Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Emenalo (2007-2017, sportski direktor)

Istaknuti odgovori

Reče ctb: Svaki promašaj bio je Emenalov, svaki pogodak Mourinhov. Advokati su i dalje advokati

Nažalost ne mogu se složiti s tim. I Hitler je imao dobre poteze, ali loši su preovladali. Ne može to biti argument nikakav. Emenalo je zabrljao stvar i mora otići.

Poanta mojega posta bila je ta da mi nemamo blage veze ko je koga doveo ili odveo (osim za Mourinha što znamo sa sigurnošću da je otjerao Matu i još neke), a advokati su bez problema krivicu za sve loše poteze svalili na Emenala. Normalno, Mourinho je ipak sveta krava, nema i ne može on imati pogrešnog poteza.

• Odgovori 290
  • Pregledi 24,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor

TI dobro znaš da ja nisam advokat i da mi je drago što je Mou otišao. Ali ne mogu se samo treneri smjenjivati a sportski direktor bruku godina neokržnjen da ostaje. Ako išta mora po zapovjednoj odgovornosti odgovarati. Pa mi baš i nemamo neku politiku s igračima, sve nam se svodi na milijardu loših posudbi a da ne pričam da smo stvorili nekog igrača za prvi tim, da tek ne govorim o potezima prodaje Matića pa vraćanja istog za 30 mil, dovođenje Williana za 40 mil itd itd. Da je klub normalana Emenalo bi letio ovog ljeta. Lik je sveta krava postao.

Na kraju krajeva ako Emenalo ni za što nije odgovoran tko je odgovoran za smješne poteze tipa dovođenje Falcaa, Pata, Đilobođija, Benayouna i svih ostalih panjeva. Tko? Abramovič? Sumnjam da se on bavi baš time! A sumnjam da su i treneri u potpunosti. Jebote Emenalo je sportski direktor. Ako je istina da on nema nikakvu funkciju i da ni za što nije odgovoran kao što neki tvrde, šta je on onda? Lutka u izlogu koja samo lijepo izgleda? Ne shvatam neke ljude zaista. Vidi se da živite na Balkanu gdje nitko ni za šta nije nadležan i nitko ni za šta ne preuzima odgovornost. To je taj mentalitet očito.

Cae

Emenalo je ponudio ostavku kad je klub potpisao Mourinha. Iz Uprave su odbili.

Ali slažem se da neko odgovoran iz više hijerarhije mora platiti glavom za ovaj nered u klubu, ne može to biti samo Mourinho i (vjerovatno) nekoliko igrača.

• Autor

Cae

Emenalo je ponudio ostavku kad je klub potpisao Mourinha. Iz Uprave su odbili.

Ali slažem se da neko odgovoran iz više hijerarhije mora platiti glavom za ovaj nered u klubu, ne može to biti samo Mourinho i (vjerovatno) nekoliko igrača.

O ovome i govorim Wisey što sam podvukao i boldirao. Eto vidiš da shvataš šta hoću reći. Pa valjda je logično da plati glavom sportski direktor. On je stručnom stožeru i hijerarhiji kluba po statutu najodgovornija osoba poslije trenera. Ne može biti da smjenjujemo tolike trenere a da ovaj čovjek ostaje neokržnjen. Treba priznati da su ove silne posudbe i loši potezi tipa dovođenje igrača poput Benayouna, Felipe Luisa itd, igrača koji samo prođu kroz klub loši potezi, kao i neshvatljivo dovođenje Amelie golmana itd. Ima tu bruka prekomičnih poteza za ozbiljan klub kao što je Chelsea. Poteza koji podsjećaju na smješni Real Madrid, jer i oni znaju takve stvari raditi. Nered veliki vlada i Emenalo mora otići možda s još nekim osobama odgovornim za skauting, staff, akademiju. Jednostavno mora se čistka napraviti jer je ovo komedija. Pa nije to Vlada FBiH gdje ministri i premijer vuku poteze a nitko ni za što ne odgovara.

I znam da je Emenalo ponudio, i nisam ljut toliko na njega koliko na ljude koji mu ližu šupak. Baš kao i što netko Oscaru liže šupak pa se odbije ponuda iz Kine od 70 mil eura koja je bila i službeno potvrđena.

Pa realno, transfer politika Celsija ranijih godina se svodila na to da se plati onoliko koliko klub trazi za igraca, ovaj covek je sluzio samo da se slika novim igracem na predstavljanju.

Medjutim, okolnosti se menjaju, raskalasnog Romana nema vise...

• Autor

To što se prije radilo na taj način ne znači da se sada dobro radi. Ako smo mi svjesni naših potencijala s mladim igračima, s timom akademije koji je osvojio jebenu Ligu prvaka za mlade, ako mi sve to vidimo, ako vidimo da je totalna glupost dovoditi Pata, Falcaa, Schwarzera, Ameliu, Romeua, Benayouna, Cuadrada, Mosesa i dalje da ne nabrajam onda ne vidim što u upravi i na poziciji sportskog direktora ne bi sjedili bar ljudi koji vide osnovne stvari. Ovo je nered nastao ne zbog trenera isključivo, nego zbog cjelokupne politike kluba. Ako se već htjelo štedjeti trebalo se okrenuti akademiji koja je stvorila šampionski europski klub i megatalente tipa Boga, RLC, Musonda i dalje da ne nabrajam, a ne na neke oronule igrače pokušavajući ih vratiti nakon ozljeda u formu.

Zanimljivo je da ga je Avram Grant postavio kao glavnog skauta, zatim je Rayu Willkinsu uzeo mjesto da bi na kraju postao tehnički direktor. Kako je krenuo, naslijedit će i Bruce Bucka.

Emenalo je na ovoj poziciji od 2011 tako da je on taj koji je dao otkaz Ancelotiju, doveo i dao otkaz AVBu, nakon osvojene titule lige prvaka daje otkaz RDMu itd..
On je taj koji je doveo Beniteza i propale igrače, Falcao, Pato, Eto..

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Zanimljivo je da ga je Avram Grant postavio kao glavnog skauta, zatim je Rayu Willkinsu uzeo mjesto da bi na kraju postao tehnički direktor. Kako je krenuo, naslijedit će i Bruce Bucka.

Emenalo je na ovoj poziciji od 2011 tako da je on taj koji je dao otkaz Ancelotiju, doveo i dao otkaz AVBu, nakon osvojene titule lige prvaka daje otkaz RDMu itd..
On je taj koji je doveo Beniteza i propale igrače, Falcao, Pato, Eto..

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Mislim kad je u pitanju davanje otkaza da je tu ipak glavni Roman

Mogo bi letiti

Sportski direktor Rome Walter Sabatini mogao bi s Conteom doći u Chelsea. Sabatini je dosta omražen među navijačima Rome jer je svim silama sprječavao smjenu Rudija Garcie, ali mu je Chelsea spreman ponuditi duplo veća primanja (5.8 miliona funti po sezoni) nego što trenutno zarađuje. Samim tim, Michael Emenalo bi postao bivši. [Tuttomercatoweb]

Koji kurac hahahah. Jaoo kad se udruze Emenalo i Sabatini da postavljaju nove nivoe debilnih transfera. Roma bukvalno najgore u Italiji kupuje igrace i jos baca velike pare na njih. Ako nam ovaj dodje dovesce Maikona da Bane dobije konkurenciju. Moze i Destro u spic da mu Oskar pakuje golove.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

pa šta je sa onom ruskom trebom, zašto ne nju postaviti za sportskog direktora ako je dobra u ugovaranju transfera

jebem ti strohljeb, pa hoće li se ikada opametiti, i da uđemo u sezonu k´o i svaki normalan klub

pa šta je sa onom ruskom trebom, zašto ne nju postaviti za sportskog direktora ako je dobra u ugovaranju transfera

jebem ti strohljeb, pa hoće li se ikada opametiti, i da uđemo u sezonu k´o i svaki normalan klub

Marina se bavi isključivo finansijama, ne razume se to u fudbal.

Jedini žabar koji nešto zna s transferima je Marota.

Prvi "posao" Pola Mičela,kao sportskog direktora Totenhema bilo je dovođenje Delea Alija.
Takav nam treba.
  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...

nije, pellegrini nikad ni nije bio opcija, to su prenjeli neki bezvezni američki mediji, osim toga mediji svašta pišu a u tom trenutku mi smo bilo bez trenera, pelegrini bez posla na ljeto i logično je da se našao netko to će nas spojit, ali kako to nije bio ni jedan relevantan medij ne treba vjerovat...

• 3 mjeseca kasnije...
Hahaha.. Dogurali smo dotle da se klub uvlaci u dupe najvecim lesinarima u fudbalu(mislim na menadzere uopsteno) i da na kraju opet visimo za top pojacanja.

Daj oterajte bagru vec jednom.

A Celsi vodi racuna o FFPu vec 10 godina unazad ? 

Igi.. 

Ako nije bilo očigledno iz prethodnih 5-6 rokova, klub (Roman prvi) ne želi da plaća više nego što je neophodno. Da želi, stigli bi i Kulibali i Pogba i James za 300 miliona.

Ako nije bilo očigledno iz prethodnih 5-6 rokova, klub (Roman prvi) ne želi da plaća više nego što je neophodno. Da želi, stigli bi i Kulibali i Pogba i James za 300 miliona.

Cemu onda uvlacenje u dupe agentima? Radi podgrejanog Davida Luiza?

Ej zamisli molim te, da ekipa kao sto je Celsi mora da kupuje neke drugorazredne igrace kako bi nekome ucinili uslugu koju ce mozda a mozda i nece uzvratiti na pravi nacin?

Ajde bas me zanima kako to opravdavas.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.