Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Emenalo (2007-2017, sportski direktor)

Istaknuti odgovori

nevaljaju ni Arnesen ni Emenalo ali sam bio zadovoljni arnesenovim radom.

Zbog čega ti Arnasen ne valja ?

• Odgovori 290
  • Pregledi 24,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Zbog čega ti Arnasen ne valja ?

od svih igraca koje je doveo jedino je Sturige bio igrac na kojeg se moglo racunati i igrac na kojem smo zaradili ostalo nista,ne krivim samo njega ali mi nismo klub koji daje velike sanse mladim igracima sto je i sam Arnesen potvrdio ka je podnio ostavku u klubu,uvijek kad bih morao da biram sportskog direktora izmedju Arnesena i Emenala odlucio bih se za Arnesena,trenutno je u Hamburgu i ni tam nestima bas sve dobro kako su ocekivali u klubu.

ni meni se baš nije dopadao previše posao koji je Arnesen radio, istina vrlo jje upitno kolko je u tome svemu on zapravo imao posla a kolko roman, makar u HSV-u radi dobar posao, okupili su dobrih mladi igrača, nije on kriv za loše rezultate HSV-a

Ima tu i dobrog i loseg posla Uvalise mu jednog brazilca, nije im uopste trebao. Dzaba pare bacili.

Uglavnom dosta navijaca je da arnesen ostane.

Mora se razlikovati Arnesenov posao i Emenalov, odnosno preciznije, njihovi zadaci. Arnesen kad je dosao, morao je graditi sve skoro od nule, dizati klub, dizati akademiju, raditi na razvijanju skauting mreze itd itb, i na tom je polju uradio jako dobar posao. Imao je gresaka, raznih vrsta ali u sustini on je udario jedan temelj i ostavio iza sebe koliko-toliko stabilne stvari.

Emenalo je dosao na gotovo, i on se fakticki od tada igrao nekog "strucnjaka". Njegova situacija bila je laksa nego na FM-u. Al s obzirom da je nekompetentan, nesposoban i jednostavno nedorastao zadatku, njegov dosadasnji rad bio je kriminalan, s par izuzetaka. Bas kao i kod Arnesena, samo obratno.

od svih igraca koje je doveo jedino je Sturige bio igrac na kojeg se moglo racunati i igrac na kojem smo zaradili ostalo nista,ne krivim samo njega ali mi nismo klub koji daje velike sanse mladim igracima sto je i sam Arnesen potvrdio ka je podnio ostavku u klubu,uvijek kad bih morao da biram sportskog direktora izmedju Arnesena i Emenala odlucio bih se za Arnesena,trenutno je u Hamburgu i ni tam nestima bas sve dobro kako su ocekivali u klubu.

Vidiš ovdje imaš pogrešno zapažanje ili mišljenje.

Naime ima niz igrača Chelsea koje je on doveo i igraju odlično no nisu uspijeli dočekati da se nađe neki trener koji će im dat prigodu.

Sturridge čim je dobio prigodu počeo je igrat.No sjeti se gdje je dobio prigodu za igranje.
Ne nije ju dobio u momčadi Chelsea već na posudbi.

To je problem a ne Arnasenov loš posao.

Mora se razlikovati Arnesenov posao i Emenalov, odnosno preciznije, njihovi zadaci. Arnesen kad je dosao, morao je graditi sve skoro od nule, dizati klub, dizati akademiju, raditi na razvijanju skauting mreze itd itb, i na tom je polju uradio jako dobar posao. Imao je gresaka, raznih vrsta ali u sustini on je udario jedan temelj i ostavio iza sebe koliko-toliko stabilne stvari.

Emenalo je dosao na gotovo, i on se fakticki od tada igrao nekog "strucnjaka". Njegova situacija bila je laksa nego na FM-u. Al s obzirom da je nekompetentan, nesposoban i jednostavno nedorastao zadatku, njegov dosadasnji rad bio je kriminalan, s par izuzetaka. Bas kao i kod Arnesena, samo obratno.

Ovo je odlično rečeno samo tu fali još onaj detalj kako je zbog Emenalova otišao niz stručnjka iz kluba 

Mnogi ovdje kritiziraju Emenala i njegov rad zbog odlaska Wilkinsa. Emenalo sta god da uradi to ce biti na osudu. Ne volim ga ni ja i skroz mi je antipatican.

Dolaskom Emenala smo osvojili Ligu Prvaka, FA kup, Evropsku ligu i politika kluba se znacajno promijenila, pvenstveno ta transfer politika. Dovodimo mlade talentovane igrace i to je veliki plus. Imamo jednu od najboljih mladih ekipa, ne bih rekao akademiju jer i u akademiju dovodimo igrace iz drugih klubova li skauting nam se znatno poboljsao. Ne znam je li to sad njegova zasluga ili ne, niti me nesto posebno interesuje.

Imaš pravo Adise al ima tu i par rupa, recimo LP nebi osvojili da nije bilo RDM-a, a vjerujem ni FA cup, on mi je u mutnijem sjećanju al za LP se mogu kladit u svoja muda da AVB nebi osvojio, bar ne te sezone. Što se skautinga i mladih tiče, ja to ne priznam dok oni to ne počnu koristit, za sad to koriste jedino ti klinci, dolaskom u  Chelsea se izreklamiraju i poslje lagano nađu novu ekipu, jer ipak bio je član velikog Chelsija, taj mora da valja, i na kraju ispada da otkrijemo i razvijamo talente za neke druge klubove.

Mogu reći da sam pročitao poduži članak o njemu i čini mi se da on nije neki negativac kao što svi pričaju (uključujući i mene).

Kad god se dogodi neka loša odluka kluba (bar prema mišljenju nas fanova), odmah se baca paljba na Emenala, a čovjek se ni ne nalazi u klupskom Boardu.

• Autor

Mnogi ovdje kritiziraju Emenala i njegov rad zbog odlaska Wilkinsa. Emenalo sta god da uradi to ce biti na osudu. Ne volim ga ni ja i skroz mi je antipatican.

Dolaskom Emenala smo osvojili Ligu Prvaka, FA kup, Evropsku ligu i politika kluba se znacajno promijenila, pvenstveno ta transfer politika. Dovodimo mlade talentovane igrace i to je veliki plus. Imamo jednu od najboljih mladih ekipa, ne bih rekao akademiju jer i u akademiju dovodimo igrace iz drugih klubova li skauting nam se znatno poboljsao. Ne znam je li to sad njegova zasluga ili ne, niti me nesto posebno interesuje.

Ne slažem se. Nekad smo iz Njemačke dovodili Ballacka, danas dovodimo Marina. Onda ta neka politika jeftinih pojačanja nije uvijek ono što može zadovoljiti klupske apetite. A to osvajanje LP i ostalih trofeja najviše se možemo zahvaliti staroj gardi na čelu s Drogobom i sreći. I nikakvom Emenalu. Nisu ti osvojeni trofeji rezultat Emenalovog rada, nego je to odijek strašno dobre prošlosti (one prošlosti od 2003. do 2010. godine). I ove silne posudbe. Pošaljemo na posudbu De Bruynea, Lukakua, Piazona, pa nam na krilu igra Benayoun, a tim vodi propali Benitez. I onda reći da Emenalo, sportski direktor, radi dobar posaou u klubu je i više nego smješno.

Ponovo stojim iza onoga da se o ovoj temi mnogo priča a da se mnogo malo zna,al jbg,takvi smo mi sa balkana,najpametniji smo

za sve

baš me interesuje dal ćete i dalje da ga pljujtet sad kad dodje murinjo a sve ostane po starom

Mourinho je druga stvar. Svi znamo da je jedan od uslova njegovog dolaska nemesanje u transfere. Dovodio je koga je hteo u Chelsea-ju, Interu i Realu. Isto tako je poznato i kako je zavrsio Valdano, sportski direktor Reala, jer se nije slagao s Mourinhovom politikom. 

• Autor

Pa dobro, nije baš da je Emenalo kriv za nešto od ovog.

Dobro znaš li ti koje su uloge sportskog direktora kluba?

Još ćete početi pričati da ih Abramovič osobno šalje na posudbe ili da o tome odlučuju pravno-ekonomski referenti u klub. Zna se šta je posao sportskog direktora i oko čega se on brine. Nije to mala funkcija, čak ni u Chelseaju.

Još ćete početi pričati da ih Abramovič osobno šalje na posudbe ili da o tome odlučuju pravno-ekonomski referenti u klub. Zna se šta je posao sportskog direktora i oko čega se on brine. Nije to mala funkcija, čak ni u Chelseaju.

pa dobro ,napiši mi ovde šta je posp sportskog direktora u čelziju,da ceo svet vidi,ne u nekom klubu iz tunguzije nego baš u čelziju i to baš ovog čoveka

• Autor

Da pojasnim: Ni Uprava ni klupski odbori ne odlučuju o tome. Upravo je sportski direktor ta osoba koja se brine o igračima i njihovoj budućnosti u klubu. Sportski direktor mora staviti svoj potpis, bez tog nema ništa.

A vidite da Abramovič voli ovog Emenala (samo ne znam zašto), baš kao što voli i Torresa (samo ne znam zašto), i da Mourinho želi suvereno vladti u Chelseaju, dovoditi igrače i slati ih na posudbe i prodavati. Želi biti pravi menadžer. Ali glupi Roman tu ulogu sportskog menadžeringa (upravljanja) i dalje ostavlja i prepušta Emenalu.

To će vjerojatno biti kompromis na koji će Mou morati pristati.

Pa čekaj malo. Da je trener HTIO Piazona, KDB-a ili bilo koga drugoga u timu, zar ti misliš da bi ga Emenalo (ili ko se već bavi time) slao na posudbu???

Isto tako, Benayoun nam je igrao zato što je to bila BENITEZOVA želja, a ne Emenalova.

A kad si već kod Emenalovih funkcija, eto sa službene stranice:

supports the work of the first team manager, leading the club's international and domestic scouting network, and assists in driving the technical programmes of our Academy and international youth network.

Ne mogu da verujem da branite ovog coveka, koji je, izmedju ostalog odgovoran za teranje iz kluba legende Ray-a Willkinsa i dovodjenje Beniteza na mesto trenera. 

Treba da vas je sramota.

• Autor

Pa čekaj malo. Da je trener HTIO Piazona, KDB-a ili bilo koga drugoga u timu, zar ti misliš da bi ga Emenalo (ili ko se već bavi time) slao na posudbu???

Isto tako, Benayoun nam je igrao zato što je to bila BENITEZOVA želja, a ne Emenalova.

A kad si već kod Emenalovih funkcija, eto sa službene stranice:

supports the work of the first team manager, leading the club's international and domestic scouting network, and assists in driving the technical programmes of our Academy and international youth network.

Sve je to fino što si rekao, ali opet zaboravljaš tko je zapravo doveo Beniteza u klub. Javna je tajna, zapravo nije ni tajna, nego je javno i činjenično da je Benitez došao na izričitu preporuku Michaela Emenala. Znamo da Abramoviču nikada Benitez nije bio pik. To je bio Guardiola i tu je kraj priče. A znamo kako su se skoro svi engleski mediji ne toliko davno (što ozbiljni što oni manje ozbiljni) raspisali o razočarenju Chelseajeva vlasnika što je poslušao Emenala i doveo Beniteza, te otpustio Di Mattea.

I ajde recite jel vam normalna ova liverpoolizacija, minimalizacija i rentizacija u Chelseaju koja se dešava, a koja se poklapa prvo s jačanjem moći Michaela Emenala, zatim otkazom Raya Wilkinsa i ustoličenje ME na poziciju sportskog direktora. Kažem vam, Emenalo je zlo koje nas je snašlo i narod zapadnog Londona tom čovjeku javno treba suditi.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.