Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mauricio Pochettino (2023-2024, trener)

Istaknuti odgovori

4 hours ago, Spaha said:

Uzeo je De Zerbija. Ovo bi mu trebalo biti dovoljno da dobije approval od hamce.

Haha pitanje bil ga uzeo da je ostalo 11 na 11.

Kako god, drago mi je da se vide neki obrisi igre pogotovo u igri bez lopte. Dosta toga mozemo jos popraviti ali to je normalno s obzirom da smo tek krenuli pripreme.

Za sad sve pohvale.

• Odgovori 892
  • Pregledi 45,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ja se ovoliko akcija nisam nagledao sveukupno prosle sezone koliko u ovih danas 100 minuta   Pochettino kapa dole, ako je ovo pokazatelj u kom smjeru idemo, buducnost ima da bude sjajna

• Izvini

• Kako ga hamco prebacuje kroz padeže, ovo je izum kru te jebo. 😂 Chalobah, Chalobeh, Chalobih, Chalobuh, Chaloboh, sa Chalobomh, Chalobih

Objavljene slike

Kako vam se cini do sad Pochetino i njegova taktika? Znam da se dosta rotira, ekipa se fizicki priprema, ali jeste li ocekivali vise presinga? Meni je protiv Newcastle to bilo bas slabo, skoro da ga nismo igrali nikako, veliki dio meca smo im dali loptu i zonski se branili. Nije to bio bunker ali svejedno. 

Mora to bolje.

Ne znam hamco sta si ocekivao. Ekipa je totalno nova, novi trener. Newcastle sa Edijem vec ima glavu i rep. Meni se kod njih jako svidjelo kako lagano iznose loptu sa svoje polovice. A Newcastle vise nije ekipa sa dna tabele.

Ono sto je bitno istaci jeste pozrtvovanost igraca, akcija kakve se grade, jesi li vidio Jacksonov gol? Onakva akcija i realizacija nam je bio nepoznat pojam.

Nadam se da ce uprava rijesiti se preostalog otpada i dovesti jos par igraca koji nam trebaju da mozemo poceti konacno graditi novi kostur ekipe i udariti temelje za predstojece sezone.

On 7/23/2023 at 5:45 PM, hamco said:

Kako god, drago mi je da se vide neki obrisi igre pogotovo u igri bez lopte. Dosta toga mozemo jos popraviti ali to je normalno s obzirom da smo tek krenuli pripreme.

Za sad sve pohvale.

2 hours ago, Spaha said:

Ne znam hamco sta si ocekivao. Ekipa je totalno nova, novi trener. Newcastle sa Edijem vec ima glavu i rep. Meni se kod njih jako svidjelo kako lagano iznose loptu sa svoje polovice. A Newcastle vise nije ekipa sa dna tabele.

Ono sto je bitno istaci jeste pozrtvovanost igraca, akcija kakve se grade, jesi li vidio Jacksonov gol? Onakva akcija i realizacija nam je bio nepoznat pojam.

Nadam se da ce uprava rijesiti se preostalog otpada i dovesti jos par igraca koji nam trebaju da mozemo poceti konacno graditi novi kostur ekipe i udariti temelje za predstojece sezone.

Eto iznad posto gdje sam ga pohvalio za to sto i ti govoris, pogotovo jer je jos pocetak. 
Ovo za presing mislim iskljucivo samo za presing. Ovekivao sam veci i jaci presing, cesto ga uopste i ne igramo nego stojimo dok se njihovi stoperi dodavaju. Ne znam, mozda je i umor, ali ocekivao sam vise presinga na stopere protivnika, golmana i da protivnika tjeramo na greske zbog tog presinga. 

I presing je deo uigravanje. Jeste bitno koliko se trci ali je bitnije i kako se trci. Ekipa trci mnogo pametnije i bolje pokriva prostor u presing. Bice to jos bolje. 

Sto se tice akcije kod gola mislio sam da je nkunku asistent al kad sam video da je matsen.....takvo dodavanje ne izvodi bek i nije ni cudo sto ga je Poch gurnuo napred. 

I dalje imamo problema kod iznose ja lopte i tu mora mnogo da se radi. 

Pozadi izgledamo lose al treba uzeti u obzir da nije prva postava pozadi. 

Verujem da Poch dobro vidi i da ce intevenisati i da sad jasno zna koje nam kockice tu fale. 

Presing kao presing mi je apsolutno nebitan ako to nece donijeti rezultate.

Sto se igre tice, lijepo je vidjeti novog trenera i nove igrace, ali pripreme apsolutno nista ne znace.

Tesko ces visoki presing igrati sa kilavom odbranom. Ostati bez Fofane i Badiashilea je problem.

Ne gledam pripremne utakmice ali me raduje sto citam vezano za pripreme. Nismo imali ovakvu predsezonu jos od Contea koji je spremio tim da valja. Tuchel je recimo prosle godine kriminalne pripreme odradio. Kad sam vidio koliko su igraci fizicki nespremni usli u sezonu, na takvom nivou samo to je dovoljno bilo za otkaza. Nije ni cudo sto je zavrsilo kako je zavrsilo.

O taktici i nacinu igre cemo tek kasnije. Dajmo covjeku bar 10-15 utakmica da vidimo u kom smjeru ide.

• 2 sedmice kasnije...

@Adi

The remaining two places will go to teams from the two countries that have the highest coefficient score during the previous season. At the time of writing, England and Italy are the top two for 2022-23, which would see the highest-placed teams in the Premier League and Serie A that haven’t already qualified earn a spot in next season’s Champions League (were the changes to come into effect for then).

Given that England has finished either first or second in four of the last five seasons, it seems likely they will have a fifth representative in the 2024-25 Champions League. Spain, Germany and even the Netherlands have been in the top two, which would’ve given them an extra spot.

Again, were the current season to finish now, Liverpool (fifth in the Premier League) and Atalanta (fifth in Serie A) would go directly into the group stages of the next edition.

Ja po ovom kako vidim, petoplasirani ide u LP a ne po klupskom koeficijentu u evropi 

3 minutes ago, reLo said:

Pa ide, ali od sezone 2024/25. 

Dvije lige sa najboljim koeficijentom. Ne vidim kako Engleska to može prestati biti. 

Ma ja, al imas adiev post na prosloj stranici gdje klupski koeficijent spominje. Reko il sam ja nasao pogresan izvor informacija il je adi se nest sjebo 

Mislio sam da smo se ko klub za malo pomerili napred i da ce ovog coveka da is postuju bar prvih pola god god dana. 

Imace akontaciono moju podrsku jer je prihvatio da u ovom blatu vodi tim. 

Podrsku kluba nema i na prvoj prepreci ce se to videti. 

Svaki trener kod nas je samo vreca za udaranje i popisavanje. 

• Popularna objava

Ja se ovoliko akcija nisam nagledao sveukupno prosle sezone koliko u ovih danas 100 minuta

Pochettino kapa dole, ako je ovo pokazatelj u kom smjeru idemo, buducnost ima da bude sjajna

• Popularna objava

Ovdje se vec vide naznake trenerskog rada. Pravom treneru ni ne treba dugo, no dajmo ipak priliku barem 15ak meceva pa cemo ocijeniti rad. 

Danas je to vrlo dobro izgledalo. Cvrstina, trcanje, akcije smislene i sanse se stvaraju. To je sve sto zelimo gledati. Ako nastavi ovako vratice nam volju za gledanjem i iscekivanjem Celzijevih utakmica.

Hrabro je vodio ekipu protiv Liverpoola, svaka čast. 

Držali su nas pod presingom samo prvih 10ak minuta, posle smo potpuno preuzeli kontrolu utakmice i drzali do kraja, sto mi se dopada jako. 

Rizično je igrati visoko protiv Salaha i Diaza, primili smo i gol zbog toga, ali opet nastavili u istom ritmu, bez straha. Tako se gradi identitet tima. 

Izmene je uveo te koje je imao, nemam sta da mu zamerim. Da je Mudri bio prisebniji bila bi 10ka i tu, no dobro. Bice drugačije sa Caicedom, Laviom i Oliseom. 

Svakako prvi ispit položen with flying colours. 

Onaj gol Dijaza i poništen gol su prirodne stvari kad se uigrava nova odbrana. Sa ovakvom koncrpcijom to ce nam biti rak rana i mislim da ce to uigravanje odbrane biti najtezi zadatak. Mnogo ali bas mnogo je uradio za ovih par meseci. 

Samo mora da ima podrsku kluba i da mu omoguce da radi. Ako ga miniraju i dovode i odvode Igrace po svom najodjenju mrka kapa. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.