Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Emenalo (2007-2017, sportski direktor)

Istaknuti odgovori

Mourinho će imati zadnju riječ ovdje. Prvo, sigurno se neće ponoviti slučaj Ševčenko i Romanovo uplitanje u transfere, barem ne dok bude trofeja. Drugo, i u Realu je otjerao Valdana kad je došao.

• Odgovori 290
  • Pregledi 24,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

ahahahahaahhaahahahahahahahahaahahahahahahah

baš me interesuje ko će biti žrtveno jagnje kad stigne Murinjo

Ti Chiba brate ko da pratis Chelsea od juce, pa ne znas sta se poslednjih godina dogadjalo. Sto rece Cae, brujalo je po Engleskim medijima da je Benitez bio Emenalova preporuka. 
isto tako je ovde, pa jos na starom Forumu bilo reci o tome da je Emenalo odgovoran za smenu Willkinsa. 

Ali dobro, mazu se oci skupim pojacanjima i ponekim trofejem. 

Sve je to fino što si rekao, ali opet zaboravljaš tko je zapravo doveo Beniteza u klub. Javna je tajna, zapravo nije ni tajna, nego je javno i činjenično da je Benitez došao na izričitu preporuku Michaela Emenala. Znamo da Abramoviču nikada Benitez nije bio pik. To je bio Guardiola i tu je kraj priče. A znamo kako su se skoro svi engleski mediji ne toliko davno (što ozbiljni što oni manje ozbiljni) raspisali o razočarenju Chelseajeva vlasnika što je poslušao Emenala i doveo Beniteza, te otpustio Di Mattea.

I ajde recite jel vam normalna ova liverpoolizacija, minimalizacija i rentizacija u Chelseaju koja se dešava, a koja se poklapa prvo s jačanjem moći Michaela Emenala, zatim otkazom Raya Wilkinsa i ustoličenje ME na poziciju sportskog direktora. Kažem vam, Emenalo je zlo koje nas je snašlo i narod zapadnog Londona tom čovjeku javno treba suditi.

Kad si već tako siguran u to što govoriš, sigurno imaš dokaz da je Roman baš na preporuku Emenala doveo Beniteza.

Isto tako, ova liverpoolizacija je isto izvršena pod palicom Emenala. I Torres i Benayoun došli su prije nego što je Emenalo preuzeo sadašnju funkciju, ali ipak sve je to njegovo djelo.

Vlasnik ovog kluba nije Roman Abramovič, već je to Michael Emenalo. On upravlja klubom iz sjene.

eto to je vaš odgovor,brujalo se po medijija ....još bilo reči....na starom forumu

hvala na odgovoru,jel tolko bilo teško da mi to kažete

Pa nismo ti mi ovde CSI da ti izvodimo forenzicke dokaze zasnovane na dlaci iz nosa koju je Emenalo negde "ostavio". 

To sto ti mislis da bi se ovoliko trudili da istaknemo da je ovaj covek skart samo na osnovu svojih ubedjenja je tvoj problem.

• Autor

Kad si već tako siguran u to što govoriš, sigurno imaš dokaz da je Roman baš na preporuku Emenala doveo Beniteza.

Isto tako, ova liverpoolizacija je isto izvršena pod palicom Emenala. I Torres i Benayoun došli su prije nego što je Emenalo preuzeo sadašnju funkciju, ali ipak sve je to njegovo djelo.

Vlasnik ovog kluba nije Roman Abramovič, već je to Michael Emenalo. On upravlja klubom iz sjene.

NE! Torres je došao nakon Wilkinsova otkaza. Benayoun je došao u ljeto 2010. - znaš na čiju preporuku? Na preporuku tada glavnog skauta. A znaš tko je bio tada glavni skaut kluba? M.E. glavom i bradom.

Abramovič je vlasnik, ali ispričat ćeš me, Abra ne upravlja dovođenjem svakog igrača i posudbom svakog igrača. Abra je tu da dadne lovu, da se dovede po koji igrač na njegovo inzistiranje, da se da konačni potpis za otkaz nekog trenera, ali Abra ne vuče konce u toj mjeri koliko ti misliš. Nema on vremena da se bavi time hoće li Piazon na posudbu u Watford ili će u Malagu. Čovjek ima 500 tvrtki, uvijek je zauzet. Radi na preporuke sportskog direktora, on je spona u klubu. To je svugdje tako. Pa vidiš da je i Real Zidanea vratio na funkciju, točnije to je učinila njihova alfa i omega Perez.

Nije to moj problem nego vaš problem,ja lepo pitam ima li bilo kakav tekst kako bih mogao da se ukljucim u celu priču,ako se pljuje neko,aj oću i ja da ga pljujem ali da bar znam zašto ga pljujem

AL me ti mucis.

Evo, pa citaj.

http://ayomagnum.blogspot.com/2013/01/roman-abramovich-to-select-choosinnext.html

Ne slažem se. Nekad smo iz Njemačke dovodili Ballacka, danas dovodimo Marina. Onda ta neka politika jeftinih pojačanja nije uvijek ono što može zadovoljiti klupske apetite. A to osvajanje LP i ostalih trofeja najviše se možemo zahvaliti staroj gardi na čelu s Drogobom i sreći. I nikakvom Emenalu. Nisu ti osvojeni trofeji rezultat Emenalovog rada, nego je to odijek strašno dobre prošlosti (one prošlosti od 2003. do 2010. godine). I ove silne posudbe. Pošaljemo na posudbu De Bruynea, Lukakua, Piazona, pa nam na krilu igra Benayoun, a tim vodi propali Benitez. I onda reći da Emenalo, sportski direktor, radi dobar posaou u klubu je i više nego smješno.

Tada je Mourinho bio u klubu i on je doveo Ballacka. Nisam ja nigdje napisao kako Emenalo obavlja svoj posao, da li dobro ili lose, o tome se ne zelim baviti, to je politika kluba, znam malo ili nimalo o njegovom opisu posla i ono sto procitam u novima sto nerijetko zna biti izmisljotina kao i OVO.

Hocu da kazem slicnu stvar kao i na temi Neymar. Odgovarate kako vama volja i kako vi ŽELITE da vidite. Dobro, recimo, Emenalo je zasluzan za dolazak Beniteza ali zasto mu onda osporavate zasluge za dovodjenje Hazarda, Oscara, Juan Mate itd..? Da ne bi bilo zabune, Emenalo je na poziciji tehnickog direktora od Jula 2011, te iste godine u avgustu je Mata potpisao za Chelsea. Ako je on zasluzan za transfere kao sto kazete onda mu ove zasluge ne mozemo osporiti!!!

Pazite jednu stvar, Avram Grant je bio direktor fudbala, Frank Arnesen je imao ulogu sportskog direktora dok je Emenalo tehnicki direktor. Avram Grant i Frank Arnesen su za vrijeme boravka u Chelseau bili clanovi odbora, dok to Eemenalo nije. Obojica su oni imali mnogo vece i jace funkcije u klubu od Emenala.

Na Wikipediji njegov opis posla izgleda ukratko ovako: His responsibilities include heading the scouting and academy programs.

NE! Torres je došao nakon Wilkinsova otkaza. Benayoun je došao u ljeto 2010. - znaš na čiju preporuku? Na preporuku tada glavnog skauta. A znaš tko je bio tada glavni skaut kluba? M.E. glavom i bradom.

Abramovič je vlasnik, ali ispričat ćeš me, Abra ne upravlja dovođenjem svakog igrača i posudbom svakog igrača. Abra je tu da dadne lovu, da se dovede po koji igrač na njegovo inzistiranje, da se da konačni potpis za otkaz nekog trenera, ali Abra ne vuče konce u toj mjeri koliko ti misliš. Nema on vremena da se bavi time hoće li Piazon na posudbu u Watford ili će u Malagu. Čovjek ima 500 tvrtki, uvijek je zauzet. Radi na preporuke sportskog direktora, on je spona u klubu. To je svugdje tako. Pa vidiš da je i Real Zidanea vratio na funkciju, točnije to je učinila njihova alfa i omega Perez.

Sve je to lijepo i krasno, ali opet pišeš hrpu gluposti (da ne kažem laži).

Kažeš da Roman nema toliko vremena (što je i istina), ali onda navodiš da zapravo Emenalo upravlja svime.

Opet spominješ posudbe. Moraš shvatiti da igrač neće završiti na posudbi ako trener ima planove za njega. Očito je da treneri nisu imali planove za određene igrače i to je jedini razlog što su završili na posudbi, što nalaže i zdrav razum. Ta neće valjda sjediti na klupi. Nema nikakve greške Emenala ako je na posudbu poslao te igrače. To može biti samo propust trenera.

Kažeš Abra radi na preporuke sportskog direktora. Jučer si me pitao da li uopće znam što je uopće posao sportskog direktora. Da oprosiš Cae, ali ja mislim da zapravo ti ne znaš što je njegov posao. Iz tvojih postova čovjek bi zaključio da je sportski direktor najvažnija osoba poslije vlasnika. A to je daleko od istine. Možeš opet pročitati moj post u kojem sam ti napisao što je Emenalov posao (i to su podaci sa službenog izvora, a ne moje osobne izmišljotine, kao što ti imaš običaj raditi).

Kažeš Benayoun došao na preporuku tadašnjeg glavnog skauta (Emenala) - opet čista izmišljotina kojom pokušavaš potkrijepiti svoj zaluđeni stav koji ide otprilike ovako - Emenalo je kriv za sve s čime se ja ne slažem u vezi kluba.

Emenalo nije sportski direktor nego tehnicki direktor, (to je velika razlika) a opis njegovog posla glasi:

His responsibilities include heading the scouting and academy programs.

Skauting i akademija je mnogo napredovala i tu ne mozemo reci nista loše. Evo vam jedan tekst ispod, danas izasao i povezite sa onim sto sam vam ja gore napisao. Mozda za sve krivimo pogresnog covjeka??

http://theshedender.com/2013/05/view-from-the-shed/michael-emenalo-a-success-or-a-failure

• 3 mjeseca kasnije...
  • 4 mjeseca kasnije...

Igrači koje smo kupili od dolaska ovog čoveka u klub,dalo bi se ovo analizirati kad nadjemo vremena,eto liste za početak ~O)  

Summer of 2011-2012

Courtois (Genk) - price: £7.9m, market value: £20.8m, loan fees: £5m, net value: £17.85m

Romeu (Barcelona) - price: £4.4m, market value: £5m, loan fees: £0.8m, net value: £1.45m

Lukaku (Anderlecht) - price: £18m, market value: £20.8m, loan fees: £3m, net value: £5.8m

Mata (Valencia) - price: £23.5m, market value: £37.1m, net value: £13.6m

Davila (Guadalajara) - price: £1.8m, market value: £1.2m, net value: -£0.55m

Meireles (Liverpool) - price: £12m, market value: £8m, net value: -£4m

Winter of 2011-2012

Omeruo (Standard Liege) - price: £2m, market value: £1m, net value: -£1m

Cahill (Bolton) - price: £7m, market value: £15m, net value: £8m

Piazon (Sao Paulo) - price: £6.2m, market value: £4.2m, net value: -£2m

Bamford (Nottingham Forest) - price: £1m, market value: £1m, net value: £0

De Bruyne (Genk) - price: £6.7m, market value: £16.5, loan fees: £0.4m, net value: £10.4m

Summer of 2012-2013

Marin (Werder Bremen) - price: £6.7m, market value: £4.2m, net value: -£2.5m

E. Hazard (Lille) - price: £32m, market value: £37.5m, net value: £5.5m

T. Hazard (Lens) - price: £0.8m, market value: £5m, net value: £4.2m

Oscar (Internacional) - price: £19.5m, market value: £28.2m, net value: £8.7m

Azpilicueta (Marseille) - price: £7m, market value: £15m, net value: £8m

Moses (Wigan) - price: £7m, market value: £9.1m, loan fees: £1m, net value: £3.1m

Winter of 2012-2013

Wallace (Fluminense) - price: £4.2m, market value: £5m, loan fees: £1.2m, net value: £2m

Ba (Newcastle) - price: £7m, market value: £9m, net value: £2m

Summer of 2013-2014

Schurrle (Bayer Leverkusen) - price: £18.7m, market value: £16.6m, net value: -£2.1m

van Ginkel (Vitesse) - price: £8m, market value: £7.5m, net value: -£0.5m

Cuevas (O'Higgins) - price: £1.7m, market value: £1.4m, net value: -£0.3m

Perica (Zadar) - price: £2m, market value: £0.6m, net value: -£1.4m

Willian (Anzhi) - price: £30m, market value: £25m, net value: -£5m

Atsu (Porto) - price: £3.5m, market value: £5m, net value: £1.5m

(Eto'o and Schwarzer both came in on free transfers and have been excluded from this review)

Winter of 2013-2014

Matic (Benfica) - price: £21m, market value: £20.8m, net value: -£0.2m

Salah (Basel) - price: £11m, market value: £10.8m, net value: -£0.2m

Zouma (Saint-Etienne) - price: £12.5m, market value: £8.3m, net value: -£4.2m

• 9 mjeseci kasnije...
  • Autor

Dragi Emenalo, ja bih se zapitao kakav to ti posao obavljaš kao sportski direktor kluba. Ugovaraš posudbe naših mladih igrača i to posudbe koje dožive potpuni krah. Kud će bolji primjer od Chalobaha.

Znači ne može čovjek da vjeruje da naši ugovaraju posudbe, a ne stave klauzule u takve ugovore da igrač mora igrati recimo visok postotak utakmica.

Ajde malo istražite i sami koliko je naših posuđenih igrača važna karika kluba u kojem su posuđeni. Dosta ih sjedi na klubi. Pa čak ni T. Hazard još nije izborio svoje mjesto u prvoj postavi Borussije M. Kako onda očekivati da napreduje i da bude u prvoj postavi Chelseaja jednog dana? Mislim da ovo i jeste najveći problem naših posudbi.

pa nije emenalo kriv što t.hazard ne može izboriti prvu postavu u borusiji

što jest jest,emenalo je dobro pripremio chelsea za finansijski fer plej

• 2 mjeseca kasnije...

čitam postove sa prve stranice i umirem od smeha

ono jbt kolko se promenila situacija ,sad ga svi hvale a ono a mi i dalje ništa praktično ne znamo o njemu,samo možemo da nagadjamo

lik je kao senka,poslednji intervju još pre godinu i više 

čak i kad guglaš njegovo ime osim nekih generalija ništa posebno ne izlazi a članci koji su posvećeni njemu ponovo ništa novo ne donose

• 1 mjesec kasnije...
  • Autor

Pravi fucker.

Hull+City+v+Chelsea+Premier+League+G_KyZ

Ovaj čovjek je na poziciji sportskog direktora kluba od kraja 2010-te godine.

Šta mislite o njegovom dosadašnjem radu?

Koji su mu bili najbolji, a koji najgori potezi???

• 5 mjeseci kasnije...
  • Autor

Ako je istina ono što piše na twitteru da Mou ne zna Đabalalada i da je netko drugi odgovoran za njegovo dovođenje, onda sva krivica mora ići na ovog čovjeka jer je on kao sportski direktor zadužen za transfere.

Očito je htio pomoći bratu Afrikancu, kao što će Pape Sušić dovesti Tinkija u Evian već na zimu (živi bili pa vidjeli)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.