Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mauricio Pochettino (2023-2024, trener)

Istaknuti odgovori

Ja ga stvarno ne kuzim, jeboga colwill na beku i mrtvi disasi na stoperu, imamo 2 igraca vise a ovaj uvede u igru ugochukwu i skoro nam zajebe gol. Svaki prekid je opasnost za gol, pa kako ne mozemo pokrit protivnika sa 2 igraca vise? Onaj koji trenira prekide momentalni otkaz. Vidjecemo protiv cityja kad ga sreca nece tako maziti.

• Odgovori 892
  • Pregledi 45,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ja se ovoliko akcija nisam nagledao sveukupno prosle sezone koliko u ovih danas 100 minuta   Pochettino kapa dole, ako je ovo pokazatelj u kom smjeru idemo, buducnost ima da bude sjajna

• Izvini

• Kako ga hamco prebacuje kroz padeže, ovo je izum kru te jebo. 😂 Chalobah, Chalobeh, Chalobih, Chalobuh, Chaloboh, sa Chalobomh, Chalobih

Objavljene slike

• 2 sedmice kasnije...

O otkazu treba da se prica ako se ne bi video napredak. Ovde se vidi. Rezultati to ne pokazuju to nazalost jos al verujem da ce i toga biti. 

Nazalost nasa ocekivanja su nerealna jer naivno mislimo da ovaj tim sa prosekom od 22 god moze u top 4. 

Ja sam pred pocetak ocekivao top 6 7 i mislim da cemo dotle stici a na otkaz bi i ja pozivao kad bi video da posle 6 7 meseci nema nikakvog napretka. 

Ako mogu da se prave neka poredjenja a slicne su situacije, kad je Poch 2014 preuzeo kokoske te prve sezone su igrali toplo hladno. Isto je tim bio jako mlad Kejn, Eriksen, Dele Ali.... Imali su u proseku 7 8 sutra na gol, gol razlika +3 i zavrsili 6 7 na tabeli. Pocetak sezone prvih 15 kola, 20 bodova. 

Druga sezona je tim prodisao i totenhem je bio tim sa najveci posedom, najviše stvorenih sansi i td.... 

Dakle trebalo im je cela godina da tim prodise, napredak se nije video odmah za 3 4 meseca. 

Slicna je situacija i sa nama sada. Tako da treba ostaviti coveku bar pola godine. 

I napravio luzerski mentalitet, jer kad izgubis nema veze, ima iduci mec i nikad trofeja nisu vidjeli, pa i navikli. Dodje Kane u Bayern i kaze odmah kolika je promjena kada vidi suigrace koliko su ljuti kada kiksaju i da to nije vidio nikad u Tottenhamu.

Sto duze bude trener, to ce nam brze igraci dobiti luzerski mentalitet sa eventualnim igrali smo dobro, ali sta ces.

Ako proradi ovo što su amerikanci zamislili, izbrisaću profil sa fb, insta, ovog foruma i neću prokomentarisat ništa. 

Priča se o nekom projektu....ajde da vidimo ali ja mislim da ovo ne može da upali, ako ostanemo i ove sezone bez Evrope mrtvi smo. A kako je krenulo hoćemo. Jedva sam čekao subotu i useru mi se u merak. Prestaću da gledam barem tad imamo neki rezultat.

Nije on napravio luzerski mentalitet nego je Tottenham poznat kao klub sa takvim mentalitetom. 

Ja sam za opciju da ostane na klupi ali mora poraditi na nekim stvarima. U redu nije sve tako crno koliko stanje na tabeli i bodovni saldo pokazuje zaslužili smo vise iz nekoliko utakmica.

Od njega zelim da do kraja sezone pokusa uspostaviti kakav takav napadacki sistem da se ne mucimo konstantno protiv bunker ekipa i da poslije utakmica protiv tih ekipa prestane davati izjave tipa "duboko su se branili i nismo imali odgovor na to."

To mi je zapalo za oko znaci ne igramo u Evropi imamo vremena za pripremu utakmica, odmaranje i opet smo u slicnoj situaciji kao u prosloj sezoni. Znaci nije mi jasno sta se i kako se uigrava na treninzima i jesam li jedini koji je zapazio da smo masu golova u ovoj sezoni primili poslije centarsuteva protivničkih ekipa sta je razlog toga:

- Ili se ne daje značaj tom segmentu igre ili imamo idiote u odbrani koji ne prate protivnicke igrace prilikom centarsuteva.... 

Kokoske su imali luzerski mentalitet, to je tacno, al jedan od razloga je bio jer nije bilo iskoraka u pojacanjima. Falilo im je uvek 1 do 2 ekstra pojacanja da se dotera selekcija do kraja al cilj im je bio stadion a ne titule. 

Ovde ukoliko se napravi selekcija kako valja nece zaliti na pojacanja. 

Sve ovo pricamo pod uslovom da nas ne osakate i uzmu 30 bodova i oteraju u drugu ligu. Naravno izvodljivo je i da ostanemo sve i da nam uzmu 30 bodova al malo teze. 

I nama fale ta pojačanja, ali umjesto da se kupe gotovi proizvodi kupe se talenti. I što je najgore potroši se više para nego da smo kupili par godina starije izgrađene igrače.

Tako da u suštini mi smo taj isti Tottenham sa tim da imamo na sve to šumu preplaćene dječurlije.

I da, tek je početak, ali rezultati nisu na nivou mi luzerskog Tottenhama.

Ja sam po drugi put za to da se treneru da maksimalna podrska (prvi put je to bio Lampard u prvom mandatu).

Ne zelim ni da budemo United pa da mijenjamo trenera tek tako i svaki put iznova i iznova rekonstrukcija igraca, prodaj i kupuj nanovo novom treneru sta stima.

Ja zaista zelim da konacno damo treneru priliku da izgradi neki sistem, stekne autoritet koji moze nametnuti samo ako mu uprava da podrsku i igraci shvate da je on glavni. 
Mi imamo mladu ekipu i moramo imati strpljenja. Ok, moze i treba Pochetino malo bolje odraditi neke stvari ali za sad mu dajem podrsku maksimalnu.

🚨 Mauricio Pochettino had demonstrated his angst during an interview with Sky Sports, suggesting that a normal way to react to such a poor display would be to cancel the scheduled Sunday off in order to do extra training.

As it turned out, it was just an empty threat and the day off went ahead as planned.

(@SJohnsonSport)

Nema podrske za supljatore i seratore pred navijacima. 

Ne mora znaciti to nista lose, naprotiv. Mozda ne zeli da ga bijes vodi vec razum pa je skonto da je ipak bolje igracima da se oporave nego zadobiju ponovo neku povredu. 
Polako, zaista nema smisla i logike da se trener mijenja nakon 3 mjeseca, jestel vi normalni? Gdje to ima?

Ne bih ga ja otjerao, nije se ni čitava ekipa sastavila kako treba ali bih volio da protiv manjih ekipa imamo konstantno dobre rezultate za početak, hajde kad te dobije Newcastle, jebi ga, nije prvi put da se desi ali ne uzimati bodove od Forresta, Brentforda, Bournemountha to je problem.

Što se tiče mentaliteta itekako je to do trenera, trener mora biti najveće mudo u svlačionici i mora voditi glavnu riječ i mora igračima nametnutni ambicije za dobrim rezultatima, pogledaš samo najveće trenere u zadnjih 20 godina u PLu ne moraš dalje ići Mou, Fergie, Pep, Klopp, Carlo sve mudo nad mudima 

Vidi, ne branim ja Pochetina jer mi je nesto drag, cak sta vise nisam bio za njegov dolazak vec za Nagelsmana. Medjutim, kad je vec dosao, ajd da mu damo podrsku. Nije on naslijedio iskusnu ekipu koja iza sebe ima sve zivo osvojeno i koja je rutisnki dobijala sve protivnike. On je dobio komplet novu ekipu prepuno mladih igraca. Na sve to nije imao srece sa povredama, iskasapljeni smo bili. 

Sto se tice losijih ekipa koje nismo pobjedili, ne mogu da se otmem dojmu i pomislim kako nismo imali srece u realizaciji kada se mec lomio. Westham igrali odlicno i penal promasio Enzo, protiv Foresta jackson je masao nemoguce, B'mouth takodje fulali nemoguce, protiv Ville da nismo dobili crveni vjv bi pobjedili, Arsenal samo glupom greskom golmana nismo uzeli 3 boda. Uglavnom, bilo je situacija koje nisu iskljucivo do trenera ili lose taktike, nego cisto do igraca i individualnih gresaka. Neke ekipe uz mnogo losiju igru uzimaju bodove. Ili dobiju penal, ili protivnik masa zicere, ili ih pojedinci spase individualnom bravurom. United ima 8 bodova vise od nas, ali realno Ten Haag izgleda 3x gore od Pochetina i ekipa je u totalnom kanalu kada je igra u pitanju.

Uglavnom, protiv skoro svakog protivnika Chelsea je bio ekipa koja diktira tempo i igru. Nemoguce je ocekivati da sve funkcionise kako treba odjednom. Nekad je pored rezultata bitnije udariti temelje. 

Vjerujem da ce rezultati ubrzo biti bolji.

Bio sam jako skeptičan kad su ga imenovali, ali sad mislim da je dobar i da će napraviti opet ozbiljan klub od Chelsea. Trenutno nam fali konstantnost i mora se priznati da su silne povrede od početka sezone učinile svoje. 

Ne bi li uspjeli šta u kupovima ili izboriti barem Europa Ligu, da ne bude toliko sezona neuspješna, jer inače se bojim da bi ga oni majmuni Boehly i co. mogli šutnuti na kraju sezone. Onda bi opet sve iz nova počelo. 

Postoje defanzivni i ofanzivni treneri, i onda postoji ovaj nas izgubljeni. U napadu ne znamo jednu smislenu akciju napraviti, u odbrani nam protivnici ulaze u 16 s loptom prelako. Proces? Proces prihvatanja da cemo u buducnosti biti karina.

Ja mu ovo ne mogu oprostit. Sad bi mu otkaz dao samo zbog ove utakmice. 

Picka nevidjena, raspali United te nadigrao, znaci ekipa koja nije nikog nadigrala osim evo nas veceras. Majke mi otkaz, ja mu ovo ne mogu halalit.

1 minute ago, hamco said:

Ja mu ovo ne mogu oprostit. Sad bi mu otkaz dao samo zbog ove utakmice. 

Picka nevidjena, raspali United te nadigrao, znaci ekipa koja nije nikog nadigrala osim evo nas veceras. Majke mi otkaz, ja mu ovo ne mogu halalit.

Jbg, zbog klimanja glave na dovođenje raznih pavijana, ne očekujem otkaz. Mada bi mogao kod dotičnog dа proradi moral

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.