7. novembar 2017.8 god. comment_276295 Ide mu u prilog dovodjenje Hazarda, De Bruynea, Lukakua i sl, ali Å¡ta je sa svim promaÅ¡ajima koje smo dovodili posljednjih godina? PromaÅ¡aji su uglavnom oni koji nisu dovoÄ‘eni kao prve opcije nego u zadnji Äas (kad viÅ¡e i nemožeÅ¡ dovest normalne igraÄe) kad bi izvisili za druge. Tu je naÅ¡ najveći problem i bio ovih godina, za koji nisam baÅ¡ siguran da je kriv Emanelo... Tako da jedina dva prava promaÅ¡aja su Oscar i Willan, ali kao Å¡to kaže Chiba ne možeÅ¡ sve pogodit, promaÅ¡aju i drugi (Äak bi reka i puno viÅ¡e nego mi)... na stranu sad Emenala, kao da su ostali klubovi sve žive transfere pogodili jes vala, nije to FM, maÅ¡i se sa igraÄima debelo druga stvar, nije Lukakua, Kurtou Emenalo doveo, De Vizer je iÅ¡o da skautira Romelua pa je u pauzi otiÅ¡o na drugi teren i tamo zapazio Kurtou i to nije spekulacija, eno Vam izjave samog skauta kako priÄa o tome i moli Murinja da im da priliku Emenalo je prosto bio zadnji Å¡raf tu, niti ih je uoÄio, niti je odluÄivao o davanju prilike, može mu se verovatno pripisati uloga nekog koje trebao sve to da poveže LogiÄno da Emenalo ne skautira svakog igraÄa, za to postoje skauti. Pa bilo bi sulodo da u toliko velikom postrojenju kao Å¡to je Chelsea jedan Äovjek sam gleda, skautira i pronalazi igraÄe. Ali ako Emanelo nema nikakve uloge u biranju igraÄa, a ni u finacijskom dogovaranju (to obavlja Marina) Å¡to onda on toÄno radi? Ja to vidim ovako: skauti pronalaze, prate i procjenjuju igraÄe, i svoje izvjeÅ¡taje (najzanimljivijh igraÄa) Å¡alju Emanelu. A onda on to filtrira i (znajući koje je pozicije i tipove igraÄa trener želi) odreÄ‘uje koje će biti meta u prijelaznom roku. Zatim kreće u same dogovore s kubom i igraÄima gdje na kraju uskaće i Marina koja to sve financijski finalizira... TakoÄ‘er njegov posao je vjerojatno i općenito organizacija cijelog sportskog sektora (koliko znam on je isplanirao i pokrenuo cijeli ovaj sustav s pustim igraÄima po posudbama) Iako, prava istina je da ustavri nitko od nas nema pojima Å¡ta toÄno tko u klubu radi :) Ali, na ovo Å¡to je Cae napisao barem zanamo odgovor - samo prozvani specijalac... Prijavi
7. novembar 2017.8 god. comment_276296 Najboja vijest poslije odlaska portugalske sotone. Ti ja nisi normalan kada možeÅ¡ ovaj prelazni rok pravdati. Ljudi prodali Matića i Costu, doveli Moratu za 70 mi,l koji će biti promaÅ¡aj bar po meni. Zelenog Bakayoka koje je sve samo ne dovrÅ¡en ili kompletan igraÄ. Ridiger od kojeg si mogao u Belgiji naći boljeg igraća. Zoumu posudili, po meni najgori transfer rok od kada pratim Chelsea. Zappacosta nije igrao ima centar Å¡ut za sada je zadovoljio, ali to je bio samo Conteov potez. Doveo Äovjek Batshuayai za 40 mil, vratio Luiza kojeg se odrekao eto koliko je nesposoban. Svaki put zadnji dan dovodili panick buy. Napravio lakrdiju od kluba, veći uhljeb i Å¡tetoÄina od Å upkinja. Ne mogu da vjerujem da neko piÅ¡e ovolike gluposti. Pogledaj City u junu sastavili ekipu po mjeri trenera inkasirali 320 mil i sad kidaju, a nas ovaj komad vodio i svi nam se poÄeli smijati. Ko god nas je mogao izmusti izmuzao nas je. I nas bod pogleda, treba janje okrenuti a ne udarati kontru i pisati gluposti. Kada je dolazio Mou svi bili protiv Emenala jer ne voli Mourinha a sada je to odjednom plus. To je jako licemjerno i prevrtljivo. Jedan od najglupljih postova u istoriju foruma, koji pokazuje koliko smo opali kao Chelsea Balkan. Prijavi
7. novembar 2017.8 god. comment_276310 Gdje ja opravdavam ovaj transfer rok? Citiraj mi taj dio.... Nigdje ja ne opravdavam ovaj transfer rok (odraÄ‘en je oÄajno) ja samo ramatram je li Emenalo stvarno kriv za to ili netko drugi... Prve mete su sve bile odliÄni igraÄi (Lukaku, Sandro, VVD), problem je Å¡to su ti transferi propali a B opcije ili nismo imali ili su oÄajne. E sad ako znamo (ili bar pretpostavljamo jer svi govore kako Marina obavlja posao dogovora s igraÄima) da finalni dogovor obavlja Marina a ne Emenalo pitanje je li on kriv Å¡to oni na kraju nisu doÅ¡li? TakoÄ‘er svi se bune da previÅ¡e Å¡kratarimo, da moramo viÅ¡e troÅ¡it, a je si baÅ¡ siguran da je Emenalo taj koji odreÄ‘uje buÄ‘et i koliko treba koga platit? Prijavi
7. novembar 2017.8 god. comment_276311 Evo jos jednom cu ponoviti. Juventus nije zeleo da proda Sandra. Sandro nije zeleo da ide. Sautempton nije zeleo da proda Van Dajka ni po koju cenu. Cak su ga i suspendovali jer je trazio da ide. A izabrao bi Liverpul pre nas. Oko Lukakua je Rajola ucenjivao klub oko visine provizije, nasi nisu pristali da plate koliko je trazio, te je ovaj zato igraca odveo u Junajted. Sto se tice samog odlaska Emenala mene jedna stvar posebno raduje, to sto Celsi vise nece imati tako blisku saradnju sa brazilskim sljamom fudbala, Vagnerom Ribeirom i Gulijanom Bertolucijem. U to ime ziveli. Prijavi
7. novembar 2017.8 god. comment_276314 Posudba Zoume i to u Stoke je nesto najbolje sto smo ikad uradili pored dovodjenja Hazarda. Zouma toliko zahtjeva posla oko njega i igranja utakmica da bude i blizu one njegove solidne sezone kod nas. Posebno sto stoke zna stopere napraviti i to ce dosta dobro biti za nas. Prijavi
7. novembar 2017.8 god. comment_276316 niÅ¡ta ne znaÄi odlazak Emenala ako dovedemo nekog goreg na njegovo mjesto, naravno i ako Marina ostane. dajte sad nam židove na ove pozicije Prijavi
8. novembar 2017.8 god. comment_276321 Zouma je velika greška, ispred Rudigera u svakom pogledu. Prijavi
8. novembar 2017.8 god. comment_276324 Ma neko će otići nakon ove sezone Konte ili Marina,a mislim da bi mogli oboje, AbramoviÄ shvata da klub ne ide u pravom smjeru.Konte će otići jer neće viÅ¡e trpjeti ovo,a Marina će dobiti nogu od AbramoviÄa. Prijavi
8. novembar 2017.8 god. comment_276328 onda smo sve opcije za top trenera izgubili.. Nece biti top trenera na trzistu da nije popio otkaz od nas, a da valja. Prijavi
9. novembar 2017.8 god. comment_276351 onda smo sve opcije za top trenera izgubili.. Nece biti top trenera na trzistu da nije popio otkaz od nas, a da valja. ako kojim sluÄajem ode conte, volio bih vidjeti zidanea, koji sigurno nece dugo izdrzati u realu, a tamo treba da se desi cudo da ga sacuvaju nakon losih rezultata koje neko vrijeme reda zidana jako postujem, zao mi je sto nisam imao priliku da uzivam puno u njegovoj fudbalskoj karijeri, vecinom sam upratio njegove zadnje sezone, i to je to. eto i real je doveo loÅ¡e ili nikakve igraÄe, pa vidi kako im ide loÅ¡e, sliÄna situacija kod nas. Prijavi
9. novembar 2017.8 god. comment_276352 Kakav Zidane, ni kriv ni dužan postao najuspešniji trener Reala u ovom veku. Prijavi
27. novembar 2017.8 god. comment_276654 Antonio Konte je jedva uspeo da ga otera, u Monaku su ga doÄekali raÅ¡irenih ruku. Majkl Emenalo novi je sportski direktor Monaka, poÅ¡to je izvrÅ¡ni predsednik Kneževa Vadim Vasiljev u Nigerijcu pronaÅ¡ao idealnog saradnika. Jer gazda Monjaka Dmitri Ribolovljev u neku ruku preživljava fazu u kojoj je Roman AbramoviÄ već bio. Obojica ruskih oligarha su po ulasku u fudbal troÅ¡ili neverovatne novce, ali su kasnije promenili strategiju. AbramoviÄ jer se popriliÄno potroÅ¡io, Ribolovljev poÅ¡to je Liga 1 utvrdil da nije fer da Monako, iako je to garantovano zakonima u Kneževini, ne plaća poreze na zarade igraÄa jer tako druge klubove stavlja u neravnopravan položaj. Monako se tako preorjentisao na kupovinu najtalentovanijih mladih igraÄa Evrope koje je već poÄeo da prodaje po astronomskim cenama. Setite se samo Kilijana Mbapea, Antonija Marsijala, Benžamina Mendija, Bernarda Silve, Tijemuea Bakajoka... Emenalo se savrÅ¡eno uklapa u tu filozofiju. Podsetimo, Emenalo je u ÄŒelsiju gurao Romelua Lukakua i Kevina de Brujnea (uzalud doduÅ¡e poÅ¡to ih je Žoze Murinjo Å¡kartirao), Emenalo je u London doveo Edena Azara, Tiba Kurtou, Cezara Aspilikuetu, N’Gola Kantea, Andreasa Kristensena... Kraj rata u ÄŒelsiju, najveća pobeda Antonija Kontea: Smenio je AbramoviÄevog Äoveka iz senke protiv kojeg nije mogao ni Murinjo Sa druge strane, i Emenalo je maÅ¡io sa igraÄima kakvi su Baba Rahman, Papi ÄiloboÄ‘i, Kenedi, Danilo Pantić, Meta Mijazga. Emenalo je takoÄ‘e stopirao dolazak asova poput Edinsona Kavanija, Radže Najngolana, Leonarda BonuÄija, Gonzala Iguaina, Maura Ikardija... Sve njih je želeo Antonio Konte, ali su po Emenalovom miÅ¡ljenju bili preskupi. Takav stav viÅ¡e je nego dobro doÅ¡ao u Monaku. Samo da Emenalo iskopa mlade bisere. U ÄŒelsiju je napravio jednu od najboljih Å¡kola na svetu (osvojili su Ligu Å¡ampiona za mlade 2015. i 2016 godine). Istu će praviti i u Monaku. "Dugo već saraÄ‘ujem sa Emenalom i veoma sam srećam Å¡to ćemo konaÄno zajedno aditi u Monaku. Mnogo sam investirao u njegov dolazak", kaže Vasiljev. Spremite se za zanimljiv prelazni rok na stadion Luj drugi. Neće tu biti mnogo zvuÄnih imena. Dolaziće i neki bez prave, jake brade. Ali kroz koju godinu neki od njih će sigurno koÅ¡tati na desetine, pa možda i stotine miliona. Prijavi
28. novembar 2017.8 god. comment_276657 ZnaÄi sad imamo vezu u Monacu da prvi pokupimo njihove talente... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.