Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mauricio Pochettino (2023-2024, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 892
  • Pregledi 45,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ja se ovoliko akcija nisam nagledao sveukupno prosle sezone koliko u ovih danas 100 minuta   Pochettino kapa dole, ako je ovo pokazatelj u kom smjeru idemo, buducnost ima da bude sjajna

• Izvini

• Kako ga hamco prebacuje kroz padeže, ovo je izum kru te jebo. 😂 Chalobah, Chalobeh, Chalobih, Chalobuh, Chaloboh, sa Chalobomh, Chalobih

Objavljene slike

Whisper se izgubio ko i skaro nakon sto je zazivao dolazak Havertza. 
Daj molim te Whisper daj realno i iskreno misljenje o Pochetinu.

Taj fudbal u kome bekovi ne prelaze centar zavrsio je u proslom stoljecu. 

Dobit ce vrijeme da se pokaze ali zasad nije nimalo ohrabrujuce. Ne samo rezultatski, vec prije svega igrom i pristupom. Uskoro ce mu se stolica zadrmati ako nastavi isto, a ne vidim naznake da je uopste shvatio gdje grijesi.

U 4 kola gdje imas West Ham, Luton, Notingem i Bournemouth a od toga 2 su kod kuce, osvojiti samo 4 boda je uzasno lose. To je bilans ekipe koja se bori za opstanak.

Jedino sta je gore od ove navedene cinjenice jeste ono kako izgledamo i igramo. Ocekivao sam od Pocchetina da ce barem probuditi zar i uspostaviti jednu dinamicnu igru, s visoko postavljenom odbranom i pokusaj presinga na zadnju liniju. Na kraju dobilo smo istu letargicnost, kalkulantnost i sah partije kakve gledamo vec vise od 2 godine (uz pokoju rijetku iznimku). 

Ovdje krivim i takozvane strucnjake u Uprave, te sportske direktore koji moraju postaviti prioritet, zapravo ultimatum treneru kad dolazi da se ocekuje jedan standard u igri. Znaci placamo ti dobru lovu, dovodimo sve tvoje pomocnike, dajemo ti mladu i potentnu ekipu u ruke - izvoli uigravaj, treniraj, spremaj kako znas. Na terenu mora se igrati ofanzivno, hrabro, brzo i direktno. Ovakvi su uslovi u svim velikim klubovima. Naravno postoje varijacije u stilu igru izmedju trenera ali takvu nogometnu klupsku kulturu i shvatanje igre mora uvesti Celzi ako ne zeli potonuti u prosjecnost. 

Trazili su toliko dugo novog trenera, uzeli sebi nekoliko mjeseci da bi usli u novu sezonu apsolutno identicno (u smislu igre) kako su zavrsili proslu. Tu glave moraju pod hitno letjeti.

Ma dokaz da on ne zna sta radi su i njegove izjave. Prvo da igramo dobro ali da nedostaju golovi, zatim je krenuo sa pricom da Chelsea ne treba proces vec da treba odmah da pobjedjuje a sad odjednom prica kako je ovo mlada ekipa i da treba vremena. Ruku na srce imamo mnogo povreda ali i tu je poceo traziti alibi. Nismo igrali protiv Citya ili Arsenala nego protiv Foresta i Bmouta, kakve crne povrede igras protiv tih nizeligasa.

Takticki je to jos gore. Presing nikako ne igramo, doslovno nisam ni jednom jos vidio da smo protivnika pritisli ili da smo im na golmana izvrsili presing. To sto mi imamo velik posjed lopte je samo zato jer nam se 80% vremena dodavaju stoperi i bekovi izmedju sebe.

Selekcija igraca je takodjer upitna. 

Uglavnom ne pise mu se dobro. On ako je u zabludi da igramo dobro onda time jos gore. Imali smo tako lagan raspored da je morao izvuci mnogo vise i time bi ovoj omladini usadio pobjednicki mentalitet pa bi kasnije sa jacim protivnicima bilo lakse. Ovako sam siguran da pritisak raste i igracima, ocekujem tek sad jos vise kikseva.

Nek nam je Bog na pomoci ali jos 2-3 kiksa i nama propade sezona nakon 2 mjeseca. 
Dao bi mu otkaz dok je vrijeme ali znamo da od toga nece biti nista.

Ma ovo su sve greske uprave s konja na magarca, Tuhel nije trebi biti smijenjen, uz to puno dobrih igraca je i otislo.

Ima jedan dobar komentar na ovu izjavu: "This guy talks to much!".

U pocetku je govorio da smo
Chelsea i da moramo pobjedjivati da nema vremena za process i slicno. Sad odjednom mijenja pricu, spominje i pravi komparacije sa drugim ekipama, igracima i trenerima. Cak je i Tuchela spomenuo i fazonu da je dosao na gotovo, ono wtf? Tuchel dosao na pola sezone kad smo bili 10-ti na tabeli, o cemu prica on?

Majke mi sve sam vise ubjedjen da smo pogrijesili sa odabirom trenera. Ali ajd da vidimo, dajem mu jos malo vremena.

On ovakve postave i ovakvu igru nije forsirao ni u Southamptonu niti u Tottenhamu. Pariz ne racunam jer tamo svakako nema taktike. U oba navedena kluba vecinom se igralo 4-3-3 ili 4-2-3-1 sa visoko postavljenom odbranom i presingom.

Izgleda da se dogadja ponovo sada vec sindrom ziheranja Celzijevih trenera. Pomalo nevjerovatno da svaki koji dodje radi iste ili jako slicne stvari. 

Veliko veliko razocarenje. Nema ovde ni t od taktike nazalost.

Volio bih da neko od onih novinara upita sta je uopste cilj ove sezone. Sta misli o dosadasnjoj igri i da li on ocekuje da ce doci utakmice gdje ce ovi igraci poceti odjednom zabijati i pobjedjivati? 

Ne bi me sekunde pogodilo da sad dobije otkaz. A i sve vise pocinjem vjerovati onima koji propagiraju da su nam u upravi neznalice.

Toliko vremena potrosis u potrazi za trenerom i na kraju dovedes kukavicu. 

Ma pizda je ovaj lik, daj im jos i cestitaj sto su ti iskljucili igraca.

Gdje su oni treneri Mou, Conte, Tuchel sto su jebavali sudije poslije utakmice.

Potter i ovaj im jos samo nisu popusili.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.