Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Emenalo (2007-2017, sportski direktor)

Istaknuti odgovori

Ide mu u prilog dovodjenje Hazarda, De Bruynea, Lukakua i sl, ali šta je sa svim promašajima koje smo dovodili posljednjih godina?

Promašaji su uglavnom oni koji nisu dovođeni kao prve opcije nego u zadnji čas (kad više i nemožeš dovest normalne igrače) kad bi izvisili za druge. Tu je naš najveći problem i bio ovih godina, za koji nisam baš siguran da je kriv Emanelo... Tako da jedina dva prava promašaja su Oscar i Willan, ali kao što kaže Chiba ne možeš sve pogodit, promašaju i drugi (čak bi reka i puno više nego mi)...

na stranu sad Emenala, kao da su ostali klubovi sve žive transfere pogodili

jes vala, nije to FM, maši se sa igračima debelo

druga stvar, nije Lukakua, Kurtou Emenalo doveo, De Vizer je išo da skautira Romelua pa je u pauzi otišo na drugi teren i tamo zapazio Kurtou

i to nije spekulacija, eno Vam izjave samog skauta kako priča o tome i moli Murinja da im da priliku

Emenalo je prosto bio zadnji šraf tu, niti ih je uočio, niti je odlučivao o davanju prilike, može mu se verovatno pripisati uloga nekog koje trebao sve to da poveže

Logično da Emenalo ne skautira svakog igrača, za to postoje skauti. Pa bilo bi sulodo da u toliko velikom postrojenju kao Å¡to je Chelsea jedan čovjek sam gleda, skautira i pronalazi igrače. 

Ali ako Emanelo nema nikakve uloge u biranju igrača, a ni u finacijskom dogovaranju (to obavlja Marina) što onda on točno radi? Ja to vidim ovako: skauti pronalaze, prate i procjenjuju igrače, i svoje izvještaje (najzanimljivijh igrača) šalju Emanelu. A onda on to filtrira i (znajući koje je pozicije i tipove igrača trener želi) određuje koje će biti meta u prijelaznom roku. Zatim kreće u same dogovore s kubom i igračima gdje na kraju uskaće i Marina koja to sve financijski finalizira... Također njegov posao je vjerojatno i općenito organizacija cijelog sportskog sektora (koliko znam on je isplanirao i pokrenuo cijeli ovaj sustav s pustim igračima po posudbama)

Iako, prava istina je da ustavri nitko od nas nema pojima šta točno tko u klubu radi :)

Ali, na ovo što je Cae napisao barem zanamo odgovor - samo prozvani specijalac...

• Odgovori 290
  • Pregledi 24,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najboja vijest poslije odlaska portugalske sotone.

Ti ja nisi normalan kada možeš ovaj prelazni rok pravdati. Ljudi prodali Matića i Costu, doveli Moratu za 70 mi,l koji će biti promašaj bar po meni. Zelenog Bakayoka koje je sve samo ne dovršen ili kompletan igrač. Ridiger od kojeg si mogao u Belgiji naći boljeg igraća. Zoumu posudili, po meni najgori transfer rok od kada pratim Chelsea. Zappacosta nije igrao ima centar šut za sada je zadovoljio, ali to je bio samo Conteov potez.

Doveo čovjek Batshuayai za 40 mil, vratio Luiza kojeg se odrekao eto koliko je nesposoban. Svaki put zadnji dan dovodili panick buy. Napravio lakrdiju od kluba, veći uhljeb i štetočina od Šupkinja. Ne mogu da vjerujem da neko piše ovolike gluposti. Pogledaj City u junu sastavili ekipu po mjeri trenera inkasirali 320 mil i sad kidaju, a nas ovaj komad vodio i svi nam se počeli smijati. Ko god nas je mogao izmusti izmuzao nas je.

I nas bod pogleda, treba janje okrenuti a ne udarati kontru i pisati gluposti. Kada je dolazio Mou svi bili protiv Emenala jer ne voli Mourinha a sada je to odjednom plus. To je jako licemjerno i prevrtljivo.

Jedan od najglupljih postova u istoriju foruma, koji pokazuje koliko smo opali kao Chelsea Balkan.

Gdje ja opravdavam ovaj transfer rok? Citiraj mi taj dio.... Nigdje ja ne opravdavam ovaj transfer rok (odrađen je očajno) ja samo ramatram je li Emenalo stvarno kriv za to ili netko drugi...

Prve mete su sve bile odlični igrači (Lukaku, Sandro, VVD), problem je što su ti transferi propali a B opcije ili nismo imali ili su očajne. E sad ako znamo (ili bar pretpostavljamo jer svi govore kako Marina obavlja posao dogovora s igračima) da finalni dogovor obavlja Marina a ne Emenalo pitanje je li on kriv što oni na kraju nisu došli? Također svi se bune da previše škratarimo, da moramo više trošit, a je si baš siguran da je Emenalo taj koji određuje buđet i koliko treba koga platit?

Evo jos jednom cu ponoviti. 

Juventus nije zeleo da proda Sandra. Sandro nije zeleo da ide.

Sautempton nije zeleo da proda Van Dajka ni po koju cenu. Cak su ga i suspendovali jer je trazio da ide. A izabrao bi Liverpul pre nas. 

Oko Lukakua je Rajola ucenjivao klub oko visine provizije, nasi nisu pristali da plate koliko je trazio, te je ovaj zato igraca odveo u Junajted.

Sto se tice samog odlaska Emenala mene jedna stvar posebno raduje, to sto Celsi vise nece imati tako blisku saradnju sa brazilskim sljamom fudbala, Vagnerom Ribeirom i Gulijanom Bertolucijem.

U to ime ziveli. 

ništa ne znači odlazak Emenala ako dovedemo nekog goreg na njegovo mjesto, naravno i ako Marina ostane.

dajte sad nam židove na ove pozicije

Ma neko će otići nakon ove sezone Konte ili Marina,a mislim da bi mogli oboje, Abramovič shvata da klub ne ide u pravom smjeru.Konte će otići jer neće više trpjeti ovo,a Marina će dobiti nogu od Abramoviča.

onda smo sve opcije za top trenera izgubili.. Nece biti top trenera na trzistu da nije popio otkaz od nas, a da valja. 

onda smo sve opcije za top trenera izgubili.. Nece biti top trenera na trzistu da nije popio otkaz od nas, a da valja. 

ako kojim slučajem ode conte, volio bih vidjeti zidanea, koji sigurno nece dugo izdrzati u realu, a tamo treba da se desi cudo da ga sacuvaju nakon losih rezultata koje neko vrijeme reda

zidana jako postujem, zao mi je sto nisam imao priliku da uzivam puno u njegovoj fudbalskoj karijeri, vecinom sam upratio njegove zadnje sezone, i to je to.

eto i real je doveo loše ili nikakve igrače, pa vidi kako im ide loše, slična situacija kod nas.

• 3 sedmice kasnije...
Antonio Konte je jedva uspeo da ga otera, u Monaku su ga dočekali raširenih ruku. Majkl Emenalo novi je sportski direktor Monaka, pošto je izvršni predsednik Kneževa Vadim Vasiljev u Nigerijcu pronašao idealnog saradnika.

Jer gazda Monjaka Dmitri Ribolovljev u neku ruku preživljava fazu u kojoj je Roman Abramovič već bio. Obojica ruskih oligarha su po ulasku u fudbal trošili neverovatne novce, ali su kasnije promenili strategiju. Abramovič jer se poprilično potrošio, Ribolovljev pošto je Liga 1 utvrdil da nije fer da Monako, iako je to garantovano zakonima u Kneževini, ne plaća poreze na zarade igrača jer tako druge klubove stavlja u neravnopravan položaj.

Monako se tako preorjentisao na kupovinu najtalentovanijih mladih igrača Evrope koje je već počeo da prodaje po astronomskim cenama. Setite se samo Kilijana Mbapea, Antonija Marsijala, Benžamina Mendija, Bernarda Silve, Tijemuea Bakajoka... Emenalo se savršeno uklapa u tu filozofiju.

Podsetimo, Emenalo je u Čelsiju gurao Romelua Lukakua i Kevina de Brujnea (uzalud doduše pošto ih je Žoze Murinjo škartirao), Emenalo je u London doveo Edena Azara, Tiba Kurtou, Cezara Aspilikuetu, N’Gola Kantea, Andreasa Kristensena...

Kraj rata u Čelsiju, najveća pobeda Antonija Kontea: Smenio je Abramovičevog čoveka iz senke protiv kojeg nije mogao ni Murinjo

Sa druge strane, i Emenalo je mašio sa igračima kakvi su Baba Rahman, Papi Đilobođi, Kenedi, Danilo Pantić, Meta Mijazga. Emenalo je takođe stopirao dolazak asova poput Edinsona Kavanija, Radže Najngolana, Leonarda Bonučija, Gonzala Iguaina, Maura Ikardija... Sve njih je želeo Antonio Konte, ali su po Emenalovom mišljenju bili preskupi.

Takav stav više je nego dobro došao u Monaku. Samo da Emenalo iskopa mlade bisere. U Čelsiju je napravio jednu od najboljih škola na svetu (osvojili su Ligu šampiona za mlade 2015. i 2016 godine). Istu će praviti i u Monaku.
"Dugo već sarađujem sa Emenalom i veoma sam srećam što ćemo konačno zajedno aditi u Monaku. Mnogo sam investirao u njegov dolazak", kaže Vasiljev.

Spremite se za zanimljiv prelazni rok na stadion Luj drugi. Neće tu biti mnogo zvučnih imena. Dolaziće i neki bez prave, jake brade. Ali kroz koju godinu neki od njih će sigurno koštati na desetine, pa možda i stotine miliona.
  • 3 mjeseca kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.