuje Chelsea, a u svakoj rečenici to uradi.

Bayern će imati posjed lopte, normalno, jer Chelsea protiv svakog jačeg kluba igra na kontre. Ali dvojac Švajni-Kroos ili Švajni-Tymo, nisu bolji od dvojca Lamps-Mikel, tako da ste u prednosti, samo na krilnim pozicijama.

Naša odbrana i desetkovana, je bar 5x jača od vaše, tu smo u velikoj prednosti. I kakvu god odbranu da sastavite, teško da će se moći nositi sa Drogbom ili Torresom, a naročito obojicom zajedno.

Još jednom ću reći da je lakše dobiti ovog Bayerna od onog Manchestera. Jes da smo i mi bili jači, al je Manchester tada bio pa možda i najjača ekipa u Evropi. Bayern to nije, ma koliko god ti njih dizao.

Taj vaš teren će našim smetat, haman ko što meni smeta, što ovaj post pišem s rođakovog računara, a ne sa mog. Dakle, svejedno, Drogba, Lampard i co, su preiskusni igrači, da bi ih to pokolebalo.

I tako realni(u pokušaju), nek si toliko nahvalio bavarce. Bojim se da će Drogba i ostali skinut gaće, čim se pojave na Areni. :D
@ Ercov

Ja ne znam još kako će izgledati odbrana Bayerna u finalu jer postoji nekoliko kombinacija. Chelsea ima bolje zamjene na štoperskim pozicijama i tu se slažem s tobom, ali i dalje mislim da izostanak Terrya (vođa i kapiten ekipe), Ivanovića (protiv Bayerna vam trebaju dobri bekovi) i Ramiresa (uz Cecha i Drogbu najzaslužniji za plasman Chelseaja u finale LP, u odličnoj je formi) predstavlja ogroman hendikep za Chelsea u ovoj utakmici. Drogba je mnogo jak igrač i zbog toga bi volio da Van Buyten bude spreman za finale. Bude li VB igrao kao u prvom dijelu sezone Drogbi neće biti lako. Tu je i Boateng koji igra odlično. Problem će biti i pozicija beka: Contento ili Rafinha bi trebali igrati. Luiz Gustavo je jako bitan igrač. Protiv Reala je bio jedan od boljih na terenu:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=15GjGIID9aU[/media]

Tymo bi ga mogao zamijeniti na poziciji DM, ali i tu postoji nekoliko kombinacija. Ako bude igrao Müller, onda će Kroos na mjesto Gustava - to će biti ofanzivnija varijanta.
MIšljenja sam da naš vezni red i napad mogu dati više golova, nego što ih odbrana može primiti.
Posjed je bitan segment igre. Onaj ko ima loptu diktira tempo i vodi glavnu riječ u utakmicu. Tu je Bayern uz Barcu najjači. Barca vas je u 2 utakmice po broju prilika realno nadigrala, ali i pored toga nije zaslužila da prođe dalje. Ako iz 9494949 prilika ne možeš postići gol, ako promašiš penal i sa igračem više na svom terenu primiš 2 gola onda nisi zaslužio da prođeš dalje. Da je ona polufinalna utakmica protiv Barce bila finale ne bi im dali drugi gol jer bi postavka igrača na terenu bila drugačija - Barca je krenula na sve ili ništa, u zadnjim minutama su igrali bez odbrane što je Chelsea znalački iskoristio i kaznio.

@ Kun Aguer0

Hvala na dobrodošlici :)
Pritisak postoji i kod jedne i kod druge ekipe. Na Bayernu je sigurno veći pritisak jer su favoriti - svi u Njemačkoj, pogotovo navijači Bayerna očekuju pobjedu u ovoj utakmici. Ako se neko zna nositi sa pritiskom onda su to Njemci - pokazali su to mnogo puta. Veći pritisak na ekipu je bio protiv Reala, pogotovo kad su bili penali. Tu se najbolje vidi koliko je jedna ekipa psihički jaka.
Hoeneß je još 2010. postavio jedan cilj za ovu ekipu. Izjavio je da Bayern mora igrati u finalu LP na Allianz Areni. To je bio glavni cilj - FINALE DAHOAM. Sad je cilj da se osvoji LP jer je ovo jedinstvena prilika. Igrati na svom stadionu finale je šansa koja se rijetko pruža. Zamislite da se finalna utakmica LP igra na Stamford Bridgu i da Chelsea igra to finale - možete li zamisliti kako bi se osjećali igrači, i svi oni koji vole taj klub? Dignuti trofej LP na svom stadionu pred svojim navijačima - to je nešto najveće.
Rekao sam da su došli sretno, ali i zasluženo do finala jer su pokazali veliku borbenost i taktičku disciplinu. Ova generacija Chelseaja je zaslužila trofej LP (jedno izgubljeno finale, 4 izgubljena polufinala od kojih su 2 mnogo nesretna - protiv Liverpoola na penale i protiv Barcelone, od dolaska Romana konstantno su u vrhu) - pogotovo igrači kao što su Drogba, Lampard i Terry. Navedeni igrači ulaze polako u godine i možda im je ovo zadnja prilika da osvoje trofej LP.

Evo vam i jedna statistika: [url="http://www.eurocupshistory.com/match/history_land/534-ENG/fc_bayern_munich_against_english_clubs"]http://www.eurocupsh...t_english_clubs[/url]
Bayern je kući protiv engleskih timova igrao 19 puta i samo su 1 izgubili i to od Norwicha :lol:

@ how yes no

Bayern je imao i protiv Reala u obe utakmice posjed na svojoj strani. To dosta govori o našem veznom redu. Mnogi su govorili da je Real daleko jača ekipa od Bayerna, pa smo ih u obe utakmice nadigrali u skoro svim segmentima igre. Lampardu svaka čast, ali nije to više onaj igrač od prije nekoliko sezona. Kroos je po meni već sada jedan od boljih veznjaka u Europi - inteligentan igrač sa dobrim pasom i pregledom igre, dobar u prekidima, glavni kreator Bayernove igre. Porediti Schweinsteigera i Mikela je smiješno.
Ako smo u prednosti samo na krilnim pozicijama zašto je kvota 1,70-1,80? Zbog domaćeg terena? :lol:
Ja sam rekao da je Bayern uz Barcu i Real najjača ekipa u Europi. Moje mišljenje dijele bookmakeri i realni navijači.
@Hemingway

Dobrodosao :)

Ja se slazem sa svima onima koji misle da je Bajern favorit u ovom susretu,nemam nista protiv te konstatacije,neka budu favoriti ali neka mi uzmemo "klempu" .
.Nemci su imali konstantu i u Bundes ligi i u Ligi Sampiona i u Kupu Nemacke.Dosli su na korak od 2 trofeja a u Nemackoj su objektivno zasluzeno drugi iza Dortmunda i to objektivno jeste neuspeh za klub kakav je Bajern ali opet nisu bili tako uzasni i katastrofalni kao Celsi koji je 2 kola pre kraja 6.na tabeli PL sto je ogroman neuspeh i daje jasnu sliku koliko je forma oscilirala,koliko je bilo kikseva,koliko je bilo problema i u odbrani i u napadu.Na veliku zalost nas navijaca Celsi,to je tako i sa time se svi slazemo.Kako je izgledala sezona jedne ekipe i kako su igrali najbolje se pokazuje kroz domace prvenstvo(mislim na najjace lige) a Liga Sampiona je jedno totalno ali totalno drugo takmicenje pa se tako desava da je jedan Marsej u 1/4 finalu a u Francuskoj ne znam da li su medju prvih 8.Celsi izbacuje najbolji tim 21.veka i to sa igracem manje na Kamp Nou a u PL ne mogu da dobiju Fulam ili Norvic. :)
.

Plavcima ce sigurno nedostajati dvojac koji bi nosio odbranu u svakom timu na svetu a to su Bane i Teri.Medjutim,ja mislim da zamene Luiz i Kejhil mogu dobro odraditi posao.Najveci teret ce pasti na Kolu i Bosingvi koji ce cuvati Robena i Riberija.Ramirez je bitan sraf u psolednje vreme i njegov izostanak ce biti tesko nadoknaditi.Borba po bokovima ce biti paklena.To je ce biti mozda i kljuc finala.
Drago mi je sto za Bajern nece igrati Luiz Gustavo i Alaba ali i pored toga Bajern ima izuzetno jak tim.Ja sam odusevljen njihovim nastupima protiv Reala i potpuno zasluzeno su u finalu.

Siguran sam da navijaci Bajerna,logicno,slave sto je u finalu protivnik Celsi a ne Barselona ali ne bih ja tako lako otpisivao nase matorce...
Ne,ne...
@Hamingway

Onako dobre igre Gustava,tesko ce iko moci nadomestiti,ko god ga zameni.Ne znam bas da li ce Van Bujten moci zaustaviti Drogbu ili Toresa,pogotovo ovog drugog.Posed lopte mozda znaci Bajernu,zbog stila igre koji gaji,ali Celziju nimalo.Te,price,sta bi bilo kad bi bilo,su bezveze.Kazes,da je bila finalna,ne bi iizvukli nereseno.Otkud ti to mozes da znas?Cinjenica je da Celzi na Barsinom stadionu gubio tokom prvog poluvremena 2-0 i imao igraca manje ,a na kraju je bilo 2-2.
[/quote]

varaš se...u Chelsea nećeš pronaći niti jednog igrača koji tako simulira...
neznam zašto Torresa uopće spominješ u kontekstu simuliranja..
a za Drogbu mi je jasno, znam da Drogba voli odležati na travi malo, ali on svaki, ali baš svaki put dobije udarac pa onda malo krade vrijeme, dok u ovom videu Ribery i Robben padaju kad nema nikakvog kontakta...

što se tiče šansi, Bayern je kladioničarski favorit čisto zbog toga što igra na domaćem terenu i zbog forme kroz cijelu sezonu (kao što znaš, Chelsea je odigrao jednu katastrofalnu sezonu, dok je 2. mjesto u Bundesligi ipak dobar rezultat pa i za jedan klub poput Bayerna jer je ipak Dortmund bio konstantniji)

ako gledaš realno, domaći teren neće biti nekakva prednost Bayernu, igračima poput Drogbe, Lamparda, Colea i ostalih koji su motor Chelsea gostujuća atmosfera ne znači baš ništa, oni imaju mogućnost jednostavno da isključe navijanje domaćih
a bit će i navijača Chelsea...17500 bi ih trebalo biti službeno, ali ja sam uvjeren da će ih se naći još nekoliko tisuća koji su kao "neutralni" nabavili karte...to nije uopće mali broj

ovo je finale i šanse su realno 50-50

Chelsea je izbacio Barcelonu koja je mnogo bolja momčad od Bayerna (bez uvrede, ali tako je), nema razloga da ne pobjede i protiv Bayerna

a onu sreću što si spomenuo, zašto bi sreća napustila Chelsea baš sad u finalu kad ih je već pratila konstantno kroz ovogodišnju ligu prvaka? :)
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.