Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mauricio Pochettino (2023-2024, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 892
  • Pregledi 45,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ja se ovoliko akcija nisam nagledao sveukupno prosle sezone koliko u ovih danas 100 minuta   Pochettino kapa dole, ako je ovo pokazatelj u kom smjeru idemo, buducnost ima da bude sjajna

• Izvini

• Kako ga hamco prebacuje kroz padeže, ovo je izum kru te jebo. 😂 Chalobah, Chalobeh, Chalobih, Chalobuh, Chaloboh, sa Chalobomh, Chalobih

Objavljene slike

Da su igrači skupina diletantana skupa sa upravom koja je odlučila da nam ovo bude transfer politika to apsolutno stoji.

MEĐUTUA, brate dragi i ovaj sam sebi ništa ne pomaže. Poslije utakmice u kupu umjesto da iskoristi momentum i dobro raspoloženje on igrače koji su se najbolje pokazali i dokazali da imaju najviše energije ostavlja na klupi, a oni što su su bili apsoluno pogubljeni opet su u prvoj. Ja ne znam, jel on ima ikakav mehanizam kritike i motivacije, jer ako igračima priča one idiotluke koje priča na konferencijama onda nije ni čudo što smo ovako kilavi.

Pa ja dok gledam Jacksona i co. iskačem iz kože, a ne mogu da pojmim da on kao trener koji ima mogućnost nešto da uradi to posmatra tako pasivno. Pa normalan ljudski instinkt bi bio da ga izbaciš kroz prozor svlačionice.

I dalje smatram da nije glavni krivac i da ove spirine svih mogućih sranja neće popraviti samo promjena trenera, ali pošto je i on (dobar) dio problema i očigledno da ništa ne čini da to adresira ne vidim drugu nego i izbaciti i njega.

Sve dok ti nemas jake principe u igri, neces imati ni rezultata. Jos pogotovo uzmi u obzir da je 90% ekipe mlado i doslo iz ekipa koje ne bi u engleskoj mogli biti u top4. Jedan mec golman ispucava loptu, drugi mec pokusavamo iznijeti loptu pas igrom. Lose postavke igraca, milion puta se desava da stoperi nemaju kome dodati pa se međusobno dodaju dok je ne vrate golmanu na ispucavanje. Majmuna otjerati sto prije i dovesti Bielsu,Sarrija,Contea bilo koga ko zna sta mu igraci trebaju raditi.

ajd za kontea kontam

ali bielsa i sarri sa hrpom djecurlije dovedene na osnovu marketinga, bojim se da bi ispali iz lige

30 minutes ago, ker said:

ajd za kontea kontam

ali bielsa i sarri sa hrpom djecurlije dovedene na osnovu marketinga, bojim se da bi ispali iz lige

Bielsa napravio od Batshuayi i Bamforda napadace, od kojih je jedan zavrsio kod nas za 35 miliona, a drugi bio pozvan u repku zajedno sa Aylingom. 

Ma bilo ko bolan sa autoritetom i sa jasnim postavkama u igri, a ne ovaj majmun argentinski sto svaki put mijenja pristupe igri. 

8 hours ago, Plavac98 said:

Sve dok ti nemas jake principe u igri, neces imati ni rezultata. Jos pogotovo uzmi u obzir da je 90% ekipe mlado i doslo iz ekipa koje ne bi u engleskoj mogli biti u top4. Jedan mec golman ispucava loptu, drugi mec pokusavamo iznijeti loptu pas igrom. Lose postavke igraca, milion puta se desava da stoperi nemaju kome dodati pa se međusobno dodaju dok je ne vrate golmanu na ispucavanje. Majmuna otjerati sto prije i dovesti Bielsu,Sarrija,Contea bilo koga ko zna sta mu igraci trebaju raditi.

opet sari? zasto on?

Pa od njega je sve ovo poceo, bezidejan fudbal pred golom. Neka hvala.

Bielsa mi je san da ga vidim kod nas.

Ma nema tu autoriteta. Ima naravno vise nego kad je klaun Potter bio, jer taj nije u kuci svojoj autoritet.

Samo rad, ucenje i pravi odnos prema poslu. Tad ce igraci shvatiti da ono sto trener pokazuje ima smisla i donosi rezultate. 

Nešto najjadnije je kad trener/menadžer javno kritikuje igrače kolektivno , ma da jesu za kritike ali pravi ozbiljni ljudine to rade u svlačionici i na treningu bez novinara. 

Nema harizme, nema emocije u njegovom licu i načinu na koji priča. Piši propalo. 

• Popularna objava

Nije kriv što nije mogao da izvede bolji vezni red od ovoga. Nije kriv ni što Sterling prokocka 3 na 0 šansu, niti što Jackson izađe sam pred golmana i ne zna šta da uradi. Niti je kriv zato što u odbrani kod kornera niko ništa ne napravi, a nije kriv ni što je svaki igrač iz naše odbrane napravio po jedan kiks u najopasnijoj zoni. Za poraz od Wolverhamptona su isključivi krivci igrači na terenu. Trener naravno snosi dio krivice, on ih je odabrao, on ih je posložio, neke stvari su bile iznuđene, neke ne.

Za posljednji poraz su krivi igrači. To su utakmice kad je gust raspored, kad imaš puno izostanaka i one se pobjeđuju tako što se iskoristi jedna od dvije dobre šanse koje se naprave ili se zabije neki gol iz prekida i onda se pokuša što je mirnije moguće privesti utakmica kraju, čekajući na greške protivnika. Nama se desilo suprotno, da nas protivnik dobije na taj način. Nismo mi njih razvalili i stvorili 20 šansi, ali jesmo dovoljno da se ova utakmica u ovim okolnostima dobije.

1 hour ago, Adi said:

Nije kriv što nije mogao da izvede bolji vezni red od ovoga. Nije kriv ni što Sterling prokocka 3 na 0 šansu, niti što Jackson izađe sam pred golmana i ne zna šta da uradi. Niti je kriv zato što u odbrani kod kornera niko ništa ne napravi, a nije kriv ni što je svaki igrač iz naše odbrane napravio po jedan kiks u najopasnijoj zoni. Za poraz od Wolverhamptona su isključivi krivci igrači na terenu. Trener naravno snosi dio krivice, on ih je odabrao, on ih je posložio, neke stvari su bile iznuđene, neke ne.

Za posljednji poraz su krivi igrači. To su utakmice kad je gust raspored, kad imaš puno izostanaka i one se pobjeđuju tako što se iskoristi jedna od dvije dobre šanse koje se naprave ili se zabije neki gol iz prekida i onda se pokuša što je mirnije moguće privesti utakmica kraju, čekajući na greške protivnika. Nama se desilo suprotno, da nas protivnik dobije na taj način. Nismo mi njih razvalili i stvorili 20 šansi, ali jesmo dovoljno da se ova utakmica u ovim okolnostima dobije.

Problem je što se konstantno dešava to da igrači donose glupe odluke, je li imaju analize utakmica gdje se govori o tome?  Da li bi igrač kod Murinja ili Pepa smio da izađe 3 na 1 s golmanom i bude sebičan? Ne bi, jer zna da bi uslijedile posljedice. Kako to da igrači koji su kod Lamparda u odbrani bili toliko loši, dođu do toga da osvoje LŠ i da budu jedna od najboljih ekipa u defanzivi? Da li bi Sterling i Jackson trebali skontati sami da su majmuni zbog onoga što su uradili, i što inače rade? Da 100%, ali sta treba trener da stoji sa strane i gleda ko mutav. Nemaš drugog izbora? Imaju finansijske kazne.

Reko sam vise puta, ne mozes pustiti mladićima, pogotovo ovima danas, kojima fudbal jako malo znači, da oni kolo vode. 

Tačno je isto tako da nemamo sreće, da dođe do nekog glupog spleta okolnosti iz kojeg cemo primiti gol, ali me niko ne može ubijediti da većinu grešaka na terenu ne može strog trener iskorijeniti.

Jos cekam boljeg trenera od tuchela na klupi

Ovo nije kompliment tuchelu, nego kritika nasljednicima

Bolji rezultati su protjerali tuchela a nasljednici se vuku sa losijim.

Nije bio sjajan fudbal ni s tuchelom al makar je sebe dao taj svabo za celsi 

Tuchel je ako ništa imao autoritet neki, jeste fudbal bio ziheraški ali opet dobrih godinu dana je davao rezultate. Kad na kraju skontaš Tuchelov najgori period je konstantan kod ljudi koji su došli poslije njega... 

Tako da zasad može se reći da je bila greška što je otpušten, naravno pametni ameri

TT je dobio otkaz nakon 3 poraza u ukupno 7 utakmica na početku sezone, dakle TT je dobio otkaz čisto od zejbancije jer su ameri htjeli promjenu i naravno da sve eliminišu što je ostalo od Romana. Mada sam ja uvjeren da bi se TT  prije ili kasnije zakačio s njima i njihovim načinom vođenja kluba i ludim transferima u kojima se menadžer malo pita. TT nije tip menadžera koji će lako reći 'its a Clubs decision' i prihvatiti sve gluposti i smješkati se ko Pochetino i potter 

Pa navodno pravi razlog zašto je dobio otkaz i je jer se zakačio s upravom. Bila je ona priča da se prestao Boehlyu javljati na telefon jer ga je ovaj stalno zivkao koga da kupi...

Ja mislim da on polako gubi konce. Do sad je ako nista pokusavao da igra a juce protiv Palace je stao u zonski blok i dao Palacu vremena i prostora da grade napade kao da su mnogo kvalitetnija ekipa. Iako smo svi vidjeli da lose stojimo na terenu, on je na pressu izjavio da je zadovoljan igrom. 

Da ne pricam o incijalnoj postavci i selektiranju igraca, kasnije je jos to dodatno zakomplikovao svojim izmjenama. 

Sve hocu da mu i dalje pruzim podrsku, vrijeme ali zaista sve manje i manje imam vjere da on moze ista vise napraviti. 

Juce je konstantno sjedio na klupi da bi mu i Potter pozavidio na staticnosti. Nema u sebi tu karizmu i borbenost koji je Chelsea oduvijek krasio. Daj jebi mamicu nekad nekom, izbaci igraca zbog sebicnosti pa taman i izgubili imat ces moju podrsku ako nista zbog tog poteza.

Evo Madueke ako iducu ne starta, onda je definitivno prolupo. Takav man management bi bio dno dna.

Luzer pravi, sto prije ode prije ce nam krenuti, i ovaj Jackson i njeg nek povede, sad mi je jasno zasto smo samo mi bili zainteresovani za njega.

Ne, nego govori da previše očekujemo od igrača s 22 godine koji je tek došao u ligu. To što bi smo htjeli da je Haaland to je naš problem, ili smanjit očekivanja i oboružat se strpljenjem, ili počet kupovati gotove igrače a razvoj prepustiti onima koji su za to stvoreni (Borussie i Brightoni ovoga svijeta).

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.