Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Dobro diablo za Havertza se ne bi složio.Fofana kakav god da je, ako je registrovan za PL, zaslužuje priliku. Havertz je isti otkako je došao u PL, ništa popravio nije. 

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

• Autor

Zaista ne razumijem kod trenera forsiranja propalih igrača.

Volio bih čuti jedan razlog zasto mrvi Auba ima prednost ispred Fofane. Dok je momak tu mogao je igrati pa ga salji na posudbu na kraju januara, ne moze biti gori od Aube da mu jebes strinu.

Al to nije samo ni o Fofani riječ, i da je Broja zdrav, opet bi ovaj mrtvi konj imao prednost.

Posto je preziveo pocetak godine dobio je na poklon 15 dana treninga. Ako se posle toga ne vidi nikakav pomak to je nova prilika da mu vidimo ledja. 

16 minutes ago, Kun Aguer0 said:

U današnjem fudbalu gdje je trčanje glavni adut svake jake ekipe, Potter kod nas ima jedan zadatak. Ukomponuj Enza, Mounta, Kovu, Kantea i Connora u sredini ako se bude igralo sa tri vezna a ti imaš ovakvih 5 nema te sredine koju ne mogu pojesti na terenu

Ma Maunt mora na klupu malo, da mu se da do znanja da nije nedodirljiv i da za lose partije postoji "kazna" i da se ugovor zasluzuje na terenu, ne na drustvenim mrezama. 

Connor je odbio Everton jer zeli big 6 ekipu. Decko je ambiciozan i to mi se dopada. Ako onaj picopevac nastavi da svira kurcu oko novog ugovora, apsolutno bih radije prodao njega. 

Kova i Kante su high volume igraci, nemaju ugradjene kocnice i to sve vise uzima maha, ali su obojica izuzetni u onome sto donose ekipi i nadamo se da ce sto pre biti obojica na 100%

Enza treba sto pre u vatru ubaciti, da krene da skida sa sebe tih 120miliona. On ima kvalitete koji nama nedostaju i sigurno ce tranziciona igra ali i organizacija napada biti lakse i produktivnije sa njim u ekipi. 

Kako sada stvari stoje, ja bih na double pivot voleo da vidim Enza i Connora, bar dok se Kante i Kova ne spreme potpuno. 

• Popularna objava

Sada je sve apsolutno na ovom gospodinu, ovo što je on dobio za ovo kratko vrijeme od novog vodstva kluba bukvalno je mozda moguce jos na igricama. U ekipu je uvezeno na tone talenta, o kvalitetu necu jos da pričam to cemo tek vidjeti sta i kako. Mišljenja sam da je apsolutno veliki pritisak na Potteru, mislim da ne smije podbaciti, tj. smije ali ce dobiti nogu, dok ako uspije posložiti ekipu ovi "ludaci" ce mu dovesti koga hoce. Sada ima jednu "osjetljivu" druzinu ispred sebe, osjetljivu u smislu što su to uglavnom mladi ili premladi momci, koji danas mogu biti cvrsto na zemlji a sutra se pretvoriti u totalne idiote. Znači ni blizu nije dobio gotov proizvod, dobio je dijamante koje treba brusiti, to što nije dobio gotove proizvode je apsolutno plus za Pottera jer sam uvjeren da bi ga ti gotovi proizvodi pojeli. Smatram i uvjeren sam da Potter ne bi mogao izaći na kraj sa velikim imenima, znači ima šansu da sa igračima koji tek trebaju stasati napravi nešto, da me neko pita da li smatram da je baš on taj, ne znam sta bi rekao, dati mu vremena eto neka to bude moje misljenje trenutno.

Zadnja linija apsolutno obnovljena, ima tu šta hoce od iskustva, mladosti, liderstva, talenta pa do kvaliteta, apsolutno sve. Lijeva strana Chilwell i apsolutno Potterov igrač Cucurella, desno pored Jamesa je dobio trenutno najtalentovanijeg desnog beka Gusta, štoperska linija popunjena. Dalje, ljudi su ti zamjenili Jorginha sa trenutno nekim ko se smatra za nesto najbolje što se moze kupiti kada je sredina terena u pitanju. Krilne pozicije takođe dobile mlade, talentovane igrače, znači jedino što sada treba je posložiti sve to, naravno to je lako reći, uglavnom biće posla za onog ko bude htjeo radit. Jedino što fali je taj neki špic, ali opet kazem ako skocka ekipu dobit ce koga pożeli.

Nešto što bi podvukao, je da se ne smijemo rasipati iskustvom u trenutnoj situaciji, iskustvo nam treba apsolutno. Znači treba razgraničiti između igrača koji imaju iskustvo ali su propali ili jednostavno izduvali i igrača koji imaju iskustvo ali su dosta pogođeni trenutnim sistemom tj. nepostojanjem sistema. Prvi tip igrača treba prodati i rijesiti se parazita, ali zato drugi tip igrača treba sačuvati i osloniti se na njih, dati im povjerenje. Tu mislim na npr. na Sterlinga, on definitivno nije neko ko će sam povući ekipu, neko ko će biti koristan u raspuštenoj bandi, ali u "bandi" sa zdravom atmosferom i sistemom on je definitivno neko ko ce dati svoj doprinos ako ne i biti među najboljima. Opet ponavljam, imamo mlade momke, talentovane, ali mislim da tu uz njih treba i jedan Sterling koji je odigrao toliko utakmica u Premier Ligi, koji je dao toliko golova, koji je i osvajao Premier Ligu, i bio u ekipi koja ja u finišu ispušila za titulu, znači sve mu je poznato. Znači za to sam da ne idemo u krajnost sa talentovanim ali ne iskusnim igračima, jer krajnost nikada nije dobra ni u čemu, tako da treba ostaviti igrače koje će npr. Mihajlo imati sta da pita.

U svakom slucaju neka je sa srecom i Potteru i nama.

Sad protiv Fulama ako ekipa nee pokaze pomak onda je oko Potera sve jasno kao dan. Dobio je igracaka koliko zeli, pa izvoli druze.

Kad smo kod Pottera, sad je sve na njemu. Nema opravdanja za losu igru, rezultate. Da stvar bude kompliciranija, pazite ovo.

Doveli smo 7 novih igraca u januaru. Samo 3 mogu se registrovati za ligu sampiona. Dakle 4 moras reci da ih neces registrovati jer je nemoguce. Da stvar bude jos gora, od 25 igraca koliko je max. moguce registrovati u ligi sampiona, otisao je Jorginho, dakle to su 24. Da bi nova 3 registrovao, moras jos dvojici sto su ranije registrovani reci da ih moramo skinuti sa liste kako bi se novi igraci registrovali.

Dakle pored cetvorici novih, moras jos dvojicu starih razocarati. 

Zamisli dodjes Pulisicu i kazes: "Znas sta, gotivimo te ali neces vise igrati ligu sampiona ove sezone."

Ono fucking nije jednostavno, taman da ne racunas vise na tog igraca uopste. 

Potter je najebo vec s tim, o rezultatima i igri cemo tek da sudimo. Ali pod prešurom je velikim.

4 minutes ago, hamco said:

Dakle pored cetvorici novih, moras jos dvojicu starih razocarati. 

Zamisli dodjes Pulisicu i kazes: "Znas sta, gotivimo te ali neces vise igrati ligu sampiona ove sezone."

Ono fucking nije jednostavno, taman da ne racunas vise na tog igraca uopste. 

Potter je najebo vec s tim, o rezultatima i igri cemo tek da sudimo. Ali pod prešurom je velikim.

Pulisic je ionako van terena 2 mjeseca tako da njega bih prvog skinuo s liste i aubu također jer je letargičan na terenu.

Ne bih se uopšte ustručavao, nova pojačanja su dovedena, jer su prethodna zakazala. Razumijem biće sranja, ali na mjestu Pulisica neko racionalan, ko ima poštovanja prema klubu se ne bi bunio. Doveden si za 60 miliona, imas 100-150 hiljada sedmično i ne donosiš bukvalno ništa na terenu. Tu si još pola sezone, ako ne možeš da budeš profesionalac pola sezone poserem se ja na tog igrača. Aubu vjerujem boli kurac svakako. 

Malo sam analizirao pravila za registraciju igrača u Ligi Prvaka. Kaže ovako, seniorska lista može imati maksimalno 25 igrača, od toga 8 mora biti home grown. Ako imaš samo 7 home grown igrača onda ti je maksimalan broj igrača na listi 24, smanji se za 1. Dakle 8 HG + 17 ostalih.

Ovaj spisak je klub predao na početku sezone:

1. Kepa
2. Bettinelli HG
3. Mendy

4. Silva
5. Chalobah HG
6. Chilwell HG
7. James HG
8. Koulibaly
9. Azpilicueta
10. Cucurella
11. Fofana

12. Jorginho
13. Kante
14. Kovačić
15. Pulišić
16. Loftus-Cheek HG
17. Sterling HG
18. Mount HG
19. Zakaria
20. Ziyech
21. Gallagher HG
22. Chukwuemeka HG

23. Aubameyang
24. Havertz

Prijavili smo jednog igrača manje, što znači da možemo samo 2 da precrtamo da bismo registrovali trojicu. Jedan je Jorginho, drugog treba izabrati. Problem je što ne smijemo dirati ove home grown igrače, tako da su Chukwuemeka, RLC i Chalobah zaštičeni. Ja bih na Potterovom mjestu odabrao igrača koji će se najkasnije oporaviti i to iskoristio kao izgovor. Čini mi se da je Pulišić jedan od tih koji će se najkasnije oporaviti, a ako se planira prijaviti i Mudryka i Felixa onda on tu svakako otpada.

10 minutes ago, Adi said:

Prijavili smo jednog igrača manje, što znači da možemo samo 2 da precrtamo da bismo registrovali trojicu. Jedan je Jorginho, drugog treba izabrati. Problem je što ne smijemo dirati ove home grown igrače, tako da su Chukwuemeka, RLC i Chalobah zaštičeni. Ja bih na Potterovom mjestu odabrao igrača koji će se najkasnije oporaviti i to iskoristio kao izgovor. Čini mi se da je Pulišić jedan od tih koji će se najkasnije oporaviti, a ako se planira prijaviti i Mudryka i Felixa onda on tu svakako otpada.

Malo sam se preračunao, prijavili smo 9 home grown igrača tako da možemo jednog prekrižiti.

4 minutes ago, Wisey said:

Auba i jos jedan.

Jorginho je još jedan

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.