Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Emenalo (2007-2017, sportski direktor)

Istaknuti odgovori

Michael-Emenalo-Chelsea.jpg

Michael Emenalo, tehniÄki/sportski direktor Chelsea FC-a

Puno ime: Michael Ahamefula Emenalo

Datum rođenja: 4. srpanj 1965. godine

Mjesto rođenja: Aba, Nigerija

VIsina: 1.85 m (6 ft 1 in)

IgraÄka pozicija: obrambeni igraÄ (umirovljen)

Ljetos promoviran na funkciju sportskog direktora, a prije toga bio privremeni prvi pomoćnik tadaÅ¡njeg trenera Carla Ancelottija. Prije toga obavljao funkciju glavnog skauta u klubu. Nije omiljen meÄ‘u navijaÄima, to nije nikakva tajna. Mnogi su miÅ¡ljenja da nije dorastao funkciji koju obavlja.

• Odgovori 290
  • Pregledi 24,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Mogu reci, da se slazem s navijacima, sto se ovoga tice. Sportski direktor kluba treba da bude covek, koji uziva odredjen ugled u fudbalskom svetu, i postovanje od strane kako igraca i navijaca, tako i protivnika, sto, ne verujem da je slucaj, kod Emeneloa.

Ocekujem da na toj poziciji, kroz par sezona budu Franck Lampard ili John Tery.

Ja sam bio za Zolu, Äak se spominjala neka priÄa kroz medije na ljeto da bi mogao preuzeti tu poziciju. MeÄ‘utim, Emenalo je na kraju prekomandovan/unaprijeÄ‘en. Mislim da loša opcija ne bi bio Hiddink koji je voljan pomoći samo treba porazgovarati sa njim i vidjeti da li bi bio zainteresovan baš za takvu jednu funkciju. Treći kandidat je Rainy (Claudio Ranieri) koji je za vrijeme provedeno na klupi Chelseaja pokazao da ima njuh za biznis i dobre mlade igraÄe. Ipak to je nije izvedivo jer je on u meÄ‘uvremenu postao trener Intera. ;)

Ja sam bio za Zolu, Äak se spominjala neka priÄa kroz medije na ljeto da bi mogao preuzeti tu poziciju. MeÄ‘utim, Emenalo je na kraju prekomandovan/unaprijeÄ‘en. Mislim da loša opcija ne bi bio Hiddink koji je voljan pomoći samo treba porazgovarati sa njim i vidjeti da li bi bio zainteresovan baš za takvu jednu funkciju. Treći kandidat je Rainy (Claudio Ranieri) koji je za vrijeme provedeno na klupi Chelseaja pokazao da ima njuh za biznis i dobre mlade igraÄe. Ipak to je nije izvedivo jer je on u meÄ‘uvremenu postao trener Intera. ;)

Trener kvaliteta koje poseduje Gus Hiddink, tesko da bi pristao da bude pomocnik, mladom, i relativno zelenom Andreu Villasu-Boasu. Bilo je nekih nagadjanja medija, ali cisto sumnjam da bi to uspelo. Ipak je on velicina u fudbalu. A i, cim je okoncao saradnju sa Turskom, krenule su spekulacije o ponudama Anzi-a, PSG-a...

Što da ne ?

Dobar je s Romanom, voli klub, cijenjen je i poštovan meÄ‘u našim navijaÄima, mogao bi uspostaviti fantastiÄnu suradnju s Andreom... Jedino ako on želi baš biti na trenerskoj (managerskoj) poziciji onda sretno u pronalaženju posla. ;)

• 5 sedmica kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
hiddink je izjavio a bi volio jedan posao iza kulisa, posao u kojem on neče bit u prvom planu i u kojem se neče njega dočekat na nož u medijima.
Prošao je sito i rešeto taj bi mogao bit dobar u toj funkciji, usput udjeli koji savjet AVB-u, ma lego bi nam ko majka na mrtvog sina
  • 1 mjesec kasnije...
  • Autor
Samo da ova spodoba hoće otići iz kluba. Ako su tu Di Matteo i Newton, onda bi mogao biti i Zola. Gianfranca Zolu za sportskog direktora CFC-a!!!

[img]http://thelionspitch.com/wp-content/uploads/2011/11/Gianfranco-Zola-tie-West-Brom-v-West-Ham_1194225.jpg[/img]

[b]EMENALO OUT![/b]
[quote name='Caeruleus' timestamp='1332193293' post='36747']
Samo da ova spodoba hoće otići iz kluba. Ako su tu Di Matteo i Newton, onda bi mogao biti i Zola. Gianfranca Zolu za sportskog direktora CFC-a!!!

[img]http://thelionspitch.com/wp-content/uploads/2011/11/Gianfranco-Zola-tie-West-Brom-v-West-Ham_1194225.jpg[/img]

[b]EMENALO OUT![/b]
[/quote]

iskreno ja bi objeručke i majmuna prihvatio da obnaša dužnost sportskog dirktora ako to znaći Emelanov odlazak, dok bi Zola lego ko kec na desetku :) makar bi na ljeto ozbiljno trebalo razmislit o njegovoj zamjeni zapravo već sad počet a na ljeto to sve realizirat
Bilo bi odlično, legende kluba i MORAJU da budu sportski direktori, jer će više da gledaju na ugled kluba, a i navijačima prija da znaju ko vodi i odvodi igrače.
Aman ljudi! Otkud vi znate da li Emenalo radi dobar posao ili ne? Svi pricali lose za Arnesena pa vidi sta se desava sa njegovim momcima. Da ne pomenem da cela infrastrukuta nase akademije je on odradio - i vazi kao jedan od najboljih akademija u svetu (naravno, ima problema ali je to vise sa legalne strane i zabrane koje su stavili FA na poaching i takva sranja a to je vec druga prica). Ako Emenalo odradi posao kao sto je radio Arnesen pre nejga, bice i te kako dobro.
O tome sam vec govorio, to je neko na forumu, mislim da je na proslom cak izvalio kako on nista ne valja, ne zna sta radi i neke urote, guranja i takve stvari, a ustvari niko od nas to ne moze znati. Nije on djaba od skauta dosao na tu poziciju pored jos 10-tak ljudi ;)
[quote name='Elao' timestamp='1332255575' post='36832']
O tome sam vec govorio, to je neko na forumu, mislim da je na proslom cak izvalio kako on nista ne valja, ne zna sta radi i neke urote, guranja i takve stvari, a ustvari niko od nas to ne moze znati. Nije on djaba od skauta dosao na tu poziciju pored jos 10-tak ljudi ;)
[/quote]
ÄŒovjek je nestručan, nikad ništa nije radio u ovom području, a na funkciju je došao radi toga što je Romanov dupelizac.
[quote name='Elao' timestamp='1332255575' post='36832']O tome sam vec govorio, to je neko na forumu, mislim da je na proslom cak izvalio kako on nista ne valja, ne zna sta radi i neke urote, guranja i takve stvari, a ustvari niko od nas to ne moze znati. Nije on djaba od skauta dosao na tu poziciju pored jos 10-tak ljudi ;)[/quote]Ma znaju ovi nasi i sta je jeo jutros.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1332282762' post='36947']
Nije priča, nego javna tajna da je [b]Wilkins protjeran zbog ovog čovjeka[/b].
[/quote]

Ae leba ti idi sutra na posao, i reci direktoru u facu "nemas ti pojma o cemu se radi ovde", pa vidi ako ce tebe sacuvati. Volim ja Ray-a, ali je covek ispao maksimalno glup. Da je precutao malo Ray, on bi ostao sa Carlom i verovatno bi obojca bili tu i mi mnogo srecniji. Eto toliko od mene.
  • 1 mjesec kasnije...
[url="http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=529011#ixzz1tccD4hzQ"]http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=529011#ixzz1tccD4hzQ[/url]

Pogled s neke druge strane o Emenalu. Vrijedi pročitati ko razumije engleski, svakako zanimljivo viđenje njegove pozicije i minulog rada.
  • 4 sedmice kasnije...
Hazard je 99% tu, potpisali smo Marina. Čeka se odlazak nekih starijih igrača i dolazak Hulka. Ako sve prođe kako je planirano, onda moram skinuti kapu i pojesti svoje riječi, Emenalo će odraditi fenomenalan posao, zajedno sa Gourlayem. :)
[quote name='Wisey' timestamp='1338238396' post='53248']
Hazard je 99% tu, potpisali smo Marina. Čeka se odlazak nekih starijih igrača i dolazak Hulka. Ako sve prođe kako je planirano, onda moram skinuti kapu i pojesti svoje riječi, Emenalo će odraditi fenomenalan posao, zajedno sa Gourlayem. :)
[/quote]

U svoj ovoj prici ako Emenalo ima 3% ucesca ja cu pojesti svoju konobarsku diplomu. :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.